עבור לתוכן

AMD Radeon vs NVIDIA Geforce - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם
חייב להיות איזה טיטאן משופר לא...? ;)

לא יודע,

טיטאן משופר הוא פשוט יהיה מיותר לחלוטין בשוק של היום, אלא אם הם יוציאו אותו עכשיו כהכרטיס הראשון והבלעדי עם מעבד 20nm.

ממה שאני מבין, ה780ti מנצל את הליבה הנוכחית של הטיטאן עד הסוף.

• תגובות 1.8k
  • צפיות 779.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם יהיה כזה (780TI 6GB) אז מה עושים עם הטיטאן? כבר היום מי שיעדיף אותו על 780TI יעדיף אותו בגלל הזיכרון ואם 780TI יהיה גם עם 6GB אז למה שמישהו ירצה בכלל לקנות את הטיטאן?

אני לא אומר לא יהיה... אני רק מנסה להבין את האינטרס של NVIDIA..

פורסם

הטיטאן מת, עבר זמנו.

פורסם

מה קרה פה כולכם משנים את האווטרים שלהם?

קלייטון, גיא, אבי...

פורסם

אפילו הטרחתי מישהו כדי ליישר את המפרט משמאל לימין... :D

פורסם

בקטנה..

פורסם

איך הגעת למסקנה שישנה אפשרות גבוהה לגירסת 6GB ל-GTX780?

אתה סתם מדליק אותי :-)

פורסם

מי שמחק על מערכי מסכים עוד. מערכי כרטיסעם זה מאוד משמעותי, 3GB זיכרון יכול להאכל בקלות ב-BF4.

פורסם

אני לא מאמין שיהיה טיטאן משופר, אם יהיה זה יהיה 780TI ב OC עם 6GB, אין להם עם מה לפתוח ב GK110 (אולי DP שסגור ל1/24 ב TI כרגע ?!?)

אם NV עושה משהו כזה זה יהיה עלוב מבחינתם וזילזול באינטליגנציה של הקונים, למיטב ידיעתי פשוט יהיו גרסאות OC ל 780TI עם 6GB זיכרון וככה הן גם יקראו.

פורסם
idanmal, ה 780ti באוברקלוק עוקף 7990 ב-1080p ומדביק אותו ב-2600p. לא יודע איך ה-7990 באוברקלוק, ובכל אופן אנחנו מדברים על מצב פעולה אופטימלי של CF (מה שאי אפשר לקחת כמובן מאליו), בנוסף ה-7990 יקר בכמעט 1000ש"ח איפה ראית אותו זול יותר מ-780ti שלא ברכישת מחשב ?

David Ell, תלוי איך, כמה ואיזה כרטיס. סתם לדוגמא, נגיד 7990 שהוא זללן, נגיד שאתה משחק שעתיים ביום, ונגיד שאתה לא מכבה את המחשב (22 שעות מנוחה לא נוגע בכרטיס) הגענו לכ-300ש"ח בשנה רק על הכרטיס. בוא נגיד יש לך יותר ממסך אחד - הגענו ל-450ש"ח לשנה. בוא נגיד אתה משחק 3 שעות כל יום במקום 2, זינקנו ל-518ש"ח בשנה, עכשיו אם המחשב דלוק רק כשאתה משחק (3 שעות בלבד ליום) העלות תתקזז בחצי. אז שוב, הכל תלוי איך אתה מתנהל ואיזה כרטיס, ותכפיל את העלויות ב-3 אם הכרטיס משמש אותך ל 3 שנים...

אני באופן אישי לא מתייחס לעלויות צריכת חשמל, אבל בהתאם גם לא נותן חשיבות עליונה להפרשי מחיר בין כרטיסים מתחרים. מי שסופר שקלים, מן הראוי שיספור גם צריכת חשמל בהתאם לאופן השימוש שלו.

לא מובן הכיצד הגעת לחישובים מעלה, הם מנופחים.

כרטיס כמו 7990 צורך כ- 300 עד 350 וואט (במקרה הכי קיצוני שהוא תחת חישובים כמו בנץ סינטטי)

וזאת לכל לשעת עבודה תלת מימדית, מה שאומר שבשעתיים ביום מדובר כאן על כ- 0.6 קילו וואט חשמל.

בתוספת עוד שעות עבודה שבהם הכרטיס במצב idle יש כאן עוד 0.1 קילו וואט.

זאת אומרת כ- 0.7 קילווואט ליממה, שהם כ- 255 קילו וואט בשנה, שהם כ- 150 ש"ח לערך.

בפועל, כנראה שאף אחד לא שורף כל יום שעתיים רציפות 100% גז על הכרטיס התלת מימד,

ואם כן אז כנראה מדובר בילד בגיל בית ספר וממילא את החשמל משלמים ההורים.

מרבית האנשים מכבים את מחשבם בלילה וגם מעבר לכך במשך היום, כשהם בעבודה והמחשב בחדר יושן.

כך שצריכת החשמל בפועל יותר לכוון 100 ש"ח (ומטה) בשנת עבודה.

עכשיו, גם אם הנתון הזה יגדל פלוס 30% בהתאם למשרעה אפשרית ומשתנה מאדם לאדם,

העלות מובן עתה זניחה ובלתי רלוונטית.

מי שמחק על מערכי מסכים עוד. מערכי כרטיסעם זה מאוד משמעותי, 3GB זיכרון יכול להאכל בקלות ב-BF4.

מצטרף, אם כבר כרטיס דגל היום 3GB גבולי משהו (בראיה של 1-2 שנים קדימה).

עדיף לרכוש גרסת 6GB בעוד כמה גרושים ולשון בלילה בשקט בידיעה שההשקעה על הכרטיס היוקרתי איננה

קצרת יומין.

נערך על-ידי nec_000

פורסם

nec_000, השתמשתי במחשבון צריכת חשמל שכתבתי בעצמי, ואתה מוזמן לתקן אותו (אותי) אם אתה חושב שהוא לא מדייק (רק תעדכן תעריפי קווט"ש ומע"מ לפני השימוש): http://www.mediafire.com/?q24weirtaz1bj8q

התוצאות שרשמתי מתייחסות לאופני השימוש שתיארתי, בהתבסס על נתוני הספק מ-TPU, אולם טעיתי בכך שהשתמשתי ב-"maximum" צריכה במקום ב-"peak" אבל ההבדל לא משמעותי במקרים המתוארים. peak מייצג משחק כבד דוגמאת קריסיס בהגדרות גבוהות (אבל גם יכול לייצג משחק קליל ללא שימוש vsync או הגבלת פריימים). אתה או כל אחד אחר יכול לתאר אופני\זמני שימוש כרצונו, עם תוצאות אחרות כמובן - זה לא מה שפוסל את התוצאות שלי, שכאמור מתייחסות למקרים מסויימים (אני לא יכול לתאר את כל המקרים האפשריים מן הסתם). תתפלא אבל ישנם גם אנשים עובדים עם שעה שעתיים פנויות ביום לסיבוב battlefield, או לחלופין כאלה שמרביצים בסופ"ש session רציני (גיימינג זה לא בהכרח תחביב של ילדים, או שאתה יכול לטעון שכולם פה ילדים). וישנם אנשים שמשאירים את המחשב דולק כל היממה לטובת הורדות וכו'... אם מדובר בילד בבית ספר שההורים משלמים חשמל הם כנראה גם משלמים על הכרטיס. כסף נשאר כסף באם אתה או הוריך משלמים.

בקיצור שכל אחד יחשב לעצמו בהתאם לשימוש, המחשבון ידידותי ויועד בדיוק למטרה זאת.

נערך על-ידי SyndromE

פורסם

אם הבנתי נכון את התמונה אני אקבל BF4 אם אני אקנה 290 או 280X ? או שזה רק דוגמה ?

פורסם

חכה קודם שהחנות תאשר זאת מהיבואן שלה.

זה יקח זמן אני מאמין, אבל יקרה.

אני מניח שEA הגבילה את AMD עד עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים