פורסם 2014 באוקטובר 1411 שנים ד"א נראה לי לגבי הסוגיה של הזזה ושינוי גודל מחיצות ב SSD שזה אמור באמת להיות הרבה יותר מהר מאשר ב HDD רגיל (בגלל שכאמור אין ראש זז).
פורסם 2014 באוקטובר 1411 שנים בSSD תיאורטית בכלל לא צריך להזיז את המידע בשינוי גודל מחיצות.כי שלא כמו בהרדיסק המידע אינו צריך להיות ואינו נשמר רציף.מכיוון שכך, לכונן עצמו יש MFT פנימי בו כתוב לאן כל קובץ הולך.הדבר מאפשר(תיאורטית) שינוי גודל מחיצות וירטואלי.וכל מה שצריך כדי לגרום לזה לקרות הוא להכיל את הפונקציה בFW של הכונן, ולהוסיף במערכת הפעלה/תוכנה זיהוי והתאמה לעשות שימוש בפונקציה של הכונן במקום בשיטה ה"רגילה".במקרה שכזה גם קבצים נעולים אינם מהווים מניעה לביצוע הפעולה.ואפשר לעשות זאת בשיטה בטוחה שתמנע איבוד נתונים גם במקרה של כיבוי חשמל. נערך 2014 באוקטובר 1411 שנים על-ידי Art Tatum
פורסם 2014 באוקטובר 1411 שנים ART, אני כמעט בטוח שה SSD שומר את המידע ברמה של pages או block ולא יודע מה זה קובץ או מערכת קבצים.
פורסם 2014 באוקטובר 1411 שנים אולי אני איטי אבל אני משריין יום עבודה מלא להתקנה מחדש ולא תמיד זה נגמר ביום אחד.אתה לא איטי, פשוט קקדו מגזים פה.10 דקות לוקח להתקין Windows ערום שאי-אפשר לעשות איתו כלום. משתמש שיש לו מערכת שהוא משתמש בה חודשים, אם לא שנים - סביר להניח שצבר עשרות אם לא מאות של תוכנות. להתקין את כולן ייקח לך כמה שעות טובות, אם תעשה את זה ללא הפסקה. ומי לעזאזל עושה את זה ללא הפסקה? אם תתקין הכל מאפס - גם אחרי חודש המערכת שלך לא תהיה מלאה ותגלה ששכחת איזו תוכנה שהשתמשת בה פעם אחרונה לפני חצי שנה, אבל בדיוק עכשיו בא לך אותה. עלק, "בקושי גירדת חצי שעה". אולי זה ההבדל בין אנשים שאוהבים להשתמש במחשב שלהם לבין כאלה שבעיקר אוהבים לפרמט את המחשב שלהם ולמדוד עם סטופר כמה זמן לוקח לבצע התקנה נקייה וכמה זמן לוקח לעשות boot.
פורסם 2014 באוקטובר 1411 שנים אני אוהב להשתמש במחשב שלי ויוצא לי בעידן ה web 2.0/cloud להשתמש פחות ופחות בתוכנות מותקנות.
פורסם 2014 באוקטובר 1511 שנים גם לי התקנת מערכת הפעלה לוקחת כמה שעות טובות ונמרחת על פני מספר ימים. כל העדכונים, הדרייברים, כל התוכנות, ההגדרות של התוכנות... את ה-ssd שלי לא חילקתי. הוא משמש רק למערכת הפעלה ולמשחקים. המסמכים, התמונות והמוזיקה נמצאים ב-HDD ומוכללים בספריות של ווינדוס.
פורסם 2014 באוקטובר 1511 שנים א) אין פה "כדאי" ו"לא כדאי". זה רק עניין של נוחות אישית, והיא, כאמור, אישית.ב) אין שום קשר בין כמה זמן לוקח להתקין את מערכת ההפעלה לבין חלוקה כזו או אחרת למחיצות.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.