עבור לתוכן

האם המוצר שקניתם מתוכנן מראש בשביל להתקלקל?

Featured Replies

פורסם

חדל קשקת שלא מביאה לשום נקודה, אם למישהו יש ספק שחברות מתכננות מכשירים לחיים אינסופיים הוא טועה ומטעה אחרים.

כל מוצר מפורסם בד"כ כשהוא מראה את היתרונות שלו ושוכך את החיסרונות (אחריות לשנה שנתיים, לא ניתן להחליף סוללה, אין אפשרות למערכת הפעלה שונה מהמותקנת ואני יכול להמשיך עוד ועוד). בסופו של דבר לרוב המוצרים היקרים הם אלה שעברו יותר בדיקות ויותר זמן הושקעה שהם ולכן הם גם יותר טובים. :xyxthumbs:

• תגובות 71
  • צפיות 9.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני קורא תגובות כמו זאת שמעליי, שמתעלם לחלוטין מזה שכתבו פה אולי אלף פעם שזה בכלל לא קשור לעלויות ובכלל לא קשור לבדיקות ובכלל לא קשור לאיכות - אלא שזה קשור בלעדית לעובדה שיש קוד זדוני שבכוונה הורס את המכשיר אחרי X זמן מסויים למרות שהוא טכנית תקין לחלוטין - וממש מוטרד לגבי עתיד המין האנושי.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הדיון הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520905.0

הזכיר לי שוב את הדיון הזה.

ובערך באותו זמן נתקלתי בזה:

http://forums.subdriven.com/showthread.php?4707824-How-can-German-Cars-be-Over-Engineered-yet-Unreliable&s=5f6434046b85a8ed0f83890d77c69b51&p=62956107&viewfull=1#post62956107

מצחיק איך שמנגנון נעילה/פתיחה של דלת הפך להיות כל כך מסובך ויקר.

כשמנגנונים ישנים יותר היו הרבה יותר פשוטים וזולים ועשו את אותה עבודה בלי להתקלקל.

והתגובה בהמשך הדף עם התמונות לגבי השיטה הגרמנית למניעת סטיה מהמסלול מול השיטה האמריקאית קרעה אותי מצחוק.

פורסם

למרות שללא ספק, חברות נוקטות בהשבתה מתוכננת, לא הכל בהכרח כך:

1. הרבה מהעבודה שנעשתה על המנגנון נעילה של הרכב היה בתחום הבטיחות מצד אחד, מצד שני כדי שלא יגנבו לך את ה-BMW ב-5 דקות (או אולי זה יתרון בלנסוע עם חיפושית? מי יגנוב את זה...).

2. המנגנון למניעת סטייה האמריקאי לא נמצא בכל מקום בכל כביש (כולל בארץ למרות שבשימוש), אבל בעזרת המנגון של הגרמנים תוכל להבטיח שיהיה לך את ההגנה - מלבד זאת מדובר בהבדל בתפיסה בבטיחות כמוצר (גרמנים) או בטיחות בתור רעיון (אמריקאים).

כל הקטע בכלל מזכיר לי את הבדיחה עם העט והעיפרון בחלל...

פורסם

יש שם דעה מעניינת לגבי נושא העמידות, שפעם המהנדסים היו מחשבים באופן כללי כמה חזק זה אמור להיות ואז עושים את זה פי 8-9 חזק רק כדי להיות בטוחים לכל מקרה שלא יהיה למקרה שהם טעו ולא לקחו הכל בחשבון.

והיום מהנדסים משתמשים במחשבים ובדיקות שקובעות בדיוק כמה חזק זה אמור להיות ואז הם יוצרים על פי זה הרבה פחות חזק ממה שפעם עשו.

gallery_e46M3sf_010906.jpg

פורסם

תאוות בצע, אין לזה מילה אחרת בשורה התחתונה, זה אם כל החולי של האדם...

פורסם

כן ראיתי את זה, שהיום בעזרת מחשב ניתן לחשב חוזק בצורה יותר מדוייקת ולכן הכל נכשל תוך שנה שנתיים.

לא מאמין, הסיבה היא שזה לא מסתדר...

הסרטון שבתחילת הטרד ראיתי אולי מזמן, אבל מצויינת שם דוגמה לנורת הלהט. בתחילת המאה הקודמת מכרו נורות של 2000 ואף 2500 שעות עבודה. סביר להניח שכיום היינו יכולים ליצור נורה של 100,000 שעות, אבל נחש מה קרה? כיום הנורות מחזיקות 1000 שעות (בד"כ הרבה פחות) - אבל בסרטון הייתה נורה שמחזיקה יותר מ100 שנה באיזה תחנת כיבוי...

לטרולים:

* נורות פלורסנט הסופר חסכניות האלה לא תחליף, מתקלקלות באותה רמה ורמת האור נחלשת עם הזמן, ושלא אתחיל על ה-UV שהן פולטות.

** נורות לד, חלשות מדי, האור שלהן נפלט לכיוון אחד בלבד, ולא הוכחו כמחזיקות הרבה זמן.

*** נורות הלוגן מבוססות על אותו עיקרון כמו נורת ליבון/להט.

**** נורות נתרן זה פלורסנט, והוא לא מתאים לבית כי האור כתוב/צהוב ולא נעים (אה כן, הן מחזיקות 20,000 שעות).

פורסם

יש יחס הפוך בין אורך החיים של נורת ליבון ליעילות שלה. אין בעיה לייצר נורות ליבון מאריכות ימים, (אפשר גם להוריד את המתח) אבל המחיר שנשלם יהיה בצריכת חשמל.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lamp_rerating

פורסם

משעבדים אותנו לתרבות הצריכה. מקצרים אורך חייו של מוצר, מוציאים דגמים חדשים בפרק זמן קצר מאוד ונותנים לאנשים אשראי. מה לא תקנה? חודש הבא קונים עוד מוצר בפריסה לתשלומים. חודש הבא קונים עוד מוצר בפריסה לתשלומים. כדור השלג מתגלגל מה שמאלץ אנשים לפנות לבנק לקחת הלוואה כדי לסגור את המינוס. אנשים מוצאים את עצמם במצב שהם חייבים כסף גם לבנק וגם לחברות אשראי.

פורסם

קראתי הכול

למישהו יש רעיון איך למנוע ממך ליפול על מוצר שמיועד להתקלקל?

פורסם

אין לך הרבה ברירה, היום אני דיי בטוח שהכל מתוכנן בשיטה הזו, על זה בנויה הכלכלה שלנו כרגע...

פורסם

תמיד ישנם מוצריי ה"היי-אנד" שרובם המכריע מתוכנן כדי שיחזיק, אך הם מאוד יקרים ולא תמיד משתלמים במידה ואלו מוצרי טכנולוגיה שמתעדכנים לעיתים תכופות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים