עבור לתוכן

צריך המלצה לדיסק חיצוני אמין, בנפח 3 TB

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות הארדיסק חיצוני בנפח 3TB, כאשר האמינות היא הפאקטור המרכזי. המהירות לא מעניינת אותי, מבחינתי שיהיה usb2. מה שנפוץ בחנויות היום זה WD MY BOOK ו MY CLOUD, אבל ראיתי הרבה מאד ביקורות גרועות עליהם: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136749

גם הביקורות על seagate expansion מאד לא מחמיאות: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822178117

כמובן שאני לא יודע עד כמה הביקורות האלו "אמינות", אבל זה לא נראה טוב. מה שכן, עושה רושם שהביקורות על דמי הDESKTOP ELEMENTS הרבה יותר טובות, אבל זה בקושי נמצא בחנויות בארץ משום מה.

מה עמדתכם? שוב פעם, מה שחשוב לי זה האמינות.

עוד עניין: ראיתי שלWD יש דיסקים שמיוצרים בתאילנד, ודגמים זהים שמיוצרים במלזיה. האם אמור להיות הבדל?

פורסם

אם אין לך התנגדות לקנות קשיח פנימי ומארז USB3 עם קירור טוב בנפרד אז אני ממליץ על:

ST3000DM001 של סיגייט

ומארז של VANTEC עם מאוורר שאגב ניתן לכבות אם אתה רוצה (משתמש בשילוב הזה כבר הרבה זמן אצלי במקרה ואני צריך ניידות מחוץ לבית),אני נמנע מלקנות קשיח חיצוני שבא במארז כי רובם מארזים פאסיבים,שקטים כן,אבל החום עם הזמן פשוט הורג אותם.

פורסם
  • מחבר

אממ אני מעדיף האמת שזה יהיה דיסק חיצוני רגיל. אם החום הוא הבעיה(שנובע כמובן מהמהירות), אין לי בעיה עם USB2.

פורסם
  • מחבר

אז מה, אין לאף אחד רעיון? משתמשים רציניים כבר לא קונים דיסקים חיצוניים בעידן של USB3, כי כולם "מתים מהחום" אחרי כמה חודשים? מוזר הסיפור הזה..

מה אתם אומרים על wd my passport ultra 2tb? אני רואה שבניגוד לדגמים אחרים, הביקורות עליו סבירות. אציין שאני צריך את הכונן לשימוש קבוע- ולא לגיבוי. חשוב שהוא יהיה עמיד לאורך זמן.

פורסם

תבדוק אם הוא מוצפן, במידה וכן אם יש תקלה זה מקשה מאוד על שחזור, עצה, אל תסמוך על אמינות של כוננים רק על גיבויים, לא ציינת מה השימוש יכול להיות שnas עם רייד כלשהו יתאים לך

פורסם

מה שקורה זה שכוננים חיצוניים ואמינות לא הולכים כל כך במשפט אחד.

מה זה אומר אמינות מבחינתך??

לשמור גיבויים? או שפשוט יחזיק לאורך זמן?

אל תשכח שדיסק חיצוני או פנימי הם עדיין מכאניים והם עדיין הרבה פחות אמינים מפתרונות אחרים.

אז שוב, תלוי מה השימוש שלך ומה התקציב שלך לפתרון

פורסם
  • מחבר

חלק מהמידע שלי מגובה. אני יודע שאי אפשר לסמוך יותר מדי על דיסקים מכניים...בכל אופן אני מעדיף שהדיסקים בשימוש "השוטף" שלי יהיו אמינים עד כמה שניתן. כשאני אומר אמין, איני מדבר על כך שהם יחזיקו 20 שנה במגירה ללא פעילות, אלא כמה שנים של פעילות מכנית לא רציפה..בואו נאמר 4-5 שעות סיבוב ביום.

חיצוני מול פנימי: מדוע עושה רושם מדבריכם שדיסקים פנימיים אמינים יותר מחיצוניים? יש הבדל מהותי ביניהם?

לגבי התקציב: לא אכפת לי לשלם 20-30 אחוז יותר....

nas וraid: האמת שאני לא יודע מה זה, אני אקרא על זה. אסמך לקבל תיאור קצר :-)

פורסם

ברמת העקרון דיסקים פנימיים יותר אמינים מדיסקים חיצוניים.

זה גם הגיוני. כי דיסקים חיצוניים הם דיסקים רגילים (פנימיים) בתוספת של מארז עם בקר USB כלשהו.

זתומרת שזה דיסק פנימי רגיל פלוס עוד רכיבים במשוואה.

אז כמה שדיסקים פנימיים אמינים תוסיף לזה עוד רכיבים, תקבל פחות אמינות.

פורסם
  • מחבר

שוב לגבי הנושא של הצפנה: האם my passport ultra מוצפן? מהאתר של WD עושה רושם שזאת רק אופציה

פורסם

לשאלתך בדבר NAS:

http://he.wikipedia.org/wiki/NAS

יש גם קצת הסבר על raid. תוכל כמובן גם לקרוא בנפרד כמובן.

תחפש קצת כדי לראות איך נראה NAS קטן פשוט.

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה יש לי אליכם...ראיתי שכל ההארדיסקים הניידים(ללא חשמל חיצוני) מגיעים משום מה עם כבל קצר להחריד. האם זה בטוח להשתמש בכבל USB3 לא מקורי?

פורסם

מה זה כבל לא מקורי?

הכל תלוי באיכות של הכבל.

אם תקנה משהו נורמלי עם סיכוך כמו שצריך אז אין סיבה שזה לא יעבוד.

תקנה משהו סיני בחצי סנט אז תקבל משהו באיכות בניה ירודה.

בדרך כלל (לא תמיד) אפשר לראות את האיכות בניה ע"י העובי של הכבל. לא שזה אינדיטקור יחיד אבל זאת התחלה...

פורסם

לא סתם הם מגיעים עם כבל קצר !

עם כבל ארוך עלולות להיות בעיות.

הם אפילו עושים בעיות לפעמים אם מחברים אותם ל USB קדמי עם הכבל המקורי וזאת בגלל הכבל הפנימי הקצר שבמחשב

בין הלוח אם לקדמת המארז.

פורסם

בעיות יש עם כבלים זולים.

אני אף פעם לא היו לי בעיות עם כבלים "ארוכים" של יותר מ30 ס"מ

כל עוד זה לא משהו באיכות בניה ירודה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים