עבור לתוכן

470 בביקורות.. ויש מה להגיד

Featured Replies

פורסם

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-rx-470-gaming-x-8gb-review.html

לקחתי כרטיס שהרבה יקנו אותו ויש לי מה להגיד. אפשר להסכים, לא להסכים אבל אני מקווה שאני יתרום בכמה דברים.

מבחינת ביצועים בואו נצמצם את את זה. הכרטיס שווה בביצועים ל 970 מומהר. תיקחו 970 עם  OC אל מול הכרטיס הזה - הם פחות

או יותר זהים בפריימים. קיים יתרון ל 470 ב DX12. מעבר לזה הכרטיס יציב, יחסית יעיל וכו'.. מוצלח בגדול. תג מחיר נמוך

יחסית לכרטיס שמחזיק יפה 1080P. ועכשיו לשאלות הקשות שלי לאדומים.

1. למה לקנות 480 ?

2. למה לקנות 480 ?

3. הכרטיס הוא בעצם ירייה ברגל. הביצועים שלהם כ"כ קרובים.. כלומר על מה ולמה ללכת על 480 שיש 470 שאפשר להמהיר

אותו, לשחק איתו, להשוויץ איתו.. וגם אם לא ממהירים אותו הוא קרוב מידי לביצועים של 480 וזול ממנו.

4. מי יקנה בכלל 480 בגירסאות ה 4GB ? למה ? הוא סוס גוסס בדרך למטה. יש עכשיו 470 עם 8GB במחיר זול יותר

עם כמעט אותם ביצועים.

5. האם AMD עשו פה ניסוי לא מוצלח ? לראות כמה ימכרו למרות שאולי ( ידעו ) שיהיו בעיות ייצור ואז הם החליטו לצאת עם כרטיס

כ"כ דומה לו ? התשובה נמצאת פה בעצם במה שיקרה בעתיד הקרוב. אם עכשיו נראה פיצוצים של מלאי לכל הכרטיסים האלה

אז כנראה ש 480 היה ניסוי.

6. אני מצטער אבל אני חייב שוב... למה לקנות 480 עכשיו שיש כרטיס כמעט זהה לו בביצועים ( 1080P ) רק מחיר נמוך יותר ?

7. המחיר טוב. טוב מאוד. אבל הוא הופך את האח הגדול שלו לסוס מת, ואם לא עכשיו אז מאוד בקרוב.

מישהו ב AMD צריך לסגור את החנות ולהמשיך לשוק הבמבות כי הם בן רגע אחד הרגו לעצמם את ה 480. באו

עם כרטיס חדש דנדש.. יותר יעיל, יותר זול, כמעט זהה אליו בביצועים - ואנחנו כפי שאנחנו רוב הגיימרים שחיים על 1080P

נקנה מה ? אני אישית לא הייתי חושב בכלל פעמיים עכשיו. איפה Vega ? לא מבין.. 1060 היה קלף מוצלח מידי אז הם

שחררו את ה 470 ? מה הם עושים ? תנו תחרות כבר. מחירים מטה זה סבבה אבל עכשיו יהיה רק 470 וזהו.

• תגובות 47
  • צפיות 9.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בנתיים תולה עדכון מחירים שראיתי פורסם זה הרגע אצל KSP

Capture.JPG

פורסם

עדיין מאוד יקר ביחס לחו"ל.

ואכן אין סיבה נראית לעין לקניית rx480.

פורסם

^בתמונה ה480 עולה פחות. נראה לי שזו סיבה לקנות 480 על פני 470.

עריכה: 4 גיגה זו הסיבה............

פורסם

הביקורת הפדנטית של Techpowerup מציירת תמונה קצת אחרת

perfrel_1920_1080.png

פה בממוצע על פי סט המשחקים שנבחן, רפרנסים נגד רפרנסים, יש הפרש מכובד של 15% בביצועים בין RX 470 לבין GTX 970.

ההפרש מול RX 480 מטפס לגובה של 21 אחוזים, מה שמעמיד את הכרטיס הזה במצב דומה של עלות מול תועלת מולו

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אז אני יעבור על עוד ביקורות, כי בחלקן הוא אף עוקף 970.

במידה ויש הבדל של 20 אחוז בינו לבין 480 אז אני חוזר בי. אם ההבדל דומה יותר למה שאני חושב

אז מה שקרה פה בעצם זה ש AMD נתנו מתחת לחגורה לכל רוכשי ה 480 במחירים שונים.

מחר כבר אעבור על זה שוב.. לילה טוב.

פורסם

ראיתי בפלונטר את גירסת הרפרנס ב1050ש"ח בערך.

פורסם

אוהו... זה כבר מחיר שמתחיל להגיע לאזורי חיוג סבירים יותר. 1020 שח לגרסאת Nitro אני מוכן לעכל.

עלינו להבין חברים, כי מדובר בהשקה חדשה: בתקופה זו המחיר הישראלי ביחס למחיר Retail USA עדיין מופרז משהו,

דבר אשר אמור להתייצב לאחר מספר שבועות (חודשים), ויש לקחת זאת בחשבון.

**אגב, גם בחו"ל המחירים כרגע מופרזים וגבוהים מה Retail, משום שמתקיים price gouging הנובע מהיצע נמוך של

החדשים לעומת הביקוש הגבוה יחסית עבורם. זו עונה שבה רבים משדרגים לחדש בשל השקת דור חדש.

פורסם
  • מחבר

זה איפשהו טוב ל NV.. כי אין שום דבר חדש בהשקה של AMD. הם הוציאו כרטיס חלש במקצת עם מחיר מאוד משתלם ופגעו ב 480 שלהם.

מילא הם היו מוציאים רק את ה 470 ב 150 דולר עם 4GB.. הם היו רומסים את השוק של 1080P לגיימרים שלא מחפשים פילטרים

עד העצם. אבל מה פתאום.. בוא ניתן גם 8GB במחיר של 179 דולר ונהפוך את ה 480 לכלום..

פורסם

במקביל לביקורות על 470 יצאו גם ביקורות על TXP (טיטןX החדש מסדרת פסקל).
אירוני\סימבולי למדי, לראות מה הכיוון של כל חברה 9_9

470 יכול היה לעשות ל-980 מה שעשה 970 אבל העניין המחיר הצמוד והאופציה לזיכרון קצת מבלבלים את התמונה לרעת הצרכן.
לא היו צריכים לתת אותו בגרסת 8GB חד-משמעית.
זה כרטיס 1080P נטו, לא פיפס יותר. 

סה"כ זו יופי של אופציה שתצטרך להתחרות, אבל שכנראה תפסיד, ל 1050 שעם קצב העניינים בטח יושק בעוד יומיים..

פורסם

כרטיס ה- GTX1050 הוא באמת עוד משהו די מעניין שעד כה לא ממש דיברו או דברנו עליו.

ברמת העקרון מדובר כנראה ועל פי מיטב ההגיון הסביר, בליבת GP106 מקוצצת. זוהי אותה הליבה שיש ב- GTX1060.

הנחה הגיונית (לא קראתי בנתיים חומר זוהי הערכה בלבד כאמור) שאת ה- 1280 ליבות יקצצו כנראה ל- 1024.

ואת הרוחב פס זכרון 192 סיביות יתכן ויורידו ל- 128 (והזכרון יורד בהתאם מ- 6GB ל- 4GB).

מעניין בכמה הביצועים ירדו, ובכמה המחיר ירד. נחוש מאד פרוע שלי ובהנחה שמה שיקצצו זה מה שנכתב מעלה,

זה שהבצועים ירדו משהו באזור חיוג של 20-30 אחוז (תלוי באיזה מתאר מדברים), ומהו תלותו של המתאר ברוחב פס הזכרון:

יש מתארים שהפס זכרון פחות נוגע אליהם, ויש כאלו שמאד נוגע אליהם כמו למשל רזולוציה ופעולות AA.

אין ספק שאם הקיצוץ יהיה רק של הליבות, אזי הביצועים ירדו רק בקצת. ואז המחיר גם יהיה די גבוה מצידו, לא פחות מ- 200$ להערכתי.

ואם גם הרוחב פס יקוצץ, אז הבצועים יספגו מכה יותר חזקה והמחיר יהיה זול יותר משמעותית כדי להצדיק את החיסכון בחומר (ובביצועים).

**שווה להתחיל לחפש חומרים ברשת, שכן אולי כבר יש הדלפות מה ה- GTX1050 מסתמן להיות.

פורסם
ציטוט של coch

1. למה לקנות 480 ?

1. אחלה כרטיס באחלה מחיר.

2. למה לקנות 480 ?

2. אחלה כרטיס באחלה מחיר.

3. הכרטיס הוא בעצם ירייה ברגל. הביצועים שלהם כ"כ קרובים.. כלומר על מה ולמה ללכת על 480 שיש 470 שאפשר להמהיר

אותו, לשחק איתו, להשוויץ איתו.. וגם אם לא ממהירים אותו הוא קרוב מידי לביצועים של 480 וזול ממנו.

3. הביצועים שלהם קרובים ב 1080p, ראית את הביצועים של RX470 ב 1440p לעומת RX480?

4. מי יקנה בכלל 480 בגירסאות ה 4GB ? למה ? הוא סוס גוסס בדרך למטה. יש עכשיו 470 עם 8GB במחיר זול יותר

עם כמעט אותם ביצועים.
4. מי שרוצה משחק יחסית חלק ב 1440p, מי שרוצה VR נורמלי.. איפה כל הפוסטים על זה שה RX480 בכלל לא מנצל את ה 8GB נעלמו? פתאום אכפת מזה שיש רק 4GB?
דווקא הכי ציפיתי ממכם לבוא ולשאול "הרי כמעט ואין הצדקה ל RX480 8GB אז עשו RX470 8GB? מה הם חושבים שאנחנו מטומטמים?" ועבור מי שקונה את זה - התשובה היא כן.

5. האם AMD עשו פה ניסוי לא מוצלח ? לראות כמה ימכרו למרות שאולי ( ידעו ) שיהיו בעיות ייצור ואז הם החליטו לצאת עם כרטיס

כ"כ דומה לו ? התשובה נמצאת פה בעצם במה שיקרה בעתיד הקרוב. אם עכשיו נראה פיצוצים של מלאי לכל הכרטיסים האלה

אז כנראה ש 480 היה ניסוי.
5. AMD סוחטים את המיץ של המיץ מה Entry Mid Range הזה, ראיתי כבר בנצ'מארק של RX470 OC שממש נמוך מ RX480 באיזה 3FPS... אבל אז אתה נזכר של RX480 לא עשו OC... אממממ.

6. אני מצטער אבל אני חייב שוב... למה לקנות 480 עכשיו שיש כרטיס כמעט זהה לו בביצועים ( 1080P ) רק מחיר נמוך יותר ?

6. שוב... אחלה כרטיס באחלה מחיר.

7. המחיר טוב. טוב מאוד. אבל הוא הופך את האח הגדול שלו לסוס מת, ואם לא עכשיו אז מאוד בקרוב.
7. נעעעעע לא הייתי קובר את RX480 עדיין, אין ספק שה RX470 הוא עוד שובר שוק מבית היוצר של AMD - אבל שוב... אם אתה רוצה 1440p זול ולשחק ב VR - ה RX480 זו הבחירה הכי זולה שיש בשוק שאשכרה תתן את הדברים האלה.

לא שאני אדום... הייתי ירוק במשך עשרות שנים!! ועברתי אליהם תכלס בגלל המחיר ובגלל שמדובר באחלה כרטיס :)

פורסם
  • מחבר

@Idanh תראה אתה מתעלם מכמה דברים בתשובות, אני יפרט למה אני מתכוון.

1. המחיר שמצריך התייחסות זה ההשוואה בין 480 לבין 470 כפי שנמכרים בחו"ל או באמאזון לצורך העניין. אם אנחנו משווים בין מחיר של אדם

א' לאדם ב' זה לא רלוונטי. יכול להיות שאתה קיבלת את ה 480 באחלה מחיר ומישהו אחר קנה אותו בארץ ב 1350 שקל. צריך להסתכל על

179 דולר לגירסאת ה 8GB של ה 470 אל מול 200 ומשהו דולר של 480 ו 199 דולר ה 4GB בהתאמה. לכן ההגדרה - אחלה מחיר צריכה

לשקף את המחירים הריאליים שבחודש הזה ובחודש הבא יתחילו להימכר הכרטיסים בכמויות.

2. 1440P חד משמעית זו רזו' ש 480 לא יחזיק בה לטווח ארוך. הכרטיס נועד ל 1080P אם אופציה לשחק בחלק מהמשחקים ( 1440P ) על הגדרות יפות\מלאות.

וזה מחזיר אותי להסבר החשוב פה - שקהל שיודע מה הוא קונה ומכוון למסכים\רזו' כאלה - ירכוש 1070. 480 מראה מינימום פריימים קרובים מידי ל

470 ולכן ה 470 משתלם יותר בהרבה. הוא קר יותר, אפשר להמהיר אותו יותר והוא זול יותר. לא חייב להסכים איתי לגבי ה 1440P אני מדבר על

קהל שיודע מה לקנות. מי שיודע מה לקנות לא קונה 1060\480\470 בשביל רזו' כאלה מאחר והם נועדו לתת מענה "אקסטרים" ב 1080P.

כבר היום אני יכול לחשוב על כמה וכמה וכמה משחקים שאם תתן לי 480 ב 1440P - הוא יראה נפילות. חד משמעית זה יצריך אותך להתחיל לשחק

עם הגדרות. ומה שיפה פה זה שהזיכרון לא יעזור מאחר ואין לו מספיק כוח בכותרים כבדים לרזו' הזו.. בדיוק כמו 1060 שחזק ממנו ב 10% ~ פחות או יותר

ברוב המשחקים שנבדקו. ל AMD היה צריך להיות קלף כגון "485" \ "490" שיכול לתת לנו ביצועים דומים ל 980Ti ואם התמחור שלהם זה היה פסיכי ונחטף מהמדפים

וזה כרטיס שמתאים ל 1440P. הבעיה שהם כנראה לא נמצאים במקום הזה.. אין להם את היכולת להביא דבר כזה נכון לעכשיו.

3. לסחוט את המיץ של ה Mid זה נחמד. אבל שאתה לוקח 470 ומלביש לו 8GB אז אתה גורם ל 480 להיות מוטל בספק. פשר לסחוט את המיץ

עד מחר - עדיין איפה התחרות פה ? ה 1060 כבר נמכרים בהמונים ואין להם מענה ל 1070\1080\טיטאן. אני לא רואה פה צעד לשליטה בשוק הבינוני

מאחר ואנשים יקנו 470 על חשבון 480, לא על חשבון 1060.. מתמטיקה פשוטה. זה שעד עכשיו 480 נמכר - בסדר גמור, הבעיה מתחילה עכשיו

שיהיה מלאים לכלל הכרטיסים.. אנשים שחיכו ורוצים כרטיסי 480 - הרבה מהם יוותרו וילכו על 470.

4. אחלה כרטיס באחלה מחיר זה לא הסבר  :)  470 הוא אחלה כרטיס ביותר אחלה מחיר עם ביצועים קרובים מידי :)

5. VR זה שוק אחר. זה שוק מאוד חדש ואני לא חושב שהמטרה של AMD או NV זה לשלוט שם מההשקה הזו. VR זו רכישה של דברים

נוספים וההחלטה היא לא רק בין AMD ל NV ככה שלא כ"כ התייחסתי לנושא הזה כי זה נראה לי שולי נכון לעכשיו. אולי עוד כמה שנים זה יתפוס

כסטנדרט אבל אני בספק שזה יקרה כ"כ מהר.

6. זה לא שאלה של ירוק או אדום. אני את השיקולים שלי עשיתי והחלטתי ש 1060 חזק יותר, יעיל יותר, קר יותר ומן הסתם אני יתן לו OC. ההחלטה גם

הגיעה כי הבנתי בעצמי שכל העניין עם DX12 וכו' לא יהיה רלוונטי עד שהשוק יהיה מוצף במשחקים כאלה וההבדל בין החברות לא יהיה משמעותי. אין הרי

סיכוי שנקבל משחק עוד שנה ש 1060 יראה 20 פריימים ו 480 יראה 40. לא יקרה. אחרי שאתה מבין את זה ואתה אומר לעצמך וואלה.. Doom היה משחק

שבאמת אפשר לראות פריימים בגבול העליון לטובת AMD וחוץ מזה זהו אתה מבין שהטכנולוגיה של NV נכון להיום טובה יותר. הם הוציאו כרטיס מוצלח

יותר, הפתרן של AMD ( וזה לגיטימי ) זה לתת 470 במחיר זול יותר - שזה אחלה. רק הבעיה שזה ירייה ברגל האחורית.

בכל מקרה לא חייבים להסכים  :)

פורסם

^ אז ברשותך אתחיל מהפסקה האחרונה - החלטת ש 1060 חזק יותר? וואלה? אז זו עובדה ש 1060 חזק יותר :) (באופן ברור ב DX11, אם מכניסים את Vulkan ו DX12 למשוואה אז המצב טיפה שונה) אבל מי מדבר על זה בכלל?

לגבי המחיר... אתה זוכר שעדיין מוכרים את GTX970 בארץ נכון? והמחיר שלו... איזה קטע עדיין יותר יקר מ RX480 - למרות שה RX480 קצת יותר חזק ממנו (במיוחד הקטע עם ה 3.5GB)

אגב, ה RX470 לפי בנצ'ים שראיתי נמצא ממש טיפה מתחת ל GTX970 - אבל אין ספק שהמחיר שלו ממש הרבה יותר נמוך מ GTX970.

אז גם פה בארץ - זה עדיין אחלה מחיר לאחלה כרטיס.

על 1440p... נאמר: "?Why like Dis" (ותעשה את זה סטייל רונלדו כן?)

יש היום בנצ'ים מאוד יפים של הכרטיס על 1440p.. ובעתיד להזכירך יש עוד כותרים עם DX12 ו Vulkan.... אין בעיות חביבי.

ואז כבר תשאל את עצמך את אותה שאלה רק על גבי ה RX470? מי מבטיח לך שבעתיד הדבר הזה באמת יוכל להחזיק 1080p? כשהוא בקושי יכול להחזיק 1440p? ה RX480 לעומת זאת - אני בטוח שהוא הרבה יותר 1080p פיוצ'רפרוף מ RX470.

מסכים איתך ש VR הוא שוק אחר והוא עוד בחיתולים, אבל להוסיף עוד 50-60$ בשביל לבטל את הצורך להחליף כרטיס בעתיד בשביל VR? ברור שכן - בלי לחשוב פעמיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים