עבור לתוכן

האם מיקרוסופט (חושבים שאנחנו) מטומטמים?

Featured Replies

פורסם

זה שדרך השימוש שונה, זה לא בהכרח אומר שלא ניתן לקיים ממשק שמתאים לשתי האפשרויות (גם מגע וגם עכבר). אתה אומר משהו כללי מאוד, ואני עדיין לא מבין מה בדיוק מפריע לך. אולי צריך דוגמאות ספציפיות.

דוגמה אחת היא שהממשק הותאם למסכים קטנים, ואין הרבה משמעות למסכים גדולים עם רזולוציה גבוהה. בכל מקרה הממשק החדש ישים מספר מועט יחסית של אייטמים ענקיים על המסך. נהדר עבור מגע, כאשר עובדים עם אצבעות עבות. הרבה פחות עבור עכבר, אשר בשבילו זה overkill והיה יכול לנצל את שטח הנדלן בצורה אופטימאלית יותר. אומנם יש שיפור ב 8.1 בנושא זה, כאשר יש אופציה לאריחים יותר קטנים... אך עדיין זה לא זה.

דבר נוסף, הממשק מכריח אותך לזוז עם העכבר על כל חלקי המסך, למשל בלחיצה בלחצן הימני. משהו שהוא כלל לא בעיה במצב מגע ואפילו עדיף שיהיה כך.

עוד דבר, המעבר בין ישומים פתוחים. נהדר במגע, ממש לא אופטימאלי בעכבר.

- - - תגובה אוחדה: - - -

כן, נוכחות מקלדת מקלה הרבה על החיים. אך למשתמש הפשוט זה פחות רלוונטי, וגם עבורי ישנם מצבים שבהם יש לי רק עכבר זמין מיידית. (לדוגמה - מרוח על הספה בסלון)

• תגובות 162
  • צפיות 15.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
על תעבור ל WIN8 תחזור לדוס ועל תבלבל לנו בשכל והם כול דיון שיש פה על כול דבר זה אומר שהמוצר או הדבר הזה לא שווים אז שום דבר פה לא שווה נכון הזה תירוץ עלוב ומפגר של ילד בגן ולא של אחד שמבין וגולש באתר מחשבים עדיף לא לרשום כלום

אל תעבור ל WIN 8 , תחזור לדוס , ואל תבלבל לנו בשכל . עם כל הדיון שיש פה על כל דבר .

זה אומר שהמוצר או הדבר הזה לא שווים , אז שום דבר פה לא שווה . נכון !?

איזה תירוץ עלוב ומפגר של ילד בגן , ולא של אחד שמבין וגולש באתר מחשבים ...

עדיף לא לרשום כלום ..

ובכן , אם לזה התכוונת , אז :

1. מותר לי להביע את דעתי , בדיוק כמו שלך מותר .

2.אני משתמש ממוצע .

3.אני לא רואה כל צורך ,בתור משתמש ממוצע , לעבור למערכת 8 .

4.אישית , אפילו אם הייתי קונה מחשב חדש עם 8 , ייתכן שאם לא הייתי מתרגל אליה , ואם היה לי רישיון פנוי של 7 , אז הייתי מתקין את 7 .

פורסם

האם המעבר בין יישומים פתוחים במצב desktop השתנה?

לגבי שאר הדוגמאות - אני מבין פחות או יותר את דבריך, אבל אני חושב שזה גם קצת עניין של הרגל. אני לא רואה בצורך לזוז על העכבר עם כל המסך משהו שלילי - הרי גם ככה עושים את זה בתפעול היישומים בכללי.

לגבי זה שאפשר לנצל את שטח המסך בצורה אידיאלית יותר כאשר בידך אמצעי ניתוב מדויק יותר - אני מסכים. אבל זה לא אומר שבמצב הקיים, עכבר יהיה פחות נוח ממגע. הוא יהיה נוח באותה מידה.

אגב דווקא במצב שתיארת (על הספה בסלון עם עכבר בלבד) אני דווקא חושב שאריחים גדולים יהיו משמועתית יותר נוחים מהסמלים הקטנים בתפריט ההתחל הקלאסי, כי יותר קל לראות אותם ולפגוע בהם.

פורסם
האם המעבר בין יישומים פתוחים במצב desktop השתנה?

מי טען את זה ואיפה?

אבל במידה מסויימת זה נכון, כאשר יישום מטרו נפתח לך מהדסקטופ (למשל בהקלקה על קובץ מסויים), הוא לא מופיע בשורת המשימות ולכן פחות נוח לעבור אליו (מלבד זה שקשה לזכור שהוא פתוח בכלל). ואל תגיד "אבל זה לא יישום של מצב דסקטופ". אם הוא נפתח מהדסקטופ בברירת מחדל, הוא צריך שתהיה לו אינטראקציה סטנדרטית מהדסקטופ, כמו סמל בשורת המשימות. זה אחד מהמאפיינים הבולטים והמטרידים של חוסר העקביות שמישהו ציין פה קודם.

- - - תגובה אוחדה: - - -

לגבי זה שאפשר לנצל את שטח המסך בצורה אידיאלית יותר כאשר בידך אמצעי ניתוב מדויק יותר - אני מסכים. אבל זה לא אומר שבמצב הקיים, עכבר יהיה פחות נוח ממגע. הוא יהיה נוח באותה מידה.

אבל נוחות לא מתבטאת רק ב"האם קל לי להזיז את העכבר וללחוץ". כאשר יש לי מסך קטן ונכנסים בו מעט אריחים (ובשביל נוספים צריך לגלול), ואם הייתי יכול להקטין את הסמלים הייתי יכול להכניס הרבה יותר, זה גם נקרא לא נוח. וכאשר יש לי מסך ענק כדי שאוכל לפתוח הרבה תוכניות, ובכל זאת מסך ההתחל שלי מכסה את כולו, במקום שאוכל לראות את שאר המסך, זה לא נוח לי. אתם לוקחים אדם שרגיל לצייר בצבעי עיפרון, ונותנים לו צבעי אצבעות. מה לא נוח בזה? ברור שהצביעה עצמה נוחה, אבל אחרי שלושה פסים לא נשאר לו מקום על הדף.

פורסם

הנקודות שאתה מעלה ברורות והגיוניות.

אני חושב שלאחר השינויים וההטעמות שהולכים להיכנס ב8.1, החסרון המהותי של מסך ההתחל החדש, הוא חוסר היכולת להפכו להיררכי (כי אינו יכול להכיל "תיקיות"). זה היה פותר הרבה בעיות של חוסר מקום וחוסר סדר להרבה אנשים שהתרגלות לסדר את תפריט ההתחל הישן בצורה כזו (ואני ביניהם), ומסיר הרבה מהתלונות על חוסר הנוחות של הממשק החדש (אם כי לא את כולן).

הנסיון של מיקרוסופט לשלב את "שני העולמות" ברור. הויכוח כמו שאני רואה אותו לאחר כל הדיון הזה הוא - האם הנסיון מוצלח ומקבלים את הטוב משני העולמות, או שכפי שאומר About:blank - מדובר במשהו מאולץ שנותן את הרע משני העולמות.

למרות הסתייגותי הברורה מהקולות ההיסטריים בסגנון "מיקרוסופט הרסה את מערכת הההפעלה ועכשיו היא לא נוחה ל99% מהמשתמשים", אני אצטרך לדחות את הכרעתי האישית בסוגיה הנ"ל עד שאצבור מספיק שעות עבודה אמיתיות עם Win8 (בתקווה שזה יקרה בקרוב).

פורסם
  • מחבר

אתה מוכן להפסיק לדחוף לי מילים לפה?

פורסם

הנסיון של מיקרוסופט לשלב את "שני העולמות" ברור. הויכוח כמו שאני רואה אותו לאחר כל הדיון הזה הוא - האם הנסיון מוצלח ומקבלים את הטוב משני העולמות, או שכפי שאומר About:blank - מדובר במשהו מאולץ שנותן את הרע משני העולמות.

אני רק רוצה להבהיר שזה לא בדיוק מה שאני אומר. אני לא טוען שיש בזה רק רע ללא שום דבר טוב, אבל אני אכן טוען שהשילוב הזה באופן שהוא הוטמע בגרסת המערכת הנוכחית מרגיש לי מאוד מאולץ ושחוסר העקביות הזה פוגע בהיבטים מסוימים של חוויית המשתמש. אפשר להתרגל לזה וזה לא סוף העולם, אבל זה לא אומר שבגלל שאפשר להתרגל למשהו אז אסור לבקר אותו.

החזון לאיחוד תוכן כך שכל התוכנות והמידע של המשתמש יהיו עדכניים וזמינים בכל אחד מהמכשירים של המשתמש במערכת האקולוגית של מפתח התוכנה מובן וברור, אבל זה לא אומר שחייבים לאחד גם את הממשק (מלבד כמובן עיצוב וטרמינולוגיה) כשהוא לאו דווקא הבחירה המיטבית עבור מכשיר מסוים לאור ייעודו ומאפייניו הפיזיים.

זה לא שהמערכת גרועה והיא בטח שלא "הרוסה" (שפי שכבר הוזכר פה לא פעם, בסך הכל אחרי מעט הגדרות כדי לבטל התממשקות מיותרת עם הממשק החדש, בעבודה בתוך סביבת שולחן העבודה אין שום הבדל מהותי בהשוואה ל-7 או למערכות קודמות), אך יחד עם זאת בדיוק כמו שלא כל שינוי הוא רע באופן אוטומטי רק מהיותו שינוי כך גם לא כל שינוי הוא טוב באופן אוטומטי, ולפעמים המשתמשים הם לא רק חבורת בכיינים שמפחדים משינויים אלא הם יודעים מה הם רוצים, מה מפריע להם או מה חסר להם במערכת שבה הם משתמשים.

פורסם

התקנתי WINDOWS 8 במחשב בעבודה אחרי כ3 שבועות עברתי לWINDOWS 7,

המון בעיות תאימות , לא מתאים לעבודה בDESKTOP עם מקלדת עכבר.

אני בספק שגרסה 8.1 תביא שינוי רב לפי מה שקראתי

הSTART MENU בהחלט היה מעצבן אבל לא היה המאפיין הכי גרוע.

לסיכום לטעמי מרגיש כמו שלוקחים משחק לקונסולה ועושים לה PORT בלי הרבה להתאמץ והתוצאות בהתאם

כך קרה עם WINDOWS 8 בנו מערכת הפעלה לTABLET ועל הדרך סדרו שזה יעבוד על PC

פורסם

לא יודע מה איתכם, אבל אני מסתדר יפה עם ה8.

נאלצתי לעבור ל8 בגלל שהיו לי הרבה בעיות במחשב, בעיות שנפתרו 100% כשעברתי ל-8 כאשר אפילו התקנתי מחדש את 7 והן לא נפתרו.

כן, לוקח זמן להתרגל אבל בסופו של דבר מתרגלים ומגלים שהמערכת היא לא כזאת נוראית כמו שאתם מתעקשים לחשוב.

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא אמר שהיא נוראית. כן נאמר שהיא מהווה צעד אחורה בשימושיות מקלדת\עכבר.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ועכשיו אף אחד לא יתקרב למערכת שלהם. יופי מיקרוסופט, שוב הצלחת לבצע פעולה כמו שידרוג מערכת על הצד הגרוע ביותר. וזה אפילו לא בעיה טכנית :kopfpatsch:

תוך כמה זמן יוצא תוסף צד שלישי שמעיף את הפרסומות לקיבינימט?

פורסם

מה הבעיה?

זה הרי חיפוש באינטרנט, וכמו בגוגל - יש פרסומות.

ובכלל, מי משתמש בזה?

פורסם
  • מחבר

זה לא חיפוש באינטרנט, זה החיפוש המובנה במערכת ההפעלה.

פורסם

שמוטמע בו מנוע החיפוש Bing,

ויהיו פרסומות רק כשאתה מחפש משהו ברשת ולא במחשב..

(או שאני טועה? :o)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים