עבור לתוכן

חרדים עובדים בשחור

Featured Replies

פורסם

:lol: לב ...ממש טיעון ענייני. ובכלל השכיחה של הרבה חברים כאן מעל הממוצע -אני לא גדלתי על ברכי היהדות אלא בית חילוני.

הטיעון שלי לא ענייני כי כתבת שטות מוחלטת שאי אפשר לאמוד בכלל בשום קנה מידה.

חוץ מקנה מידה דימיוני של פנאט יהודי.

לגבי איפה גדלת, אתה אולי גדלת בבית חילוני. אבל עדיין במדינת ישראל שבה הדת השולטת והמקובלת חברתית, היא היהדות.

אז אתה לא יכול לשלול את זה שאתה שטוף מוח מושפע.

אם היית גדל בהודו למשפחה של בודהיסטים, לא נראה לי שהיית מתעקש בכל זאת לחפש את היהדות.

תשתמש בטיעונים עניינים מר לב... אתה חושב יש דת יותר נכונה יותר הגיונית וכו' צריך להראות זאת ולא לכתוב שטויות ... אתה טימטום וכדו'.. מה ככה לימדה הגננת להגיב -חבל.

ועוד אומר שאני לא מדבר לעניין. אתה אמרת שהעם שלך סבל הכי הרבה ושרד הכי טוב.

מה הקשר לדת הגיונית או לא? מה זה קשור לדת בכלל? מי אמר שהסיבה לכך היא האמונה באל?

מעבר לכך, בלי קשר לדת. המשפט הזה משולל כל הגיון מהיסוד.

מה זה אומר "שרד הרבה"? איך את אומד את היחס בין עם שנרדף הכי הרבה לבין השרדותו?

מספרית? כי אני יכול בקלות להוכיח לך שאתה מפסיד בגדול. אם אתה סופר אתה תווכח שבכל פעם שניסו לרדוף

ולפגוע ביהודים בעולם, הצליחו לעשות את זה בלי בעיה לרוב היהודים, שנרצחו במיליונים רק לפני 60 שנה.

אז מה על איזו השרדות בדיוק אתה מדבר?

• תגובות 470
  • צפיות 24.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למקרה שאתה באמת לא מבין, כרגע החרדים הם אחת הבעיות הלאומיות הכי גדולות של מדינת ישראל.

ציבור שגדל מאד מהר, שעושה מה שבזין של המנהיגים שלו ומשתין בקשת על כל השאר, ציבור שמקבל הרבה יותר מהמדינה מאשר נותן בחזרה.

אבל הבעיה לא טמונה בו, היא טמונה בטיפשות של קדימה\עבודה\ליכוד שלא עובדים יחד כדי לעשות שינוי, לבטל את מערכת ה"חינוך" החרדית שממומנת ע"י המדינה, לבטל קיצבאות לאנשים שלא משרתים בצבא, לבטל תשלומים לאנשים ע"מ שישבו בישיבה שלהם ויקראו טקסט עתיק ולא רלונטי בעליל וינסו לפרש אותו כדי להתאים אותו למציאות.

אתה מאמין במשהו? מצוין, שיהיה לך בכיף, אני בעדך ויש לך זכות מלאה להאמין במה שאתה רוצה, לא מהכיס שלי ולא מהכיס של אף אחד חוץ ממך או מהאנשים שתומכים בך.

וכל הדמגוגיה המטומטמת(בלשון המעטה) של yellow acid על זה שיש חילונים שלא מתגייסים, נראה לך שלא שונאים אותם? נראה לך שהם לא סובלים מסנקציות קשות בציבור החילוני? אבל אתה יודע מה ההבדל? בציבור האוטיסטי שלך מי שסובל מסנקציות הוא דווקא זה שכן מתגייס, אז תפסיק להעלות את הנקודה הזאת אתה לא מגלה שום דבר חדש ואתה פשוט מקשקש על שטויות כדי להמנע מלדון בשחיתות והניוון בחברה הנוראית הזאת.

פורסם

ויק

כמו שאתה מכיא תצד הזה -לימוד התורה מגן וזה חלק בלי נפרד מהעם היהודי. הבנו אתה חושב אחרת -סבבה .כמו שאתה לא אוהב שמנסים לשנות אותך אתה אל תשנה אותם.

משהו נחמד

https://www.facebook.com/haravnavon/posts/347849538627039

..

לב באמת שאין כוח. צריך טיעון ענייני. מה אתה רוצה שאגיד על תורה שמגנה .אם לא ,עם קטן ורדוף ששרד יותר מכולם ועוד שורד.. וישרוד (זה כבר הבטחת התורה) ... עוד לא הבנת שהיו עמים עצומים וחזקים שנעלמו ומסורתם ירדה לבור. העם היהודי שורד וכן תורתו.

בקשר לפגוע ולרדוף אכן אפשר ואף מאושר בתורה באם לא תלכו בחוקותי ....

פורסם

ויק

לימוד התורה מגן וזה חלק בלי נפרד מהעם היהודי. הבנו אתה חושב אחרת -סבבה .כמו שאתה לא אוהב שמנסים לשנות אותך אתה אל תשנה אותם.

גם עבודה היא חלק בלתי נפרד מהעם היהודי ומכל תרבות מתוקנת אחרת. זה שבמהלך המאה העשרים המנהיגים שלך הגיעו להחלטה שלאכול חינם במסווה של סיוע והגנה על העם היהודי באמצעות תפילות זו דרך חיים, זו הבעיה, אבל אני כמובן לא מצפה שתבין את זה.

פורסם

באמת איך אני אבין.? הרי אתה מלא בחוסר דיוקים. לא יודע דווקא המדינה אסרה על האברך לעבוד ולא הרבי .

ואם לא שמת לב אני הרבה פעמים מציין את צד החרדים ולאו דווקא משתייך.... אבל מה גורם לגוזל חמוד שכמוך לא להכליל .

פורסם

לב באמת שאין כוח. צריך טיעון ענייני. מה אתה רוצה שאגיד על תורה שמגנה .אם לא ,עם קטן ורדוף ששרד יותר מכולם ועוד שורד.. וישרוד (זה כבר הבטחת התורה) ... עוד לא הבנת שהיו עמים עצומים וחזקים שנעלמו ומסורתם ירדה לבור. העם היהודי שורד וכן תורתו.

בקשר לפגוע ולרדוף אכן אפשר ואף מאושר בתורה באם לא תלכו בחוקותי ....

יש עמים שגם נרדפו לא מעט והמסורת שלהם נמשכת עוד הרבה מלפני שהיה בכלל זכר לדבר כזה שנקרא ישראל/יהודים.

אז?

באמת איך אני אבין.? הרי אתה מלא בחוסר דיוקים. לא יודע דווקא המדינה אסרה על האברך לעבוד ולא הרבי .

ואם לא שמת לב אני הרבה פעמים מציין את צד החרדים ולאו דווקא משתייך.... אבל מה גורם לגוזל חמוד שכמוך לא להכליל .

צודק, כשרב אחד נעצר בחשד להסתה ופתאום חצי מהכבישים בירושלים חסומים...זאת לא אינדיקציה לציבור שלם שטוף מוח.

פורסם

לעם ישראל יש הבטחה לכך. א.תמיד ישרדו וכן תורתם. ב.יענשו ירדפו אותם באם לא ילכו בחוקותי ג.באם ילכו בחוקתי..יזכו לשלווה בארץ.

אין עם שנרדף ונרצח וכן נשרפו ספריו כמו העם היהודי ואין עם ששמר על המסורת האדירה שלו כמו העם היהודי.

..............

יש בציבור החרדי הרבה מגזרים וכן בדתיים הלאומיים. עוד לא ידעתי שאסור למחות עלך דברים שלא נראים למשל על פי הדמוקרטיה -כמו רב שאמר משהו לא "במקום" ורוצים לעצור אתו לבין פורפסור שאומר חופשי כל דבר ואין משטרה בפתח.

פורסם

לא אכפת לי כמה אזהרות אני אקבל על זה - בבקשה תגידו לי שאני לא היחיד שמרגיש צורך עז לנטוע גרזן בראשו של הבנאדם(?) הבא שחוזר על השקר הזה.

להזכירך, רוני, התירוץ של החרדים לאי-שירות בצבא היה ש"תלמידים חכמים" - מקומם בכולל, לא בצבא. המדינה אמרה בסה"כ (עד לפקיעת חוק טל) שמי שאכן לומד, שילמד. ברגע שהוא לא לומד, אלא מחפש עבודה נניח, אין לו תירוץ לא לשרת בצבא. ה"איסור" הזה על העבודה, כביכול, אינו אלא איסור להרוויח משקרים.

פורסם

ויק אינך מבין שהבעיה היא אצלך בלקבל את "השונה "ממך ואתה עוד בא בטענות ההפך :screwy: .בקיצר מנהל מה עם אזהרה שנייה?

לא אכפת לי כמה אזהרות אני אקבל על זה - בבקשה תגידו לי שאני לא היחיד שמרגיש צורך עז לנטוע גרזן בראשו של הבנאדם(?) הבא שחוזר על השקר הזה.

...........

לא רק מי שעילוי אלא כל מי שלומד על פי תנאי השעות הוא מוגדר 'תורתו אמונתו' , כל עוד מוגדר כך אין אפשרות לעסוק לפרנסתו. אכן זה החוק שלבסוף הסכימו שתי הצדדים אבל מי אמר שעל היהדות יש סתירה בין עבודה ללימוד מעבר לשעות הקבועות.

פורסם

ויק אינך מבין שהבעיה היא אצלך בלקבל את "השונה "ממך ואתה עוד בא בטענות ההפך :screwy: .בקיצר מנהל מה עם אזהרה שנייה?...........

לא רק מי שעילוי אלא כל מי שלומד על פי תנאי השעות הוא מוגדר 'תורתו אמונתו' , כל עוד מוגדר כך אין אפשרות לעסוק לפרנסתו.

אם יש לו מספיק זמן לעבוד, משמע הוא לא "תלמיד חכם" במשרה מלאה, משמע אין הצדקה לפטור מהצבא, גם לפי חוק טל.

פורסם

אין עם שנרדף ונרצח וכן נשרפו ספריו כמו העם היהודי ואין עם ששמר על המסורת האדירה שלו כמו העם היהודי.

וזה כמובן...שקר מוחלט.

יש עמים שנרדפו יותר, נרדפים עד היום והדת שלהם היא עתיקה הרבה יותר מהיהדות (כל מיני נזירויות בסין וטיבט, כולל המנזר של הדאלי למה

שכידוע לך, נרדף ע"י סין עד היום, גם בהם טבחו ורצחו והם עדיין כאן :P :P :P :P).

לעם ישראל יש הבטחה לכך. א.תמיד ישרדו וכן תורתם. ב.יענשו ירדפו אותם באם לא ילכו בחוקותי ג.באם ילכו בחוקתי..יזכו לשלווה בארץ.

יש איום כזה גם בדתות פגאניות שהיו קיימות לפני היהדות.

תאמין בי ותשרוד, לא תאמין בי ותענש. מה אני אגיד לך, תוציא על זה פטנט :lol:.

אתה כזה נאיבי שזה לא יאומן :) באמת נראה לך שכל הטריק הזה שנועד לשלוט בהמונים נולד 600 שנה לפנה"ס?

give me a break, תלמד קצת היסטוריה. ולא היסטוריה של מחב"תים ובריאתנים.

יש בציבור החרדי הרבה מגזרים וכן בדתיים הלאומיים. עוד לא ידעתי שאסור למחות עלך דברים שלא נראים למשל על פי הדמוקרטיה -כמו רב שאמר משהו לא "במקום" ורוצים לעצור אתו לבין פורפסור שאומר חופשי כל דבר ואין משטרה בפתח.

סליחה! אתה לא קצת חוצפן? הרב הוא זה שיחליט אם יעצרו אותו או לא?

אם המשטרה באה לעצור אותך, אתה הולך. חד וחלק. זה לא רפובליקת בננות פה

וזה לא ארץ כנען מלפני 2500 שנה בשלטון דוד המלך. ברור?

זה שלטון חוק במדינה דמוקרטית, המשטרה אוכפת את החוק.

אומרים לך להגיע לחקירה, אתה מגיע.

וזה שיש לך צבא של פנאטים שמגן על אותה סמכות דתית בגופם, רק מראה כמה האנשים האלה הם פראי אדם

שאין להם שום ערכים ושום כבוד. תאמין לי, שבהנתן המבחן האמיתי, גם לדת לא יהיה להם כבוד.

הם צריכים פורקן לאלימות שבהם, זה הכל. לא מעבר לכך. לא אורך חיים רוחני, לא אלוהים ולא נעליים.

בנוסף, זה שלא עוצרים פרופסור שאומר משהו אחר. זה בכלל לא רלוונטי! אם באים לעצור אותך על פשע,

אתה קודם כל מוודא שעצרו את כל מי שעשה פשע דומה לשלך? מי שמך בכלל לעשות את זה?

פורסם

לחוק טל יש שעות ברורות שצריך להיות נוכח בלימוד ... וזה עד 6 בערב. אפשר לעשות שמעבר לשעות לא חל איסור לעסוק בפרנסה וכן זה לא צריך להיות קשור בצבא. אבל הממשלה דאז עשתה אחרת.. ואני חושב שזה טעות.

אדם יכול ליקרא תלמיד -חכם גם אם עוסק בפרנסה או בצוכרי ציבור.

פורסם

אוסיף עוד משהו ואומר, שהיהדות לא שרדה באמת :).

הרבה אלמנטים שיש ביהדות היום, התווספו במרוצת הזמן כהשפעות מדתות אחרות.

מה למשל? גמול בעולם הבא. כל הקטע הזה של גן עדן, גיהנום וגמול שלאחר המוות,

זה אלמנט פגאני ונוצרי, לא קשור ליהדות הקדומה בשום צורה.

רוצה עוד דוגמא? החטא הקדמון, כל נושא שהאישה אחראית לסילוק מגן עד של אדם וחווה

ולכן יש Original sin, זאת השפעה של הנצרות על היהדות ולא להפך.

שלא נדבר על לבוש וכאלה, אבל נחסוך את זה ממך לעכשיו. שהמוח שלך לא יתחיל לקצר לך פתאום. :xyxthumbs:

פורסם

היזהר, לב. אתה עוד עלול להיות מואשם בחוסר דיוקים.

פורסם

^ :lol: אתה באמת רוצה לראות דוגמא? חבל לעשות מגילה . לא צריך ללכת לאתרי כפירה ולהעתיק את הרעיונות שם ללא הבחנה.

כל הקטע הזה של גן עדן, גיהנום וגמול שלאחר המוות,

זה אלמנט פגאני ונוצרי, לא קשור ליהדות הקדומה בשום צורה

המילים "גן עדן" ו"גהנום" נועדו בכדי להמחיש את השכר והעונש בעולם הבא.

דברים (פרק ל, טו): "ראה נתתי לפניך היום את החיים ואת הטוב, ואת המוות ואת הרע, אשר אנוכי מצווך היום לאהבה את ה´ אלוהיך ללכת בדרכיו ולשמור מצוותיו וחוקותיו ומשפטיו".

על חנוך נאמר: "ויתהלך חנוך את האלוהים, ואיננו כי לקח אותו אלוהים". בתיאור מותה של רחל מוזכרת במפורש יציאת הנפש: "ויהי בצאת נפשה כי מתה". בעלת האוב העלתה את שמואל מקברו, והוא ניבא לשאול שהוא ובניו ייפלו ביד פלשתים: "ויאמר שמואל אל שאול למה הרגזתני להעלות אותי". אביגיל אומרת לדוד: "והייתה נפש אדוני צרורה בצרור החיים את ה´ אלוקיך, ואת נפש אויביך יקלענה בתוך כף הקלע".

בספר קוהלת נאמר במפורש (פרק יב): "וזכור את בוראך בימי בחורותיך... כי הולך האדם אל בית עולמו וסבבו בשוק הסופדים, עד אשר לא ירחק (ירתק) חבל הכסף ותרוץ גולת הזהב ותישבר כד על המבוע ונרוץ הגלגל אל הבור - וישוב העפר על הארץ כשהיה, והרוח תשוב אל הא-לוהים אשר נתנה. הבל הבלים אמר הקוהלת, הכול הבל. ויותר שהיה קוהלת חכם, עוד לימד דעת את העם... "סוף דבר הכול נשמע, את האלוהים ירא ואת מצוותיו שמור, כי זה כל האדם. כי את כל מעשה האלוהים יביא במשפט, על כל נעלם, אם טוב ואם רע".

בקיצור חבורה של ליצנים .. לפחות תעשו שיעורי בית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים