טבעונות\צמחונות - האם יש אמת בדבר? - עמוד 2 - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

טבעונות\צמחונות - האם יש אמת בדבר?


Kurt

Recommended Posts

הזוי זה אחד שמתכחש לסביבה שלו

1) מדינות: כמו רוסיה ואוסטרליה הוציא חלב פרות בתור מוצר לגוף, ולא רק זה באוסטרליה כבר התחילו בתהליך להחליף את כל הפרות שלהם לפרות שמפיקות חלב בריא יותר(יש המון הסברים באינטרנט A1 A2)

2)ארגון הבריאות העולמי הסיר את תמיכתו המוחלטת בחלב פרה בטענה שמחקרים מעמיקים וארוכים ודיי מקיפים שנעשו במשך עשרות שנים עם עשרות מדענים(ועם טיפה אבל ממש טיפה יותר הבנה בכימיה מאשר האדון הנכבד למעלה שהגיב לי)

3) חצי מהרופאים בארץ מודעים לעניין של החלב, ואם תשים לב ישנה המלצה כללית לחולי סרטן להקטין את צריכת החלב...מעניין למה...

4) רופאים בכל מדינה ומדינה מפרסמים המון מחקרים על חלב פרות ועל נזקיו, כולל המון מחקרים שבוצעו בארץ,יש את גוגל

5)עובדה מדעית- חלב מביא סידן לגוף בכמויות,סידן מונע את מחלת אוסטאופוריזיס- דילול עצמות,עם כל שנה ושנה כמויות החלב שנצרכות בעולם רק עולות ועולות לאדם... אבל מה? דילול העצמות לא רק שנעלם, זאת תופעה שרק הולכת וגודלת בקצב ישיר לגידול כמות צריכת החלב

ואם אתה עדיין טוען שאני הזוי, תוכיח

*אני לא נגד חלב או בשר ואני מת על זה ואני לא יוותר על קפה עם חבל פעם בשבוע או סטייק טוב מדי פעם, אבל אני יודע גם להגביל את עצמי ולשאול את עצמי מאיפה המקור של הדבר שאני הולך לאכול והאם יש אופציה לצרוך את אותו המזון אבל בצורה בריאה יותר

אררר, קצת הפכת את הסדר. אתה מעלה טענות בלי שום אסמכתה, למה אתה לא מנסה להוכיח אותן? תן לי לנחש: כי לא ראית את המקור כביכול לטענות האלו, קראת אותן באתר אנטי חלב כלשהו, הן נשמעו משכנעות אז החלטת שהן נכונות ועכשיו שיוכיחו לך ההפך.

קח את הסעיף השני שלך: קודם תסיים את המשפט שהתחלת :-) . אבל ברצינות, הלכתי לאתר של ארגון הבריאות העולמי וחיפשתי. לא מצאתי שום הסרה מתמיכה בחלב. מה שיש שם זה מאיזה גיל אפשר להאכיל תינוקות מוצרים מחלב פרה. לא נשמע שהם הסירו תמיכה כלשהי.

טענה 3 כנ"ל - חצי מהרופאים? מניין לך? שיברת עם כולם וראית שזה מה שחצי מהם אמרו? ראית סקר רציני של גוף אמין? אוט אולי מישהו אמר לך את זה ומאחר שזה התאים לתזה שלך, החלטת שזה נכון? למעשה, רוב אתרי טבעונים מתלוננים שרוב הרופאים בארץ ובעולם דווקא ממליצים על צריכת חלב ומוצריו.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 35
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
.....

תודה על ההמלצות. אני זוכר שפעם קראתי איזשהו מחקר שטוען שכדי להגיע למאזן אומגה 3-6 תקין יש לצרוך כמויות מוגזמות של סלמון ביום, כלומר שזה לא מעשי.

בנוסף, על איזה תחליפי חלבון אתה ממליץ במקום בשר?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא חושב שזה נכון. אני הבנתי שמספיק לצרוך 2-3 פעמים בשבוע דגים (דגי ים). אני אחפש שוב את החלק הזה בספר מחר.

אני אוכל מדי פעם טופו ומדי פעם דברים של טבעול. אני מעריך שכל הטבעול למינהם לא ממש בריאים. טופו עם רוטב סויה זה דיי טעים לדעתי. אפשר גם פשוט לאכול הרבה דגנים (חומוס, שעועית, כוסמת...) אבל אין ספק שזה בעיה, לא קל לאכול תזונה צמחונית (שלא נדבר על טבעונית). אני לא צמחוני או משהו - פשוט לא חושב שצריך לאכול כל הזמן בשר.

לגבי חלב פרה: אני הכי אוהב את הטיעון של "האדם הוא החיה היחידה שצורכת חלב פרה". :biglaugh:

אם כי גם אני משתדל לא לצרוך הרבה מוצרי חלב. הייתי צורך אפילו פחות - אבל פשוט אין לי כוח לזה. בישראל מאוד קל לצרוך מוצרי חלב - וזה גם טעים.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

והרי בדיחה:

-דוקטור, מה תמליץ לי על מנת להאריך חיים?

דוקטור: "אתה אוכל בשר? סטייקים, המבורגרים, צלעות?"

-לא! אני כבר 3 שנים צמחוני!

דוקטור: "אתה צורך מוצרי חלב וביצים?"

-כבר לא... יש כל מיני תחליפים, כמו טופו.

דוקטור: "ומה עם משקאות מוגזים? לא שותה בירה, קולה?"

-לא. עברתי למים בלבד.

דוקטור: "אז בשביל מה לך לעזאזל להאריך חיים?!"

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני טבעוני משיקולים אידיולוגיים

בקטע של : אני יוצא מהנחה (אוליי לא מוכחת, אבל לי היא נראית הגיונית מספיק כדיי להסתמך עליה) אם לא "משקרים" לגוף (על ידיי תוספי תזונה שמטרתם לגרום לו לחשוב שאוכל כלשהוא "רצוי" - כמו חומרי טעם וריח באוכל שאין לו באמת את התכונות שהגוף מצפה), אז הגוף אומר לנו בדיוק מה הוא חושב על איך שאנחנו מתייחסים אליו. הוא יתן הרגשה מתאימה כשהוא צריך משהוא - "בא לי תפוח", "בא לי חלב", "בא לי לישון" וכדומה, והרגשה מתאימה כשהוא מרוצה - "ואי איזה טוב אני מרגיש כמו חדש". אם מקשיבים לו טוב, הוא יודע לבקש כשהוא צריך משהוא ולהזהיר כשמשהוא לא בסדר גם אם הוא לא אומר בדיוק מה

עד עכשו, הרגשתי הרגשה חיובית בל מה שקשור למעבר מאכילת כל (חלב, בשר) לטבעונות (במכה אחת, לא היתה לי תקופת ביניים של צמחונות) - גם מבחינת אוכל וגם מבחינת הרגשה כללית. אני טבעוני כבר 6 שנים ועד עכשו לא היה לי שמץ של סימן לכך שההנחה שלי מוטעית

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אם אני לא אוכל לפחות מנה בשרית אחת ביום, אני בקריז מטורף..

לא יכול לשבוע מסלטים, סנדוויצ׳ים וכאלה.

כשאשתי אומרת לי, בא לי סלט טוב ככה, אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

סטייקים מדממים וצלעות כבש זה הפטיש שלי.

אין מצב שאוכל שווארמה ללא חתיכת שומן.

אני זוכר בתור ילד סבתא שלי היתה נותנת לי שיפודים של ליה(שומן) בעל-האש, ככה זה אצל המרוקאים..חח

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני ממש לא חושב שצמחונות או טבעונות הן התשובה.

דבר ראשון שחובה לעשות - להפסיק לצרוך מעובד. המזון התעשייתי והמעובד מפוצץ במלחים, שמנים מן הצומח, סוכרים ושאר חומרים משמרים/טעם/ריח/צבע וכדומה. לא צריך להיות גאון כדי להבין שאותם חומרים מזיקים לגוף ותורמים להשמנה ולשאר מחלות "שפע" קשות ( סוכרת היא הדוגמא הטובה ביותר).

לגבי מוצרי חלב - לא להמנע אך לא להפריז ותמיד להעדיף מוצרי חלב עיזים שאומנם יקרים יותר אך גם טעימים ובריאים יותר.

לגבי הבשר- אם הייתי מתגורר בארץ נוכריה, כנראה שהיתי אוכל כ2-3 מנות בשר בשבוע. מכיוון שאני גר בישראל, בה הבשר עובר תהליכי כשרות הזויים ( טבילה במים עם ריכוז מטורף של מלח), אני נוהג לצרוך רק מנת בשר אחת בשבוע, בדרך כלל בימי שישי.

שוב- ההמלצה הטובה ביותר היא להפסיק לבלוס מעובד. נכון שהוא זול וטעים ואינו מצריך הכנה מייגעת, אך עדיף לקנות מצרכים טריים ופשוטים ולבשל לבד! לא קשה, טעים והרבה הרבה הרבה יותר מזין.

טיפ חשוב- לקנות הרבה טחינה גולמית אורגנית משומשום מלא! לא להתבלבל עם 100% שומשום אול שומשום טהור, ההבדל בכמות הסידן בין הטחינות מגיע לכ600 מ"ג ! ( בטחינה אורגנית שומשום מלא כמות הסידן נעה בין 600 ל-800 כאשר בטחינה רגילה בין 150 ל-250).

שחכתי כבר מה זה צרבות וכאבי בטן.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ואם אתה תשתה כל היום קולה ותאכל כל היום המבורגר וצ'יפס, אתה תהיה מאושר מהחיים?

אם אתה תהיה שמן, עם לחץ דם גבוה, בכושר נמוך ובבריאות נמוכה, אתה תהיה מאושר מהחיים?

כמו בכל דבר, יש עניין של מידה. להתנזר לחלוטין מכל מאכל שהוא "לא בריא", זה דבילי. להתעלם מחלוטין מכך שתזונה נכונה גם מאריכה חיים וגם משפרת את איכותם, זה דבילי באותה מידה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא שותה כל היום קולה (אבל כמעט כל יום) ובטח לא אוכל כל יום המבורגר וצ'יפס (לפעמים סטייק, לפעמים שווארמה, אורז עם עוף, שניצלים וכו).

אני עדיין בכושר מעולה, עושה ובכלל, מרגיש נהדר. למה לא ליהנות מכל העולמות?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא שותה כל היום קולה (אבל כמעט כל יום) ובטח לא אוכל כל יום המבורגר וצ'יפס (לפעמים סטייק, לפעמים שווארמה, אורז עם עוף, שניצלים וכו).

אני עדיין בכושר מעולה, עושה ובכלל, מרגיש נהדר. למה לא ליהנות מכל העולמות?

אתה צודק, הוא גורם חשוב בבריאות - יחד עם תזונה. יכול להיות שאתה מרגיש נהדר, אבל בינתיים מתקיימים תהליכים מועדדי התקף לב בגופך. אין לך דרך להיות מודע למידת הדלקתיות של העורקים הכליליים (וגם כלי דם אחרים) שלך ללא בדיקות. אפילו לגבי בדיקות ישנה טענה שהרבה מן הרופאים לא מודעים מספיק לבדיקות הנכונות שצריך לבצע.

האמת היא שאני לא מבין מה אתה מנסה להגיד. תזונה כזו באופן מובהק מעלה את ההסתברות לאירוע לב (בנוסף לתחלואה אחרת). לא, לא גורמת באופן ודאי. אך כן מעלה את ההסתברות שזה יקרה. יש עוד גורמים רציניים: חוסר פעילות גופנית, לחץ, גנטיקה. אולי בכל השאר - אתה מושלם. אנשים שיש להם נטיה חזקה צריכים להקפיד יותר על תזונה נכונה, אולי אתה הרווחת ואתה לא צריך. אבל יש תהליכים שמתקיימים כתוצאה מדברים מסויימים שנכנסים לנו אל הגוף והם יתקיימו אם תרצה או אם לא.

idanmal - גנים מסויימים (או אללים מסויימים) יכולים לגרום להופעה של מחלה או תכונה כלשהי באופן וודאי. עיניים כחולות, CF, עור כהה. אבל אין מוטציה גנטית שגורמת להתקף לב בגיל 45 בדיוק. אין מוטציה גנטית שגורמת באופן וודאי לסרטן עור. ישנן מוטציות גנטיות שנועדו להן עלינו, אך באורח החיים העכשווי הן פשוט "דופקות" אותנו ומעלות את ההסתברות לתחלואה מסויימת. לדוגמה, הגנים שמאפשרים מנגנונים שגורמים לאדם להיות לחוץ - משהו שבטבע אי אפשר להסתדר בלעדיו. באורח החיים שלנו, הלחץ הזה סתם דופק אותנו ולא צריך אותו. בקיצר, יש פה עניין של נטייה. את הנטייה הזו אפשר לצמצם באמצעות אורח חיים נכון. אם האדם הזה, בעל הנטיה ללחץ, יחיה אורח חיים מסויים שיבטל את הלחץ עד כמה שאפשר, הגוף שלו ידפק פחות מהלחץ הזה, לדוגמה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...