עבור לתוכן

כמה לא חוקי להתקין ווינדוס פיראטי?

Featured Replies

פורסם

הם אוכפים את מי שמרוויח מזה. הם לא מציקים לאנשים פרטיים אבל מכסחים עסקים וטכנאים שמתקינים (ובצדק לדעתי).

• תגובות 149
  • צפיות 28.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
אז אני מבין שאין פה הסכמה?

חצי מהאנשים אומרים שזה נגד החוק ושיש אכיפה וחצי מהאנשים אומרים שלמיקרוסופט בכלל אין כוונה לתבוע כי הם רוצים כמה שיותר עותקים של ווינדוס על כמה שיותר מחשבים.

אז מה נכון? אני לא רוצה להתקין ווינדוס ל100 אנשים ואז שיתבעו אותי ב1,000 ש"ח על כל התקנה, או משהו עד כדי כך מוזר (שאני שומע שעושים בארה"ב כל הזמן).

זה עניין של עלות תועלת מבחינתם -כמו כל חברה נורמלית למתרות רווח

תחשוב לדוגמה שלא יתחילו בהליכים משפטים ,מול אזרח מדינת עולם שלישי שמרוויח 2$ ליום ,כי אחד כזה לא יוכל לשלם אפילו הוצאות עורכי דין

אבל אזרח ישראלי שהם תופסים ? למה לא ? -אפשר להגיע לפשרה של עשרות אלפי שקלים

בלי קשר לMS ,פגשתי מישהו פעם שהגיע לפשרה על מכירת משחקי PS1 צרובים (בזמנו )

וכמה אנשים שנידפקו ממכירת משחקי GBC וGBA מזויפים ,כי הם הפסידו במשפט

וזו גם עבירה על תנאי הרישיון (אם אינו מורה). שיתקין פיראטי וזהו

ככל הידוע לי אין שינוי בעותקים למורים או לאחרים (אולי אני טועה -אבל לא ידוע לי על שינוי )

ככה שבמקרה שאני צודק ,אין להם דרך נוחה וקלילה לדעת ,אין שינוי בקוד ,ולא חיבים לירשם לשרותי MS להתקין WIN

העדכונים נתמכים בלי צורך בהרשמה

ככה שלא חושב שיתפסו על דבר כזה ,וחוץ מיזה זה עברה הרבה פחות חמורה

עם מישהו ימכור כמויות של עותקים כאלו לציבור ,זה כבר דבר אחר

אבל מורה שקונה 2-3 עותקים ,מי יתיחס לזה בכלל ?

פורסם

אם אתה מתקין חלונות לאנשים תמורת כסף ויעלו עליך - אתה ממש בצרות. לא מציע לך להתעסק עם זה.

זה גם לא הוגן, אתה מרויח כסף מעבודה של אחרים והם לא רואים שום תמורה על עבודתם.

האפשרויות שעומדות בפניך:

- שהלוקח שלך יקנה עותק חלונות ואתה תתקין לו.

- שאתה תקנה עותק (אולי מוזל, אולי OEM ותגבה ממנו עלות)

- שאתה תתקין מע' הפעלה חופשית - תשכנע אותם שאין בה שום וירוס, שהיא זריזה ויפה ועובדת מצויין ושאנדרואיד מבוססת עליה :-)

פורסם

ומה הוא יעשה כשהילד של השכנים יתלונן ששום משחק ושום תוכנה נורמלית לא עובדים לו?

פורסם

הוא יענה להם שיש אלטרנטיבות וכמה תוכנות "נורמליות" וכמה חבילות יש... (40 אלף בדביאן)

הוא יענה להם שהבחירה בידיהם - ירצו חלונות שישלמו...

ונחזור לעניין המקורי, הכי חשוב שיגיד להם שהוא לא רוצה להתקין עותק פירטי כי זה עלול לסבך אותו וזה גם גניבה וגזל.

פורסם

אז הם ימצאו מישהו שכן יהיה מוכן להתקין...

אם זה שכנים וחברים , אז זה בסדר (מבחינת סיכון) , אבל לקוחות זה כבר סיכון גדול , וגם הוא לא יוכל למכור בעצמו אם הוא לא יכול להוציא חשבונית.

פורסם

באמת נראה לך שמישהו שמוכר גירסאות פיראטיות של תוכנות עושה את זה עם חשבונית?

פורסם

טוב, אז אני רושם לך WIN7 פרוץ, להוסיף גם אופיס?

:biglaugh:

פורסם
באמת נראה לך שמישהו שמוכר גירסאות פיראטיות של תוכנות עושה את זה עם חשבונית?

אני התכוונתי חשבונית על מכירה של ווינדוס חוקי...

פורסם
ככל הידוע לי אין שינוי בעותקים למורים או לאחרים (אולי אני טועה -אבל לא ידוע לי על שינוי )
אתה צודק, אין.
ככה שלא חושב שיתפסו על דבר כזה ,וחוץ מיזה זה עברה הרבה פחות חמורה
לחומרת העבירה אין משמעות פה. פיראטיות לכשעצמה היא לא עבירה מי יודע מה חמורה לתפישתם של רוב האנשים (יש כמה ארגונים שתפישתם שונה). פשוט נראה לי טפשי שאנשים לוקחים ביודעין משהו שהם לא זכאים לו, כאילו שזה בסדר. אבל אם זה מה שהם צריכים בשביל להשקיט את המצפון, אני לא אתווכח. :)
אבל מורה שקונה 2-3 עותקים ,מי יתיחס לזה בכלל ?
אף אחד. אבל זה לא ממש טיעון. כמו שנאמר פה, מיקרוסופט בכלל לא שמה על פירטיות בקרב לקוחות פרטיים.
פורסם

יש משפט שאומר: what go around cam around (אם כתבתי את זה נכון)

מיקרוסופט היו אלה הראשונים שהתחילו לעשות צרות לאנשים ועכשיו הגלגל מתהפך להם בפרצוף, ואני אסביר: עוד בתקופה של חלונות 98 הם מכרו חלונות 98SE בגירסת "שדרוג" וחלונות בהתקנה רגילה, כילד לא הבנתי אז כלום באותה תקופה במחשבים, היה לי מחשב עם חלונות 95 שקיבלתי מהפרויקט "מחשב לכל ילד" והגעתי למצב שאני חייב לשדרג את החלונות אז קניתי במחיר של 600 ש"ח (וכן אני זוכר את זה עד היום) והתקינו לי חלונות 98SE על ה95 ועשו שדרוג, אחרי שקיבלתי ווירוס והמערכת קרסה חזרתי לטכנאי מחשבים ונתתי לו את המחשב לפרמוט חוזר אבל אז הוא הסביר לי שמה שקניתי זה לא טוב ואיאפשר לעשות את זה עוד פעם ולכן אתה חייב לקנות גירסה רגילה שזה עוד 600 ש"ח למה אני לא יכול להשתמש ברישיון שלי החוקי שקניתי?? למה אני חייב לקנות עוד רישיון? ומה עם הרישיון הקודם? הולך לפח?

מישהוא יכול להסביר לי למה הם עשו את זה כך פרט מהסיבה שהם רוצים רק לעשות כמה שיותר כסף?

מאז אני לא קונה יותר חלונות ושום דבר מהחברה הזאת, אני מרגיש שפשוט שדדו אותי.

חשבתי שהחברה תחזור בא ותגיע שוב לדרך המלך אבל שהשנים חלפו וחלונות XP יצא בשני גרסאות HOME ו PRO הבנתי שהם ממש לא בקטע של להיות חברה טובה, (מזל שלפחות אפשר לעשות גם שדרוג וגם התקנה רגילה באותו דיסק (תודה רבה באמת)) הרבה אנשים שקנו HOME התבאסו בדיוק כמו שאנשים היום מתבאסים שהם קונים מחשב נייד שמגיע כבר עם מערכת הפעלה מותקנת כמו חלונות 8 עזבו אותכם שכדי למחוק את זה ולהתקין מערכת הפעלה קודמת כמו 7 צריך לעבור שואה כי המחשבים האלה די מוגנים אני גם לא רואה שום דבר לא תקין או לא חוקי או לא אתי בלעשות את זה, כי זה לא שלא שילמתי על מערכת ההפעלה, שילמתי אבל אני לא רוצה אותה היא לא נוחה לי, לא מתחבר לזה, למה אני לא יכול לדרוס את ה 8 הגועל נפש הזה ולהתקין 7? הרי 8 עולה היום יותר מ 7 ואם לא אז אני בטווח שהמחירים דומים למה לא נתתם לנו אופציה לבחור מה אנו רוצים 8 או 7 ובאיזה גירסה אנו מעוניינים? אם נרצה את הגירסה היקרה נשלם את ההפרש דפקתם לנו מערכת הפעלה ב"חאווה", היצרן קנה את זה ממכם ב 7$ ומכר לנו את זה ב 700 שקל בלי בושה אתם מחייבים אותנו לקנות מוצר ממכם שמגיע בגירסת HOME, ולא בגירסאות הטובות כמו PRO + זה עוד תרגיל מסריח של מיקרוסופט לנסות ולהיות מספר אחד בשוק ועוד משהוא, יש גם היום מחשבים מאוד ישנים שחלונות 7 פשוט לא תעבוד שם, והדבר היחידי (כי לא נתקין חלונות 98 היום על שום מחשב (מסכימים איתי?)) שכן יעבוד זה חלונות XP שאתם הפסקתם למכור, כי האינטרס שלכם זה שאנחנו נקנה מחשב חדש כל שנה למרות שיש כאלה שלא יכולים להרשות לעצמם בשום אופן, אז מה הבעיה שנתקין משהוא שאתם לא מוכרים יותר? כמו חלונות XP ו 98 על מחשבים ממש ישנים שאמורים לשמש גם היום לאינטרנט בלבד ואולי לשמוע שם כמה שירים למה שנקנה מחשב חדש רק כדי לגלוש ולשמוע שירים מה שגם מחשב ישן מאוד יכול לעשות?

ולאותו המחשב נקנה גם חלונות 7 במחיר כזה או אחר שכבר יש לנו מחשב ויש לנו כבר רישיון לחלונות XP...

נערך על-ידי Moty_p

פורסם

החלק הראשון אם גרסאות home ו pro - לא רואה מה הבעיה בזה, מי שמבין במחשבים אמור להשתמש ב pro, מי שלא יודע מה ההבדל ביניהן עד כמה שידוע לי מסתפק ב home

כנל גרסאות השדרוג של 98 - אם יש לך שמץ מה אתה עושה היית קונה את הגרסה הרגילה ולא השדרוג

מה שבו אני מסכים לגמרי זה כשהמערכת מגיעה כלולה אם המחשב, ובמיוחד כשיש לך מבחר טוב של מחשבים אם גרסאות של וינדוס שהיצרן בחר לך, אבל אתה פשוט לא יכול להשיג את המחשב שאתה רוצה רק בלי מערכת הפעלה

וכל ה secure boot שיש בוינדוס 8 - oh boy

פורסם

אז אתה אומר שאין בעיה למכור לילד מוצר "חרא" זה בגרסת שדרוג או זה בגרסת HOME ואחרי זה נמכור את אותו המוצר בגרסה קצת שונה לאותו הילד (כי הוא לא יכול להשתמש ברישיון הקודם שלו) באותו הסכום רק בשביל לעשות קופה פעמיים?

אם היה לי שמץ ברור שהייתי קונה גירסה רגילה ועושה פורמט מלא.

ורק שתדע ש XP HOME הייתה כל כך חרא שהיום אין יותר דבר כזה, פשוט אין אני יכול להראות לך מאות מחשבים עם XP אבל לא HOME

נערך על-ידי Moty_p

פורסם

אם היה לך את דיסק ההתקנה של ה 95, היית יכול לפרמט/לקנות דיסק קשיח חדש, להתקין עליו שוב את ה 95 ולשדרג אותו ל 98 על ידיי השדרוג שקנית

האשם כאן הוא הטכנאי שמכר לך גרסאת שדרוג ב 600 שקל (כשגרסת שדרוג אמורה לעלות הרבה פחות, אחרת אין בכלל צורך ליצור כזאת אלא רק למכור את הגרסה המלאה), ושוב הטכנאי שמכר לך גרסה מלאה כשלא היה צורך בכלום חוץ מה 95 וה 98 שדרוג שכבר קנית

פורסם

המחשב המקורי שלו הגיע עם 95 בגירסת OEM מותקנת מראש - אני מניח שלא היה לו דיסק התקנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים