עבור לתוכן

יצא דרייבר 16.7.1: מסדר את בעיית החשמל ב RX480 ומשפר ביצועים

Featured Replies

פורסם
ציטוט של David_K

לא האמת, הארכיטקטורה של AMD דחוסה יותר, וגם תהליך היצור של GloFo קטן יותר מה שמביא להם יתרון קטן בגזרה הזאת, ה480 מגיע עם 2300~ מעבדים,

כבר נאמר בעבר ויאמר שוב.

מעבדים זה לא לפי משקל כמו פיצוחים בשוק. כל מבנה הליבה שונה לגמרי, וכך גם פעולת המעבדים והצורה בה הם מסודרים. אי אפשר להשוות ארכיטקטורות שונות לחלוטין ולשפוט אותן לפי "כמות מעבדים". אין למעבדים האלה יצרן אחד.

זה כמו לבנים לבניה. יש גדולות, יש קטנות. יש חלשות, יש חזקות.

GloFo מייצר בתהליך כביכול מתקדם יותר, אבל זה מפעל נכשל עם יעילות מאוד נמוכה. תהליך 16 של TSMC יעיל משמעותית ממנו. בקרוב AMD תייצר אצל סמסונג בתהליך 14 שלהם, ואז נראה קצת שיפור ביעילות

• תגובות 43
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא דיבר על "דחיסות" ולא Performance/Mm^2 זה בדיוק הנקודה, ביצועים בצד, כמות ליבות היה כדי מהחיש את הנקודה על קצה הלשון,

הארכיטקטורה של AMD דחוסה יותר מול Pascal וגם כבר ראינו במקרה של האייפון שמגיע עם שבבים בו זמנית מסמסונג ומTSMC שתהליך ה14NM מול 16NM גם מקטין את שטח השבב בעוד כמה אחוזים. ביצועים בצד, זה שמבחינת יעילות זה לא עובד להם זה נושא אחר לגמרי.

ראינו את זה כבר עם ה-980Ti וה-Fury X, ה-Fury X עם 8.9 מיליארד טרנזיסטורים מגיע ב-596MM^2 וה-980Ti עם 8 מיליארד טרנזיסטורים מגיע ב-601MM^2. 

פורסם

אתה מדבר על טרנזיסטורים, לא על מעבדים.

טרנזיסטורים יכולים להיות מעבדים, בקרי זיכרון, ועוד 101 רכיבי ליבה שונים.

בנוסף על דחיות טרנזיסטורים, הנדסת הארכיטקטורה והנדסת התוכנה גם עומדים כדי לקבוע כמה שבב יעיל מול השני.

GTX 980 TI מול FURY X זאת בדיוק דוגמה למה כמות או דחיסות של טרנזיסטורים היא לא גורם קובע

פורסם
ציטוט של David_K

ראינו את זה כבר עם ה-980Ti וה-Fury X, ה-Fury X עם 8.9 מיליארד טרנזיסטורים מגיע ב-596MM^2 וה-980Ti עם 8 מיליארד טרנזיסטורים מגיע ב-601MM^2. 

מספיק שלארכיטקטורה מסויימת יש יותר זיכרון מטמון (הרבה טרנזיסטורים דחוסים) מלאחרת היחס טרנזיסטורים לשטח יעלה משמעותית.

כרטיס מסך נשפט ע"י יחס ביצועים/מחיר או יחס ביצועים/מחיר/צריכת חשמל.

ארכיטקטורה נשפטת ע"י ביצועים/צריכת חשמל  עבור הקונה וע"פ ביצועים פר שטח לחברה כי זה מה שקובע את הרווחיות שלה מהליבה (אם שמים בצד את עליות הפיתוח והחזרתן)

פורסם

לא אמור להיות הבדל בין סמסונג ו- GloFo, החברות משתמשות בתהליך יצור זהה (GloFo בשל סמסונג). עוד שאלה שצריך לשאול היא האם יכול להיות ש- VEGA יהיה יעיל יותר ונראה באותו דור שיפור בביצועים/וואט?

פורסם

הכרטיס רק יצא כבר יש לו בעיות. ככה זה עם AMD קונים פעם אחת ב 200 שקל פחות ואז חצי מהזמן מחפשים HOT FIXES באינטרנט. אני זוכר איך הייתי מחפש את ה FIX ל RAGE על ה 4870 שכל הטקסטורות היו מחורבשות. רק כדי לגלות שהפיקסים גם לא היו טובים עד הגרסא השלישית... 

פורסם

תמשיך להשאר עם עיניים עצומות ולדמיין של-NVIDIA מעולם לא היו תקלות תוכנה או חומרה בדגמים מסויימים.

פורסם

צריכים תגית של fanboy בפורום;)

פורסם
ציטוט של djelectric

תמשיך להשאר עם עיניים עצומות ולדמיין של-NVIDIA מעולם לא היו תקלות תוכנה או חומרה בדגמים מסויימים.

תסכים איתי שהרבה פחות מאנוידיה.

פורסם
ציטוט של Yoram_gini

הכרטיס רק יצא כבר יש לו בעיות. ככה זה עם AMD קונים פעם אחת ב 200 שקל פחות ואז חצי מהזמן מחפשים HOT FIXES באינטרנט. אני זוכר איך הייתי מחפש את ה FIX ל RAGE על ה 4870 שכל הטקסטורות היו מחורבשות. רק כדי לגלות שהפיקסים גם לא היו טובים עד הגרסא השלישית... 

אח שלנו.. הכרטיסי 1080FE יצאו מהמפעל עם בעיות במאוורר.. זה תוקן יומיים אחרי עם דרייבר. גם ל NV לפעמים יש שטויות בהשקה.

היה לי 9800XT בזמנו, 4850, ו 5870. לא זוכר שהיו לי בעיות חריגות בדרייברים.

מהבחינה הזו אני לא רואה שוני בין החברות. הדבר היחיד שאפשר להגיד שהיה ביזיון זה כאשר AMD שיחררו

את ה 290\290X לביקורות וגילו ברפרנס טמפרטורות ממש גבוהות, נפילות קלוקים וחוסר יציבות. גירסאות צד שלישי היו בסדר.

לעומת זאת בהשקה של 5850\5870 שהיו הצלחה מסחררת - NV שיחררה את ה 480 שבמנוחה היית יכול לעשות

עליו פרנץ' טוסט.

פורסם
ציטוט של coch

מהבחינה הזו אני לא רואה שוני בין החברות. הדבר היחיד שאפשר להגיד שהיה ביזיון זה כאשר AMD שיחררו

את ה 290\290X לביקורות וגילו ברפרנס טמפרטורות ממש גבוהות, נפילות קלוקים וחוסר יציבות.

ואתה משווה את זה לבעיות במאורר?

עזוב, שנתחיל למנות את רשימת הפיצ'רים שיש ב1060 לאומת 480 ? 

שנמנה עוד שנה מהיום כמה פיקסים היה צריך לשחרר ולהוריד ב AMD וכמה ב NVIDIA?

פורסם

לא הבנתי. אז בעיה במאוורר ( נגיד שלא מסתובב במאמץ ) זה נחשב סבבה ?

לשתי הבעיות היו וכנראה יהיו בעיות בהשקות, זה מתוקן כמה ימים אחרי בדרך כלל.

אני מאוד מרוצה מ NV מהכרטיסים האחרונים שהיו לי ואני בשנים האחרונות איתם, אבל גם מ AMD שהיו לי זה לא היה שונה.

פורסם
ציטוט של Yoram_gini

תסכים איתי שהרבה פחות מאנוידיה.

לא מסכים, ואין לך מספר ידוע ומדוייק של תקלות חומרה/דרייבר מצד כל חברה כך שאי אפשר להעמיד את זה להשוואה. 

אני אישית זוכר איך GTX 590 היו נשרפים בעבר בגלל תקלת דרייבר, ואני בטוח שיש דוגמאות נוספות (הן של NV והן של AMD). 

הנקודה היא ששתי החברות לא חפות מבעיות.

פורסם

לא חסרות בעיות בשני הצדדים, השאלה כמה מהר ובאיזו יעילות הן מטופלות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים