עבור לתוכן

למה לחשוב פעמיים לפני קניית מחשב חדש מ TMS

Featured Replies

פורסם

עונה לך בפרטי, זה לא קשור לדיון.

• תגובות 259
  • צפיות 189.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך יאיר!

..

שלום רוני, לא קראתי כל מה שרשמתה, רק שמתי לב שהנטייה שלך זה להאשים את הלקוח, אתה אולי מקצוען במחשבים, אני אולי לא, אתה לא מכיר אותי. לי יש בעיות רבות במחשב שקניתי מהחברה והחברה לא רוצה לפתור את הבעיה ו"דופקת" אותי עם הבעיה הזאת, נראה אותך שותק אם הייתה עובר את זה כמוני.

אחי הגדול ואחי הקטן שניהם קנו מחשבים חדשים מחברה אחרת אחרי (באיזה חודשיים אחרי), הם בעצמם תכננו לקנות מ TMS, אני הצלתי אותם אך אני נפלתי קורבן.

שלושת המחשבים שלנו משתמשים בדיוק באותו דיסק של הווינדוס, למה להם אין בעיות? למה רק למחשב הזה שנשלח איזה 4 פעמים לתיקון עדיין יש את אותה בעיה מהיום הראשון שהוא הגיע אליי? אני מגיע למצב שאני לוקח לאח שלי הקטן (אח שלי הגדול לא גר איתי) לפעמים את המחשב כשהוא עושה שיעורי בית או משהו כדי לשחק והמחשב שלו הרבה יותר חלש משלי אבל לפחות שם אין תקיעות או מסכים כחולים, אני יכול לשחק בשקט בלי לשבור את הראש כל פעם שאני רואה את המסך הכחול מולי במחשב שאני רכשתי.

יש לי גם חבר שקנה חלקים (בנה מחשב) מ KSP לפני מספר חודשים וביקש ממני את אותו דיסק של המערכת הפעלה והוא לא היה צריך שום SP1, מה קרה פה?

בנוסף עם המחשב הישן שלי עוד לפני שהיה לי windows 7 (שבמחשב הישן לא היו לי איתו בעיות אף פעם והיה לי win7 מאמצע 2010) היה לי Windows XP SP1 והיו קיימים SP2 ו SP3 ולא הייתי צריך אותם כי המחשב לא עשה בעיות, הכל היה בסדר גמור, איך שקניתי את המחשב הזה, מסכים כחולים, תקיעות, ניתוקים באינטרנט שחוזרים על עצמם, כל זה קרה איך שהמחשב הגיע לבית, הפסקתי להזמין טכנאים של בזק כבר לפני מספר חודשים כי הבנתי כבר שזה בגלל המחשב הזה ולא בגלל ראוטר תקול או כבל קרוע, ואיך אני יודע את זה? כי אח שלי הקטן לא מתלונן על ניתוקים באינטרנט עד הרגע שאני מתחיל להשתמש בו (גם לי וגם לו מתנתק האינטרנט) אתה תיהיה שמח אם תראה SP1 ליד שגיאת הblue screen?

אם יהיה רשום SP1 אז אתה תגיד "אהה טוב, TMS אשמים"?. לעדכן לSP1 לא יעזור וסתם יבזבז לי זמן כמו שרשמתי לעליל, אם אחים שלי וחבר שלי לא צריכים את העדכון הזה- אין שום סיבה שאני אצטרך אותו, המחשב הזה ממש לא מיוחד שהוא צריך את העדכון הזה ואם הוא כן אז זו עוד סיבה לתבוע את TMS ולמה? אני לא חושב שאנשים שקנו WIN7 ביום שהוא הושק סבלו שנה וחצי מבעיות במחשב עד ל SP1, במיוחד בעיות כמו שאני מתאר שיש לו BS כל יום וחצי ותקיעות בכל משחק.

תחשוב שהייתי קונה את המחשב הזה באותו יום ש windows 7 יצא והייתי קונה איתו יחד את ה windows 7 והייתי מקבל מסכים כחולים בגלל המערכת ההפעלה, אתה באמת חושב שהייתי מחכה שנה וחצי לעדכון? (SP1) בוא ניהיה ריאליסטים.

בנוסף גם הוספתה:

מקרים בהם לא תחול האחריות

18.

מקור הפגיעה בתוכנה

מכל סוג שהוא, לרבות וירוסים.

אז רגע, אני ניסיתי WIN XP (דיסק שהייתי משתמש לפני ה Windows 7 שכנ"ל לא גרם אף פעם לבעיות) על המחשב - קיבלתי בלו סקרינים, תקיעות וניתוקים, ניסיתי WIN7 - גם בלו סקרינים, תקיעות וניתוקים, אז מה אתה רוצה שאני יעשה? ישתמש במחשב בלי מערכות הפעלה? MS DOS? מערכת הפעלה 95? וגם מה זה משנה מאיפה קניתי את ה WIN7? מה אני צריך לקנות את המערכת ההפעלה פעם שנייה מהחברה? לזרוק עוד כסף על משהו שהיום אפשר כבר ועדיף להוריד בפיראטיות? זה כאילו אתה תמחק משחק מהסטים ואז התוכנה תדרוש ממך לרכוש שוב את המשחק לפני שתוכל להוריד אותו, זה נשמע לך הגיוני? אתה לא מבין שהמחשב שבור וזה מה שגורם לבעיה? מספיק שטלטלו אותו בנסיעה ונהרס קבל או איזה נגד והמחשב יעשה בעיות בלי הפסקה.

אני גם לא בטוח שהם החליפו את החלקים של המחשב כפי שהם טוענים.

אני יצלם ויעלה בהזדמנות את החלק הקטן (בורג אני חושב) שנפל, חלקים מתרוצצים אני לא יודע איך לצלם לך אותם, הם בפנים איפשהו מתרוצצים להם כשמזיזים את המחשב לאיזשהו כיוון, המדפים האלו שמחזיקים את הכוננים קשיחים עקומים כאילו מישהו דאג לדרוך עליהם לפני השליחה ועוד מסכים כחולים שקיבלתי אחרי ההודעה בעמוד 17.

אבל אתה צודק, אני באמת צריך להודות ל TMS שלא קיבלתי את המחשב אחרי שעבר עליו טרקטור ומשאית בטון. :)

פורסם

אם שלושת המחשבים משתמשים באותו דיסק, משמע זה לא ווינדוס מקורי?

כי אם זה לא מקורי, יש לחנות פתח להגיד לך שזה בתוכנה

פורסם

ממתי דיסק = רשיון?

פורסם

זה פתח של כסת"ח, לא פתח ענייני. גם אם הלקוח עושה משהו שמבחינה חוקית אסור לו לעשות, זה לא אומר שהוא יוצר בעיות טכניות שמקנות לחנות את הזכות להתנער ממנו. זה כמו שבעל רכב יבוא למוסך ויגיד שיש בעיה ברכב שבגללה הוא לא מצליח לעבור את ה120 קמ"ש, והמוסכניק יענה לו שזה בגלל שהוא נוהג שלא כחוק כי המהירות בכבישים מוגבלת ל110.

פורסם

אנלוגיה לא נכונה. זה כמו שבעל רכב ישנה באופן לא חוקי פרמטרים במחשב הרכב ואז יתלונן על בעיות.

פורסם

אנלוגיה נכונה מאוד, כי ברגע שמדובר בדיסק התקנה שעובד במחשבים אחרים, ניתן לשלול שמקור הבעיות במערכת ההפעלה וההתעקשות על כך היא תירוץ בלבד. אתה רוצה שאני אתקן קצת את האנלוגיה שלך?

זה כמו שבעל רכב ישנה באופן לא חוקי פרמטרים במחשב הרכב ואז יתלונן על בעיות בפתיחת תא המטען, והמוסכניק יגיד לו שזה בגלל שהוא שינה פרמטרים במחשב הרכב.

פורסם

הדיון הזה נפתח אתמול וכבר הצלחתם להרוג אותו שוב עם חפירות מטומטמות. ברכותיי.

פורסם

העובדה שאותה מערכת הפעלה עובדת על מערכות אחרות ולא עובדת כראוי אצלו, מראה שהוא צודק.. בין אם זה חוקי או לא (מעולם לא הייתה לי מערכת הפעלה חוקית.. אהה חוץ מ-win98). תפסיקו להיטפל לפרטים הקטנים והלא משמשעותיים האלה.. אני פשוט לא מאמין שאתם מגנים על עסק ששולח לאדם רכיבים שבורים פיזית ועוד מאשימים אותו שכנראה בגלל שהוא השתמש בתוכנה פרוצה, המחשב לא עובד.

פורסם

לא מאשימים אותו בכלום, ולאף אחד לא אכפת אם המערכת חוקית או לא, נאמר דבר פשוט:

שעם sp1 יכול להיות שחלק\כל הבעיות יפתרו ועד שהוא לא עושה את זה הוא לא מיצה פתרון תוכנתי.

ברור שיכול להיות שזה לא יפתור את הבעיות.

פורסם
עד שהוא לא עושה את זה הוא לא מיצה פתרון תוכנתי.

חזרה על טענה אווילית שוב ושוב ושוב לא הופכת אותה לנכונה. פתרון תוכנתי מיועד לבעיה תוכנתית. ברגע שהתוכנה עובדת כשבודקים אותה על מחשבים אחרים, לא סביר לקבוע כי הבעיה תוכנתית - אפילו שמדובר במערכת הפעלה. סתם בשביל לסבר את האוזן, לי פעם היו סימפטומים דומים במחשב (תקיעות מרובות, מסכים כחולים וכו'). עם WIN7 בלי הSP, אגב (זה היה לפני שהSP יצא). אני מאמין שאם הייתי מביא את המחשב בשלמותו לTMS, הייתי מקבל מהם תשובה דומה לזו שקיבל פותח הדיון (במקרה שלי, אגב, מערכת ההפעלה היתה חוקית לחלוטין), ועם זאת התברר כי מקור כל הבעיות היה הארד דיסק עם תקלת Head Crash. יש לי הרגשה שרוב חנויות המחשבים בארץ לא יודעות להתמודד עם המושג "רכיב תקול חלקית", כלומר משהו שעובד במידה מסויימת אך לא לחלוטין תקינה - מבחינתם ברגע שרכיב עובר בדיקה בסיסית ביותר הוא כבר "תקין", ועוברים לחפש את הבעיה במקום אחר.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אה, ועוד דבר: לא הלקוח הוא זה שאמור "למצות" משהו בסיפור הזה. הלקוח הביא מחשב לחנות, ואין עוררין על כך שאינו עובד כראוי. במצב זה, על החנות למצות פתרונות חומרתיים, ולא על הלקוח למצות פתרונות תוכנתיים. ללקוח אין אפשרות להוכיח שאין לו אחות ושהמחשב תקול בגלל תקלת חומרה, לחנות יש אפשרות להוכיח את ההיפך אם ההפך נכון.

פורסם

אתה חוזר על אותה תשובה אווילית זה גם לא הופך אותה ליותר נכונה, עד שלא שמים sp1 לא מוצה פתרון תוכנתי. service pack מתקן ומשפר הרבה דברים. במחשבים מערכת אחרת זה משהו אחר אפילו עם זה אותו דיסק\מערכת הפעלה. לא אמרתי שזה מה שיתקן את הבעיות.

אבל להגיד שsp זה לא פתרון תוכנתי זה בדיחה.

גם לא טענתי שבעל המחשב צריך לעשות את זה, זה עקרוני.

פורסם

מה מעניין? איפה ראיתם הודעה שרשמתי שבעיה במערכת הפעלה?

VIC - אולי קצת תוריד יד ממקלדת ? לגבי "נציג סמוי" שהיה פה טעיתה,

עכשיו המצאת שהחלטנו שבעיה במערכת הפעלה.

ת'רד נפתח לבקשת פותח הת'רד ולא כדי שתמשיך עם אנטי -TMS.

פורסם
אבל להגיד שsp זה לא פתרון תוכנתי זה בדיחה.

נו, עוד עילג שלא יודע לקרוא. איפה אמרתי שSP זה לא פתרון תוכנתי? אמרתי שפתרון תוכנתי מתאים לבעיה תוכנתית, ואם הבעיה לא תוכנתית אז אין מה למצות שום פתרון תוכנתי. ושוב - לא על הלקוח "למצות" פתרונות במקרה הזה, אלא על החנות - לפני שבאים ללקוח ואומרים לו שהבעיה היא תוכנתית.

- - - תגובה אוחדה: - - -

עכשיו המצאת שהחלטנו שבעיה במערכת הפעלה.

לא אני "המצאתי" זאת, הלקוח שלכם פה שפתח את הדיון טען זאת. אולי הוא אמר אמת ואולי לא, אבל אין לך שום עילה להאשים אותי ב"המצאות". מעניין מה יהיה השלב הבא? גם עלי תחפש "ראיות" לכך שאני בעצם עובד בזובי מחשבים ורק מנסה להכפיש אתכם?

והדיון נפתח מחדש, אגב, לבקשת פותח הדיון שעדין לא זכה לפתרון הולם מצידכם למיטב הבנתי, אחרי חודשים רבים של טרטורים. מה ציפית, שהדיון הזה יהפוך פתאום לפרו-TMS? אני מקווה שבבית משפט הוא יזמבר לכם את הצורה, רק על ההכפשות שלך פה על כל מי שהעז להאמין לו.

פורסם
  • מחבר

הווינדוס XP שלי מקורי (חינמי מהאתר של מיקרוסופט) ועדיין אכלתי בלו סקרינים, תקיעות וניתוקים.

אין קשר גם אם זה פרוץ או לא, כמו שרשמתי זה עובד מעולה ב4 מחשבים אחרים (כולל הישן שלי) בלי שום SP1 רק בזה שום דבר לא עובד כראוי

הנה לך תמונה שביקשתי, של אחי הגדול:

bjdehe.png

חצי שנה אצלו והוא לא התלונן אף פעם, אותו דיסק בדיוק, בלי שום חרטא של SP1 וכל השאר.

אם היו לו בעיות אני כבר פותח פה דיון על זה, תאמין לי.

לא מאשימים אותו בכלום, ולאף אחד לא אכפת אם המערכת חוקית או לא, נאמר דבר פשוט:

שעם sp1 יכול להיות שחלק\כל הבעיות יפתרו ועד שהוא לא עושה את זה הוא לא מיצה פתרון תוכנתי.

ברור שיכול להיות שזה לא יפתור את הבעיות.

אם כך אתה מבין שגם לא ייתכן שה Windows XP עושה בעיות נכון? מה תמליץ על זה? Windows XP SP7? וגם לא ייתכן שאותו דיסק עובד מושלם בכל מחשב אחרי שניסיתי ורק בזה לא, זו ממש לא בעיה בתוכנה או בדיסק, זה בעיה במחשב בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים