עבור לתוכן

יאיר לפיד נואם בכנסת

Featured Replies

פורסם

שהמובטלים יסבירו את זה למודעות הדרושים, חברות ההשמה, וכל המקומות שמתחננים לעובדים שאני רואה כל יום.

• תגובות 279
  • צפיות 37.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני בטוח שתחושת הבטן שלך נכונה יותר מהנתונים. שלא לדבר על זה שרוב המשרות שם הן בשכר רעב.

פורסם

מה אכפת לי אם אלו משכורות רעב? אלו משכורות. ואלו עובדות, לא תחושות. אדם נורמטיבי יכול למצוא עבודה בשעה וחצי.

פורסם

יש לך נתונים או שאתה ממשיך לזרוק הצהרת באוויר?

ולמי שאמור לעבוד במשכורות האלו אכפת.

פורסם

אני נוהג להתעניין מדי פעם בענייני אקטואליה בעיתונים ולכן אני גם מודע למספרים, מכיוון שאני לא אחראי לבורותך אתה מוזמן לבצע חיפוש בגוגל ולהיווכח שאכן ישנן עשרות אלפי משרות פנויות במשק.

פורסם

או שתביא נתונים או שתפסיק לבלבל את המוח.

פורסם

סליחה אבל אתה מבלבל את המוח. אין לך מושג על המשק, אתה עושה עוול לתואר "כתב" ולכן חפש אתה את הנתונים ותקן את בורותך.

פורסם

הבאתי לך נתונים. אתה לא. גמרתי עם הויכוח איתך.

פורסם

הבאת לי נתונים על אחוז אבטלה.. למה אתה חושב שזה מדד אמין למספר המשרות הפנויות? לוגיקה לפסיכומטרי למדת?

אם אתה רוצה נתונים יש אתר ממשלתי מאוד נחמד של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, או את האתר הבא:

http://lmgtfy.com/?q=%22%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA+%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%91%D7%9E%D7%A9%D7%A7%22

פורסם

ובכלל טרחת להיכנס לתוכן או שצפית רק בכותרות? טרחת לבדוק מה מספר המשרות הפנויות לאנשים חסרי הכשרה מקצועית? וזה עוד בלי לדבר על השכר.

פורסם

כן, למעשה כן קראתי את הכתבות ואפילו הצצתי בדוחו"ת בעבר. נסה גם אתה ותיווכח שאכן ישנן עשרות אלפי משרות לעובדים חסרי ניסיון, תואר והכשרה מקצועית. אל תתן לאחוז האבטלה לבלבל אותך, יש הרבה עבודה אלא שהיא לש משתלמת לאלו שיכולים לעבוד שחור, אלו שמקבלים קצבאות ואלו שפשוט תומכים בהם.

ושוב, אתה צודק לגבי השכר, אך אני כמשלם מיסים מעדיף שאדם יתרום לפול של המיסים מאשר שישאב ממנו בגלל שהמשכורת לא משהו.

פורסם

אין נתונים ברורים לגבי כמות המשרות שאינן דורשות הכשרה כרגע. נכון לחודש האחרון יש כ55,000 משרות פנויות במשק. בהנחה שאחוז המשרות ללא הכשרה נשאר כמו בשנים שכן מצאתי עליהן נתונים (2009 ו2010) אז מדובר על כ9,000 משרות מה שאומר שיש צורך ביצירת עוד משרות כאלה.

הבעיה העיקרית היא שגם אדם חרדי שימצא עבודה במקצועות כאלו אחוז המס שישלם יהיה אפסי (כי המשכורת נמוכה ומספר הנפשות במשפחה גבוה) ודווקא יקבל יותר תמיכה מהמדינה כי הוא עובד ואז מה הרווחנו?

פורסם

יש מספרים לפי סקטור וקטגוריות כלליות.

"

ואלה המשרות הפנויות במקצועות המבוקשים ביותר: 5,710 עובדי מכירות (כולל מוכרים בחנויות כלבו), 4,035 מלצרים, מוזגים וטבחים, 2,680 מהנדסים (מתוכם 1,270 מהנדסי מחשבים), 2,150 שומרים ומאבטחים, 2,130 פקידים (כולל קבלת קהל), 2,110 בנקאים וטפסנים, 2,000 הנדסאי מחשב ומתכנתים, 2,000 עובדי מטבח ונקיון במשרדים ו-1,900 מטפלים סיעודיים 
במוסדות ובמשקי בית. "

ועוד מספרים שתוכל למצוא מפוזרים באינטרנט (ובאתר הלמ"ס).

אומר לך אפילו יותר, משרד התמ"ת נותן תמריצים כספיים משמעותיים (אלפי שקלים) לכאלו שמעוניינים לעבור הכשרה מקצועית כדי למצוא עבודה, ועוד ועוד ועוד תמריצים.

הנקודה שלי היא שיש עבודה, צריך רצון. השוק רעב לאנשים ישרים ומוכשרים.

פורסם
הבעיה העיקרית היא שגם אדם חרדי שימצא עבודה במקצועות כאלו אחוז המס שישלם יהיה אפסי (כי המשכורת נמוכה ומספר הנפשות במשפחה גבוה) ודווקא יקבל יותר תמיכה מהמדינה כי הוא עובד ואז מה הרווחנו?

אתה מניח שהתרומה היחדה של עבודת אדם למדינה היא דרך מס שמנוכה ממשכורתו, מה שלא נכון. אחרת היינו פשוט סוגרים ת'באסטה. כשמשרות מאויישות כל המשק מרוויח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים