עבור לתוכן

תוכנה להצפנת קובץ .txt יחיד

Featured Replies

פורסם

שלום.

בלי להכביר במילים, כמו בכותרת - מחפש תוכנה להצפנה של קובץ יחיד (במקרה זה, קובץ טקסט פשוט).

מהי התוכנה המומלצת ביותר?

תודה ושנה טובה

פורסם
  • מחבר

האם זו תוכנה אמינה ומוכחת? מעל הכל כמובן, חשוב לי שהתוכנה לא תשבש או תשנה דבר בקובץ טקסט ובתווים והאותיות עצמם.

פורסם

תבדוק - 2 דקות עבודה.

עם עברית עלולה להיות בעיה.

להשוואת קבצים - WINMERGE

פורסם

אם יש לך תוכנת כיווץ כלשהי (winzip, winrar, 7-zip) אז נראה לי שהכי פשוט לכווץ את הקובץ ולהגן עליו עם סיסמה.

פורסם

7ZIP אכן מומלצת מאוד - בלי קשר.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים

תבדוק - 2 דקות עבודה.

עם עברית עלולה להיות בעיה.

להשוואת קבצים - WINMERGE

תודה על התגובה,

באומרך שעם עברית עלולה להיות בעיה, כוונתך לחוסר תמיכה של התוכנה להשוואת טקסטים או אכן לבעיה בהצפנה עצמה?

ברשותי כלים להשוואת טקסטים ואכן בהצפנה הראשונית אבדוק שהטקסט המוצפן זהה למקור (לפני שאמחוק אותו), אבל אני צריך תוכנה שאוכל לסמוך עליה ב- 100% שגם במהלך העבודה והעריכות השוטפות היא לא תשבש או תעוות אפילו תו אחד בטקסט.

ונראה לי שבנושא הזה כדאי לפנות לתוכנות קוד-פתוח, לא?

תודה

פורסם

תסביר בבקשה - מה בדיוק אתה מנסה לעשות?

מה הבעיה עם קובץ דחוס מוגן עם סיסמא כפי שהציעו לך?

פורסם

הבעיה עם עברית היא שחלק מתוכנות ההצפנה לא תומכות ב-unicode ולכן לא יצפינו/יציגו תווים בעברית.

אם הקובץ כולו באנגלית - אין בעיה.

פורסם

ניתן להסתיר קובץ בתוך תמונה. גם קובץ טקסט.

זו פעולה פשוטה ומי שלא יודע שיש קובץ בתמונה לא יוכל לראות אותו

פשוט פותחים את התמונה עם הכתבן.

לא צריך להצפין ולזכור סיסמא (שבדרך כלל שוכחים אותה עם הזמן)

ניתן לצרף מספר קבצים בקובץ RAR ואז פותחים התמונה עם WINRAR .

אם זה מספק אותך -הוראות בקשור.

http://imacify.com/2011/03/ho

w-to-hide-text-inside-an-image-trick/

פורסם
  • מחבר
תסביר בבקשה - מה בדיוק אתה מנסה לעשות?

מה הבעיה עם קובץ דחוס מוגן עם סיסמא כפי שהציעו לך?

אני לא בטוח שקובץ דחוס מוגן סיסמה יתמוך בעריכה שוטפת של הקובץ טקסט - כל הזמן אצטרך לשמור אותו מחוץ לארכיון ולדחוס שוב. אבל אולי אני טועה.

בכל אופן, יש תוכנת הצפנה שתומכת בעברית?

אני חושב שהכי טובה תהא תוכנה שפשוט שמה את הקובץ במין container מוצפן, בלי לגעת ממש בקובץ עצמו - כמו TrueCrypt שנזנחה.

תודה

פורסם

בכל תוכנת דחיסה שמכבדת את עצמה אתה יכול לפתוח את הקובץ ישירות, לשמור אותו והגירסה המעודכנת תתעדכן חזרה לתוך הקובץ הדחוס.

קשה לי לראות פיתרון פשוט ונוח יותר, ולו רק בגלל העובדה שזה לא דורש שום התקנת תוכנה "חיצונית" (בהנחה שתוכנת דחיסה כלשהי בטוח שכבר יש לך בלי קשר).

בנוסף, זאת גם האופציה האמינה ביותר לדעתי. לי באופן אישי קשה לסמוך על כל מיני תוכנות הצפנה, לך תדע מתי משהו ידפק והקובץ המקורי לא יפתח יותר, למשל אם התוכנה מבססת את מפתח ההצפנה לפי המחשב הספציפי, ואם פתאום תחליף חומרה ומשהו ידפק? למי תפנה? אולי התוכנה תעלם פתאום מעל פני האדמה.. לך תדע. בקיצור, אותי אישית זה מפחיד. קובץ RAR לעומת זאת זה פורמט שנמצא כבר שנים על גבי שנים ואין שום סיבה שיום אחד הוא "יפסיק לעבוד".

פורסם

בנוסף, כל תוכנות הדחיסה הנפוצות לא צריכות לכלול תמיכה ספציפית בעברית (או בכל שפה אחרת לצורך העניין), מכיוון שהן לא טורחות "לפרש" את תוכן הקובץ. הן (דוחסות ו)מצפינות את הקובץ byte אחרי byte, ולא אכפת להן אם ה-byte-ים האלה מייצגים קובץ טקסט באנגלית, קובץ טקסט בעברית, קובץ שיר, קובץ סרט, או סתם אוסף של מספרים חסרי משמעות.

פורסם

הבעיה היא עם שמות הקצים בעברית ולא דווקא התוכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים