עבור לתוכן

עמוד פייסבוק בנושא מחירי הארד דיסק - הכוח לצרכנים!

Featured Replies

פורסם

להתקומם? אתה יכול לפרט?

• תגובות 43
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הכי זול בארץ הוא עדיין יקר.

מה זה בדיוק "יקר"?

פורסם

"יקר" זאת ההגדרה שלו למוצר שעולה בארץ (בזמינות מיידית, עם סניפים בכל רחבי הארץ) זול יותר (!) מאשר היה עולה לו להזמין אותו עצמאית מחו"ל.

פורסם

בכיינות לשמה.

989807_1.jpg

אותו דבר אפשר לומר על מחשבים ניידים ועוד שלל מוצרים אחרים.

לפעמים אם לא לרוב למרות המחירים ה"כאילו" גבוהים במוצרים מסויימים - עדיף לקנות בארץ מאשר לשבור את הראש בהזמנה/מיסים ואחריות.

פורסם

לא 270 שקלים לכונן כמו בעבר, אבל מחיר של 500 שקלים במקום 595/630 יכול להיות התחלה לא רעה...

זה לא הגיוני

מדובר פה על הבדל שפחות מ100 ש"ח בין המחירים לכאן ולאלו של Amazon.

אתה יודע מה? עזוב הארד דיסקים. אל תהיה picky. תסתכל על כל התמונה.

תסתכל בחנות של IQPC, ובRSM ותראה באיזה מחירים הם מוכרים את המעבדים ואת לוחות האם שלהם, וגם את הדיסקים.

תעשה השוואה מול ebay וnewegg ותראה שההבדל במחירים הוא לא כמו שאתה מתאר. אותו הסיפור עם הארד דיסקים.

באחת הפעמים הייתי צריך לקנות מחשב לאחותי, חשבתי בכלל להרכיב לה אותו מחלקים מחו"ל.

יצא שלהרכיב בKSP או בIQPC יוצא לי יותר זול.

פורסם
  • מחבר

נדמה שעוד לא הבהרתי את עצמי מספיק כנראה. אני בכיין. נקודה. אתם מוזמנים להמשיך לחזור על זה בכל הודעה נוספת שתרשמו. זה לא מיצה את עצמו מזמן וזה ממשיך לעצבן ולהציק לי ברמה האישית שהיא החשובה ביותר. :kopfpatsch: תמיד כיף לנהל דיון בוגר עם מינוחים של ילדים קטנים.

שאלה כלכלית לאנשים שעבדו או עובדים בחנויות המחשבים.. מישהו יכול לנקוב מהו הרווח הנקי עבור מוצר כללי "פחות או יותר"?

נניח מוצר נמכר במאה שקלים, כמה מתוכם יהוו רווח נקי גולמי?

פורסם

רווח של חנות שמרשה לעצמה להתחזר הוא עד 15 אחוז.

רווח של חנות שמרוויחה בצורה הגיונית הוא עד 10 אחוז.

רווח של רשתות סופר מארקט עומד על 6 עד 7 אחוז.

מספרים אלה הם בערך ממוצע לפי מה שהכרתי בשוק לפני כשנתיים, אני מניח שמאז אחוזי הרווח עוד ירדו

עריכה קטנה:

כל הבכיינות הזאת על 50 שקל תגרום אולי לחנות כזו או אחרת למכור 200 יחידות בלי רווח או אפילו בהפסד כדי לגלגל מחזור, אבל בסופו של דבר תביא למצב שלכל אותם האנשים לא יהיה איפה לממש אחריות.

המחירים ברשתות הגדולות ובעוד כמה חנויות הם לא גבוהים, אני לא מבין איך אנשים מסרבים להבין את זה.

גם 5 שקל וגם 20 שקל זה כסף ולא מעט, בלי חצי שקל לא תוכל לעלות לאוטובוס ולחזור הבייתה, אבל ברגע שאתה הולך להוציא 500 שקל על דיסק קשיח, 50 שקל כבר לא ישנו שום דבר.

מה שפלאפי מנסה להגיד הוא שבעלי החנויות לא רק צריכים להגיד תודה שקונים אצלהם, אלא גם לרדת על 4 וללבוש חצאית טוטו בזמן שדופקים אותם, ובסוף גם לחייך ולהגיד תודה.

ימי ה40 אחוז רווח נגמרו להם איי שם ב96, אנשים צריכים לצאת מהסרט הזה שחנויות מחשבים דופקים אותם.

היום כבר עדיף ללכת לעבוד בתור נהג מונית, פחות התעסקות עם הלקוח הישראלי הטיפוסי.

פורסם

רווח של חנות שמרשה לעצמה להתחזר הוא עד 15 אחוז.

רווח של חנות שמרוויחה בצורה הגיונית הוא עד 10 אחוז.

רווח של רשתות סופר מארקט עומד על 6 עד 7 אחוז.

ROLF :biglaugh:

אתה פשוט מגוכח

מתי פעם אחרונה ראית איך עסק מתנהל? 10 אחוז רווח?

מי שעובד ככה, מחר סוגר את העסק. עם זה אי אפשר לכסות אפילו אחריות.

פורסם
  • מחבר

תודה אימורטאל על הנתונים.

גם 5 שקל וגם 20 שקל זה כסף ולא מעט, בלי חצי שקל לא תוכל לעלות לאוטובוס ולחזור הבייתה, אבל ברגע שאתה הולך להוציא 500 שקל על דיסק קשיח, 50 שקל כבר לא ישנו שום דבר.

אם נצא מנוקדת הנחה שאתה צודק לחלוטין ו- 50 שקל כבר לא ישנו שום דבר ולכן:

לגבי רווח סופר מארקט של 6 עד 7 אחוז => http://www1.bizportal.co.il/article/309113

http://www.themarker.com/markets/1.1656557

107 מיליון רווח נקי לרבעון (וזה נתונים שליליים). נאלצו לקצץ בשכר בכירים ב - 10 אחוז. מסכנים ממש. המנכ"ל במקום לעשות 191 אלף בחודש עושה רק 170 אלף.. ביג דיל - הרי מה ההבדל של 19 אלף שקלים לחודש עבור מישהו שכבר במילא עושה 170... (שימוש ברעיון חמישים השקלים שלך לא?) רק הקיצוץ שכר של 19 אלף מגלם שכר חודשי של 6 עובדים פוטנציאלים לא? :) אבל מה זה 6 מקומות עבודה? 50 שקל שלא ישנו שום דבר.

בתור אדם שעובד ברשת סיטונאית (לא של מחשבים) ונמצא בקשר יומיומי מול לקוחות וספקים, שיודע כמה גרושים מרוויחים האנשים שנמצאים בחזית בחברות השונות וכמה זה קשה לתת שירות ללקוחות אני בהחלט מבין למה אתה יוצא עם דימויי חצאית הטוטו..

בסופו של דבר אנחנו מגיעים לאן שהביקורת האמיתית של כל המחאות הכלכליות מגיעות - לאידיאולוגיה.

מה שפלאפי מנסה להגיד (ופה הוא סוטה מהדיון המקורי הטכני לגבי הכונן הקשיח ועובר יותר לכיוון השקפת עולם) הוא שבעלי הרשתות לא רק צריכים להגיד תודה שקונים אצלהם, הם צריכים לתת שכר גבוה יותר לעובדים שלהם ולתגמל אותם כראוי, לאפשר מחירי רווח על חשבון התעשרות חזירית ושכר גבוה ובטחון בעבודה שיאפשר לעובדים להמליץ על מוצרים איכותיים וטובים ולא ג'נריים שצריך פשוט לפטור מהמלאי כדי לעמוד ביעדי פדיון ושהמוכר בעצמו בחיים לא היה מכניס אותם לביתו. (אני כן אומר שבמקרים מסוימים כן יש מקום לרכיבים ג'נריים! וגם כאן ראוי שהמוכר ידע להתאים מוצר ג'נרי ללקוח - וכולנו שמענו במדור מפרטים איך לקוחות מקבלים הצעות מפרט מחברות גדולות למפרטים לא מאוזנים/ג'נרים בעליל!- אם זה לא היה המצב לא היה כמעט צורך במדור מפרטים ועל אחת כמה וכמה שהוא לא היה משגשג כפי שהוא כיום, שהרי החנות עצמה הייתה מרכיבה מפרט לטובתו והתאמתו המלאה של הלקוח לא?).

אני לא יודע כמה מרוויח המוכרן של חנות מחשבים, אני לא יודע כמה מרוויח האפסנאי ואני לא יודע כמה מרוויח הטכנאי. אני כן יכול להניח בהימור פרוע שהמנכ"ל של החברה(ולא משנה איזו) הוא איש עשיר מאד. לכם זה לא מפריע. לי אישית זה כן. פה אני בכיין וזה מה שעומד בראש תסכוליי. ה"בוס" שלכם עושה שכר חודשי של פי 24 לערך מהעובד בשטח ומכאן והלאה זה פשוט השקפת עולם כלכלית אידיאולוגית. אני אישית מאמין שחברה יכולה להתקיים בצורה רווחית, ושרווחיה יחולקו בצורה היררכית ראויה בין כלל עובדיה.

*כל מה שנאמר כאן נאמר ברמה התיאורטית ואינו מכוון לחנות זו או אחרת. הוא נידון בצורה כללית ויכול לחול לטעמי על מספר רב של חברות בישראל כיום.

פורסם
  • מחבר

?

צודק הייתי לא ברור מספיק. אעשה את זה פשוט:

מסכים איתי - אל תקנה מוצרים שאתה חושב שיקרים עבורך מדי. תפעל לצמצם פערים כלכליים בחברה.

לא מסכים איתי - אל תקנה מוצרים שאתה חושב שיקרים עבורך מדי. תפעל ככל יכולתך לוודא שאתה נמצא בראש הפירמידה, אין לך ממילא מה לחפש בתחתית.

פורסם

לפחות החומוס זול בארץ!

אני רואה שחונכנו יפה לרף המחירים בארץ.. חבל.

פורסם

המחירים ברשתות הגדולות ובעוד כמה חנויות הם לא גבוהים, אני לא מבין איך אנשים מסרבים להבין את זה.

אה, זה פשוט: אנשים מטיבם רוצים לשלם פחות ולקבל יותר. אלא מה, גם האנשים שבצד השני רוצים לשלם פחות ולקבל יותר, כך שבסופו של דבר מגיעים לנקודת שיווי משקל. אלא מה, כשהאנשים נתקלים במציאות לפיה מה לעשות, צריך לשלם על הסחורה, במקום לוותר על הרצונות שלהם הם מעדיפים להכחיש את המציאות, מה שקרוי "דיסוננס קוגניטיבי". זה המחיר ואין ממש לאן לרדת בלי לפגוע באיכות השירות או המוצר? אבל אני רוצה שהמחיר יהיה נמוך יותר ולכן אני מחליט שהמציאות שגויה והרצונות שלי נכונים. "העם - דורש - צדק הארדיסקי!"

לגבי רווח סופר מארקט של 6 עד 7 אחוז => http://www1.bizportal.co.il/article/309113

http://www.themarker.com/markets/1.1656557

107 מיליון רווח נקי לרבעון (וזה נתונים שליליים).

אתה מסתנוור ממספרים גדולים, זה הכל. ה- 107 מיליון אינם ירידה, הם עליה של 20% מהרבעון הקודם וזה כתוב במפורש. הירידה היא ברווח התפעולי. אז איך הרווח התפעולי יורד והרווח הנקי עולה? בין השאר בגלל ביצועי ההנהלה, למשל "הוצאות מימון נמוכות יותר". ומכאן, בין השאר, השכר הגבוה להנהלה - אין אף מחסנאי או קופאית שאחראים לרווח רבעוני של אפילו מיליון אחד. מה מיליון? בטח פחות מחמישים אלף.

הרווח אולי נשמע גדול, אבל יחסית למחזור הוא זניח:

הרווח התפעולי מפעילות שוטפת נפל ב-44% ביחס לרבעון המקביל אשתקד והסתכם ב-77 מיליון שקל, המהווה 2.8% ממחזור המכירות.

6-7%? אני בטוח שזה החלום הרטוב של הנהלת הרשת. הרווח שלהם היה 2.8%. על כל מאה שקל שהשארת בקופה, הסופר הרוויח שני שקלים ושמונים אגורות! חזירים, פשוט חזירים.

אני לא יודע כמה מרוויח המוכרן של חנות מחשבים, אני לא יודע כמה מרוויח האפסנאי ואני לא יודע כמה מרוויח הטכנאי. אני כן יכול להניח בהימור פרוע שהמנכ"ל של החברה(ולא משנה איזו) הוא איש עשיר מאד. לכם זה לא מפריע. לי אישית זה כן. פה אני בכיין וזה מה שעומד בראש תסכוליי. ה"בוס" שלכם עושה שכר חודשי של פי 24 לערך מהעובד בשטח ומכאן והלאה זה פשוט השקפת עולם כלכלית אידיאולוגית. אני אישית מאמין שחברה יכולה להתקיים בצורה רווחית, ושרווחיה יחולקו בצורה היררכית ראויה בין כלל עובדיה.

אתה יודע מה יפה בקפיטליזם? שאתה יכול להחליט מחר אתה מקים חברה והופך להיות מנהל עשיר בעצמך. יש רק בעיה אחת: יש סיכוי מצויין שתפשוט רגל ותשאר עם פחות כסף מכפי שהיה לך כשהתחלת. למה אתה חושב שרובנו שכירים, כי מישהו אוסר עלינו להיות עצמאיים?

הבעלים לוקח על עצמו את הסיכון. מה יקרה אם העסק מפסיד? הבעלים צריך לגרד כסף ממקום כלשהו או לפשוט רגל. העובדים, כל עוד לא מפטרים אותם, ממשיכים לקבל משכורת כאילו כלום לא קרה. וגם אם מפטרים אותם, השכר שלהם יורד לאפס כשהבעלים יכול לגלות שההכנסה שלו שלילית.

כלומר יש את מי שלוקקח את כל הסיכון ויש את מי שלא לוקח סיכון בכלל. אם בצידו של הסיכון לא יהיה סיכוי לתגמול גבוה, מעט מאוד אנשים יסכימו לקחת את הסיכון הזה. כלומר יהיו הרבה פחות חברות במשק. כלומר יהיו הרבה פחות משרות במשק. תרגיש יותר טוב בתור לדמי אבטלה?

רוצה שהעובדים ישתתפו ברווחים? אין בעיה, בתנאי שישתתפו גם בהפסדים. לא רוצים להשתתף בהפסדים? לא צריך, אבל שישכחו מהרווחים.

פורסם

רק תבינו שהמחירים הגבוהים הם לא (או לא רק) בגלל החנויות אלא גם בגלל הספקים ויבואניות.

בנוסף, המחירים מעודכנים לפי הסטוק שיש לחנות ולא על פי המחירון היום (ונכון גם ליבואנית לעומת היצרנית).

המחירים ירדו בעולם וממשיכים לרדת - אנחנו מרגישים את זה גם אם באיחור מבחינת מחיר אקטואלי.

הרווחים של החנויות לא גבוהות במיוחד, עדיין יש תחרות והמחירים בארץ של חומרה סבירים ביותר (בין היתר בגלל היעדר מיסים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים