עבור לתוכן

מחפשים מדריך לגזען

Featured Replies

פורסם

אף אחד לא אמר שרצח ילדים זה טוב, אבל איך היית יכול להגיד שרצח ילדים זה רע אם זה לעולם לא היה קורה?

אז אתה טוען שאנחנו צריכים לשמור על מספר מקרים כלשהו של אונס בשנה כדי שנזכור שזה רע? או התעללות בילדים?

קצת עצוב לי שרעיון פילוסופי די בסיסי של האיזון בין טוב לרע פשוט עובר לך מעל הראש.

לא עובר לי מעל הראש, אני פשוט דוחה אותו לחלוטין כי הוא מטומטם לגמרי.

לא חייב להיות רע כדי שיהיה טוב, בדיוק כמו שלא חייב להיות טוב בשביל שיהיה רע.

שניהם יכולים להתקיים ללא השני, ואין שום סיבה שנשאף לקיים שום דבר רע.

ואיפה גבול ה״רציחות״ שאותן צריך למנוע אלוהים מבחינתך?

אולי נתחיל בכך שאלוהים לא ירצח 42 ילדים, ואח"כ נדבר על רציחות אחרות שהוא היה יכול למנוע.

באמת Lev0, אני לא יודע מה הבעיה שלך.

חשבתי שאולי אתה קשה תפיסה, כי איכשהו מבחינתך רצח של 42 ילדים הוא לא סיבה לקרוא למישהו "רשע".

אבל אולי אני טועה, ובעצם יש לך בעיות קשות שאתה חייב שמישהו אחר יסבול בשביל להרגיש טוב עם עצמך, ואח"כ אתה משתמש

בתירוצים פילוסופיים בשקל בשביל לתרץ רצח המוני.

או שאולי אתה סתם זיין שכל כמו Art Tatum ואתה סתם כותב שטויות בשביל להיות וכחני ואפילו אתה לא מאמין לשטויות שאתה כותב.

או שאולי אתה חולה נפש שאין לו בעיה עם רצח של 42 ילדים.

אז איזה מהם זה?

• תגובות 105
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה ממש לא דוחה את הרעיון כי הוא מטומטם, אתה פשוט לא מבין אותו...בכלל.

חוץ מזה, דווקא לפי הגישה שלך אין טעם לנסות למנוע מחלות, רצח או אונס,

כי אתה אומר ״היי, יש משהו שלא מונע מהאדם לעשות את זה ואני לא אעבוד את המשהו הזה,

אז מה הטעם להתערב ולמנוע דברים, אם האדם לא אחראי למעשיו ולבחירותיו?״

אלא איזשהו כוח עליון שאמור לפקח על היצורים החיים כמו איזה ילדה שמשחקת The Sims.

אגב, שפתך הירודה היא אינדיקציה מעולה לזה שאתה לא מבין במה מדובר

וגם לא כל כך מבין על מה אתה מדבר. רוצח זקנים מתועב שכמוך,

אתה צריך שזקנים ימותו כדי להרגיש טוב עם עצמך....איזה מוח חולני. :'(

פורסם

(מה שבתכלס על פי הסקרים חרדים בסופו של דבר מאושרים יותר, רק מי שנכנס לעולם הזה ומקובע בלימוד התורה -יכול להבין ולהרגיש זאת )

הרואין זה אחלה, רק מי שמזריק יכול להבין ולהרגיש זאת... :smile1:

פורסם

על פי השקרים חרדים בסופו של דבר מאושקרים יותר.

בחייך, הם שטופי מוח.

גם כשהמצב חרא בלבן הם יענו בסקרים ברוך השם תודה לאל יתברך שמו.

פורסם

גם כאן אתה מפיל את עצמך ומחזק את הצד השני:'אושר' אינו נמדד רק מתי שיש יותר כסף, מצב "יותר טוב", יש הרבה אנשים עם כסף רב ושאינם מאושרים, אדם מטבעו מחפש כל הזמן הנאות- כשהוא מבצע אותן אז הוא מחפש את הדבר הבא או שוב מאותו דבר- לכן הוא יתקשה להגיע 'לשלווה' ו'אושר' ממושך. אדם הגיע למצב של 'אושר' גם במצב "לא טוב" -זאת דרגה גבוהה. העיקר הוא מאושר יותר ממך.

אדם שעד כדי כך מזלזל בשני- זה מראה על איזו קנאות ומרירות .

הרואין נותן הרגשה רגעית של חופש/אושר שקריים , אך מעניין מי נוטל זאת יותר.

פורסם

העמדת פנים זה לא אושר.

פורסם

תמשיך עם התירוצים העלובים הללו.

"לא בשמים היא" . כל מי שמכיר משפחה בני- תורה -רואה זאת.

אחת הדרכים להגיע ל'אושר' אמיתי ומספק ,זה להסתפק במה שיש לך. אדם שיש לו כסף וזהב והוא לא מסתפק במה שיש לו, כי לשכן שלו יש בית יותר יפה וגדול, והשכן בצד השני קנה עכשיו מכונית יותר שווה משלו. אז הוא לא יהיה 'מאושר'. כי הוא ג רוצה, כולל אדם שאין לו כסף או ממוצע שפשוט תמיד פוזל לשדות אחרים . מה שיהיה לו לא יספיק כי לשני יש יותר.

מצד שני מי ששמח בחלקו וגם מגיע לדרגה שלחברו יש יותר ואף שמח עימו- אין 'מאושר' ממנו.

אתה פשוט חושב שזה דמיוני. אתה נמצא בחושך של עצמך. אבל פתח את העיניים ותכיר את אלה שנמצאים ממש "לידך" .

כמעט בכל משפחה ( דודים בני דודים וכדו') יש 'חוזר-בתשובה' ( ואני מדבר רק על כאלה שעל דעת כולם הספיקו לטעום- כמו טיולים ,נשים,וכו' )-שאל אותו באיזה מצב הוא יותר 'מאושר' ( מספיק האמת רק לראות אותו לפני ואחרי ) במצבו עכשיו , או לפני . למרות שלפני 'החזרה-בתשובה' הוא חגג -נשים מעדונים וכו'..

זה לא מביא 'אושר' - זה מביא אולי עינוג רגעי שממלא עם הזמן רק נוצר חור ענק של ביזבוז זמן וריק.

וכמובן שיש אנשים שאינם דתים והם מאושרים. אבל כמה יש שמצבם אינו טוב.

פורסם

אדם שעד כדי כך מזלזל בשני- זה מראה על איזו קנאות ומרירות .

תמשיך עם התירוצים העלובים הללו.

אם כבר הזכרתי העמדת פנים ואשליות.

תוכן ההודעות שלך מעיד על עולם דימויים פנימי שלך שאינו עולה בקנה מידה אחד עם שום דבר ממה שכתבתי, לא בתוכן ולא בסגנון.

הזילזול הקנאות והמרירות, כולם שלך וממך.

כנראה שללכלך לתקוף להשפיל ולבזות את מי שחולק עליך זה טקטיקה כל כך מושרשת אצלך שזה עובר מתחת לרדאר שלך.

פורסם

כמה הודעות אתה כותב רק הכללות ועלבונות ( וזה ציטוטים של כל ההודעה ), ואין שום כתיבה של דברים רציניים.

אתה עוד לא קולט -שאתה תמיד מפיל את עצמך.

שאתה מגיב רק ככה ( ציטוטים ) . מי יקח אותך ברצינות.

על פי השקרים חרדים בסופו של דבר מאושקרים יותר.

בחייך, הם שטופי מוח.

גם כשהמצב חרא בלבן הם יענו בסקרים ברוך השם תודה לאל יתברך שמו.

העמדת פנים זה לא אושר.

אני מקבל אותך, אבל למה אתה לא מקבל אדם שהשקפותיו שונות וקורא לו שטוף מוח ועוד דבריי "חוכמה."

לך יש הסתכלות ככה על העולם -והולך בדרכך-,השני רואה אחרת את העולם ורוצה ללכת בדרכו.

פורסם

אני עומד מאחורי מה שכתבתי ב100%.

לא רואה שום בעיה עם זה.

אין שום זילזול קנאות ומרירות במה שכתבתי.

מי שמנסה להכניס את הדברים האלה במה שכתבתי זה אתה.

כל מה שיש במה שכתבתי זאת התייחסות להודעה שמעלי בניסוח דומה שמעביר באופן מבודח את הדעה שלי.

שהיא די ברורה.

חרדים הם שטופי מוח ומנותקים מהמציאות.

בעצם כל החברה החרדית חיה על מציאות אלטרנטיבית הזויה.

זאת דעתי והבאתי גם דוגמה קודם ושאלתי אותך בסופה האם לחשוב שהסיפור ההוא הזוי, ושמי שלוקח את זה ברצינות הוא מטומטם, זה גזעני ?

ואולי התגובות האחרונות שלך הם בעצם התשובה לשאלה ההיא.

רק שבמקום לקרוא לי גזען אתה מתנהג בגזענות בעצמך.

בעוד שאצלי זה רק ניתוח בסיסי של המציאות ללא רגשות שינאה ובוז שאתה היית חייב להכניס לכל לעניין.

אם זה מה שקורה כשחרדי נתקל בחילוקי דעות אז אולי באמת החברה החרדית חיה על מציאות אלטרנטיבית הזויה.

פורסם

אני לא חרדי, וכמו שכל חילוני הוא אדם בפני עצמו כך הוא גם החרדי ובמיוחד שיש מגזרים וחוזרים בתשובה.

אני השבתי לך וציינתי את דעת החרדים. אתה כתבת דברים בלי טעם. מה בעיה להגיב לך באותה צורה כשלך - "חילונים הם שטופי מוח" ( כעובדה עלייך, שהרי כל מי שחוזר בתשובה יעמיד אותך בטעותך ) .

מה שייך גזענות לאדם שהשקופתיו 'עול המצוות ולימוד התורה' הם עיקר חייו .

פורסם

שטיפת מוח זאת ההגדרה התמציתית הכי מתאימה לתיאור הדבר.

הרי אדם שעיסוקו מבוקר עד ערב לעבוד את אלוהיו בשמחה בכל דבר ודבר ובכל שניה ושניה, זאת שטיפת מוח מבחינה נוירולוגית.

אדם צריך לעשות כך כך וכך, ולהיות שמח כשהוא עושה זאת.

אך האם זאת אשליה או מציאות ?

האם אדם יכול להיות מאושר רק כי אומרים לו שהוא צריך להיות, או שלהתנהג כאילו זה כך זה חלק מאשליה שהוא מחוייב אליה ?

גם כשלאדם חרדי יהיו צרות וצער ותשאל אותו מה שלומך, הוא יגיד ברוך השם תודה לאל יתברך שמו.

האם זאת התייחסות לאושר שלו, או למחויבות שלו לאשליה בה מצופה ממנו להיות מאושר רק מעצם קיום של סדרת חוקים, ואמונה שזה קונה לו נקודות וירטואליות אצל הבוס למעלה תמורה שיקבל לכאורה (כך אומרים) רק לאחר המוות.

אז כשעושים סקרים של אושר אצל קבוצה שכזאת האם התשובות שלהם ישקפו את המציאות או את האשליה שהם מחויבים אליה ?

על פי השקרים הם מאושקרים.

אתה רוצה לקרוא לזה אמת, בבקשה.

לא הייתי מצפה למשהו אחר ממך, אתה גם מחויב לאשליה.

פורסם

אני בניגוד אלייך כותב את מה שאני רואה מהכרות שלי.

ברור "במצב לא טוב" גםיש חרדי שאינו מאושר ושמח .

ככל שהוא חזק יותר ,לומד ועובד על מידותיו -כך הוא כן יגיע להסתפק במה שיש לו.

חובה על אדם גם להנות מהעולם הזה להקיים משפחה וכו'. אבל בסך הכל זה לא העיקר.

אשליה נמצאת רק אצלך , כי אתה יכול ללכת ולבדוק את זה, ממקום זה אתה נמצא בחושך של עצמך ופשוט לא מאמין שיכול להיות מצב שאדם מוגדר במצב לא טוב אבל באמת מאושר בחלקו, ועוד חרדי ( מילה שעושה לך סחרחורת ) .

אתה עוד צעיר, אולי עוד יפקחו לך העיניים .....

פורסם

אתה עוד צעיר, אולי עוד יפקחו לך העיניים .....

אל תנפנף בנוצות לא שלך.

פורסם

שים לב, כמעט מכל הודעה אתה פונה רק לדברים הנלווים ולא לעיקר. מה שמראה שאתה רק רוצה לזרוק את מה שמעיק עלייך,וזהו. אני חושב שזה מתאים למקומות אחרים .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים