עבור לתוכן

יאיר לפיד נואם בכנסת

Featured Replies

פורסם

לא. אבטלה מפחיתים ע"י יצירת מקומות עבודה, לא ע"י אילוץ אנשים לצאת לעבוד. המטרה בהפחתת האבטלה היא לא "שיהיו כמה שפחות אנשים שלא עובדים" אלא "שמי שרוצה לעבוד ומחפש עבודה יוכל לעבוד".

אם תכריח אנשים לצאת לעבוד, כולם יפסידו: זה שעובד בעל כורחו, המעסיק שמקבל עובד חסר מוטיבציה, וזה שרוצה לעבוד אבל תפסו לו את מקומות העבודה בשם "הפחתת האבטלה".

• תגובות 279
  • צפיות 37.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא. אבטלה מפחיתים ע"י יצירת מקומות עבודה, לא ע"י אילוץ אנשים לצאת לעבוד. המטרה בהפחתת האבטלה היא לא "שיהיו כמה שפחות אנשים שלא עובדים" אלא "שמי שרוצה לעבוד ומחפש עבודה יוכל לעבוד".

אם תכריח אנשים לצאת לעבוד, כולם יפסידו: זה שעובד בעל כורחו, המעסיק שמקבל עובד חסר מוטיבציה, וזה שרוצה לעבוד אבל תפסו לו את מקומות העבודה בשם "הפחתת האבטלה".

עבודה מפחיתים על ידי אילוץ... זה שמישהו לא רוצה לעבוד זה ביזיון לבן אדם לא למדינה... לעבוד, פשוט לעבוד

יש משרה שה"ישראלי הממוצע" לא רוצה לעשות, שימות מרעב... בו במקום, באותה השעה ושלא יעז לבוא לבקש נדבות מהמדינה

אין משרה שלא מכבדת את בעליה, וכסף זה כסף... בשביל זה נוצר שכר המינימום... לא משנה מה תעשה את המינימום תקבל

לשבת רגל על רגל ולצפות מהמדינה שתביא לך כסף זה הבעיה בסיפור הזה, המדינה הרגילה את האנשים לינוק כסף מהכלכלה

למה לה לתת כסף למי שלא רוצה לעבוד? תן סיבה אחת טובה

אין בעיה לתת כסף למי שלא יכול לעבוד, זה סיפור אחר

אני עבדתי בדי עבודות "בזויות" לדבריך, שטיפת כלים, ניקוי חופים וכו'... מעולם לא התביישתי במה שעשיתי, מעולם לא חשבתי שהעבודה טובה מדי מכדי שאני אעשה אותה, הרווחתי את הכסף שלי בכבוד ולא לקחתי שקל מהמדינה

עכשיו אני סטודנט, עובד במקביל (במחיר של הלימודים שלי) ושורד...

העובדה שהמדינה כאמור הרגילה קהל שלם לחיות על חשבונה זה הסרטן שגדל פה וחייבים לנתח אותו, עכשיו... וכמו כל ניתוח זה יכאב.

מדיניות הרווחה של מדינת ישראל מגיעה למצב שהיא תקרוס אל תוך עצמה, חייבים לגרום לשינוי גם אם זה כואב

ואם אני אצטט את לפיד (לא מילה במילה) הראשון שצריך לדאוג לילדים שלו זה ההורה, לא המדינה

פורסם

הציבור קיבל ממשלה שמייצג חלק נכבד מהדעות הרווחות בעם

ימים יגידו מה יהיו התוצאות למדיניות הזאת , נחכה ונראה .

פורסם

עוד פעם. אבטלה מפחיתים על הגדלת אחוז העובדים. ברור לכל אידיוט שעל מנת לאפשר לאנשים לעבוד מגדילים גם את היצע העבודות.

אבל אני עדיין לא מבין מה הרלוונטיות להעסקת חרדים. אתה טוען שהאינטרס שלנו הוא לשמור עליהם מחוץ למעגל העבודה? למה?

פורסם

אחוז האבטלה בישראל הוא שקר אחד גדול... הוא צריך להיקרא: שיעור הרשומים בלשכת התעסוקה

מודדים אותו לפי מספר דורשי העבודה בלשכות התעסוקה בזמן נתון, יחסית לסה"כ כוח העבודה. אך מגיעים להירשם רק אלו שחייבים להגיע להירשם על מנת לקבל דמי אבטלה, ברובם הגדול. ואותם אלו, מגיעים רק מספר חודשים עד שזכאותם לדמי אבטלה מסתיימת.

אני מכיר אישית כמה אנשים שלא נספרים ע"י המדינה כמובטלים, אך עובדית הם מובטלים כבר תקופה ארוכה.

פורסם

אף אחד לא מאמין למספר הזה. אישית אני מגדיר כל מי שלא יכול לעמוד בהוצאותיו ולא עובד אך יכול לעשות כן כמובטל.

פורסם
בזמן ששיעורי אי-התעסוקה ב-OECD נעים סביב ממוצע של 11.9 אחוז, השיעור המקביל בישראל הגיע ל-18.9 אחוז. אפילו ספרד, שיאנית שיעורי האבטלה בתרשים 1 לעיל, נמצאת הרחק מתחת לישראל בשיעורי אי-התעסוקה.

http://taubcenter.org.il/index.php/e-bulletin/unemployment-versus-non-employment-in-israel-2/lang/he/

פורסם

השאלה היא לא אם הם יעבדו או לא אלא אם מכינים את המשק לקראת כניסתם לשוק העבודה.

מה אתה רוצה, שיפרשו להם שטיח אדום ויגישו כיבוד קל?

רוצה צמצום אבטלה? את זה עושים ע"י יצירת משרות חדשות, לא ע"י דחיפת אנשים בכח למעט המשרות הפנויות שיש.

פורסם
:facepalm: איזה שנים הבאת...
פורסם

אני עבדתי בדי עבודות "בזויות" לדבריך, שטיפת כלים, ניקוי חופים וכו'... מעולם לא התביישתי במה שעשיתי, מעולם לא חשבתי שהעבודה טובה מדי מכדי שאני אעשה אותה, הרווחתי את הכסף שלי בכבוד ולא לקחתי שקל מהמדינה

מעולם לא קראתי לעבודות כאלה "בזויות", זה אתה שמכניס מילים לפה שלי. כל מה שאמרתי זה שאלו עבודות קשות עם שכר נמוך, ואני דווקא מאד מעריך אנשים עם מוסר עבודה גבוה שמסוגלים לעבוד בעבודות כאלו. אני אישית לא עמדתי בזה, פיזית ונפשית (ואני ממש לא מתגאה בזה).

מה שאני אומר זה לא שאפשר לתת לאנשים (ואני כבר מזמן לא מדבר דווקא על חרדים) לברוח למלכודת הרווחה (שהיא בעיה שצריך לטפל בה, ללא ספק), אלא שהדרך היא לא להכריח אנשים לעבוד בעבודות שהם לא רוצים ולא מסוגלים לעבוד בהן, כי אז תקבל עובדים גרועים מצד אחד ותחסום את הדרך לאנשים שכן רוצים לעבוד בעבודות האלה. גם המעסיקים לא רוצים כאלה עובדים: נניח שהצלחת להכריח את כל ה"מובטלים מבחירה" לצאת לעבוד, איך תגרום למקומות העבודה לקבל אותם? או שאתה מתכוון להכריח גם אותם לקבל עובדים נגד רצונם?

הפיתרון חייב להיות אחר, כזה שיגרום למובטלים באמת לרצות לעבוד, ואכן נעשית הרבה עבודה בעניין, אם ע"י מסגרות שעוזרות לאנשים למצוא עבודות שמתאימות להם, מסלולי לימוד השכלה/מקצוע עם השמה בסיום ועוד, ואכן יש שיפור עם הזמן. שיטת ה"זבנג וגמרנו" נשמעת טוב לאנשים עצבניים שרוצים להיפטר כבר מ"הטפילים האלה", אבל לא באמת תפתור שום דבר, ולהיפך.

עוד פעם. אבטלה מפחיתים על הגדלת אחוז העובדים. ברור לכל אידיוט שעל מנת לאפשר לאנשים לעבוד מגדילים גם את היצע העבודות.

אבל אני עדיין לא מבין מה הרלוונטיות להעסקת חרדים. אתה טוען שהאינטרס שלנו הוא לשמור עליהם מחוץ למעגל העבודה? למה?

לא דיברתי דווקא על חרדים, ולא טענתי שצריך לשמור על אף אחד מחוץ למעגל העבודה, אלא שהדרך לעודד תעסוקה היא לא להכריח, אלא לעודד בדרכים אחרות (וכבר נעשית עבודה בעניין, כפי שציינתי למעלה). מהשיטה שלך לא תרוויח כלום (וגם כולם יפסידו כאמור) חוץ ממספר יפה שתוכל להציג לאנשים - ואולי גם זה לא, כי המספר שמציגים הוא של דורשי העבודה, ואלו רק יתרבו.
פורסם

תגיד, אתה קורא את השטויות שאתה כותב לפני שאתה שולח? אתה נשמע כמו המערכון של הישראלים בלישכה.

פורסם

עכשיו הציבור גם אשם שההשכלה שלהם התמקדה ביידיש במקום במקצועות של המאה ה21 ושהם יצטרכו לעבוד בעבודות "בזויות" ולא להרוויח משכורת של היי טק?

פורסם

מה הקשר לאשמה? המדינה הולכת להוציא רבבות אנשים לעבוד, היא גם צריכה לדאוג להם למקומות עבודה.

פורסם

הנתון הרשמי הוא בסביבות רבע מיליון דורשי עבודה. אך שוב, זהו נתון שמוטה חזק כלפי מטה, וסביר להניח שהמספר הוא קרוב לכפול וזה ללא החרדים.

כך שבפועל גם אם מחר כל החרדים ידרשו עבודה, 55-70 אלף משרות פנויות ממש לא מתחילות להספיק, ומה שיקרה בפועל זה פגיעה בשכר ברוב הענפים במשק, עקב עלייה בהיצע העובדים ללא עליה בביקוש לעובדים.

age43 צודק. דבר ראשון צריך ליצור מקומות עבודה חדשים.

פורסם

מה הקשר לאשמה? המדינה הולכת להוציא רבבות אנשים לעבוד, היא גם צריכה לדאוג להם למקומות עבודה.

אבל הראו לך שיש מקומות עבודה

אגב, גם בחקלאות ובבניין צריכים עובדים במקום עובדים זרים.

מן הסתם הם גם ייצרו מקומות עבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים