עבור לתוכן

מתלבט בין 1060 ל 480

Featured Replies

פורסם

לא הבנתי מה הכוונה באומרך שהסינכרון לא באמת משנה... המטרה שלנו בקניית מסך עם FREESYNC או GSYNC היא לגרום לסנכרון בין הפריימים של הכרטיס מסך להרצים של המסך...מי אמר שיהיה לך 144 פריימים יציב ? 120 ? 60 ? או אפילו 50 יציב ? ...כשיש FREESYNC או GSYNC אתה נהנה מסנכרון של הפריימים וההרצים לא משנה מה קצב הצגת הפריים הנוכחי כרגע ונמנע מקריעת מסך (TEARING).

ה-144HZ הוא רק אחד מהמאפיינים של המסך מפני שלא מוכרים כרגע מסכים עם FREESYNC או GSYNC שהם לא 144HZ (או לפחות , אני לא מכיר כאלו בארץ).

פורסם

אני הלכתי על RX480.. הוא בדיוק יצא אז בארה"ב ולא היה לי ממש זמן לחכות ל GTX1060, כי קרוב שלי בדיוק הגיע בזמן הזה לביקור בארץ והוא הביא לי יחידה.

אני די מבסוט ממנו, לפי דעתי אין הרבה הבדל בין 2 הכרטיסים, ל GTX1060 יש יתרון קטן, אבל הוא לא כזה משמעותי.

אתה תהיה מבסוט מאוד מ 2 הכרטיסים, בגדול זה עניין של כסף... AMD צריכים להיות זולים יותר, רק שאיכשהו פה בארץ זה לא באמת ככה.

כמו שאמר @King Of Action אני בדיוק עכשיו מחפש מסך 1440p עם FreeSync בשביל למקסם את היכולות של הכרטיס.

בקיצר מישהו יכול לעזור לי לאתר את הכי זול שיש בארץ עם הקטגוריות האלה? לא אכפת לי ממש מ 144Hz...

פורסם

גיימרים כבדים לא יסתכלו על ההבדל בין החשמל ( לדעתי ) בין שני הכרטיסים האלה.. מאחר ואי אפשר להגיד ש 480 הוא זללן חשמל

כמו מייבש כביסה. הוא לא.. הוא פשוט לא יעיל ביחס ל 1060. הוא יותר דומה ל 1070 מבחינת חשמל רק שההבדל ביצועים הוא ידוע.

מאחר ו 480 סביר ולא יותר בצריכה אז מה שמעניין זה היציבות, הביצועים בפועל ומה שקורה בשוק. מבחינת ביצועים nec כבר דיבר

על זה והוא די דייק.. 1060 לרוב עדיף. מבחינת יציבות אני חושב שצד שלישי כל 480 יעשה את העבודה מצויין ולא יוריד קלוקים.

הבעיה הכי גדולה כפי שאני רואה אותה זה שבעצם אין שום אופציית בחירה פה. ל AMD יש רק את ה 480.. גיימרים שחושבים

קדימה לא יסתכלו על 4GB ולכן זה משאיר לך אופציה אחת ויחידה מבלי לדעת מה מחכה מעבר לפינה ( 490 וכו' ). בעצם הם כרגע

מוכרים 480 ( שעדיין יש לו בעיות זמינות ביחס למתחרה ) ומשאירים את הקהל די בחושך... אפשר גם לדבר בצורה עממית ולהגיד ש

AMD פשוט נמצאים עם המכנסיים למטה מתכופפים ו NV מאחוריהם.. 480 זה הקלף היחיד שלהם והוא עדיין קלף טוב אבל לא מיוחד.

פורסם
ציטוט של coch

גיימרים כבדים לא יסתכלו על ההבדל בין החשמל ( לדעתי ) בין שני הכרטיסים האלה.. מאחר ואי אפשר להגיד ש 480 הוא זללן חשמל

כמו מייבש כביסה. הוא לא.. הוא פשוט לא יעיל ביחס ל 1060. הוא יותר דומה ל 1070 מבחינת חשמל רק שההבדל ביצועים הוא ידוע.

מאחר ו 480 סביר ולא יותר בצריכה אז מה שמעניין זה היציבות, הביצועים בפועל ומה שקורה בשוק. מבחינת ביצועים nec כבר דיבר

על זה והוא די דייק.. 1060 לרוב עדיף. מבחינת יציבות אני חושב שצד שלישי כל 480 יעשה את העבודה מצויין ולא יוריד קלוקים.

הבעיה הכי גדולה כפי שאני רואה אותה זה שבעצם אין שום אופציית בחירה פה. ל AMD יש רק את ה 480.. גיימרים שחושבים

קדימה לא יסתכלו על 4GB ולכן זה משאיר לך אופציה אחת ויחידה מבלי לדעת מה מחכה מעבר לפינה ( 490 וכו' ). בעצם הם כרגע

מוכרים 480 ( שעדיין יש לו בעיות זמינות ביחס למתחרה ) ומשאירים את הקהל די בחושך... אפשר גם לדבר בצורה עממית ולהגיד ש

AMD פשוט נמצאים עם המכנסיים למטה מתכופפים ו NV מאחוריהם.. 480 זה הקלף היחיד שלהם והוא עדיין קלף טוב אבל לא מיוחד.

בגדול מסכים עם מה שאתה אומר, אבל AMD הפעם באו ממוקדים לקהל אחר, ואני מאמין שהם מכוונים לרוב.

תסכים איתי שרוב האנשים שמשחקים במחשב, לא באמת מחפשים לעשות 3WAY SLI, קונים מסכי 4K או בכלל מוכנים לשלם אלפי דולרים על מחשב.. ולשם בדיוק AMD מנסה לכוון.

ה 480 הוא קלף טוב, ולא מיוחד למעט דבר אחד - הוא זול יותר.

ועכשיו הם מוציאים את 470 ו 460 במחירים סופר מצחיקים (ופה בארץ כמובן שנאכל חצץ אבל בכל זאת) - עם המחירים האלה nVidia תתקשה להתמודד...

ה 470 4GB יעלה כ 150$ - והוא הולך לתת אולטרה ב 1080p כמעט בכל מצב.. במחיר הזה, עם הקהל העצום שמשחקים ב FHD ולא צריכים את כל הבלאגן - יש סיכוי ש AMD תכופף את NV בסיבוב הזה.

פורסם
ציטוט של Idanh

בגדול מסכים עם מה שאתה אומר, אבל AMD הפעם באו ממוקדים לקהל אחר, ואני מאמין שהם מכוונים לרוב.

תסכים איתי שרוב האנשים שמשחקים במחשב, לא באמת מחפשים לעשות 3WAY SLI, קונים מסכי 4K או בכלל מוכנים לשלם אלפי דולרים על מחשב.. ולשם בדיוק AMD מנסה לכוון.

ה 480 הוא קלף טוב, ולא מיוחד למעט דבר אחד - הוא זול יותר.

ועכשיו הם מוציאים את 470 ו 460 במחירים סופר מצחיקים (ופה בארץ כמובן שנאכל חצץ אבל בכל זאת) - עם המחירים האלה NVIDIA תתקשה להתמודד...

ה 470 4GB יעלה כ 150$ - והוא הולך לתת אולטרה ב 1080p כמעט בכל מצב.. במחיר הזה, עם הקהל העצום שמשחקים ב FHD ולא צריכים את כל הבלאגן - יש סיכוי ש AMD תכופף את NV בסיבוב הזה.

אמת. אני יגיד לך מה אני חושב על עניין ה 460\470 פה.. אין להם ממש ברירות. הם לא מוכנים להוציא את המתחרים ל 1070\1080 עד סוף שנה,

אז ללכת על השכבה הנמוכה זה בסדר גמור.. השאלה פה זה מה יהיה עם הזמינות של ה 480 צד שלישי. תסתכל כמה זמן הכרטיס נמצא בשוק

ותבין שבזמן הזה שאנשים מחכים, NV מוכרים. יש כאן איחור שיעלה להם בהרבה מאוד כסף. תחשוב על זה שהייצור התעשייתי לא יגדל בתפוקה שלו

בשביל AMD או בשביל NV כלומר לא יוסיפו עוד מכונות ומפעלים וכו' הזמן הזה הוא נטו כסף. אמיתי. אתה צודק במה שאמרת לגבי רוב האנשים..

אבל מה ש NV עשו פה בעצם זה אופציית בחירה - אתה יכול ללכת על מה שמתאים לך החל מ 1060 ועד ה Titan החדש שעוד שנייה יגיע לשוק.

למה ל NV להוציא את הכרטיסי Low\Lower שלהם ? הם מתמקדמים כרגע בחוסר התחרות שזה מעולה בשבילהם.

אגב.. אני לא כ"כ יודע עם 470 זה כרטיס ל FHD בהגדרות מלאות\גבוהות.. צריך להמתין קצת.. בחלק מהמשחקים בטוח שכן אבל עוד לא ידוע.

פורסם
ציטוט של coch

אגב.. אני לא כ"כ יודע עם 470 זה כרטיס ל FHD בהגדרות מלאות\גבוהות.. צריך להמתין קצת.. בחלק מהמשחקים בטוח שכן אבל עוד לא ידוע.

יש כבר מידע באינטרנט... בנצ'מארקים וכאלה, מכנים אותו "הילד הקטן של 480" :)

אילו רק המחיר שלו בארץ היה כמו המחיר בחו"ל...... אאאאאאההההההההההההההההההחחחחחחח!!!

פורסם

אם אין ברירה אז נלך לחפש...  

יחד עם זאת בשעתו הודלפו בנצ'ים, וגם ניתן כידוע לעשות אינטרפולציה ולהבין ש- RX470 נותן בערך כ- 90% סדר גודל מביצועי RX480. 

there you have it.

ואם הוא ימכר באזור 150$, שזה אחרי הגזמה פראית של ישראל אמור להוביל אותנו לאזור 900 - 950 ש"ח לגרסת 4GB, אז במחיר הזה

זו אופציה לא רעה בכלל. מתאימה בדיוק עבור מי המחפש למקסם את התמורה לשקל כמה שהוא רק יכול, ואינו מחפש את ה- "ניטש" של ה- FPS האחרון

שהוא יותר פסיכולוגי מאשר פרקטי.

פורסם
ציטוט של nec_000

אם אין ברירה אז נלך לחפש...  

יחד עם זאת בשעתו הודלפו בנצ'ים, וגם ניתן כידוע לעשות אינטרפולציה ולהבין ש- RX470 נותן בערך כ- 90% סדר גודל מביצועי RX480. 

there you have it.

ואם הוא ימכר באזור 150$, שזה אחרי הגזמה פראית של ישראל אמור להוביל אותנו לאזור 900 - 950 ש"ח לגרסת 4GB, אז במחיר הזה

זו אופציה לא רעה בכלל. מתאימה בדיוק עבור מי המחפש למקסם את התמורה לשקל כמה שהוא רק יכול, ואינו מחפש את ה- "ניטש" של ה- FPS האחרון

שהוא יותר פסיכולוגי מאשר פרקטי.

תהנה ידידי

פורסם

התודעתי שיש כרגע בעיות מחיר ל-RX 470 בארץ ובחו"ל, צריך להמתין קצת. המחיר ל-RX 470 הוא 1250 שקל בגרסת 8GB, וכמעט אותו המחיר בדיוק ל-4GB כרגע

המחיר ל-4GB צריך להיות 160 דולר לגרסאות צד שלישי, וזה ל-8GB גרסאות צד שלישי הוא בין 190 ל-210 ליקרות ביותר.

ביצועים, מגרד את GTX 970 מלמטה, מחסל את GTX 960, נמצא בדיוק בניהם במחיר. המחיר צריך קצת להרגע, ואז הוא יהיה אחלה מוצר ביניים סביב 1000 ל-4GB.

יש רק בעיה אחת... GTX 1050 \ Ti. כבר ראיתם שאנוידיה לא מחכה הפעם

פורסם
ציטוט של coch

אהשאלה פה זה מה יהיה עם הזמינות של ה 480 צד שלישי. תסתכל כמה זמן הכרטיס נמצא בשוק

ותבין שבזמן הזה שאנשים מחכים, NV מוכרים. יש כאן איחור שיעלה להם בהרבה מאוד כסף.

אני מתאר לעצמי כמה אנשים קנו 1060 בזמן שהמתינו לRX480, הירוקים ידעו מה הם עושים ולמה הם קפצו מהר עם הכרטיס הזה, הם נגסו להם בנתח רציני.

פורסם

לפי הביקורת של TECHPU הוא טיפה מזדחל אחרי ה970 ב1080P, במחיר של 1200 שקל, משתלם.

מאמין שהגרסאות צד שלישי המומהרות והמקוררות, ייתנו ביצועים עדיפים מה970.

פורסם

איך זה משתלם אם אפשר להזמין 1060 מחול ב1200 ולקבל 30% יותר ביצועים

פורסם

ועכשיו ראינו כי ב- TMS יש את גרסאת 470nitro עם 4GB זיכרון ב- 1020 ש"ח בלבד, מה שאומר שביחס למחיר "900 שח הסביר יותר"

שהיינו רוצים לראות, ה- 1020 ש"ח אינו נחשב לפרמיה מוגזמת מדי. ולכן (לטעמי) במחיר הזה וכרגע לפחות, זו הגירסא לרכישה.

נשים לב עוד כי זהו כרטיס שמחליף ברמת העיקרון את ה- GTX970 וה- R9-290 בעלות של אלפייה אחת של שקלים ותיכף אסביר מדוע

הנאני מתייחס לכך:

אישית כמובן הייתי לוקח מהלוחות GTX970/R9-290 משומשים. כאשר על מנת לקבל מחיר סביר וראלי מהמוכר, מסביר בעדינות שהיות

וכרטיס חדש מקביל עולה כ- 1000 ש"ח, אזי שיתמחר בהתאם ואם כן אקנה ממנו. וגם אם זה לא יתפוס את "המוכר הראשון", אחרי כמה

שעוברים ואחד מהם שכבר די מיובש, נקבל ממנו את המחיר המבוקש (והראלי).

מזכיר שוב למי שלא קרא את שדיווחתי עליו בפוסט בשרשור אחר פה בפורום, השגתי לפני כ- 3 שבועות שתי הצעות מחיר (משני מוכרים

שונים) עבור דגם R9-290 , שלאחר מקח וממכר הגיעו מולי ל- 550 ש"ח. משמע שזה מחיר סביר והראלי שבו ניתן וראוי לרכוש אותם כיום.

לא התמקחתי מול מציעי 970 ולכן אין לי ראיה מוצקה לכמה הם מוכנים לרדת, וכנראה ששם יהיה קשה יותר, בין השאר אולי משום

"שהמותג" נוידיאה משחק משחק כבד יותר אצל המוכרים (והקונים). ולמי שבוגר דיו ואינו שבוי בקונספט מיתוגי, אזי אם לא משיג מחיר

ראלי על משומש מדגם 970, שפשוט ילך על דגם 290. כרטיס לא פחות טוב ויש שיאמרו (כמוני) שאפילו עדיף.

ומדוע עדיף ?  כמה נקודות להתייחסות:

ראשית נפח הזכרון - הוא מגיע עם 4GB מלא לעומת "רק" 3.5 אצל ה- 970. פעם זה לא היה משנה, אך היום הכותרים מתחילים להרים

את רף הצריכה של זכרון VRAM וכאן ל- "חצי גיגה" הנוספים מתחיל להיות משקל, אמנם קל אך בכל זאת קיים.

סיבה שניה היא, שכרגע אנו בתחילתו של דור API חדש המכונה Vulkan ו- DX12. ב- API הזה אנו רואים קפיצת בצועים מרשימה מצד

כרטיסי AMD מבוססי ארכיטקטורת GCN, המצביעה על שיפור בן עשרות אחוזים בממוצע בביצועי הכרטיס.

ומן העבר השני עוד טרם ראינו שפור מקביל בכרטיסי נוידיאה. וזו סיבה (לטעמי לפחות) להמר מבחינת ניהול סכונים, שכנראה ההימור היום 

על 290 לעומת 970 בראיה לשנה-שנתיים קדימה, כנראה יהווה סיכון נמוך יותר, קרי בשעה ש- AMD הוכיחה שהיא מביאה תפוקה רצינית

ומכובדת ב- API החדשים, אצל נוידיאה נטל ההוכחה הזה עדיין ממתין לה.

סכום טקטי:

במידה ומשיגים מחיר משומש ראלי של 550-650 ש"ח, לכו על זה.  היה ולא משיגים,  קחו Nitro חדש ב- 1020 ש"ח.

Capture.JPG

פורסם

תסלחו לי על תגובה מטופשת מראש. הלכתי על ה1060 כי המחירים שלהם פה בבריטניה הם זהים ו1060 נותן טיפה יותר ביצועים. אני מודע לקטע של DX12/vulcan אבל לא ממש אכפת לי כי המחשב שלי גרוטאה גם ככה. עוד דבר שהשפיע על דעתי היה העובדה שהדרייברים של AMD נהיו בלתי נסבלים. הם כל הזמן הורידו עדכונים בעצמם וביקשו ממני להתקין אותם למרות שאלף פעם ביטלתי את העדכון האוטומטי. עם כל התקנת דרייבר חדשה, למרות שסימנתי שאני לא רוצה כלום מכל הזבל שהם מציעים, הם עדיין התקינו כל מיני שטויות כמו Raptr. בנקודה מסויימת התחלתי להרגיש שאני מתקין malware.  יכול להיות שאני מפגר, אבל AMD צריכים לצאת מהנחה שאני כבר לא גיימר הארדקור ואין לי כוח להתעסק עם כל הזבל הזה. לא יודע אם בכרטיסים מהקבוצה הירוקה זה יהיה טוב יותר, משום מה אני בספק, אבל בסיבוב הזה הם מקבלים את הכסף שלי. פעם הבאה כנראה כבר יהיה צורך לקנות מחשב חדש, נראה אז.

עדכון:

ביום חמישי הזמנתי את הזוטאק מיני 1060 GTX, הכרטיס הגיע היום בבוקר (הגיע למעשה כבר ביום שישי, יום אחרי ההזמנה, פשוט לא היה לי איך לקחת אותו אז ביקשתי דחיה מהחברת משלוחים המעצבנת רצח). הכרטיס הוזמן מOCUK ובא ביחד עם חבילת האריבו. ברשותי מחשב קשיש עם 8 ג'יגה ראם, i5-3470 ורדיאון שמשך יותר מדי זמן. אחרי שהייתי צריך לעשות uninstall לדרייברים של AMD פעמיים, החלפתי את הרדיאטור ב1060 והמחשב סירב לעלות מעבר לבוט, מסתבר שהיה צריך לעדכן ביוס קודם. התקנתי דרייברים עדכניים. בקיצור- דום רץ בnightmare בין 60 ל120 פריימים לשניה ב1200p עם הכל על on כולל AAx8 לא זוכר מאיזה סוג. Witcher 3 רץ חלק במקסימום על הכל לא כולל Hairworks. קניית מחשב חדש נדחתה בעוד שנה שנתיים. שיהיה ערב נעים.  

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים