עבור לתוכן

לפעמים גם יש מי שמציעים כרטיס משומש במחיר שפוי

Featured Replies

פורסם

אני חושב שנכון יהיה להסתכל דווקא על פרמטים של "כוח גרפי"\ביצועים לדוגמא מ

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2300495

פה מדובר על VoodoPower=VP .

עבדתי לפיו, ומה שעשיתי זה לחשב כמה ש"ח עולה VP אחד של ביצועים בממוצע , שחושב ע"י מגוון כרטיסי מסך די רחב שיש היום בשוק.

(בעצם חישבתי סוג של יחס ביצועים\מחיר)

כ.מסך שנלקחו בחישוב הממוצע:

Radeon HD 7970 3GB DX11.1

Geforce GTX 660 Ti 2GB DX11

Radeon HD 7870 XT

Radeon HD 7850 1GB DX11.1

Geforce GTX 650 Ti 1GB DX11

Radeon HD 7750 1GB DX11.1

אחרי שחישבתי כמה עולה לי בממוצע VP אחד, הכפלתי אותו כפול כמות VP של כל כ.מסך בשביל לקבל "מחיר" התחלתי לכולם בלי לבדוק את מחירם לעומק.

עם ה"מחיר" ההתחלתי הפעולה הבאה הייתה לחלק לפי שנים:

לשנה ראשונה 70% ממחיר התחלתי

לשנה שניה 55% ממחיר התחלתי

לשנה שלישית 40% ממחיר התחלתי.

הנתונים האלו מובאים בצורה גסה מאוד, אבל דברנו פה על קושי לעדכן את כל המחירים, לעבוד לפי אחוזים ועוד.

פה פשוט צריך לעדכן כמה כרטיסי מסך בודדים בשביל לקבל מדד רחב לגבי כלל הכרטיסי מסך שהיו ויש היום בשוק.

מערכת כזו יהיה קל לתחזק והיא בנוסף כוללת את האפשרות לראות עד כמה הכ.מסך כזה או אחר נותן ביצועים.

* זה רק קו מנחה, לא מחייב ולא נושך. (גירסה ראשונית).

• תגובות 250
  • צפיות 35.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הי CRT,

Long time no see... :aktion031:

ראיתי את הצעתך העדכנית, שמוגשת באמצעות טבלת PDF מפוארת ויפה מאד :xyxthumbs:

גם שמתי לב שבאופן עקרוני, הערכים שיצאו אצלך אינם רחוקים ועומדים על סדר גודל דומה למדי לערכים של המחירון אותו תלינו אתמול.

מתמטית - שני מנגנונים הפוגעים דומה וקרוב האחד לשני, מעידים על חוזקם וזה טוב, כי זה נותן תוקף למנגנונים שבהם בחרנו

לעבוד בשני המחירונים.

אך לטעמי האופן בו פעלת והכוון שאליו הגענו במחירון השני, יוצר מספר בעיות ואסבירה אותם: (ארצה שתתייחס בהמשך כדי שננתח את הנושא)

א. הראשונה היא שהתמחור שהצעת "לפי ביצועים" הינו מורכב מאד ואינו נהיר באופן טרוויאלי - מה שעשוי לבלבל רבים בתפיסתו.

כלי שאיננו מפושט וקל להבנה לכולם, בסופו של דבר עשוי שלא לתפוס, שכן רק מעטים יבינו אותו וישתמשו בו. זאת לא מטרתנו מלכתחילה.

ב. השני הוא, שיצרת כלי מחירון התיישנות שמנותק מפרמידת קיום מוצרים שכאלו בשוק: למשל, אין מאיץ מסך מסדרת 7000

שגילו עולה על שנה. כנ"ל אין מאיץ גראפי מסדרות ישנות שהוא חדש כיום או שהוא "רק" בן שנה.

על כן תמחור לפי שנים יוצר בלבול מסוים - במיוחד למי שלא שוחה בתחום, משום שהוא מציב ערכים שלא קיימים במציאות ולאחוז

לא מבוטל מהרובריקות שבטבלה.

ג. השלישי הוא שיצרת תמחור שווי למוצרים - כאשר ידוע שנצילות "התמורה לשקל" של כרטיסים הולכת ויורדת ככל שהם מסדרות

גבוהות יותר - מה שמכונה כלל התמורה השולית הפוחתת. ראיתי שיצרת מנגנון שנקרא נקודות לכל VP, וראיתי שהוא משתנה מכרטיס

לכרטיס נדגם (מופיע בטבלתך בצד שמאל למעלה), אך לא ברור מה הישתת לכל כרטיס אחר ? לפי איזו נצילות נקוד לכל VP ?

כלל זה אם הבנתי נכון, אינו משתקף נכונה במחירון שבצעת והוא יוצר שוב פעם, בלבול.

הרי ברור שכרטיס שהיה פעם בראש הפרמידה כמו GTX580, היה מאד יקר (עלה 2600 ש"ח כחדש) ועל כן נצילותו (בעלות פר ביצועים)

היתה נמוכה מאד בתחילת דרכו.

אך כיום לכשהו מתיישן למעשה כבר לא מעניין אותנו עוד מה היתה נצילותו הנמוכה דאז במקור, אלא מהי נצילותו שוות הערך דהיום

בדור הכרטיסים החדשים. ביצועיו של זה הינם שווי ערך לביצועיו של HD7870 המייצג אותו הכי קרוב שניתן מבין הכרטיסים החדשים.

על כן ביצועי התמורה לשקל המעודכנים של GTX580 , צריכים איפה להגזר מעלות שווה ערך לכרטיס חדש מקביל, וכאחוז ממחירו

של החדש כמובן.

ד. פחות מעניין אם ה- GTX 580 שנה על הכביש או שנתיים, זהו איננו רכב עם רשיון ושנתון עליה לכביש שכל חודש מייצג "בלאי טבעי מכני מובן".

580 בן 12 חודש עובד אותו הדבר כמו 580 בן 24 חודש, מה גם שלא ניתן לקונה לדעת בן כמה בדיוק הכרטיס, באם לא צמודה אליו חשבונית

הרכישה במקור מצידו של המוכר (זו היחידה המסוגלת להעיד על גילו המדויק).

לפיכך נכון יותר (לטעמי) להשוות מוצר מדור טכנולוגי אחד אחורה, שניים אחורה, שלושה אחורה... ביחס לדור הנוכחי, פשוט משום שזה דבר

ידוע ואין צורך להוכיחו. (אציע לפיכך שתחיל כלל זה על המנגנון שיצרת, במקום גיל כרונולוגי)

ה. עוד בעיה עם נושא "כמה זמן הכרטיס על הכביש" היא, שקצב השקת דורות חדשים הוא איננו קבוע: לעיתים דור יוצא כשנה לאחר

קודמו, לעיתים שנתיים, ולעיתים אחרת. לכן שוב, מדידת "זמן על הכביש" איננה מייצגת נאמנה ואיננה חופפת למדרג הדורות הטכנולוגיים

כפי שמשתחררים לשוק מעת לעת. בתקופה של סדרה 400, היא הספיקה לחיות רק חצי שנה עד שכבר היתה נחשבת דור אחד אחורה, שכן

השקת סדרה 500 הגיע מהר מאד לאחריה. לעומת זאת סדרה 200 הספיקה לחיות הרבה מאד זמן עד שסדרה 400 הגיע לעולם.

במקרים אלו סולם הדרוג לפי "גיל כרונולוגי" או מה שנקרא "כמה זמן על הכביש", מעוות את השווי האמיתי של הכרטיסים ביחס לחלופה

של הדור החדש.

------------------------------------------------------------------------

off-topic

לשאלתך בפוסט הקודם מדוע פרסמתי את העסקאות שהצלחתי להשיג, והאם פרסום המידע משרת את המטרה הכללית ?

אז ככה, ראשית שיתפתי את החברים באופן הבסיסי ביותר - כחוויה שעברתי - כמו ספור של טיול איפה הייתי ומה ראיתי.

לתפיסתי זהו חלק בלתי נפרד ממטרת קיום פורום כשלנו, כמו כל פורום בכלל.

שנית, הסברתי באותו שרשור (שאליו הנך מכוון), את התהליך שבו המכירה התבצעה, ומה מצאתי שם כמעין לקח מעניין לבעיה שהיתה

לי במכירה: מה קורה לכרטיסים שנמצאים בתחתית המחירים הנומינאליים ? האולי יש שם איזו שהיא רתיעה מצד לקוחות (עניין פסיכולוגי)

כאשר המחיר נומינאלית קרוב לאפס ? לצערי אין ברשותי מספיק תצפיות זולת אחת בודדת, שעליה אי אפשר לבנות תאוריה.

ההשערה שהעלתי הינה אפשרית (לא בהכרח נכונה) והובאה לפניכם, על מנת שוב - לשתף בחוויה, ואם זו גם תורמת לגיבוש מכירה

בעייתית בקבוצת המוצרים המאד זולים, יתכן והיא זו שתפתור את הבעיה גם עבורכם.

באופן כללי ועקרוני ולטעמי לפחות, אילו כיום אני מפרסם כרטיס משומש למכירה, אציע אותו בסדר גודל של 10% מעל המחירון,

תוך השארת מקום למיקוח, הכל על מנת שהעסקה תסגר במחיר המחירון הראלי. זה (נראה לי) כלל אצבע בסיסי להתחיל ממנו.

אם אווכח שתוך כמה ימים העסק לא זז, אוריד מחיר למחיר המחירון.

פורסם

הי CRT,

Long time no see... :aktion031:

אהלן אהלן ;)

ראיתי את הצעתך העדכנית, שמוגשת באמצעות טבלת PDF מפוארת ויפה מאד :xyxthumbs:

גם שמתי לב שבאופן עקרוני, הערכים שיצאו אצלך אינם רחוקים ועומדים על סדר גודל דומה למדי לערכים של המחירון אותו תלינו אתמול.

מתמטית - שני מנגנונים הפוגעים דומה וקרוב האחד לשני, מעידים על חוזקם וזה טוב, כי זה נותן תוקף למנגנונים שבהם בחרנו

לעבוד בשני המחירונים.

אך לטעמי האופן בו פעלת והכוון שאליו הגענו במחירון השני, יוצר מספר בעיות ואסבירה אותם: (ארצה שתתייחס בהמשך כדי שננתח את הנושא)

א. הראשונה היא שהתמחור שהצעת "לפי ביצועים" הינו מורכב מאד ואינו נהיר באופן טרוויאלי - מה שעשוי לבלבל רבים בתפיסתו.

כלי שאיננו מפושט וקל להבנה לכולם, בסופו של דבר עשוי שלא לתפוס, שכן רק מעטים יבינו אותו וישתמשו בו. זאת לא מטרתנו מלכתחילה.

התמחור בא ליידי ביטוי דווקא בשביל לפשט לקונה הפחות מבין, מכיוון שחשבתי ש"מושג" VP ידוע לקוראי התרד לא הסברתי אותו.

VP זהו קיצור לVoodoopower, שזה בעצם שם ל"יחידת מידה" של ביצועים\כוח גרפי של כ.מסך. כאשר VP אחד שווה Voodoo 5 6000.

כמו שכולנו רגילים שיש לנו יחידות מידה סטנדרטיות שנוכל לעשות השוואה כמו כוחות סוס במנוע,COPיעילות של מזגן וכו'..

כמובן שנצתרך להסביר את המושג לפחות באופן מצומצם רק בשביל להגדיר מדד לביצועים.

חשוב לי לציין שאני לא המצאתי או שייך איך שהוא ל"מושג" VP, כל הקרדיט לאדם שאני לא מכיר תחת כינוי "BoFox", והמידע נלקח מאתר שהוא ריכז אותו שם:

ביצועי\כוח גרפי VP לכל כרטיס נמדדים ממגוון רחב של ביקורות על כרטיסי מסך והביצועים שלהם. לגבי אופן הפעולה למי שרוצה ממליץ לקרוא על כך בלינק למטה.

http://www.alienbabeltech.com/abt/viewtopic.php?f=6&t=21797&start=0#p41174\

ב. השני הוא, שיצרת כלי מחירון התיישנות שמנותק מפרמידת קיום מוצרים שכאלו בשוק: למשל, אין מאיץ מסך מסדרת 7000

שגילו עולה על שנה. כנ"ל אין מאיץ גראפי מסדרות ישנות שהוא חדש כיום או שהוא "רק" בן שנה.

על כן תמחור לפי שנים יוצר בלבול מסוים - במיוחד למי שלא שוחה בתחום, משום שהוא מציב ערכים שלא קיימים במציאות ולאחוז

לא מבוטל מהרובריקות שבטבלה.

נכון מאוד, אתה מדבר על עניין של ההסטטיקה. לא רציתי להשקיע יתר על המידע ברעיון שלא עבר לפחות כמה ביקורות מצידכם.

התוצאת לשנה ראשונה\שניה\שלישית זה נטו בשביל לחסוך חישוב לאדם, כמובן שאין כ.מסך 680 מלפני 3 שנים או GTX260 לפני שנה.

העניין הוא פשוט, EXCEL ויותר נכון drive spreadsheet משלים אוטומטי את הערכים לכן זה נעשה כך.

כל אחד יכול להכפיל בעצמו את מחיר המחושב (Price_Cal ואיך מחושב אסביר בהמשך) של הכ.מסך כפול ירידת ערך לפי שנים מהקניה,

כמו שכתבתי בטבלה 70%,55%,40% ממחיר כרטיס מסך המחושב (Price_Cal) לשנה ראשונה, שניה, ושלישית בהתאמה.

ג. השלישי הוא שיצרת תמחור שווי למוצרים - כאשר ידוע שנצילות "התמורה לשקל" של כרטיסים הולכת ויורדת ככל שהם מסדרות

גבוהות יותר - מה שמכונה כלל התמורה השולית הפוחתת. ראיתי שיצרת מנגנון שנקרא נקודות לכל VP, וראיתי שהוא משתנה מכרטיס

לכרטיס נדגם (מופיע בטבלתך בצד שמאל למעלה), אך לא ברור מה הישתת לכל כרטיס אחר ? לפי איזו נצילות נקוד לכל VP ?

כלל זה אם הבנתי נכון, אינו משתקף נכונה במחירון שבצעת והוא יוצר שוב פעם, בלבול.

זה הוסבר בטבלה אומנם לא בצורה מפורטת, VP price= Price For New/Performens, קרי מחירו של כ.מסך חדש בחנות עכשיו חלקי מדד הביצועים\כוח גרפי שלו כלומר כמות הVP שהוא מפיק. ככה אנחנו מקביל מעין מדד מחיר לVP או ליחידת מידה אחת של ביצועים, שהוא בעצם יחס מחיר\ביצועים. ככל שהמספר הזה גבוה אתה משלם יותר לכל יחידת מידה אחת של ביצועים, ככל שהמספר נמוך אתה משלם פחות לכל יחידת מידע אחת של ביצועים. מהנתונים האלו אפשר לראות עד כמה כ.מסך כזה או אחר משתלם או לא, אם המדד נמוך כ.מסך משתלם, אם גבוה לא משתלם.

תחשוב על זה בדומה לחישוב כמה כסף עולה לך כוח סוס 1 באוטו. כאשר במכונית זה לא המדד היחיד, לדעתי דווקא בכ.מסך יד שניה זהו המדד החשוב ביותר.

המחיר ממוצע של VP מחושב לפי מספר VP Price שונים שמחושבים מכרטיסי מסך חדשים שניתן לקנות אותם היום ממגוון מדרגות מחיר החל מ500 ש"ח עד לכמעט 2K.

מה שנותן ממוצע משקף לכ.מסך "סטנדרטי" לגיימר, כמובן שכ.מסך כמו TITAN ודומיו לא יכולים לשקף את שוק הכרטיסי מסך כמו שכ.מסך LOW END לא משקפים.

לסיכום דרך החישוב הכללי של מחיר המחושב לכלל הכ.מסך כדלקמן:

חישוב מחיר Price_Cal שתקף למגוון של כ.מסך, הוא מחושב ע"י Price_Cal =(Performens)*(avarage VP price).

זה מחיר המחושב שלוקח בחשבון 2 פרמטרים עיקריים.

הראשון, זה כמה VP כ.מסך מסך נותן במילים פשוטות כמה הוא נותן ביצועים או כמה כוח גרפי יש לו.

שני, זהו מחיר ממוצע של VP.

לאחר שיש לנו כבר מחיר Price_Cal אותו צריך להכפיל כפול ירידת ערך של כ.מסך לפי שנים.

הרי ברור שכרטיס שהיה פעם בראש הפרמידה כמו GTX580, היה מאד יקר (עלה 2600 ש"ח כחדש) ועל כן נצילותו (בעלות פר ביצועים)

היתה נמוכה מאד בתחילת דרכו.

אך כיום לכשהו מתיישן למעשה כבר לא מעניין אותנו עוד מה היתה נצילותו הנמוכה דאז במקור, אלא מהי נצילותו שוות הערך דהיום

בדור הכרטיסים החדשים. ביצועיו של זה הינם שווי ערך לביצועיו של HD7870 המייצג אותו הכי קרוב שניתן מבין הכרטיסים החדשים.

על כן ביצועי התמורה לשקל המעודכנים של GTX580 , צריכים איפה להגזר מעלות שווה ערך לכרטיס חדש מקביל, וכאחוז ממחירו

של החדש כמובן.

מה שאתה אומר זה נכון, ממש לא מעניין אותנו כמה עלה כ.מסך כזה או אחר. מעניין אותי כמה עולה היום בממוצע VP אחד ובעל כמה כוח גרפי כ.מסך הזה.

ברגע שאני אדע את זה אני יכול לחשב את מחירו בפשטות.

לדוגמא:

GTX580 עם כמות זיכרון 1.5GB\3GB נותן כוח גרפי בין 180 ל181 VP.

כיום מחיר VP ממוצע הוא 6.82ש"ח

מחיר מחושב לכרטיס הוא 181*6.82=1234.42 ש"ח.

לדוגמא מחיר מחושב של הכרטיס לאחר ירידת ערך, נגיד שהכרטיס בן שנה אז נכפיל כפול 70%

1234*0.7=864 ש"ח.

בפועל GTX580 נמצא בין 7870XT לבין 7870

עכשיו נתייחס למה שאמרת שצריך לעלות שווה ערך לכרטיס חדש מקביל, ה7870 חדש עולה בסביבות 1100 ש"ח ו7870 XT עולה בסביבות 1179 ש"ח. והם בעלי כוח גרפי 173VP ו190 בהתאמה.

לכן אם נבדוק את ירידת ערך של 70% לכרטיס הזה נקבל מחיר שנע בין 824-770 ש"ח.

ההבדל קטן יחסית לעובדה שחישבנו כ.מסך משתלם ביותר לבין כ.מסך שלא היה משתלם בזמנו.

מה שמראה שדרך חישוב זו מייצגת טוב מאוד לקו מנחה.

נ.ב נקודה למחשבה, השוונו בין GTX580 לא משתלם בזמנו, לבין אחד מהכ.מסך המשתלמים שיש קרי 7870XT.

ד. פחות מעניין אם ה- GTX 580 שנה על הכביש או שנתיים, זהו איננו רכב עם רשיון ושנתון עליה לכביש שכל חודש מייצג "בלאי טבעי מכני מובן".

580 בן 12 חודש עובד אותו הדבר כמו 580 בן 24 חודש, מה גם שלא ניתן לקונה לדעת בן כמה בדיוק הכרטיס, באם לא צמודה אליו חשבונית

הרכישה במקור מצידו של המוכר (זו היחידה המסוגלת להעיד על גילו המדויק).

לפיכך נכון יותר (לטעמי) להשוות מוצר מדור טכנולוגי אחד אחורה, שניים אחורה, שלושה אחורה... ביחס לדור הנוכחי, פשוט משום שזה דבר

ידוע ואין צורך להוכיחו. (אציע לפיכך שתחיל כלל זה על המנגנון שיצרת, במקום גיל כרונולוגי)

אני לא רוצה לחפש בפורומים אבל אני די בטוח שאתה בעצמך טענת שלכ.מסך יש אורך חיים מוגבל, וזו לא תיהיה הפתעה לאף אחד מאיתנו.

אני נתקלתי לא מעט בכ.מסך ששבקו חיים ולא משנה הסיבה, אם זה בגלל מתחים לא יציבים או בעיות חום במארז וכו'..

צריך לקחת בחשבון שככל שכ.מסך יותר ישן יש סיכוי גבוה יותר שהוא ימות, כמה זמן נשאר לתקופת אחריות, וכמובן גם בלאי מכני למאווררים.

לקחתי בחשבון שלרוב כ.מסך מגיעים עם 3 שנים אחריות, והירידת ערך לפי זמן שנאר לאחריות וכמה זמן כ.מסך כבר בשימוש, אך זה לא מחייב.

לדוגמא A רכש כ.מסך X חדש עם 3שנים אחריות לפני שנה וB רכש כ.מסך X לפני כמה חודשים עם 3 שנים אחריות ושניהם מוצעים למכירה.

בגלל שלA יותר זמן עבד ונשאר תקופת אחריות קצרה יותר מחיר שלA צריך להיות יותר נמוך, מה שבפועל יקרה לפי החישוב.

לדוגמא אחרת, אם A רכש כ.מסך X עם 3 שנים אחריות לפני שנה, וB רכש כ.מסך X לפני כמה חודשים עם 2 שנים אחריות.

אז המחיר אמור להיות פחות או יותר שווה אבל עדיין עדיפות לכ.מסך של B בגלל שבפועל כ.מסך של A נרכש מזמן למרות תקופת האחריות שנשאר זהה.

ה. עוד בעיה עם נושא "כמה זמן הכרטיס על הכביש" היא, שקצב השקת דורות חדשים הוא איננו קבוע: לעיתים דור יוצא כשנה לאחר

קודמו, לעיתים שנתיים, ולעיתים אחרת. לכן שוב, מדידת "זמן על הכביש" איננה מייצגת נאמנה ואיננה חופפת למדרג הדורות הטכנולוגיים

כפי שמשתחררים לשוק מעת לעת. בתקופה של סדרה 400, היא הספיקה לחיות רק חצי שנה עד שכבר היתה נחשבת דור אחד אחורה, שכן

השקת סדרה 500 הגיע מהר מאד לאחריה. לעומת זאת סדרה 200 הספיקה לחיות הרבה מאד זמן עד שסדרה 400 הגיע לעולם.

במקרים אלו סולם הדרוג לפי "גיל כרונולוגי" או מה שנקרא "כמה זמן על הכביש", מעוות את השווי האמיתי של הכרטיסים ביחס לחלופה

של הדור החדש.

בעיה כזו לא קיימת בחישוב אצלי, או שאני לא ממש רואה אותה.

אני לא מתייחס לאיזה דור כ.מסך שייך, אני לוקח בחשבון רק כוח גרפי. בהערות כתבתי שצריך לקחת יתרונות וחסרונות של כ.מסך בשביל לשנות את מחירו כי לדוגמא כ.מסך שווה ביצועים אבל עם הבדל של DX10 VS DX11 צריך להילקח בחשבון, או קירור צד ג' משופר וכו'.

------------------------------------------------------------------------

off-topic

לשאלתך בפוסט הקודם מדוע פרסמתי את העסקאות שהצלחתי להשיג, והאם פרסום המידע משרת את המטרה הכללית ?

אז ככה, ראשית שיתפתי את החברים באופן הבסיסי ביותר - כחוויה שעברתי - כמו ספור של טיול איפה הייתי ומה ראיתי.

לתפיסתי זהו חלק בלתי נפרד ממטרת קיום פורום כשלנו, כמו כל פורום בכלל.

שנית, הסברתי באותו שרשור (שאליו הנך מכוון), את התהליך שבו המכירה התבצעה, ומה מצאתי שם כמעין לקח מעניין לבעיה שהיתה

לי במכירה: מה קורה לכרטיסים שנמצאים בתחתית המחירים הנומינאליים ? האולי יש שם איזו שהיא רתיעה מצד לקוחות (עניין פסיכולוגי)

כאשר המחיר נומינאלית קרוב לאפס ? לצערי אין ברשותי מספיק תצפיות זולת אחת בודדת, שעליה אי אפשר לבנות תאוריה.

ההשערה שהעלתי הינה אפשרית (לא בהכרח נכונה) והובאה לפניכם, על מנת שוב - לשתף בחוויה, ואם זו גם תורמת לגיבוש מכירה

בעייתית בקבוצת המוצרים המאד זולים, יתכן והיא זו שתפתור את הבעיה גם עבורכם.

באופן כללי ועקרוני ולטעמי לפחות, אילו כיום אני מפרסם כרטיס משומש למכירה, אציע אותו בסדר גודל של 10-15% מעל המחירון,

תוך השארת מקום למיקוח, הכל על מנת שהעסקה תסגר במחיר המחירון הראלי. זה (נראה לי) כלל אצבע בסיסי להתחיל ממנו.

אם אווכח שתוך כמה ימים העסק לא זז, אוריד מחיר עד למחיר המחירון.

לסיכום יצא מאוד ארוך וככל הנראה מבולגן.

ניסיתי לענות על השאלות, אבל מתשובותי אני אשתמש בעתיד הקרוב לעשות הסבר מפורט ומסודר.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

ועל זה, רבותי

http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/26321/cat/34

נאמר - הדג מסריח מהראש.

פותח הדיון הנכבד נלחם בנוכלי שוק היד שניה! מה זה נלחם? נלחם!

בעוד שמר נק הנכבד, מכר HD5830 לאדם תמים במחיר מופקע (בהשוואה להצעה במחירון)

לאחר מכן קנה GTX570 ב-550 שקלים. לא עברו חודשיים ומר נק היקר שם את כרטיס המסך למכירה ב-750 שקלים.

לא שאני במסע שנאה אישי, באמת שלא. אבל אדוני, שים לב שאפילו מחבר התנ"ך במקרה הזה ממהר לעבור על עשרת הדיברות, זה מראה על צביעות ברמה אחרת לחלוטין. חג שבועות נעים שיהיה לך ותחי הכלכלה החופשית.

פורסם

כמה באמת צריך לעלות כרטיס (570GTX) ביד שנייה?

פורסם

כזכור לי מכובדינו היקר רשם סכום סביב 450-500 ש"ח

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

משום מה מערכת הפורומים במתכונתה החדשה השמיטה ככל הנראה קבצים מצורפים, אז תליתי שוב פעם את המחירון המוזכר בעמוד 22 בפוסט הנכון.

נוכל לשים לב כי המחיר במחירון עומד על 520 ש"ח אשר נגזר לפי הנוסחה הבאה:

א. ביצועיו של GTX570 מקבילים לביצועיו של GTX660 חדש.

ב. בעת כתיבת המחירון בחודש אפריל, מחירו של GTX660 חדש עמד על 1040 ש"ח.

ג. עפ"י המוסבר במחירון לפרוטרוט, כרטיס משומש מדור אחד אחורה כדוגמת סדרה 500 של נווידיאה,

מתומחר על בסיס 50% ממחיר חדש -> 50% ממחיר 1040 ש"ח יוצא איפה 520 ש"ח.

אני רכשתי לפני כחודש וחצי לערך GTX570 משומש. כתבתי על העסקה אז בפורום כרטיסי מסך, תוך שפרטתי את כל פרטי העסקה והמחיר בו רכשתי שעמד כאמור על 550 ש"ח.

זהו מחיר הנמצא 30 ש"ח מעל המחירון המומלץ שלנו - מה שאומר שרכשתי במחיר פחות או יותר ראלי, סביר, ונכון לכרטיס זה.

המוכר פרסם אגב באותו המחיר בדיוק = 550 ש"ח, כך שלא נדרשתי לנהל מו"מ. וגם לא הרגשתי נעים לעשות זאת לאור תמחורו

הראוי והמכובד מלכתחילה.

לפני כיומיים מכרתי את הכרטיס הזה ובהתאם פרסמתי גם את כל הפרטים בגין עסקה זו בפורום כרטיסי מסך: מה בקשתי ואיפה נמצא נקודת איזון בין ביקוש להיצע מבחינת העסקה הפרטנית שערכתי.

הצלחתי לקבל עליו 750 ש"ח ובכך להפתיע אפילו את עצמי שוב פעם מחדש, זא בדומה למכירת HD5830 שלפי המחירון

היה צריך להמכר תמורת 250-300 ש"ח לערך, בשעה שהצלחתי לקבל תמורתו 400 ש"ח.

מסקנה בלתי נמנעת משתי עסקאות בודדות אלו - אמנם אינן מייצגות את הכלל אך נותנות כון אפשרי:

הרוכשים בישראל (ואולי זה נכון גם לעולם הרחב) הדיוטות גמורות בתחום, יש רבים מבינהם שמוכנים לשלם מעבר לשווי

ההנדסי והכלכלי (לפי ביצועים) עבור מאיצי מסך.

מי שעקום זה אינו המחירון שממליץ על מחיר רכישה נכון - כזה שלוקח בחשבון את הסכונים הטמונים ברכישת משומש

ואת פער הביצועים ביחס למוצר חדש.

כך גם נהגתי אנכי בכל רכישותי האחרונות - על פי מחירון זה ובהצלחה מרובה אם יותר לציין, אך תוך סבלנות רבה עד שנמצאה הצעה שמתומחרת במחיר ראלי.

מי שעקום אלו למעשה הצרכנים שמוכנים לעשות שטויות עם כספם מבלי לבחון את הכדאיות ברכישה הנידונה כפי שצריך,

אילו היה לנגד עינהם המחירון זה היה נמנע מהם!

ולך ליאור, לאור תגובותיך האחרונות והמבישות (כלפיי):

נסיונותיי האחרונים בשוק המשומשים תוך כדי לימוד ובחינת הנושא ותוך שיתוף המידע לעייני כל - הרי יכולתי להסתיר וודאי ברור לך!, באה רק על מנת לשתף בתוצאות המבחן וסקירת התנהגות השוק של המשומשים, ולא על מנת לעשות עוול כפי שאתה רומז לכך. אילו הייתי "תאב בצע" כלשונך, הרי שלא הייתי מדווח כאן מאומה.

אם אינך מבין זאת, מי שעקום הוא "הרקדן" ולא הרצפה, דע לאן לנתב את האנרגיה השלילית שלך.

אנשים ברי פחות סבלנות ממני היו כבר מזמן נוטשים את הפורום "שלך" ולא מבזבזים דקה אחת מיותרת להלחם בתחנות רוח.

מזל רק שרבים וטובים כן מעבירים אלי פידבק חיובי להמשיך ולעשות את שעושה, להמשיך ולשתף מנסיוני בנושא זה כמו בנושאים

נוספים. (כמה מהנדסים/מדענים שעובדים בתחום ויש להם נסיון ומוכנים לתרום מזמנם יש לך בפורום תזכיר לי ליאור? )

זה מה שנותן לי כח וחשק להמשיך ולתרום מזמני. אווילי ממך להתנהג כמי שזורק את מי שיש לו לתרום פה ולא מעט.

חשוב על מעשיך.

פורסם

איזה ת'רד הזוי. עברתי בזריזות עליו עם דגש על ההודעות של NEC. עלתה ממנו מסקנה אחת - אתה צבוע. במשך כל הת'רד אתה מספר על סוחרים תאבי בצע שמתנגדים למחירון כדי לא לדפוק את המכירות שלהם. השתמשת ב"מחירון" הזה כדי להוריד את עלויות הקניה שלך כדי למקסם את הרווח שלך בספסור פרטי יד שניה.

אני אישית חושב שגם אם יש מקום לת'רד כזה בפורום (ואני ממש לא בטוח) שיש צורך לשנות את הכותרת להבהיר שהאתר או מי מטעמו אינם תומכים בשטות הזו.

פורסם

+1^ זה בסדר, תן לו להמשיך לרשום מגילות שמתרצות את הצביעות שלו. ברור לי שהוא סתם נלחץ ומקשקש.

פורסם

+2^

:jafafa:

פורסם

נוודיה תמיד יקרים יותר.

פורסם
  • מחבר

כי הלקוחות שלהם פראיירים יותר או מלומדים פחות בתחום, ושומרים על נאמנות מיתוגית עיוורת

ממש כמו שבחורות (לא חכמות במיוחד) רוכשות בגדים לפי השם שמופיע על הסטיקר.

7970 מהיר יותר מ- GTX680 סביבות 5-10%, ויש לו יותר זכרון עובדה שהיום היא מכריעה כבר,

ובטח שתהיה מכריעה לעתיד לבוא.

לטעמי מחירו הראלי של 680 מטעמים שהוסברו מעלה, צריכים להיות מתחת ל 7970 ולא במעט,

כאשר השקול המכריע יותר (מעבר לפער הביצועים הזניח), הוא דווקא נפח הזכרון.

אני ממליץ לאנשים לעבוד עם השכל ולא עם הרגש. את הרגש מתאים להשאיר למעט מאד תחומים בחיים

ואלו האשה הילדים והמשפחה.

פורסם
מדהים לראות שכרטיסי gtx 680 נמכרים (וכרגע בכלל עפים בגלל שיצאה סדרה 700) ביד2 מ1800 ועד 2500שח.. בעוד שכרטיסי 7970 נעים באזור ה 1400-1700שח

משהו מקולקל פה

מאותה סיבה ש680 עולה היום 2400~ ו7970 1900~

נוודיה תמיד יקרים יותר.

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10549

$1600

פורסם

מה הקטע להביא דגם עם קירור נוזלי.וגם עוד תוספות כמו זיכרון פי 2.

לא בעיה להציג כרטיסים בפני עצמם שמחירם רב http://www.tms.co.il/product/10738

בדרך כלל עושים השוואה על כרטיסים שחזוקם דומה או קרוב מאוד.. אין ספק שAMD זולה יותר.

פורסם

680 הושק ב500$ כשה7970 עלה 550$.

גרסת הGHZ עדיין יקרה מה 680.

7950 עולה יותר מה 660TI.

7870 יקר יותר מה660

וכו'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים