עבור לתוכן

AMD Vega הושק - כל המידע, מפורט, ובאמצעות וידאו

Featured Replies

פורסם

בכל אופן 1 חסר ביסוס (או מתבסס על מקרה נקודתי). לדוגמא, בחודש מרץ הירוקים הוציאו דריבר שמשפר ביצועי DX12 בשלל משחקים וכרטיסי מסך (לצורך העניין כולל גם כרטיסים שיצאו ב-2014).

ובכלל, לכל שיפור ביצועים עם דריבר חדש ישנו פוטנציאל לחלחל מטה עד סדרה 400, כתלות באופי האטפטימיזציה כמובן.

כרטיסים ישנים מאוד עדיין מקבלים טיפול נקודתי במידת הצורך, כמו למשל הדריבר האחרון שכולל תיקון ל- GTX 780 / 780ti. אולי פחות בהקשר של אופטימיזציה, אבל הם לא "ננטשים" כפי שמציג nec.

אם כבר מדברים על נטישה, רק לאחרונה הודיעו AMD כי עוצרים תמיכת דריבר ב-Windows 8.1 באופן גורף.

בנוסף Crossfire לוקח צעד אחורה עם ההשקה של Vega. נתמך באופן עקרוני אבל ללא יחץ ולא יושקעו בו משאבים.

לגבי Freesync, הטכנולוגיה לא רק זולה יותר, אלא גם פחות איכותית \ טיבה משתנה בין הדגמים (למשל טווחי פעולה מצומצמים). המודול של אנוידיה מאפשר שליטה בטיב המוצר מבחינת צבעים, motion blur וכו'.

• תגובות 42
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
ציטוט של danielzy

מסכים עם 2 ו 3, לא עם 1. זה חסר ביסוס. רק לפני כמה ימים ראו שנוידיה שלפה מהכובע בוסט ביצועים לא רע בכלל ל TITAN XP.

כנראה שלא הבנת, כי לא היית איתנו בחודשיים האחרונים בשרשור שדיבר על הנושא.

ולכן אתה מציג דוגמא לא רלוונטית. נסביר:

כיום titan xp הוא עדיין הדור פסקל האחרון של נוידיאה. ברור שהוא ממשיך להתמך ולקבל אפטמוזים בדרייבר. הוא מה שנוידאה כעת מוכרת

ושמחה לקדם את מכירותיו הלאה בימים אלו. עוד אין לה כרטיס מסדרה חדשה שמחליפה אותו.

אלא שנמצא על ידי תחקיר שערכנו והצגנו פה בפורום לפני כחודשיים (לזכרוני המהיר), כי ברגע שנוידיאה משיקה דור חדש של כרטיסים, אזי היא

מפסיקה לאפטמז את הדרייברים לסדרה הקודמת (הסדרה יוצאת).

כך היה בעת השקת סדרת מקסוול העונה לקוד 900, בה נוידיאה נטשה את סדרת קפלר הידועה בקוד 600/700.

וכך היה בעת השקת סדרת פסקל הידועה בכינוי 1000, היא נטשה את סדרת 900.

משמע הדבר, שאם למשל בנובמבר הקרוב היא משיקה סדרה חדשה, נאמר שיקראו לה סדרת 12x0,

אזי מאותו רגע כל האפטמוזי דרייברים ייצאו רק לסדרה החדשה 1200, והקודמת סדרה 1000 בת השנה וחצי, תיזנח בכוונת מכוון.

תיזנח הכוונה להפסקת מיטוב ושיפור ביצועים לסדרה הקודמת תוך כתיבת דרייבר בסיסי רק לתיקון באגים. קרי שזה יעבוד ותו לא.

זאת נוידיאה נוהגת לבצע על מנת ליצור באופן מלאכותי - פער גדול יותר ממה שיש באמת בין הסדרה היוצאת 1000 לסדרה הנכנסת 1200,

ובכך לדרבן צרכנים לשדרג מהר יותר ממה שהיו מבצעים אלמלי.

שכן הצרכנים לפתע יראו פער ביצועים גדול שנפתח בין הסדרות, ויסיקו מכך (בטעות) שחלה התקדמות ביצועים מאד גדולה, הרבה יותר

ממה שיש בפועל. זאת יקרה להם מבלי להבין את הטריק שנוידיאה מבצעת. את זה פספסת ולא הכרת כנראה - כך פועלת נוידאה.

האם זה חוקי ? כן.

האם זה מוסרי והוגן מבחינה עסקית ?

ממש לא.

ולכן תחליט אתה האם לעסק שכך מנהל את צעדיו, אתה היית מוכן לעשות עימו עסקים.

חפש את השרשור שהיה לנו דאז, עבור על כולו...   הדברים שם מאד ברורים ומכעיסים - תהיה מוכן לכך מראש.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של captaincaveman

למעשה מה שראינו הוא שעד עכשיו NV מנעה ממך להשתמש ביכולות של הכרטיס שהיו שם כל הזמן (חומרתית לפחות).

זה כמו למכור לך סלולרי בלי אפשרות ל-wifi כשאת חבילת ה-DATA מוכרת לך אותה יצרנית של המכשיר, ואז כשמתחרה יוצאת עם טלפון שיש לו wifi, הם מעדכנים את התוכנה כדי לאפשר לך להשתמש בזה גם בלי שתצטרך לשלם עוד (=כרטיס מסך "מקצועי") כמו שנאלצת לשלם עד עכשיו.

וזה לא מרגיז, לדעת שהם נועלים בכוונת מכוון מלאכותית יכולות חומרה בתוכנה (בדרייבר) ומתכוונים לפתוח אותם רק במקרה ש...  התחרות תגרור אותם לשם ?

פורסם
ציטוט של SyndromE

לגבי Freesync, הטכנולוגיה לא רק זולה יותר, אלא גם פחות איכותית \ טיבה משתנה בין הדגמים (למשל טווחי פעולה מצומצמים). המודול של אנוידיה מאפשר שליטה בטיב המוצר מבחינת צבעים, motion blur וכו'.

אני מסכים של הנייר freesync פחות טובה מהמקבילה הירוקה,  אבל בפועל זה עדיף בהרבה על כלום והרבה יותר משתלם מgsync כי ההפרשים לא כאלה גדולים...

פורסם
ציטוט של nec_000

וזה לא מרגיז, לדעת שהם נועלים בכוונת מכוון מלאכותית יכולות חומרה בתוכנה (בדרייבר) ומתכוונים לפתוח אותם רק במקרה ש...  התחרות תגרור אותם לשם ?

גם AMD עושה את זה עם radeon pro 

פורסם
  • מחבר

^ממש לא אותו דבר.

החלוקה לסגמנט כרטיסי quadro ו- mainstream שמבוססים על אותו שבב, רק שהיכולות עבור תוכנות מקצועיות פתוחות תוכנתית בדרייבר רק לכרטיס

היקר המקצועי (המקבילה של AMD עושה עם סדרת ה pro שלה), זה לגטימי.

שהרי אתה הלקוח מראש יודע את זה, הדבר אינו מוסתר ממך חוזית. אתה הלקוח משלם יותר עבור כרטיס שפתוח מהסדרה המקצועית בשביל התוכנה

והתמיכה שהם מייצרים עבורו, ועולה הון במונחי שעות עבודה שהדבר מצריך והאמן לי אני מכיר מקרוב את המשמעות של הקידוד למוצר הזה.

במקרה של טיטאן XP זה כבר טריק אחר שאינו קשור או דומה:

שם הם נועלים יכולות לדוגמא ליבות או שווה ערך, ואז משחררים את מלוא הליבות או מה שזה לא יהיה, רק אם המתחרה הוציאה כרטיס מהיר יותר

וצריכים מעכשיו לעכשיו להגיב מהר ולעקוף אותו.

זו כבר הונאה עסקית כלפי הלקוח שרכש את הכרטיס במקור, שכן היצרן משנה לו את החוזה תוך כדי תנועה ובאופן חד צדדי.

היצרן יכול לטעון שהרי הוא רק שיפר - אז מה הלקוח בכלל רוצה ממנו, זה רק לטובתו.

אלא שהלקוח החריף משפטית עשוי לטעון לפיצוי - עבור התקופה שבה הכרטיס היה נעול מלאכותית כאשר היכולת היתה למעשה זמינה עבורו.

יש כאן קייס משפטי.

פורסם

להפך... בטיטאן הם פותחים יותר מכרטיס רגיל מראש, בתמורה למחיר אמצע בין כרטיס מקצועי ולכרטיס גיימינג.

ידעתה מה אתה קונה מלכתחילה ואז הם הם מוסיפים לך אופצית שלא היו, לא רק שזו לא הונאה (כי ידעתה מה אתה קונה לפני) אלא שיפור כי קיבלתה יותר ממה ששילמתה עליו.

פורסם

שרשור מעניין...

אנכי בעל גאה של שני 7970 לייטנינג - כרטיסים שמגיעים ל-350W בקלות רבה במאמץ.

ובכל זאת אני מוכן להתערב שהמערכת שלי יותר קרירה מרוב מי שיש לו כרטיסים על קירור אויר.

בנוגע ל-VEGA, מה שהמון גיימרים מפספסים זה שהוא בפער גדול לפני הירוקים בכל מה שקשור ל-MINIMUM FPS.

זו גם הגדולה שמאחורי ה-BANDWIDTH CACHE CONTROLLER ובדיוק לזה הוא יועד.

מהמעט מבחנים שהודלפו החוצה ומעדויות של אנשים שניסו את FREESYNC מול GSYNC על VEGA, מדברים על חוויה שונה לגמרי.

פורסם

^ לפי מה שהבנתי האפקטיביות של HBCC באה לידי ביטוי בעיקר כאשר ישנו מחסור ב VRAM.  ז"א רלוונטי יותר לדגמים עם מעט זכרון.

בינתיים מהביקורות על Vega FE לא שמתי לב לשום "פער גדול בכל מה שקשור ל-minimum fps". כוון אותי אם פספסתי אחת כזאת.

פורסם

AMD בנו, ומיינרים ישתמשו.

מסתבר ש-VEGA FE כרגע כל כך חזק למיינינג, שהדרישה עצומה והמחיר שלו עולה בהתאם.

ל-RX VEGA אין הרבה סיכוי לשרוד אם הוא אפילו קרוב בביצועי מיינינג. אנחנו מדברים על עוצמת כריה גדולה פי 3 כמעט מזאת של RX 580.

להתראות לבינתיים VEGA, אני מניח...

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שחשבתי - תודה ליאור על הבאת הממצא

היתה לי תחושת בטן (בגלל הארכיטקטורה) שהוא הולך להיות יעיל בנושא של הכרייה - וזה אולי המזל הגדול של AMD (כרגע),

שכן לגיימינג הכרטיס אינו מרשים במיוחד (אם בכלל).

אני בטוח שאיך שמכירת Vega RX תתחיל, כל הכרטיסים ימכרו בן רגע ותוך דקות בודדות כל המלאי יאזל.

יותר מכך, אני חושש שלא יתאפשר לרכוש כרטיס כזה לצורך גיימינג גם עבור מי שירצה בכך, והדרך היחידה להשיג את

הכרטיס תהיה רק באמצעות תשלום מחיר מופרז בשוק הספסרות :S

איזו השקה מחורבנת בתקופה עוד יותר מעצבנת לקהילת החובבים

פורסם

לגבי עניין הגיימינג... אחרי ההשקה של המתחרים הירוקים בקיץ שעבר דיברו כאן על זה יחסית הרבה וכו' והנה הגענו סוף סוף

לכרטיסי vega.. מבחינתי אכזבה חד משמעית.. איחור של מעל שנה.

מבחינת הייצור שלהם, כרטיסים עם זיכרון יקר.. אני חושב שמעבדי רייזן הם המוצר של AMD לשנים הבאות בשוק הזה של ה PC.

אני לא חושב ש vega תחרותי לדור שיצא לפני שנה.. על הנייר : צריכת חשמל גבוהה משמעותית מהירוקים.. מדובר בעשרות אחוזים..

כל עניין הטכנולוגיות : גם על זה דיברנו וכפי שצפיתי.. בעסה להיות צודק. אני יכול לספור על שתי ידיים את כמות המשחקים הרציניים ששיחקתי השנה,

איפה DX12 ? איפה Vulkan ? חבר'ה, צפוי..  90% שיווק.

RX 580 \ RX 570 .. אולי עוד דרך לסחוט את הלימון.. לא ברור למה בכלל הכרטיסים האלה נמכרו.

אני מניח שבשוק הכרייה - יש על מה לדבר, יש עניין ויש פוטנציאל.

חברים.. מי שמשחק היום ( משחק משחק.. 1440P\4K, משחקים כבדים.. חשוב לו הגדרות מלאות.. ), לצערי NV היחידים שרלוונטיים.

תזכרו מה אני אומר : vega שיתחרה ישירות ב 1080 ( אין ל 1080Ti מתחרה ישיר ) יהיה +- אותם ביצועים, אותו מחיר, ויצרוך בפועל

פי 2 מ 1080.

אלה זמנים טובים ללמוד לקח.. AMD חזרו לעניינים בשוק המעבדים, בשוק כרטיסי המסך לא רואה מה יש להם להציע למעט כרטיסים לכרייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים