עבור לתוכן

דיון הפריימים \ i5 \ i7

Featured Replies

פורסם

זה מגניב והכל אבל קצת מפספס את הנקודה. אתה עדין תצטרך להשקיע בקירור יותר טוב ולוח אם יותר עמיד במקום פשוט להניח למעבד ולהתמקד רק בכרטיס מסך וב OC שלו שנותן הרבה יותר תמורה.

• תגובות 36
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^הבנתי מהצפייה בסרטון (ועוד קצת מעבר לו), שכמעט כל לוח Z170 כך או אחרת מיתר המותגים המוכרים, מסוגל לבצע ההמהרה הנדרשת.

רק שצריך לעדכן ללוח לביוס מתאים.

קרי, שגם לוחות זולים ותקציביים יחסית אך עם ערכת שבבים Z170 יעשו את העבודה. ואם זה כך, הרי שאת הכסף הנוסף נצטרך להוציא בעיקר

על קירור טוב יותר לטובת ההמהרה, משהו שעולה סדר גודל גס של כ 200 ש"ח (במקום רק 40 על מאוורר בסיסי).

לעניות דעתי את ה- 160 ש"ח תוספת עבור המאוורר, נראה לי שמרבית הגיימרים יהיו מוכנים לספוג, תמורת עוד משהו כמו 60% שיפור לביצועי

המעבד -> עליה מ- 2.7Ghz שעימו מגיע Icore5 6400 דיפולטית, אל עבר 4.3Ghz (למשל) כפי שהוא השיג בהמהרה שהדגים.

דעתך ?

פורסם

דעתי היא שאם אתה רוצה לעשות OC אז תעשה את זה כמו שצריך. זה מצריך מראש בנייה והסתכלות שמכוונת ל- OC למעבד. באופן עקרוני הייתי שם את כל הביצים והאנרגיה (שלך ושל ספק הכוח) על כרטיס המסך ועל OC טוב שלו.

התעסקויות עם גרסאות ביוס ספציפיות בלוחות מסוימים מתאים למעטים מאוד, לא הייתי קורה לזה פתרון שמתאים לכלל, גם לא לאלו שפשוט רוצים לעשות OC סביר ואלו שרוצים לשבור שיאים ילכו רק על הטופ שבטופ.

פורסם
ציטוט של nec_000

^הבנתי מהצפייה בסרטון (ועוד קצת מעבר לו), שכמעט כל לוח Z170 כך או אחרת מיתר המותגים המוכרים, מסוגל לבצע ההמהרה הנדרשת.

רק שצריך לעדכן ללוח לביוס מתאים.

קרי, שגם לוחות זולים ותקציביים יחסית אך עם ערכת שבבים Z170 יעשו את העבודה. ואם זה כך, הרי שאת הכסף הנוסף נצטרך להוציא בעיקר

על קירור טוב יותר לטובת ההמהרה, משהו שעולה סדר גודל גס של כ 200 ש"ח (במקום רק 40 על מאוורר בסיסי).

לעניות דעתי את ה- 160 ש"ח תוספת עבור המאוורר, נראה לי שמרבית הגיימרים יהיו מוכנים לספוג, תמורת עוד משהו כמו 60% שיפור לביצועי

המעבד -> עליה מ- 2.7Ghz שעימו מגיע Icore5 6400 דיפולטית, אל עבר 4.3Ghz (למשל) כפי שהוא השיג בהמהרה שהדגים.

דעתך ?

אבל מלכתחילה ראינו שאין שיפור בסרטון הראשון בין המעבדים במשחקים, אז בשביל מה?

פורסם

^^ לשמור אופציות - אם מתי שהוא כן נצטרך יכולות משופרות במעבדים, וזה כנראה יקרה בדור הזה הבא או זה שאחריו, ניתן לבצע OC ולצמצם את הפער.

לגבי מה @nec_000 כתב שזה הפרש מאוד זול של מאוורר- ההפרש בין H110 לZ170 הכי זול הוא 300 ש"ח נוספים.

פורסם

זה old news

אינטל דאגה שזה ייחסם בעדכוני ביוס ובלוחות חדשים אצל הייצרניות, סביר שמי שיתעקש ימצא גירסת ביוס מתאימה.

https://hwzone.co.il/המהרה-לכל-מעבדי-ה-skylake-גם-ללא-מכפלה-פתוחה-נ/

https://hwzone.co.il/המהרה-למעבדי-אינטל-סקיילייק-גם-ללא-מכפ/

פורסם
  • מחבר

היי בוקר טוב

לגבי בדיקות נוספות - לא יודע אם ומתי זה יתאפשר כי המחשב השני לא שלי. מה שעשינו בעצם זה

לעבוד עם אותו כרטיס מסך ושני מחשבים שונים, הייתי יכול לעשות עוד דברים אם הייתה לי את האפשרות

הזו.. אולי בעתיד כי אני תלוי באותו חבר. זה מצריך שכנועים  :)

לגבי הזיכרון ( להשוות תדרים ) - חבל באמת שלא עשיתי זאת. לא זכרתי שכדאי לעשות את זה.

לגבי המסקנות האישיות שלי - שמשחקים בהגדרות מלאות ה GPU בעצם הוא הדבר המרכזי לפריימים.

במידה ואני יעשה משהו דומה כזה בעתיד אז אני גם ירשום לעצמי לעשות בדיקות ב Medium\Low\High

ואולי נראה הבדלים בפריימים ואולי לא.

שרפנו יותר מידי זמן על הכנות ( פעם ראשונה שעשיתי את זה עם שני מחשבים ) אז לא הספקנו וחבל מאוד

לבדוק עוד משחקים.. יש לי ספרייה רצינית מאוד בסטים וכנראה שפעם הבאה מתישהו אני יעשה את זה הרבה

יותר מקיף עם כמות גדולה - ואני גם ייקח תמונות\סרטונים איכשהו. נחשוב על זה.

פורסם

^^תודה וכל הכבוד על ההשקעה.

אם כבר - שאלה למומחים. מה עדיף 6400 עם קירור בתוספת 100 ש"ח ולוח Z170 בתוספת 300 ש"ח ולהתעסק עם OC,

או 6600 שולה 200 ש"ח יותר מה6400 ומגיע עם תדר מהיר יותר של 0.6 Mhz.

פורסם

תשכח מההמהרה הזאת על המעבדים האלה, אתה תקנה לוח שהביוס שלו כבר לא מאפשר את זה, לא נראה לי שתתחיל לחפש גרסאות אחורה שתומכות בזה, במידה ואפשרי בכלל.

פורסם
ציטוט של bjnhv

^^תודה וכל הכבוד על ההשקעה.

אם כבר - שאלה למומחים. מה עדיף 6400 עם קירור בתוספת 100 ש"ח ולוח Z170 בתוספת 300 ש"ח ולהתעסק עם OC,

או 6600 שולה 200 ש"ח יותר מה6400 ומגיע עם תדר מהיר יותר של 0.6 Mhz.

האופציה השנייה לדעתי. יותר זול, פחות התעסקות והרבה פחות כאב ראש וסיכוי לתקלות פאטליות של צריבת ביוס כושלת...
תתעסק מה שפחות עם מעבד שלא נועד להמהרה אלה אם עצם ההמהרה עצמה זה מה שמעניין אותך.

פורסם
ציטוט של bjnhv

^^ לשמור אופציות - אם מתי שהוא כן נצטרך יכולות משופרות במעבדים, וזה כנראה יקרה בדור הזה הבא או זה שאחריו, ניתן לבצע OC ולצמצם את הפער.

לגבי מה @nec_000 כתב שזה הפרש מאוד זול של מאוורר- ההפרש בין H110 לZ170 הכי זול הוא 300 ש"ח נוספים.

צודק,

אז בואו נראה:

אנחנו צריכים פה הוצאה של עוד משהו כמו 450 שח סדר גודל עבור לוח Z170 (300 ש"ח דלתא לעומת H110)

ומאוורר טוב לביצועי OC (דלתא של עוד כ- 150 שח ביחד למאוורר בסיס). *הנני מעגל כאן את הסכומים כדי לקבל סדר גודל.

כמו כן נכונה הערתו הקודמת של shapin, לפיה ראינו כולנו שהשפעתו של המעבד על ביצועי המשחקים לא מי יודע מה מרשימה,

או לומר לא מי יודע מה משמעותית בתוצאותיה. והי, אפילו יכולנו (בחלק מהמקרים) להסתפק במעבד עם רק 2 ליבות, משהו שהפתיע

אפילו אותי, וסוף סוף הסביר (לי) מדוע במחשב אצל ביתי הקטנה לו מעבד G3260 - ביצועי gaming היו עדיין יחסית בסדר למרות

המעבד הזוטר.

נסכם איפה את ברירת שלושת המסלולים:

1. לקחת מעבד 4 ליבות כמו 6400 - Icore5 בתדר 2.7Ghz, ולקחת בהתאם לוח אם בסיסי H110. כנראה שאם לא נבדוק בציציות,

זה די יספק אותנו במרבית המקרים.

2. אם נחפש משהו שהוא Most bang for the buck כשדרוג לנושא מבלי להשתולל ומבלי OC, אז לשדרג רק את המעבד ביחס

לחלופה מס' 1 לעיל, ולעבור למעבד 6600 - Icore5 בתוספת של כ- 200 ש"ח, ובכך נשיג תוספת של 600mhz (עוד כ 20%) ונגיע

לתדר 3.3Ghz .

3. ואם נרצה מערכת עם קצת יותר אורך נשימה (אורך חיים לעתיד) וגם להרגיש ככה ניצול ביצועים עד טיפת המיץ האחרונה מהמעבד,

אז להוסיף 450 שח (ביחס לחלופה 1) עבור מאוורר ולוח אם מתאים Z170 (אך להישאר עם מעבד 6400 - Icore5) ולקבל סביבות

4.3Ghz תדר מומהר (דורש כמובן התעסקות עם המהרה וביוס מותאם ללוח אם).

קרי:

חלופת בסיס (מס' 1) היא מחיר רפרנס, חלופה 2 היא מחיר רפרנס פלוס 200 ש"ח, וחלופה 3 היא מחיר רפרנס + 450 ש"ח.

דעתכם ?

פורסם
ציטוט של none77

תשכח מההמהרה הזאת על המעבדים האלה, אתה תקנה לוח שהביוס שלו כבר לא מאפשר את זה, לא נראה לי שתתחיל לחפש גרסאות אחורה שתומכות בזה, במידה ואפשרי בכלל.

אם לקחת מהסרטון יוטיוב שהעלנו כאן בשרשור, הסוקר ביצע את משימתו עם הלוח אם שבלינק הבא, אשר זמין לרכישה בארץ:

http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Fatal1ty-Z170-Gaming-K6

נעבוד איפה בשילוב גרסת הביוס שהסוקר העלה בסרטון, כגרסת ביוס שיש להתקין על לוח זה ספציפית (הוא נתן לינק מאיפה להוריד).

האם הנך צופה בעיות ?

פורסם

מה שלא יהיה 6400 זה לא חכם לקנות, בקפיצה קטנה במחיר יש 6500 עם תדר גבוהה יותר בצורה יחסית משמעותית, ב6600 כבר יש קפיצה במחיר. אתם משחקים בנדמה לי, לא רואה מישהו שמוריד גירסת ביוס ללוח אם חדש, הכוונה מגירסא 18 ל16 לא למוריד מהיצרן.

לגבי ה6500 לעומת 6400 בטורבו הפער די מצטמצם בכל הליבות 3.3 לעומת 3.1.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i5_microprocessors

אני לא צופה בעיות, אנשים הגיעו למספרים יפים, נראה לי מוזר/לא סביר להוריד גירסת ביוס, או לחלופין למנוע מעצמי עדכוני גירסת ביוס בעתיד, ברור שיש מצב שהגירסא תהיה טובה ותעבוד טוב 6 שנים, אם האופציה היתה קיימת עם לוח h170 החסכון היה יותר משמעותי, ברגע שהשקעת כבר על לוח z170, הייתי שם עוד 250 ש"ח 6600k.
במידה וזה היה נתמך בכל הביוסים זה סיפור אחר, דעתי בלבד, לא ניתן להשוות פה משהו מספרי, (לגבי אי עדכון ביוס).
פורסם

6500 או 6600 הם המעבד הנכון לגימינג להוציא חריגים.
ההפרש ביניהם, לפחות ב KSP, הוא פחות מ 50 שח. תדר הבסיס כמעת זהה, עוד 100 MHZ ל 6600, ותדר הבוסט גבוהה ב 300 MHZ. 
http://ksp.co.il/?list_compare=.28237..28236.
אישית הייתי הולך על 6600

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה וניתוח הנתונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים