עבור לתוכן

משתף אתכם בחווית קנייה של נייד DELL מהחנות "נוטבוק-קלאב"

Featured Replies

פורסם

אני משתמש מאוד ותיק באתר זה (עוד מ-2005) וכרגיל, כמו שאני נוהג לפני כל רכישה, שאלתי לפני הרכישה כאן באם החנות נחשבת לאמינה, קיבלתי תשובה שכן.

התרשמותי הכללית מהחנות היא שהמוכרים בה אדיבים בהתחלה רק בכדי "להדביק" את המוצר ללקוח אך מתנערים מכל סוג של אחריות בנוגע להזמנה ולמה שבסופו של דבר מגיע ללקוח כמו שקרה לי.. רכשתי לפני מספר ימים נייד מהחנות מסדרת LATITUDE העיסקית - דגם E5520M - שנחשב יחסית לדגם מאוד אמין..לאכזבתי הרבה מרגע שהתבצעה הרכישה החלה מסכת של "יד ימין לא יודעת מה יד שמאל" עושה".

כבר בהתחלה הנציג אמר לי להשאיר פרטים והוא יחזור "תוך 10 דקות..." לבסוף חזר אליי אחרי כשעה שלמה והציע כביכול פיצוי בדמות תיק למחשב- לצערי הסכמתי. מרגע שהגיע המחשב, התברר שהמחשב הגיע עם הארדיסק של כ300 גיגה בלבד כאשר הובטח בעיסקת הרכש הטלפונית שהמוצר מגיע עם 500 גיגה, המחשב הגיע גם ללא מקלדת עם תאורה מובנית כמו שהובטח ונרשם בחשבונית ואפילו ללא קורא טביעת אצבע מובנה כחלק ממערך האבטחה שאמור להיות במחשבים מהסוג הזה וכמו שנחתם בעיסקה.

בנוסף כאשר הוספתי סכום של כ-145 שקלים לשדרוג הזיכרון נאמר לי שאפשר שהמחשב יגיע עם זיכרון מחברת CORSAIR שנחשבת לחברה איכותית ויקרה יותר - הסכמתי - לבסוף הגיע המחשב עם זכרונות VALUE סיניים וזולים של סמסונג.

לאחר שהחנות "הכירה" בטעות שנעשתה, מנהל החנות ניסה לטייח בצורה ישראלית את העיסקה כאילו חלק מהדברים "לא הוזמנו" אל אף שנרשמו בחשבונית והתחייבו בעיסקה הטלפונית..

לאחר מכן ניסה לגלגל את האשמה על היבואן בטענת "טעות נדירה" של "חוסר תיאום"..וכמובן שמשם כבר "נפלתי בין הכיסאות" והייתי צריך לרדוף אחריהם כדי לקבל התייחסות לכל המקרה. הוצע לי לבסוף לבטל את העיסקה (ולהשאר עוד יום עבודה בבית ולחכות עד שהשליח שלהם יבוא לקחת את המחשב...ולהיות בלי מחשב ללימודים ועבודה עוד שבוע..) - סירבתי לכך גם מכיוון שאני סבור כי יש למגר ולאכוף את התופעה המדוברת בה חנויות מבצעות עיסקאות - מתחייבות על מוצר מסוים ואז מתנערים מאחריות או משקרים ומושכים לקוחות ימים שלמים - ומציעים להם פיצוי של כמה עשרות שקלים..וגם משום שאת הפיצוי שבאמת מגיע לי על כל הטרטורים אני סבור שאקבל מכח חוק הגנת הצרכן בבית המשפט על כל מסע ההתרשלות של החנות.

לסיכום, דעתי היא שבכדי לא להגיע לערכאות משפטיות מומלץ אולי להוסיף כמה שקלים ולהמשיך הלאה לחנות אחרת - ולבדוק בשבע עיניים את אמינות החנות כדי שלא יקרה לכם מה שקרה לי. מקרים מסוג זה מעידים -בדיוק- על התמודדות החנות עם "טעות" שקרתה אצלם ועם שירות הלקוחות שלה. אל תיכנסו לסטטיסטיקה.

כרגע עורך הדין שלי כבר מכין כתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות, וזה בכל זאת מקומם איך חנות שאמורה לייצג את DELL מתייחסת ככה ללקוחות שלה ולא בודקת איזה מחשב היא שולחת ועם מה בפנים....מה גם שהדגם שהובטח לי עם כל מה שהובטח לטענת החנות "לא קיים" אצל היבואן כך שגם אותו הם לא יכולים לספק..מבקש את דעתכם בנושא ואת היכרותכם בעניין - האם DELL אחראים גם כן על הטעות? האם ישנה דרך לפנות לDELL ולספר להם על המקרה הנ"ל?

פורסם

אני חושב ספק שלהם זה CMS ולא דל.

הם רק "צינור" בין ספק ללקוח.

לא היסכמתה לביטול - אז מה יש כאן לתבוע ? חב"לז.

ובתביעות קטנות אין עורך דין !

פורסם
  • מחבר

אני רוצה את הדגם שהובטח בחשבונית ואם הם לא יכולים לספק אותו מהיבואן הם יצטרכו לספק הסברים בבית המשפט. נקודת ההנחה היא שלכל טעות יש מחיר

פורסם

אינני משפטן, אבל ממעט הנסיון שיש לי - ברגע שחברה אינה מסוגלת לספק מוצר כפי שהוזמן, היא פוטרת את עצמה מאחריות כלשהי ברגע שהיא מציעה ללקוח את האפשרות לבטל את ההזמנה כליל תמורת השבה מלאה של כל הסכומים ששולמו (לרבות משלוח, במקרה הצורך לשני הכיוונים), אף ללא הצעת פיצוי כלשהו. הטיעון הזה של "בזבזתי את הזמן שלי סתם, יכולתי בינתיים לקנות במקום אחר" אינו טיעון שיתפוס בבית משפט.

עם זאת, אם הוכנסו למחשב רכיבים נחותים ממה שהזמנת ושילמת, על פניו יש כאן נסיון להטעייה מכוונת של לקוחות - וזו לא עוולה אזרחית כי אם עבירת הונאה.

פורסם

קניתי לפני שנה וחצי מחשב נייד מהחברה והכל עבר בצורה חלקה וגם לא היססתי להמליץ למכרי ולגולשי הפורום על החנות. אבל, כאשר הזמנתי מסך לפני כמה חודשים נתקלתי בשירות לקוחות הכי מזעזע שאי פעם נתקלתי בו. מאז, לא העזתי להמליץ לאיש על החנות ואין צורך לציין שאני גם לא מתכוון לקנות שם יותר. אני רואה שאני לא היחיד שנתקל ביחס כזה וזה פשוט מצער.

פורסם
  • מחבר

מציע לכל אחד שנגרם לו נזק כספי מהחנות לא לוותר, לעמוד על זכותו בתור אזרח שומר חוק ולהגיש תביעה..כאשר כל אחד ואחד יעשה את זה - התופעה הזו תיפסק.

ערב טוב.

פורסם

חבל שלא ראיתי את השאלה שלך לפני הרכישה לגבי החנות.

אכן מקום לא אמין, הולכות שם קומבינות מכוערות בטירוף על חלקי מחשבים ומערכות הפעלה.

המלצה שלי להתרחק כמה שיותר.

פורסם

אגב, בניידים זכרונות של סמסונג יקרים יותר מזכרונות של קינגסטון ושל קורסייר כך שבזה הם לא רימו אותך בד"כ הזכרונות שאתה מקבל עם ניידי מותג הם של סמסונג או הייניקס והם אמינים מאוד.

פורסם

1. איזה זיכרונות יותר יקרים - משתנה מעת לעת.

2. אני מסכים עם vic07 בנושא שהנזק שנגרם לך עקב - העסקה וכל מה שנבע ממנה, לא יוכל לתת לך דבר בתביעה, בדרך כלל, בתקנון של כל חנות רשום שהם לא אחראים לשום נזק שעלול להגרם לך.

3. מקומו של הת'רד הזה, הוא לא במדור ניידים, אם כי במדור צרכנות.

4. פותח הת'רד, הגעת בסופו של דבר למסקנה הכללית הנכונה, תוספת קטנה למחיר בזמן הקניה הייתה מונעת את כל הסיפור - די להתאבד על המחיר הנמוך ביותר.

פורסם
  • מחבר

CORSAIR .1 היא חברה יותר אמינה בקטגוריית הVALUE בכל אספקט שתסתכל על זה בהשוואה לסמסונג (ואני לא מדבר על ביצועים).

2.אני חולק על דעתכם, בדיני נזיקין אפשר למדוד כספית נזק שנוצר כתוצאה מעיסקה מסוימת, מעבר לכך מדובר בהטעיה כאשר הובטח מוצר מסוים והגיע מוצר אחר.

3.לא כל כך משנה.

4.אני חושב שאת הלקח והמסקנה מהמקרה הזה כולם למדו, אבל אסור לוותר לחנויות מהסוג הזה וצריך לקבל את מה שמגיע על מה ששולם..

פורסם

1. אל תהיה כ"כ בטוח, זה לא שהם לא אמינים אבל סה"כ הם משתמשים בצ'יפים של hynix על ה sodimm ddr3 שלהם. זה בדיוק כמו שתשים בהשוואה זכרונות של hynix מול זכרונות של סמסונג ותקבע ש hynix טובים יותר. אל תהיה מוקסם מהשם corsair.

פורסם

1. justUser צודק לגבי הזיכרונות.

2. Cool_Boy-PP אני כן מסכים איתך מהבחינה, שנמאס להתקפל מול חנויות וללכת עם "אל תהיה צודק, תהיה חכם" - זה לא צריך להיות ככה, השניים צריכים להיות זהים. האם מקרה כזה יועיל למשהו? נקוה לטוב.

3. זה כן משנה איפה הת'רד נמצא, שכן מדור ניידים לא עוסק בנושאי צרכנות.

4. איזה למדו ואיזה נעליים?! ישראל היא בדיוק המקום בו אם אתה יכול לקנות משהו בשקל פחות אבל מארגון ניאו נאצי במקום מחברה של יוצאי יחידות בחירות בצה"ל, אז הארגון הניאו נאצי יהיה עשיר ויוצאי הצבא שלנו יהיו מובטלים. זו מדינה שבה כל אחד חושב רק על התחת שלו ולא מסוגל להסתכל אל עבר העתיד מעבר לדקה אחת קדימה. אנחנו ממליכים את מציע המחיר הנמוך ביותר ודופקים את השוק בלי טיפת אכפתיות. מתי נקלוט את הנזק שאנחנו עושים? רק כאשר רוב התחרות תתמוטט והמתחרות המעטות שתישארנה יזניקו את המחירים ותספקנה לנו שירות גרוע ומזלזל תוך ידיעה שאין להן אלטרנטיבה.

(וזה בכללי, בלי שום קשר לNOTEBOOL CLUB שאני לא ממש מכיר ואין לי שום נסיום איתם לטוב או לרע).

פורסם

CORSAIR .1 היא חברה יותר אמינה בקטגוריית הVALUE בכל אספקט שתסתכל על זה בהשוואה לסמסונג (ואני לא מדבר על ביצועים).

אסמכתות בבקשה? מה גם שSamsung היא חברה שמייצרת צ'יפים. Corsair מייצרת סטיקים על בסיס צ'יפים של חברות אחרות. לא אתפלא אם יש זכרונות של Corsair שמבוססים על צ'יפים של Samsung. אין ממש טעם להשוואה בין שתי החברות.

2.אני חולק על דעתכם, בדיני נזיקין אפשר למדוד כספית נזק שנוצר כתוצאה מעיסקה מסוימת, מעבר לכך מדובר בהונאה כאשר הובטח מוצר מסוים והגיע מוצר אחר.

אז תמדוד. איזה נזק כמותי נגרם לך מהעסקה? אובדן ימי עבודה? עסק תקוע? חובת ההוכחה במקרה זה היא עליך. לגבי הונאה - בשביל הונאה צריך להוכיח חוסר תום לב. ואני כמעט בטוח שלא היה כאן חוסר תום לב, פשוט פאשלות של החנות.

פאשלות קורות ויקרו. לא נעים כשזה קורה אבל מכאן ועד לעילה לתביעה המרחק רב. אם תנסה לטעון להונאה - כנראה תפסיד. אם תנסה לטעון שמגיע לך פיצוי על הטעות, ייתכן מאוד שהשופט יחשוב שהוצע לך פיצוי הולם, ובסירובך לקבל אותו הראית חוסר תום לב מכיוונך, ולכן שוב תפסיד.

אני בהחלט חושב שהחנות התנהגה בצורה לא תקינה, אבל גם אתה לא עושה כאן רושם חיובי במיוחד.

פורסם

לא מכיר בימינו, לפי שנה השירות שלהם היה ללא רבב.

פורסם
  • מחבר

QTTP, סירוב לוותר על זכויותיך ולקחת פיצוי של כמה שקלים בודדים שאין ערכם כערך המוצר אשר היה אמור להיות מסופק - אינו מצביע על חוסר תום לב.

את הנזקים שנגרמו מהעיסקה אין צורך לפרט, אך אתם יכולים לתאר לעצמכם את התיסכול שבשירות לקוחות שכזה ופאשלה רצינית שהחנות לא רוצה לקחת בה אחריות ולספק את הדגם שהובטח.

בכל הנוגע לתביעה, התנהלות זו של החנות נופלת לכאורה בגדר "הטעיה" כהגדרתה בחוק הגנת הצרכן ו/או לחילופין בגדר "אי התאמה" כהגדרתה בחוק המכר. אני בטוח שאם ה"טעות" היתה בצד שלי בתור צרכן החנות הייתה ממשת את זכותה בחוק לתבוע אותי על פיגור בתשלום וכו. על כן, לוותר על דבר שמגיע לי כחוק נראה לי כלא לגיטימי בעליל. ובכלל, שירות לקוחות של חברה נמדד בדיוק במקרים מהסוג הזה בו חנות צריכה לקחת אחריות ולספק את הדגם שהובטח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים