עבור לתוכן

מנוי פיס - כדאי?

Featured Replies

פורסם

בוא נראה:

הגרלה יומית של 3 ספרות בלבד, שהסיכוי לזכות בה הוא 1 ל-1000

נשמע פחות כמו "קונספירציה" ויותר כמו רמאות במשחק בינגו שכונתי

כדי לרמות במשחק לוטו מפוקח כמו זה של הפיס (עם 6 או 7 מספרים בטווח שבין 1 ל-40 ומשהו) צריך לעשות קצת יותר מזה

לדוגמא, אני מצטט מתוך פרוטוקול ההגרלה:

כמו כן, על מנת לוודא שמכונת ההגרלה תקינה, לפני ההגרלה האמיתית מבצעים הגרלה לא אמיתית עם סט כדורים שונה על מנת לוודא שהמכונה תקינה. אם אחד משני אלו לא תקינים, ישנו סט כדורים חלופי אשר גם מאוחסן בכספת וישנן מכונות הגרלה חלופיות או שההגרלה לא תתקיים.

מכאן גם ה-"בטחון" שלי ששינוי במשקל יביא ל-"שיפור משמעותי אך עדיין זניח מבחינת סיכויי הזכיה" ---

כי כל שינוי שיהיה דרסטי מדי (כמו שעשו החבר'ה שלך מפנסילבניה) יהיה קל מאוד לעלות עליו.

כדי שיהיה קשה לעלות עליו, עדיין מוכרח להיות סיכוי (כלשהו) שיצאו כדורים אחרים.

ככל שהסיכוי שיצאו כדורים אחרים יותר קטן, כך יהיה קל יותר לעלות על התרמית.

המצב שאתה מתאר, של שינוי דרסטי (עד כדי צמצום האפשרויות לכמה בודדות) שבה בעת - אף אחד לא מצליח להבחין בו - הוא בלתי סביר בעליל. במצב כזה אפילו הצופים בטלוויזיה כבר היו קולטים שיש כדורים שמתנהגים אחרת.

אני לא טוען כמובן שזה בלתי אפשרי, רק שזה בלתי-סביר.

בכל מקרה,

נקודה חשובה נוספת היא שההבדל בין הגרלה מכורה להגרלה לא מכורה הוא כמעט זניח לחלוטין מבחינת המשתתף הממוצע: יש (לפחות מבחינה עקרונית) סיכוי זהה שתזכה בין אם אתה מהמר בהגרלה שהתוצאה שלה אקראית ובין אם אתה מהמר בהגרלה שהתוצאה שלה נקבעה מראש באופן שרירותי ע"י חבורה של קונספירטורים.

גם אם הם בוחרים את המספרים לפי כמות השיערות בישבן שלהם --

עדיין יש אפשרות שאתה (או כל אחד אחר) ינחש את המספרים האלה במקרה

וכשזה יקרה,

אתה אמנם לא תזכה בפרס לבדך, אבל עדיין תזכה בפרס נאה

אם הם ינסו "לסדר" ככה שהם יקבלו את רוב הפרס (ע"י כך שימלאו הרבה טפסים עם המספרים הללו) יהיה קל מאוד לעלות על התרמית (ממתי יש 10 זוכים בפרס הראשון...)

לכן ההשפעה של "קונספירציה" כזו - גם אם היא מתרחשת - זניחה בכל מקרה

מכל מקום -- זה מעבר לנושא הדיון

השורה התחתונה היא שמי שמהמר בלוטו במטרה להרוויח כסף הוא אידיוט שכנראה מגיע לו שיגבו ממנו מס טפשוּת

• תגובות 186
  • צפיות 42.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אני תוהה מאיפה הבטחון ששינוי משקל הכדורים יביא לשיפור משמעותי אמנם אבל עדיין זניח מבחינת סיכוי הזכיה הסופי. בישראל, למיטב ידיעתי, הלוטו עושה שימוש במערבל אוויר. הנה מאמר מעניין בשביל עמרי ודומיו:

http://en.wikipedia.org/wiki/1980_Pennsylvania_Lottery_scandal

שימו לב גם מי היו המבצעים.

אני אומר לעצור מיידית את עירית ענבי!

שים לב שמדובר במשהו מגוחך ביחס ללוטו, הם החליפו את הכדורים בכדורי פינג פונג צבועים! בארץ שוקלים את הכדורים לרמת אלפית הגרם. יחי ההבדל.

פורסם

אם כל הכדורים שוקלים אותו הדבר כשהם תקינים וחוקיים, אז מה הבעיה לזייף את המשקל האלקטרוני שיציג את אותו המשקל גם לכדורים ששוקלים קצת יותר?

תמיד יש דרך לזייף, וכשמדובר בסכומים ענקים - קבוצה של כמה אנשים מעורבים יכולים ביחד לבצע תרמית מבריקה.

סיכוי טוב שזה מתחיל כבדיחה שחוזרים עליה, ולא עובר הרבה זמן עד שכולם קולטים שהם יכולים ומוכנים לכך.

בוא נניח שיש 5 אנשים שאחראים לבדיקת הכדורים, אפילו לא צריך לחבל במודד משקל, הם כולם יכולים להסכים להיות בסוד הדברים ולקבל חלק.

כמה כבר אנשים מעורבים בתהליך?

אתם יכולים להיות בטוחים שהיו ויהיו תרמיות במפעל הפיס.

הרי כל הארגון הוא תרמית אחת גדולה ממילא.

פורסם
בוא נניח שיש 5 אנשים שאחראים לבדיקת הכדורים, אפילו לא צריך לחבל במודד משקל, הם כולם יכולים להסכים להיות בסוד הדברים ולקבל חלק. כמה כבר אנשים מעורבים בתהליך?

לפי הלינק מויקי שעמרי הביא כאן, לכספת הכדורים יש גישה ל3 אנשים בלבד. לא ברור אילו אנשים נוספים נוכחים בעת השקילה, ולמי יש גישה למכשיר השקילה עצמו.

אגב, לגבי "פרוטוקול ההגרלה" שהוזכר כאן כבר כמה פעמים - אני בהחלט מאמין שהפרוטוקול אכן קיים ואכן אומר את מה שנכתב כאן, אני פחות בטוח בכך שהפרוטוקול מקויים כלשונו. כמובן שעמרי יסרב להאמין שמישהו בישראל (ועוד גוף ציבורי!) יעבוד שלא לפי הפרוטוקול...

פורסם

אני לא מאמין בתיאוריות קונספירציה.

לא בגלל שאין קנוניות, חתרנות ותרמיות, וודאי שיש. אנשים תמיד ינסו להונות אחרים, לרמות, להסתיר פשעים ולגרוף רווחים לכיסם הפרטי.

הסיבה שאיני מאמין בתיאוריות קונספירציה היא אחרת: אני משוכנע שלא ניתן להסתיר אותן לאורך זמן.

במדינת ההדלפות שלנו, פרוטוקולים של דיונים סודיים נחשפים עוד לפני שכל משתתפי הדיון הספיקו לצאת מהחדר. אי אפשר באמת לשמור סוד לאורך שנים רבות, במוקדם או במאוחר מאזן האינטרסים משתנה ומישהו פותח את הפה.

כך מתגלות כל השחיתויות הגדולות. ככל שמדובר במבצע מורכב שמצריך שיתוף פעולה של יותר גורמים, כך קטן משך הזמן עד שהתרמית מתגלה. או שמישהו חיצוני עולה על זה (חזרה נשנית על תרמית תבלוט לעין בסופו של דבר), או שאחד הקושרים ירגיש שהשאר דופקים או מקפחים אותו, וילשין על כל העסק.

אתם באמת חושבים, למשל, שאפשר לזייף משהו כמו נחיתה על הירח, ושאף אחד לא יתוודה במשך יותר מ-40 שנה?

הסודות הבטחוניים והמדיניים הגדולים ביותר חשופים באתרים כמו היינס, ויקיליקס, מסמכי סנואדן או בידי כל מיני "מקורות זרים". בדיעבד, הכול גלוי. ההפתעות והסודות היחידים שיש הם טקטיים, הפרטים הקטנים יותר עדיין מצליחים להישאר לעתים חשאיים. את האסטרטגיה, הדברים הגדולים, אי אפשר באמת להסתיר לאורך זמן.

פורסם

ששש, אל תפריע להם ברקימת קונספירציה סבוכה ומתוחכמת.

פורסם

בעיקר ויק וארט טטום

יכול להיות שיש עוד כמה ששכחו לשים את כובע האלומניום שלהם ולא שמתי לב.

conspiracy.jpg

פורסם

יש משפט באנגלית "if there is a will, there is a way"

אבל בכל מה שנוגע לכסף "if there is a way, there is a will".

ועכשיו נמציא סיפור מעניין.

היתו היה לפני שנים רבות כפר סודי בו כולם עשירים ומאושרים.

שמועות הגיעו לידי המלכה, ששלחה שליחים לחפש את הכפר ולגלות את סודו.

שלחה אחד, לא חזר.

שלחה שני, לא חזר.

שלחה שלישי, לא חזר.

שלחה רביעי, לא חזר.

שלחה חמישי, לא חזר.

שלחה ושלחה ושלחה,

ואף אחד לא חזר.

היתו היתה לפני שנים רבות עיר סודית בה כולם שליחים עשירים ומאושרים.

לא משנה כמה חתולים תשים לשמור על השמנת, אם הם יכולים לאכול אותה ולהשאיר את העוגה שלמה, הם יאכלו גם יאכלו.

וחוץ ממעטים טיפשים עם קיבעון אנלי, אין אדם אחד שאינו עשיר מופלג, שלא היה רוצה להיות אחד מאותה קבוצת חתולים.

היתו היתה קבוצת חתולים.

מיאוו.

פורסם

*היה הייתה*היה הייתה*היה הייתה*

פורסם
*היה הייתה*היה הייתה*היה הייתה*

זה בכוונה ככה...

שוב פעם כדי שלא תתפספס בסוף העמוד הקודם:

יש משפט באנגלית "if there is a will, there is a way"

אבל בכל מה שנוגע לכסף "if there is a way, there is a will".

ועכשיו נמציא סיפור מעניין.

היתו היה לפני שנים רבות כפר סודי בו כולם עשירים ומאושרים.

שמועות הגיעו לידי המלכה, ששלחה שליחים לחפש את הכפר ולגלות את סודו.

שלחה אחד, לא חזר.

שלחה שני, לא חזר.

שלחה שלישי, לא חזר.

שלחה רביעי, לא חזר.

שלחה חמישי, לא חזר.

שלחה ושלחה ושלחה,

ואף אחד לא חזר.

היתו היתה לפני שנים רבות עיר סודית בה כולם שליחים עשירים ומאושרים.

לא משנה כמה חתולים תשים לשמור על השמנת, אם הם יכולים לאכול אותה ולהשאיר את העוגה שלמה, הם יאכלו גם יאכלו.

וחוץ ממעטים טיפשים עם קיבעון אנלי, אין אדם אחד שאינו עשיר מופלג, שלא היה רוצה להיות אחד מאותה קבוצת חתולים.

היתו היתה קבוצת חתולים.

מיאוו.

פורסם
הסיבה שאיני מאמין בתיאוריות קונספירציה היא אחרת: אני משוכנע שלא ניתן להסתיר אותן לאורך זמן.

אני מבין שאתה מנסה להיות הגיוני, אבל ההגיון שלך מעגלי: אתה משוכנע שלא ניתן להסתיר לאורך זמן על בסיס כל המקרים שהתגלו, אבל שוכח שאתה מראש שומע רק על המקרים שהתגלו - ואכן, לעיתים קרובות תרמיות מתגלות רק כאשר מישהו מהמעורבים מתוודה. מה קורה כשכמות המעורבים קטנה למדי, וכולם מרוצים?

פורסם

העולם מלא במיליוני תרמיות גדולות שאינן ידועות לציבור.

ופי מיליארד תרמיות קטנות ממה שאתם מסוגלים לדמיין.

השאלה היא בכלל לא "האם יש תרמיות בכסף הגדול".

אתם יכולים להניח בוודאות שכך הדבר.

השאלה היא "האם אתם יכולים להוכיח".

ודווקא בגלל שאתם לא יכולים להוכיח, זאת בדיוק הסיבה שהתרמית מתבצעת ואין מפריע.

עכשיו חלק ממכם יכולים לחשוב שלראות דברים ש"אינם קיימים" זו פארנויה.

אבל מי שראה מספיק דברים כדי להתחיל להבין את גודל המציאות, יודע שטבע האדם, האפשרויות בסיטואציות, וההסתברות של אירועים להתרחש, הם הרבה הרבה יותר אמינים ונכונים(ותלוי בכמות ואיכות המידע ועיבודו, אפילו יותר מדויקים) ממה שאתם רואים מול העיניים.

ועל זה אני תמיד אוהב לומר:

בארץ העוורים האיש בעל העין אחת הוא מלך.

פורסם

יש עוד "פתגם" חשוב --

http://en.wikipedia.org/wiki/Hanlon%27s_razor

Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.

טמטום ומחדל תמיד יהיו הסבר סביר יותר לכל תופעה שלא תהיה -- מאשר זדון וקנוניה

- - - תגובה אוחדה: - - -

השאלה היא בכלל לא "האם יש תרמיות בכסף הגדול".

אתם יכולים להניח בוודאות שכך הדבר.

השאלה היא "האם אתם יכולים להוכיח".

ודווקא בגלל שאתם לא יכולים להוכיח, זאת בדיוק הסיבה שהתרמית מתבצעת ואין מפריע.

spoken like a true conspiracy-nut

ברור,

אתה בעצם אומר:

1. תניחו מראש שאני צודק

2. היעדר הראיות לכך שאני צודק - הוא לכשעצמו עדות לכך שאני צודק

האם הייתה אי פעם בהסטוריה דוגמא טובה יותר להגיון מעגלי?

מבחינתך, היעדר הראיות לכך שמתקיימת קנוניה הוא ראיה שמחזקת את קיומה של קנוניה,

אז אני שואל: איזה תצפית על העולם הייתה דווקא מחלישה את הערכתך שקיימת קנוניה?

אם שום תצפית לא הייתה מביאה לכך --- מזל טוב: אתה אדם לא רציונאלי

פורסם
אני מבין שאתה מנסה להיות הגיוני, אבל ההגיון שלך מעגלי: אתה משוכנע שלא ניתן להסתיר לאורך זמן על בסיס כל המקרים שהתגלו, אבל שוכח שאתה מראש שומע רק על המקרים שהתגלו - ואכן, לעיתים קרובות תרמיות מתגלות רק כאשר מישהו מהמעורבים מתוודה. מה קורה כשכמות המעורבים קטנה למדי, וכולם מרוצים?

לא בדיוק. הטענה שלי אחרת: אני רואה כיצד דברים שאמורים להיות חשאיים ביותר נחשפים. דברים שנעשים מאמצים לא מבוטלים להסתירם מעין חיצונית. לא רק בנושאי ביטחון, אלא גם קנוניות כלכליות, חשבונאיות, מימוניות וכו'. כמו למשל קרטל המרצפות, פרשת אנרון, מיידוף ועוד.

מכאן אני מקיש ומסיק שלא ניתן לשמור על סודות לאורך זמן. גם אם מצליחים להסתיר פרטים טכניים וטקטיים, המהות תיחשף במוקדם או במאוחר.

כאשר מדובר בנוכלים, על אחת כמה וכמה: אנשים שהנוכלות והרמאות היא דרך חיים עבורם, סביר שיפנו בסופו של דבר גם נגד שותפיהם לנוכלות המקורית.

אז נכון, אני מסכים שכנראה ישנן תרמיות קטנות שלא נחשפות לעולם. למשל, מכולת משפחתית שמעלימה מס או גונבת מלקוחותיה אולי תצליח לא להיתפס. אבל תרמית בסדר גודל של מפעל הפיס, כפי שאתה טוען - אין שום מצב שתוכל להימשך שנים רבות מבלי להיחשף.

כלומר, הטענה שלי נכונה יותר ככל שמדובר בקנוניית ענק, שמערבת ציבור גדול, סכומי עתק וכו'. אני טוען שקנוניות ותרמיות בסדר גודל כזה לא תוכלנה להישאר חבויות לאורך זמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים