עבור לתוכן

מה קרה לשוק כרטיסי המסך?

Featured Replies

פורסם

מה קרה לשוק כרטיסי המסך???

לפני שנתיים קניתי כרטיס HD7950 ב 1200 ש"ח, בהמשך מכרתי את המחשב הנייח כי התחלתי ללמוד וקניתי נייד נחמד, ועכשיו אני שוקל לקנות גם נייח סביר.

אני מסתכל סביב ורואה שבסביבות ה 1000-1200 ש"ח שזה הסכום שאני אוהב להוציא על כרטיסי מסך, אני יכול לקבל GTX 960

בדיקה קצרה ב Guru3D מראה לי שלא רק שה GTX 960 לא יותר חזק מה HD7950 הישן שלי, הוא אפילו חלש ממנו!

איך זה יכול להיות??? עברנו יותר משנתיים, איך יכול להיות שבהפרש של שנתיים ה 1200 ש"ח שלי קונים את אותה כמות FPS?

פורסם

1. הGTX 960 חזק מה7950 שלך.

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_960_g1_gaming_4gb_review,16.html

1.1 במחיר של 1129 ש"ח קונים את גרסת ה4GB OC המחוזקת של GTX960

2. לAMD יש מתחרים חזקים יותר על הנייר באותו מחיר- ה380, 280X ועכשיו גם ה380X. אני באופן אישי כבר לא אקנה מהם דבר, אבל האלטרנטיבה עבור רבים קיימת.

3. למרות הכל, הפרשי הביצועים יהיו לכל היותר 30-40 אחוז מהכרטיס שלך. איך זה יכול להיות? הטכנולוגיה היא כמעט אותו טכנולוגיה שיש בכרטיס שלך. לא היתה קפיצה משמעותית מאז, וגם כנראה לא תהיה עד שלב ה14 ננומטר.

פורסם
  • מחבר

ה 7950 שלי היה עם ביוס של 7970GHz...אז הוא היה משמעותית חזק יותר מ 7950 רגיל.

עדיין, פעם בשנתיים באותו כסף היית מקבל 100% יותר FPS... היום כמה אחוזים בודדים במקרה הטוב :\

פורסם

הרבה יותר קל לקפוץ ב-100% כשה-100% האלה במונחים אבסולוטיים הם קצת.

לך לאכול בננה. הצלחת? עכשיו נראה אותך מעלה ב-100% את יכולת צריכת הבננות היומית שלך - מחר תאכל שתיים!

הצלחת? יופי! היה קשה? לא? אחלה, תמשיך ככה...

אכלת 2 בננות? יופי! נסה מחר לעלות ב-100% ולאכול 4 בננות ביום!

הצלחת? יופי! היה קשה? יופי, תמשיך ככה...

הגעת לשיא שלך - אכלת 50 בננות ביום! בוא נראה אם מחר תצליח לעלות ב-100% ... תאכל 100 בננות ביום!

הצלחת?

פורסם
  • מחבר

האמת שזו דוגמה מצוינת.

יש צפי כלשהו לקפיצה משמעותית בזמן הקרוב?

פורסם

מבחינה טכנולוגית ב-4-5 שנים האחרונות כרטיסי המסך היו תקועים במקום והשתמשו באותו תהליך יצור של 28nm בזמן שמעבדים וטלפונים התקדמו ל-20 ועכשיו אפילו ל-16 ו-14nm. בדור הבא של הכרטיסים יהיה סוף סוף מעבר לתהליכי יצור חדשים וגם לזכרונות מסוג חדש (ה-hbm ש-amd כבר עברו אליו ב-fury) ומצפים שזה יביא איתו שיפור יותר גדול בביצועים ממה שהתרגלנו בזמן האחרון, כמובן שאף אחד לא מבטיח קפיצה פתאומית של 100% או משהו כזה.

פורסם

הקפיצה הפוטנציאלית צריכה להיות צפונית ל-150%, אבל באמת אף אחד לא מבטיח דבר.

למי שיש סבלנות, הוא יוכל לחכות ולראות מה יקרה. הניחוש שלי הוא שלא נראה ברזלים חדשים לפני מאי.

פורסם

עדיין מוכרים 280X במעל 1200 שקל? אני בשוק. את שלי קניתי משומש לפני כמה חודשים ב500 שקל, שהוחלף לאחרונה בחדש במסגרת האחריות שכמובן עוד היתה עליו אחרי שהוא פיתח בעיית זכרון... אם אכן צפויים לצאת כרטיסים חזקים בהרבה עוד חצי שנה, הייתי אומר שעדיף לקנות משומש זול בינתיים.

פורסם

שוק היד שניה היה מוצף בכרטיסים ששימשו לכריית ביטקיין. בגלל זה המחירים ביד 2 ברצפה.

פורסם

גם זה שקניתי. בכל מקרה, תהיה הסיבה אשר תהיה, במצב העניינים הנוכחי ולאור התובנות של פותח הדיון אין כל סיבה לקנות כרטיסי מסך חדשים כרגע, גם אם זה למחשב חדש.

פורסם

מסכים, אם כי בכרטיס "שחרשו" עליו 24/7 אתה חשוף לסיכון מסויים (שבמקרה שלך נגמר טוב).

פורסם

נכון, אבל אם הכרטיס צריך להחזיק רק את הזמן עד ליציאת הדור החדש ואילו האחריות שנותרה עליו היא עוד שנה לפחות, אני לא רואה כל סיכון.

פורסם

תלוי כמה כח יש לך למלחמות במקרה הצורך וכמה שווה הזמן שלך...

פורסם

גם נכון.

פורסם

התמורה לכסף פחותה בהרבה לעומת מה שהיה לפני מספר שנים בזמן שהזלזול בלקוח בעליה חדה.

יש לא מעט דגמים של מסכי מחשב וטלוויזיות בעלי רזולוציה 4K ועדיין אין כרטיס מסך שיכול להתמודד עם 4K בצורה חלקה.

בתור בעל GTX 980 עם מסך טלוויזיה 1080P אני יכול להגיד לך שהביצועים ברזולוציה הזאת ביחס לכסף שזה עלה לי זה פשוט ביזיון ויש סיבה לכך והיא שלא משקיעים במשחקים בגרסאות הPC ככה שיוצא לנו כאן תמורה נמוכה + זלזול בריבוע = אנשים ממשיכים לקנות גם אם יקבלו בעיטה לפרצוף יחד עם הכרטיס מסך שיעלה להם יותר מכל חומרת המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים