עבור לתוכן

האם מיקרוסופט (חושבים שאנחנו) מטומטמים?

Featured Replies

פורסם

בלי קשר לשינויים במערכת שהם שקופים למשתמש ותוך התייחסות רק לסוגיית הממשק. אין ספק ש-MS קצת ערבבו מין שאינו במינו.

אפשר להפריד את עולם "המחשבים" לשתי קטגוריות: 1) יצירת תוכן/עבודה; 2) צריכת תוכן. מחשבים שולחנים וגם מחשבים ניידים (ובקטגוריה הזאת נכללים גם כל המכשירים "הניידים" שכדי לעבוד איתם "ברצינות" מחברים אותם לעמדת עגינה עם מסך והתקני קלט חיצוניים) עדיין משמשים ככלי העיקרי ליצירת תוכן ולעבודה, ספק אם זה ישתנה בעתיד הנראה לעין (ולצורך העניין כתיבת דוא"ל אקראי, העלאת תמונה או כתיבת פוסט קצר בפורום כזה או אחר לא נחשבים כעבודה). מכשירים ניידים כמו סמארטפונים וטאבלטים משמשים בעיקר לצריכת תוכן.

לממשק החדש של Windows (ואני לא מתכוון למסך 'התחל' שהוא שינוי קומסטי שאפשר לאהוב ואפשר גם לא) אין ממש מה לחפש במחשב "עבודה", ולשולחן העבודה הקלאסי אין ממש מה לחפש במכשיר צריכת תוכן. הבעיה מתחילה בכך ש-MS משום מה התעקשה ליצור מין הכלאה לא ברורה ולערבב שתי עולמות שאין ביניהם קשר אמיתי אלא רק שטחי. עם כל הכבוד לחזון שלהם ליצירת מערכת הפעלה אחידה בין כל המכשירים, הם התעלמו במידה רבה מהייעוד של המכשירים ומהצרכים של המשתמשים השונים - או במילים אחרות, התעלמו מההקשר.

הנקודה היא שאפשר לראות את החזון הזה מבשיל בעתיד, בייחוד לאור יציאת ה-Ultrabooks/טאלבטים, ולדעתי הפתרון לכל הסוגייה יכול להיות יותר פשוט ממה שמנסים להציג (אבל זה סותר את עקרונותיה הבסיסיים של MS ובראשם לא לתת למשתמשים חופש פעולה ולפעול בגישת אתם לא יודעים מה טוב לכם, אנחנו יודעים מה טוב לכם ואתם פשוט תתרגלו בלית ברירה) - התאמה אישית. תנו למשתמש לבחור איך הוא רוצה את המערכת שלו ותנו לו אפשרות לעבור בין "תצורות ממשק" שונות תוך כדי עבודה. לדוגמה, במהלך ההתקנה המערכת תזהה באופן אוטומטי את סוג המכשיר או תשאל את המשתמש ההדיוט באיזה מכשיר מדובר ותתקין את גרסת הממשק שמתאימה בסבירות הגבוהה ביותר לסוג המכשיר הזה. במקרה של שינוי בהעדפת המשתמש, ייעוד המכשיר או כל דבר אחר, המשתמש יוכל לבחור בין ממשק שולחן העבודה הקלאסי, ממשק מגע או שילוב או שילובים כלשהם שלהם (משהו שמזכיר את הממשק הקיים).

ולגבי חסרונות של הלחצן התחל. לדעתי אכן טעות של MS אבל רחוקה מלהיות קריטית. יש מספיק תוכנות צד-שלישי (וכל מני פתרונות שאפשר לאלתר עם מה שכן קיים במערכת כגון יצירת סרגל כלים שבו ניתן לשים את כל הקישורים הרלוונטיים כדי להחזיר את הפונקציונלית הבסיסית של פתיחת יישומים) שמחזירות את הפונקציונליות הזאת. לא שאני חושב שהיינו צריכים להגיע למצב הזה אבל אני נוטש פה את הדיון התיאורטי ומתייחס לפתרונות מעשיים.

אני באופן אישי לא משתמש בתפריט התחל כבר מספר שנים הודות לתוכנות כגון Launchy או Find and Run Robot (FARR) שאני באופן אישי מעדיף יותר לאור היכולות המאוד מגוונות שלה (שלא חייבים להשתמש בהן, היא עובדת ממש טוב גם בברירת המחדל של ההגדרות).

הן, ובעיקר FARR, יכלות להחליף את התפריט התחל כמעט לגמרי ועוד יותר מזה. כמו כל דבר שקשור להעדפה, חלק יאהבו יותר וחלק פחות, אבל החשוב לדעתי הוא לתת זה ניסיון והתנסות אמיתיים כדי לקבוע.

עבור מי שרוב הזמן מחפש קבצים לפי שם ולא לפי תוכנם אני יכול להמליץ בחום על Everything שלדעתי עדיפה לשימוש כזה מהחיפוש המובנה של Windows.

לא שלדעה או לניסיון שלי יש משקל מיוחד, אבל התחלתי להשתמש בשילוב הנ"ל ולאחר תקופת הסתגלות קצרה למדי מצאתי אותו יעיל פי כמה בהשוואה לפוקנציונליות המקבילה שמובנית בצורה כזאת או אחרת במערכת ההפעלה (ואני מדבר פה על XP, Vista, 7). בין היתר לאור הכיוון שאליו הולך שוק התוכנה, בייחוד כל מה שקשור בתאגידים, שהייתי מכנה אותו כ'נתון לגחמות' מבחינת ממשק ומה שמכונה חוויית משתמש. יש גם יתרון קטן נוסף בבניית סביבת עבודה "משלך" והתאמה באופן אישי לצרכים האינדיבידואליים, סביבה שאינה תלויה בגחמה כזאת או אחרת הנוגעת לממשק המשתמש שמהרבה בחינות הופך לדי שקוף עבור משתמש כזה.

• תגובות 162
  • צפיות 15.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
את הסרטון בתגובה הראשונה ראית? כי נראה שלא..

וודאי שראיתי.

כמה שיפורים קלים שהיו צריכים להיות שם מראש.

אפילו לא מתקרב למה שאני רוצה מSTART MENU.

לא נראה שמיקרוסופט הצליחו להבין את הטעות בגישה שלהם, ומה הלקוחות באמת רוצים.

בטח לא את המשתמשים המתקדמים.

אם כבר לעשות שינויים בממשק, לפחות שיעשו ממשק ברמה גבוהה עם אופציות.

משתמשי הPC לא צריכים גישה של ממשק סמארטפון דל אופציות.

אם מיקרוסופט רוצים לפתח ממשק טאבלטים, לפחות שלא יפגעו בפונקציונליות של משתמשי הHIGH RESOLUTION DESKTOP.

פורסם

צר לי רוב הישראלים וגם פה אוהבים רק להיתלותן זה לא חדש כול מערכת הפעלה שיוצת ישר קופצים ומתלוננים

ובוכים אפילו ש80% לא מבנים כול כך במערכות הפעלה במיוחד מה שעשו מתחת לממשק עצוב כמו שאמרתי מהתחלה

כול מערכת הפעלה חדשה אנשים ישר קוטלים כמו שאמרו בהתחלה דברים רעים על WIN7 וממשק הארו

ואחרי כמה זמן אמרו שהיא אפשר בלי ממשק הארו גם אני תמיד אומר ש WIN7 זה XP+הארו וזהו

כאשר עברו מ VISTA לWIN7 הורדו הרבה דברים בשביל שהמערכת תהייה מהירה ותתאים למחשבים חלשים

לעומת זאת ב WIN8 יש יותר טכנולוגיה חדשה גם מבממשק וגם מתחת למנוע ואת זה הרבה לא יודעים וגם הרבה יותר פיצ'רים ועדיין WIN8 הרבה יותר מהירה משוכללת ומתקדמת הרבה יותר וגם הרבה יותר יציבה

בקשר לממשק הארכים אין לי בעיה כי זה מאוד דומה לממשק של המדיה סנטר ואין לי בעיה להשתמש בוא עם עכבר

גם בכרום שמתקנים אותה אז יש קיצורים של השרותים של גוגל וגם של כול תוכנה שאתה מתקין מהחנות

וזה גם בצורת ארכים זה אתו דבר אז למה על זה אנשים לא אומרים כלום כי זה לא של מיקרוסופט

וגם אהבתי שעשו שני מסכים אחד הרגיל לעבודה ואחד למולטימדיה זה דבר טוב

וגם אהבתי שעשו מלא קיצורים למקלדת שהיה קל להפעיל את המערכת את זה אין בWIN7

ובקשר למי שבוכה שאין כפתור אתחל אז יש תוכנה קטנה שנותנת לך כפתור התחל משופר

הרבה יותר טוב ממה שיש בWIN7 אז אין על מה להיתלותן

אני יותר לא חוזר לWIN7 שהיא בעצם XP+ממשק הארו ולא יותר

פורסם

יש לך מזל שאי אפשר להבין את השטויות שאתה כותב.

גם אם תבטל את הAero לגמרי, 7 תישאר עדיפה על XP בכל מובן. מנסיון שלי בשימוש מקביל ב7 וXP במחשבים שונים במשך תקופה, הרבה תכונות שחסרות בXP לעומת 7 הפריעו לי לעבוד כל הזמן. בהשוואה לעכשיו (עברתי מXP ל8 בעבודה) אני מרגיש שחסרות לי תכונות ב8 יחסית ל7, אבל לא להיפך. עוד לא מצאתי שום תוספת ב8 שתחסר לי ב7.

פורסם

איך אתה יכול להשוות את WIN7 הדלה לאומת WIN8 ואת מה שיש מתחת לממשק הWIN8 אתה והרבה כמוך מתעלמים

אז תמשיך לעבוד עם מערכת ניכה וישנה יותר ההפסד כולו שלך

פורסם

אתה יכול לפחות להביא סימוכין לשטויות שאתה פולט?

ווינדוס 7 היא שיפור של ויסטה, שהציגה הרבה התקדמויות לעומת XP המזדקנת, כשרענון הממשק הוא תכונה שולית אך נחמדה שנוספה.

ווינדוס 8 מציגה גם היא שיפורים ותוספות מתחת למכסה המנוע, אך גולת הכותרת בהשקתה היא הממשק החדש המתאים לצגי מגע, והיה על הדבר דגש רב בפיתוח ובשיווק.

פורסם

לא נכון הכי קל למיקרוסופט או לכול חברה לפרסם את הממשק כי זה מה שהמשתמשים רואים ובזה יותר מבנים

וגם כמו שאמרתי 80% לא מבנים במערכות הפעלה שלא לדבר על שפורים שעשו מתחת לממשק במנוע זה הכול

מספיק לבכות שהממשק הארכים מתאים רק למסכי מגע אני עובד איתו עם עכבר ואין לי בעיה

ומי שרוצה ממשק מגע שיקנה מקלדת של לוג'יטק עם משתח מגע והיא גם אלחוטית ואז אין שום בעיה

פורסם

אנשים פה מתלוננים שמשווקים שיפורים ממשקיים סטנדרטיים לחלוטין (כמו רקעים מתחלפים) בתור חידושים מרהיבים.

פורסם
וגם כמו שאמרתי 80% לא מבנים במערכות הפעלה שלא לדבר על שפורים שעשו מתחת למממשק במנוע זה הכול

מה יש להבין במערכת הפעלה? המשתמש הממוצע, ובטח המשתמש הממוצע ב-Winodws, מתעניין בכך שהמערכת תעבוד בצורה יציבה ותאפשר לו לעשות את מה שהוא רוצה ובדרך נוחה. מבחינתו מערכת ההפעלה שקופה למעט הממשק.

גם אם קיימת המערכת המושלמת "מתחת למכסה המנוע" אבל ממשק וחוויית המשתמש שלה מסובכים/לא ידידותיים ומבלבלים, תהיה לה בעיה. סתם לדוגמה ראה את מקרה Linux בעבר (לא, אני לא טוען שהיא מערכת מושלמת אלא רק נותן אותה כדוגמה למערכת עם ממשק "מסובך" בעיני חלק גדול מהמשתמשים).

Windows 8 היא לא עד כדי כך שיפור דרך טכנולוגי "מתחת למכסה המנוע" בהשוואה ל-7 ול-Vista ובטח לא טכנולוגיה פורצת דרך. לעניין הממשק התייחסתי בהודעה הקודמת שלי ואין טעם סתם לחזור על הדברים.

הנקודה היא שהממשק ותכונות נלוות לממשק הם מקדמי המכירות של מערכת ההפעלה כי מבחינת המשתמש הממוצע הם מערכת ההפעלה. רוב המשתמשים לא רק שלא "מבינים" במערכת הפעלה, אין להם מושג מה זה בכלל מערכת הפעלה ומה תפקידה. הם רק רוצים מערכת (קרי מחשב או מכשיר) שבה הם יוכלו לעבוד בנוחות. נכון, תמיד יהיו מי שיתלוננו על כל דבר ועל כל שינוי, אבל לפסול את כל ההערות הענייניות בנושא בטענה שאנשים סתם אוהבים להתלונן זה סתם לבחור בדרך הקלה.

סתם חומר קטן למחשבה. אחרי 17 שנה שבה MS קידשה את רעיון שולחן העבודה, פתאום הם באים ואומרים, זה מיותר, לא צריך את זה יותר. מקסימום תקבלו אותו בתור אפליקציה במערכת. מן הסתם שזה לא רק שינוי קוסמטי, ושנית, הביצוע לוקה בחסר. אם MS באמת מאמינים שאבד הכלח על סביבת 'שולחן העבודה' הקלאסי, אז למה הוא בכלל קיים? ואם הוא כבר קיים אז למה לקחת ממנו פיצ'ר די בסיסי מלבד הניסיון לכפות על אנשים להשתמש בלית ברירה בממשק החדש? הרי גם אם אתה ממש רוצה לעבוד רק עם הממשק החדש לא פעם ולא פעמיים אתה פשוט תוקפץ בחזרה לאותה סביבת 'שולחן עבודה'. מצד שני, מתוך אותו שולחן עבודה המשתמש קופץ לא פעם לממשק החדש (כל האפליקציות להצגת תמונות, מוזיקה וכו' שמוגדרות כברירת מחדל). זה פשוט מרגיש מאולץ, כפוי ולי באופן אישי קשה להבין את ההגיון שמאחורי זה.

מספיק לבכות שהממשק הארכים מתאים רק למסכי מגע אני עובד איתו עם עכבר ואין לי בעיה

אף אחד לא התלונן ספציפית על האריחים. האריחים הם רק היבט חזותי אחד של הממשק וכמו כל היבט אחר, יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא. לא זאת הנקודה בכלל. שנית, זה שאתה מסתדר עם משהו לא אומר כלום ובטח לא אומר שהתלונות או ההערות של אחרים אינן תקפות לפחות באותה מידה כמו אלו שלך.

פורסם

היום המחשבים יותר משוכללים יותר חזקים אז אפשר גם לעשות דברים כאלה בלי לגרום לאטיות במחשב לפני כמה שנים

למשל להחליף רקעה היה לוקח הרבה יותר זמן ולכן זה לא היה נכון להעמיס דברים כאלה גם זה עשה יותר בעיות

במחשב ובמערכת הפעלה היום רוב הבעיות נפטרו ו המחשבים יותר חזקים המערכות הפעלה יותר יציבות לכן יכולים להוסיף אותם

בקשר לאנשים אנשים עצלנים לא מוכנים לקבל שניים ולא רוצים ללמוד וגם מה שהיה לפני 20 שנה

לא רלוונטי להיום טכנולוגיה משתנה אנשים משתנים מה שאפשר לעשות היום לא היה אפשר לפני 20 שנה

אתה רוצה לעבוד עם מה שהיה לפני 20 שנה תחזור לדוס ולמה לא תישאר עם המכונית לפני 20 שנה

למה לקבל שניים ושיפורים למה שלא תחזור לימי הבניים נשמע מצחיק נכון וגם עצוב

פורסם
היום המחשבים יותר משוכללים יותר חזקים אז אפשר גם לעשות דברים כאלה בלי לגרום לאטיות במחשב לפני כמה שנים

למשל להחליף רקעה היה לוקח הרבה יותר זמן ולכן זה לא היה נכון להעמיס דברים כאלה גם זה עשה יותר בעיות

במחשב ובמערכת הפעלה היום רוב הבעיות נפטרו ו המחשבים יותר חזקים המערכות הפעלה יותר יציבות לכן יכולים להוסיף אותם

וואו, טוב, השארת אותי בלי מילים.

אני מקווה שאתה ציני או סתם מטרלל אותנו פה, כי אם אתה רציני...

פורסם

הרקעים התחלפו עוד בווינדוס 7 :screwy:

פורסם

About:blank אתה נישמע כמו אחד שאוהב רק לצחוק על אחרים וכנראה שאתה לא מבין הרבה במערכות הפעלה למרות כול ההודעות שלך אתה רק מחפש מי פחות טוב מימך זה עצוב ומעליב אחרים

וני שואל אתך לך תנסה להחליף רקע לתוכנה בלינוקס ניראה אותך זה עדיין מסובך ולא ידידותי

פורסם

:mad0233:

אין עם מי לדבר...

הרקעים התחלפו עוד בווינדוס 7 :screwy:

אתה לפחות יכול לראות כמה מופרכים הטיעונים שלך עם היכולות של החומרה?

אגב אני בטוח שאפשר בקלות להטמיע בכל ממשק לינוקס את התכונה הפשוטה הזו.

פורסם

הממשק של לינוקס לא מסובך בכלל כבר שנים רבות מאוד. (וגם מעולם לא היה, בעצם)

פשוט מאוד מסובך להתקין שם תוכנות או דרייברים, מסיבות כאלו ואחרות שגם אינני מבין בהן יותר מדי וגם אינן משנות. כמו כן, היצע התוכנות נמוך יחסית - ובטח ובטח של המשחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים