עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תעשו טובה כשאתם הולכים לקלפי במרץ 2015...

Featured Replies

פורסם

אגב אם יפנו את פלורנטין איפה יגורו 50 אלף מסתננים סודנים? אוליי אתם בעצם רוצים לבנות דירות בשביל הסודנים ובשביל הרבים שיבואו אחריי שבג"ץ אסרה לשים אותם במתקן חולות.

דיור בזול לסודנים!

• תגובות 829
  • צפיות 195.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
מה הבעיה כל כך שהוא משקיע בהתנחלויות? ומה הבעיה שהוא משקיע בצבא?

יש סיבה אסטרטגית להשקיע בהתנחלויות.

ולמה פתאום מתנחלים הם "ימניים קיצוניים" ואתה "מרכז מתון"? אוליי אתה שמאל קיצוני והם ימניים מתונים?

גם אם היית מקצץ את כל הכסף למתנחלים לא היית פותר את בעיית הדיור בדרכי פלא.

מה שאתה לא מבין שלממשלה אין תקציב בילתי נגמר וגם אם היה לה הדבר היחידי שהיא היתה יכולה לעשות זה לחתוך לכולם את הבולבול כי אי אפשר לבנות מספיק מהר ביחס לקצב הגידול במדינה.

הם קיצונים על סמך הפעולות שהם עושים, בתור חייל ששירת שם וחטף מהם קללות במקרה הטוב, ובלי קשר למקרה שלי, על פי איך שהליכוד מגדירים עצמם הם יותר מתונים מהם, זאת עובדה ולא הדעה שלי.

ולא אמרתי שהכספים שעוברים בדרך שקרית ולא שקופה להתנחלויות הם אלה שיפתרו את מצוקת הדיור, אבל מבטיח לך שיש דברים מספיק טובים לעשות במאות המיליונים הללו מאשר לבזבז אותם על אוכלוסיה כלכך קטנה.

נ.ב קצב הגידול של איזו אוכלוסיה ? תפרק את זה לגורמים, כי אני דיי בטוח שממוצע הילודה של מעמד הביניים הוא באזור הנמוך של 2.x ילדים.

איסתרא, התמונה פורסמה בפייסבוק וכבר אז הרבה אנשים שמו לב לחוסר הדיוק שבמספרים, נבליג על תקציב הביטחון כי קטנותי מביבי, בתור מומחה לכלכלה יש לך הסבר לכך שכלכך הרבה תקציבים הולכים על אזורים כלכך קטנים לאוכלוסיות כה קטנות?

פורסם

קצב הילודה של החילונים גבוה ביחס למערב(אפילו אם לא כוללים חרדים).

אבל למה לעצור כאן? דירה חינם לכל מי שמסרס את עצמו. היית לוקח?

בשביל מה אתה צריך ילדים? זה גם ככה אנוכי לעשות ילדים.

והשמאל והערבים לא מקללים ומפגינים באלימות נגד חיילים?

אתה לא מבין את החשיבות האסטרטגית של האזורים האלה.

אנחנו צריכים להכין את הקרקע לקראת או עימות או הסכם עתידי. בנוסף זה מאפשר לנו להרגיז את הפלסטינים שמסרבים לעשות שלום כדי שיראו שהם מפסידים מזה שהם לא רוצים שלום.

נערך על-ידי Sargon

פורסם

פלורנטין? צריך שני דברים כדי שזה יקרה: מישהו שירצה לממן את זה ורצון טוב בעירייה. אין שום קשר לממשלה. במקרה אני מכיר מישהו שיש לו דירה במרחק של מאה מטרים מעיריית ת"א. יש קבלן שרוצה לעשות פרוייקט של פינוי-בינוי אבל העסק נסחב כבר יותר משש שנים! למה? כי היה דייר שעשה בעיות (תבעו אותו, הוא חוייב לשלם לא מעט פיצויים, עכשיו מציעים לו שיסכים לפרוייקט ובתמורה יוותרו על הפיצויים האלו) וחשוב יותר, יש עירייה שעושה בעיות. העירייה אמורה לתת אישורים, אין אישורים, אין פרוייקט.

עזבו את כל השטויות,

שיבוא הפוליטקאי עם ביצים שיבוא בהחלטה שבעוד חצי שנה רוב פלורנטין מפורקת ומיד יתחילו בבניה של מאות מבנים זהים עם חנויות מתחת, כמו שהיה רק גבוהה, לא מתפרק, עם פי 10 יותר דירות ועם חנייה פרטית לכל אחד.

הקרקע תנתן לקבלנים בחינם בתמורה למחיר דירות קבוע לפי גודל הדירה, שיהיה מחיר של דירה בפ"ת ולא בת"א.

שכל בעל דירה יקבל דירה חדשה בפרוייקט גדולה יותר בתמורה + שכירות לדירה שוות ערך בת"א לזמן הבניה. בלי התנגדויות - השר מחליט וזהו, שזה יבוא כחוק שהממשלה תצביע עליו. שלא יבואו נצלנים הזויים לנצל את המצב.

זה הדבר ההגיוני לעשות, וזה לא הכי דמוקרטי, אבל השר שיעשה את זה ייחשב עוד הרבה יותר טוב מכחלון והרפורמה בסלולארי שלו.

כמובן שאת אותו הדבר צריך לעשות בכל איזור אחר בת"א שנראה כמו פלורנטין. חוץ מהמרכז. ועוד מקום שזה נדרש בו זה ז'בוטינסקי בבני ברק והרחובות הסמוכים.

זה פשוט WIN WIN.. וצריך לצמצם את הבירוקרטיה בעניין ל0 מוחלט. אפילו לא לשאול את ראש העיר.

כי כמה שלא יבנו בראש העין וקריית גת - אנשים רוצים דירות בערים קצת יותר מרכזיות, ובת"א יש את המבנים הנוראיים ביותר מכל איזור המרכז, שצריך להחליף עכשיו.

נערך על-ידי liorwohl

פורסם

למה "אנשים רוצים דירות בערים קצת יותר מרכזיות"? מה זה קצת יותר מרכזי? זה המרכז.

אוליי תסביר לי למה אנשים רוצים שם דירות?

ושוב, איך זה ייעזור בדיוק למי שאין לו כסף? אתה לא יכול להציף את השוק, הכל יחטף מייד.

אם כל הדירות יהיו יותר זולות, יהיו גם יותר קונים. שום דבר לא מבטיח שאתה והחברים שלך יקנו דירה כי עכשיו יש מאות אלפי אנשים אחרים שיכולים להרשות לעצמם לקנות דירה וירצו אותה בדיוק כמו שאתה והחברים שלך רוצים דירה.

ואגב לא מפריע לך צפיפות אין סופית בתל אביב? אתה בכח רוצה שתל אביב תהפוך לעיר הכי מסריחה בעולם?

נערך על-ידי Sargon

פורסם

תגובה לאיסתרא:

1. אין דבר כזה. אם החוק הבינלאומי קובע שמעמדו הסופי של השטח יקבע במו"מ, אז זה כולל את כולו.

אגב, את רמת הגולן שהיא פחות או יותר כל השטח השנוי במחלוקת ביננו לסורים, סיפחנו במלואה. רגע, לא אמרת שאסור לספח את השטח כולו ולטעון שהוא שנוי במחלוקת?

2.המדינה לא יכולה לטעון(ביושר, לפחות) שהכל שלנו כי גם אם מחר החוק הבינלאומי יקבע שמותר לנו לספח הכל אתה לא תספח את השטח מסיבות דמוגרפיות.

3.וזאת הסיבה שזה משנה שזה מעורבב. ההתנחלויות קובעות עובדות בשטח ומשנות אותו דמוגרפית ובכך מונעות כל סיכוי לקבוע את גורלו במו"מ.

4.מי דיבר על בנייה? דובר על סיפוח.

בכל מקרה אני לא מבין איך בנייה בשטחים שברור לכולם שלא יהיו שלנו בסגרת אף הסכם, טובה במשהו מאשר להשאיר אותם ריקים. אלא אם כן המטרה היא למנוע כל חלוקה אפשרית.

נערך על-ידי geniaXP

פורסם

1. החוק הבינלאומי לא מעניין אף אחד.

2. אז מה?

3. מצויין. פעם קראו לזה "עוד דונם ועוד עז".

4. מישהו דיבר על הסכמים?

פורסם

זה יכול לעזור לשלוט על השטחים, להפעיל לחץ על הפלסטינים.

אם הפלסטינים יבנו מלא בתים מסביב לשטחים ביירושלים אז תגיד "ממילא יש שם מלא פךסטינים מסביב וקשה להגן על השטח אז בא נחזיר גם את זה"

האו"ם הוא גוף שעבר זמנו וצריך לפרק אותו. גם לדעת הרבה אמריקאים. האו"ם לא משרת את כל אומות העולם שווה בשווה, הוא משרת אינטרסים של אומות מסויימות על פני אחרות. זה גוף פוליטי גירדא.

פורסם
למה "אנשים רוצים דירות בערים קצת יותר מרכזיות"? מה זה קצת יותר מרכזי? זה המרכז.

אוליי תסביר לי למה אנשים רוצים שם דירות?

ושוב, איך זה ייעזור בדיוק למי שאין לו כסף? אתה לא יכול להציף את השוק, הכל יחטף מייד.

אם כל הדירות יהיו יותר זולות, יהיו גם יותר קונים. שום דבר לא מבטיח שאתה והחברים שלך יקנו דירה כי עכשיו יש מאות אלפי אנשים אחרים שיכולים להרשות לעצמם לקנות דירה וירצו אותה בדיוק כמו שאתה והחברים שלך רוצים דירה.

ואגב לא מפריע לך צפיפות אין סופית בתל אביב? אתה בכח רוצה שתל אביב תהפוך לעיר הכי מסריחה בעולם?

רגע, לפי התאוריה שלך במרכז אמורים לגור רק אנשים שמרוויחים 15,000 ש"ח ומעלה.

הבנתי אותך נכון?

פורסם

אין העדפה בחוק לגביי מי אמור לגור במרכז.

מותר לאנשים עשירים לגור בתל אביב, לא?

איך בדיוק תחלק דירות רק לאנשים שמרוויחים פחות מ15,000 ש"ח?

אני רק אומר שאם הדירות יהיו זולות הרבה אנשים יקפצו עליהם. גם עשירים וגם עניים. רק אל תחשוב שהאכולוסיה שאתה חושב שלה מיועדת תל אביב תקבל את כל הדירות האלה.

נערך על-ידי Sargon

פורסם
רגע, לפי התאוריה שלך במרכז אמורים לגור רק אנשים שמרוויחים 15,000 ש"ח ומעלה.

הבנתי אותך נכון?

ברור מה חשבת? מי גר במרכז מנהטן מעמד הביניים?

חאלס אתם והתל אביב/מרכז שלכם. צאו מהסרט שאם יפנו את פלורנטין תקבלו דירות זולות.

בתל אביב יש בתים לעשירים כי תל אביב זה מנהטן במונחים של ישראל, ואין עם כך שום בעיה.

אותו דבר רמת-גן/גבעתיים/הרצליה.

הבעיה היא חוסר האלטרנטיבה. הבעיה שבנאדם שגר בפריפריה מוציא בסופו של דבר כמעט את אותו סכום שבן אדם שגר באזור ת"א מוציא, וחי ברמת חיים נמוכה יותר.

זו בדיוק הבעיה של מעמד הביניים והסיבה שהמחאה החברתית נכשלה. במקום לדרוש דברים הגיוניים דורשים דברים לא הגיוניים.

פעם לפני 40-50 שנה דירות במרכז היו זולות וההורים של אותם אנשים קנו בית בלי בעיה.

היום זה לא ככה, ומה לעשות אתם לא יכולים לקנות בית במגדל של אמא אז צאו מהסרט.

במקום לדרוש בתים זולים במרכז צאו ותשברו את הרחובות למה לרכבת מבאר שבע לתל אביב לוקח כמעט שעה נסיעה.

למה לא לוקח לה 25 דקות והיא לא בתדירות של כל רבע שעה. תשברו את המדינה למה התחבורה הציבורית פה חרא!

תשברו את המדינה למה צריך לשלם על רכב חדש 50% מס+מע"מ. תשברו את המדינה למה על דלק את משלמים בלו ועל הבלו ומחיר הדלק גם מע"מ.

תשברו את המדינה למה קרקע בבאר שבע עולה לקבלן כסף, ולמה גם שם הדירה יקרה למרות שאין שום סיבה שבעולם שהיא תהיה כזאת.

אותו דבר על מקומות אחרים בפריפריה. רק תעזבו את תל אביב בשקט.

תפסיקו לקנות קוטג' ותקנו לבן או קילו שמנת במבצע.

לגבי מכוניות. יש עליה בכמות הרכבים לא כי המצב במשק טוב אלה כי אנשים הם טיפשים ומכורים לאשראי.

בנאדם מתחיל עם תקציב של 20 אלף שקל, בסופו של דבר הוא מסיים את התהליך עם רכב חדש ב130 אלף שקל.

איך? הלוואה עם ריבית אפסית.

למה? כי הוא חושב שהוא עשה עסקה טובה וזה אחלה לקרוע ניילונים.

בפועל הוא שילם 50% מס למדינה. בפועל המחירון של הרכב שלו התרסק וגם ככה מבוסס על פיקציה וקומבינה עם חברות הליסינג. בפועל הוא יפסיד כמה עשרות אלפי שקלים ב3 שנים.

אני גולש גם בפורום רכב תאמין לי שהסיפור שתיארתי פה חזר על עצמו לא מעט פעמים שם.

אתה שם לב גם עד כמה התופעה חמורה כשאתה מחפש רכב יד שניה. כמעט כל הרכבים משועבדים לבנק. אם יפרוץ פה משבר כלכלי חריף ולאנשים לא יהיה כסף לשלם את ההחזר של ההלוואה על האוטו(כבר עכשיו הרבה מוכרים בגלל זה), השתחררו אלפי רכבים לשוק והבנקים ישארו עם זבל ביד.

לגבי משכנתא כשמודדים רווח לא הכל מסתכם בכסף.

כמה אנרגיה הבנק השקיע בסגירת עסקת המשכנתא הזו?

כמה סיכון היה בה?

נראה לי שהרווח התפעולי של עסקאות משכנתא הוא גבוה.

לגבי כסף שהיה הולך למקום אחר. כמו שנאמר כלל לא בטוח שאותה משפחה הייתה מוציאה את הכסף הזה על צריכה.

באותו הקשר ניתן לראות את ההשפעה של ההאטה בשוק הנדל"ן על הצמיחה ועל האינפלציה.

הסיבות שמנית אכן תרמו לעליית המחירים, אבל כלל לא בטוח שהאלטרנטיבות היו עדיפות.

בכל מקרה המדינה מהצד שלה גם תרמה לעניין, בעיקר בחמדנות(מכירת הקרקע) ובפסיביות כלפי המתרחש.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

ההקבלה הנכונה תהיה מנהטן ושדרות רוטשילד. בעיר בריאה יש מקום גם לאנשים שמרוויחים 8 אלף ולא רק לכאלה שמרוויחים 20 אלף. ערי הלווין של תל אביב אמורות לשמש אלטרנטיבה לתת אביב במרחק נסיעה סביר, אבל גם במעגל השני והשלישי של גוש דן מחירי הדיור יצאו מכל פרופורציה.

המחאה החברתית לא נכשלה. המחאה החברתית הציפה את יוקר המחייה הבלתי נסבל לפני השטח. יאיר לפיד ביטוי של המחאה החברתית. כחלון ביטוי של המחאה החברתית. הליכוד ללא ישראל ביתנו היה מתרסק בבחירות. נתניהו הפסיד בבחירות אחרונות. נתניהו נשאר בתפקיד ראש הממשלה בגלל שיטת בחירות מעוותת.

נערך על-ידי lev-27

פורסם
בכל מקרה אני לא מבין איך בנייה בשטחים שברור לכולם שלא יהיו שלנו בסגרת אף הסכם, טובה במשהו מאשר להשאיר אותם ריקים. אלא אם כן המטרה היא למנוע כל חלוקה אפשרית.

הסיבה היא פשוטה: גם אם תפסיק לבנות, הם לא יפסיקו לבנות. להם לא מפריע שזה שטח נתון במחלוקת, ולכן "מותר" להם לבנות איפה שהם רוצים. אם לא היינו בונים, הם היו בונים בכל השטח, והיה קורה בדיוק מה שקרה ברמת הגולן, רק הפוך.

ומה בעצם קרה ברמת הגולן? אחרי מלחמת ששת הימים, כמעט כל הסורים ברחו מהרמה לסוריה, והיא נשארה ריקה. לכן, כשסיפחו את רמת הגולן, סיפחו בעצם שטח שלא היו בו סורים. אם אותם סורים היו מתעקשים ונשארים לשבת בשטח, לא היה מצב שהיו מספחים אותו, הוא היה נשאר במצב מאד דומה לשטחים היום (או אולי היה מוחזר כבר - לך תדע).

פורסם

מה אכפת לי מי בשלטון או מי לקח אותו בקומבינה.

אכפת לי שתכלס לא השתנה הרבה, ולכן המחאה נכשלה. המיסים פה על דלק ורכב עדיין מטורפים, ו הדירות פה עדיין יקרות בכל מקום.

אם היו משקיעים את המאמץ של המחאה בהשגת מטרות הגיוניות היו משיגים הרבה יותר.

במקום זה דרשו דיור בר השגה במרכז, מה זו הפיקציה הזו?

בדיוק מה שרשמתי קודם. כל מני עצלנים בכיינים שרוצים מתנות חינם זה בעיקר מה שראיתי שם. לא תיעלו נכון את המאמץ.

בתא יש מקום לאנשים שמרוויחים 8 אלף שקלים. יש מספיק צעירים שגרים שם ו מרוויחים סכומים כאלה.

לזוג שרוצה לגדל 3 ילדים עם סכום כזה מה לעשות אין מקום בתל אביב. גם בניו-יורק אני לא יודע איפה הם היו גרים.

מחירי הנדל"ן במרכז לא ירדו כל עוד לא תיתן אלטרנטיבה לאנשים.

בנאדם בסופו של דבר עושה חישוב קר.

כמה כסף עולה לי הבית+כמה כסף עולה לי ולאשתי להגיע לעבודה+כמה זמן אני מבזבז על זה+כמה זמן אני מפסיד עם המשפחה+כמה מערכת החינוך והשירותים טובים ונגישים+...

כל עוד תל אביב וסביבתה למרות מחיר דירה/שכירות גבוהים עדיפים על הפריפריה מחירי הדירות שם ימשיכו להיות גבוהים וקשיחים.

המצב בישראל הוא שכל אזור תל אביב הוא מנהטן, כי אין אלטרנטיבה.

במקומות אחרים בעולם להיות מרוחק 80 ק"מ ממרכז העיר זה ממש לא נורא לאנשים יכולים להגיע בכיף לעבודה בלי רכב. בארץ זה משתפר אבל עדיין לא שם.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

פרקש אל תשכח שלגור בדרום זה חרא גם אם הייתה רכבת של 20 דקות לתל-אביב.

מדובר על תשלום של מליון שקל עבור דירה באיזור מלחמה לא מפותח.

אבל זה בסדר, בממשלה עובדים לנרמל את המצב כך שכל המדינה תהיה איזור מלחמה:rolleye0018:

אבל מה אתה מדבר איתנו על רכבת של 20 דקות לתל-אביב? בתוך תל-אביב או בתוך ירושלים יכול לקחת לך שעה להגיע ממקום למקום (במיוחד אם אין לך רכב).

ומספיק עם ההקבלה של המרכז לניו-יורק, אנחנו חיים במדינה נחותה וצעירה במרכז התיכון, יש מלא אדמות במרכז ומלא אדמות באיזורים של ירושלים, לא חייבים לשלוח אנשים לבאר-שבע או לפרדס חנה.

נערך על-ידי RDvd

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.