עבור לתוכן

i5-2500K + P67A-UD3 האם משתלם לקנות כרגע?

Featured Replies

פורסם

אני לא ממש מכיר את הדרישות של התוכנות האלה אבל אולי למעט תוכנת ה-CAD כל השאר לא נשמעות תובעניות מדי מבחינת המעבד.

לדעתי אתה יכול להסתפק במעבד Athlon IIx4 ולדאוג לנפח זכרון מספק (4GB הוא מספיק בהחלט לדעתי).

אם כן תבחר בפלטפורמת SB אז עדיין ה-2500 הוא המעבד המשתלם ביותר עבורך.

עריכה: לפי המידע על דרישות המערכת שבאתר החברה של OrCAD היא ממש לא תוכנה תובענית ולדעתי ה-Athlon IIx4 יהיה בחירה משתלמת מאוד. מה שכן כנראה שהתוכנה משתמשת בקובץ swap לתהליך העבודה. אז כדאי לך לקנות שני כוננים קשיחים או יותר ולהתקין את קובץ ה-swap הזה על כונן שונה מזה שבו מותקנת התוכנה.

• תגובות 38
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא ממש מכיר את הדרישות של התוכנות האלה אבל אולי למעט תוכנת ה-CAD כל השאר לא נשמעות תובעניות מדי מבחינת המעבד.

לדעתי אתה יכול להסתפק במעבד Athlon IIx4 ולדאוג לנפח זכרון מספק (4GB הוא מספיק בהחלט לדעתי).

אם כן תבחר בפלטפורמת SB אז עדיין ה-2500 הוא המעבד המשתלם ביותר עבורך.

עריכה: לפי המידע על דרישות המערכת שבאתר החברה של OrCAD היא ממש לא תוכנה תובענית ולדעתי ה-Athlon IIx4 יהיה בחירה משתלמת מאוד. מה שכן כנראה שהתוכנה משתמשת בקובץ swap לתהליך העבודה. אז כדאי לך לקנות שני כוננים קשיחים או יותר ולהתקין את קובץ ה-swap הזה על כונן שונה מזה שבו מותקנת התוכנה.

אני בהחלט לא חושב שאת'לון היא בחירה טובה עבור משתמש שמתכוון להריץ תוכנות מרובות במקביל (בוא לא נשכח שפוטושופ היא לא תוכנה קלילה כל כך). אני גם לא יודע איזו תוכנת סימולציה הוא משתמש, אבל אני משער לעצמי שגם היא לא קלילה כמו שאתה מתאר.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/39555-intel-sandy-bridge-core-i5-2500k-core-i7-2600k-processors-review-13.html

כמו שאתה רואה יש שיפור רציני אפילו לעומת הPhenom, ואובדן הזכרון מטמון לAthlon לא הולך לעזור לתוצאות האלו, בטח שבטח גם לא לתרום למולטי טסקינג (ואני לא מדבר על אינטרנט + ווינאמפ).

DaTHE, יש לך עוד מספר חודשים עד הקנייה לפי מה שהבנתי מדבריך, אני מתאר לעצמי שיהיו הדלפות עד אז לגבי בולדוזר, או השערות יותר מדויקות, ואז תדע פחות או יותר אם יהיה שווה לחכות עוד קצת.

אני לא רואה שום סיבה להשקיע בטכנולוגיה ישנה, ללא שום יכולת שדרוג במקרה הצורך, ועוד להפסיד ביצועים על הדרך.

אם זהו מחשב שמשמש אותך לעבודה - תשקיע בו.

פורסם
  • מחבר

בא אני יסכם ואומר פוטושופ אני משתמש רק בסוף, לא לכל אורך העבודה. ועוד מאט אני אמור בכלל לעבור למקס פלוס 2 - אז כנראה אני יעזוב את פוטושופ(אבל כנראה אני גם יחזור אלייה).

דבר 2 - אני לא נמצא כל השבוע במכללה הזאת, אז אני ינסה לחפש את התוכנות הסימולציה ברשת, מה שכן הם קוראות מציוד חיצוני ממחשב שהייתי אמור לחבר ב- ESATA אבל החלטתי לקנות מתאם ל- USB היות וכל לוחות האם עם חיבורים כאלה עולים משמעותיות יותר.

מה הכוונה ב- SWAP?

פורסם

yossi77 אני לא מסכים איתך מהסיבות הבאות:

1. אף אחת מהתוכנות שהוא הזכיר אינה תוכנה תובענית במיוחד מבחינת דרישות המעבד.

2. בכל הנוגע ל-Photoshop, מאוד תלוי מה הוא עושה בתוכנה. לדעתי לא מדובר על הפעלת פילטרים ברזולוציות יוצאות דופן או עבודה עם המון שכבות. יכול להיות שאני טועה אך אני הבנתי ש-PS משמשת רק לליטוש הסופי של תוצר השימוש בתוכנות הנוספות.

3. כמובן שלריבוי משימות פשוט לא צריך יותר ממעבד כפול ליבה מהדורות האחרונים וכמות זכרון מספקת בהתאם לכמות ודרישות היישומים הפתוחים. ניתן לקבוע באופן כללי ש-2-4GB מספיקים לרוב המשתמשים וכנראה שגם כאן.

4. אפילו בהנחה שכל התוכנות הללו יהיו פתוחות במקביל, מה שאני לא בטוח, אני לא חושב שהכוונה היא שהן גם יעבדו במקביל. במקרה כזה שוב צריך לדאוג בעיקר לנפח זכרון כי המעבד לא ממש יהיה פעיל.

5. Athlon II אינו טכנולוגיה מיושנת. באותה מידה אפשר להגיד שה-Nehalem/Westmere היא טכנולוגיה מיושנת או למעשה לקרוא לכל טכנולוגיה שהוכרזה או הושקה כבר "מיושנת". השאלה היא לא מתי יצאה ארכיטקטורה מסוימת לשוק אלא אם היא מתאימה לשימושים או לא. אז נכון שמעבדי SB יציגו ביצועים טובים יותר ממעבדי Athlon IIx4 אבל המשתמש צריך לבחון את העניין באופן הבא:

א. מה הפרש הביצועים בפועל בשימושים המיועדים?

ב. האם הפרש הביצועים בין המעבדים בשימושים המיועדים מצדיק את הפרש המחיר?

לדעתי במקרה הזה שבו הדרישות התוכנתיות אינן תובענית, אז פלטפורמת AM3 מבוססת Athlon IIx4 תהיה משתלמת מאוד.

DaTHE, קובץ Swap הוא קובץ שהתוכנה יוצרת בדיסק וכותבת אליו נתונים וקוראת ממנו נתונים כחלק מהעבודה השוטפת. אפשר להציג את זה כמעיין קובץ שאיתו עובדת התוכנה באופן קבוע וכדי למזער את צוואר הבקבוק שמהווה הכונן הקשיח, מומלץ למקם קובץ כזה על כונן קשיח אחר מזה ש בו מותקנת התוכנה ו/או מערכת ההפעלה.

אגב. מה התקציב שלך למערכת החדשה?

פורסם

2. בכל הנוגע ל-Photoshop, מאוד תלוי מה הוא עושה בתוכנה. לדעתי לא מדובר על הפעלת פילטרים ברזולוציות יוצאות דופן או עבודה עם המון שכבות. יכול להיות שאני טועה אך אני הבנתי ש-PS משמשת רק לליטוש הסופי של תוצר השימוש בתוכנות הנוספות.

3. כמובן שלריבוי משימות פשוט לא צריך יותר ממעבד כפול ליבה מהדורות האחרונים וכמות זכרון מספקת בהתאם לכמות ודרישות היישומים הפתוחים. ניתן לקבוע באופן כללי ש-2-4GB מספיקים לרוב המשתמשים וכנראה שגם כאן.

4. אפילו בהנחה שכל התוכנות הללו יהיו פתוחות במקביל, מה שאני לא בטוח, אני לא חושב שהכוונה היא שהן גם יעבדו במקביל. במקרה כזה שוב צריך לדאוג בעיקר לנפח זכרון כי המעבד לא ממש יהיה פעיל.

5. Athlon II אינו טכנולוגיה מיושנת. באותה מידה אפשר להגיד שה-Nehalem/Westmere היא טכנולוגיה מיושנת או למעשה לקרוא לכל טכנולוגיה שהוכרזה או הושקה כבר "מיושנת". השאלה היא לא מתי יצאה ארכיטקטורה מסוימת לשוק אלא אם היא מתאימה לשימושים או לא. אז נכון שמעבדי SB יציגו ביצועים טובים יותר ממעבדי Athlon IIx4 אבל המשתמש צריך לבחון את העניין באופן הבא:

לדעתי במקרה הזה שבו הדרישות התוכנתיות אינן תובענית, אז פלטפורמת AM3 מבוססת Athlon IIx4 תהיה משתלמת מאוד.

DaTHE, קובץ Swap הוא קובץ שהתוכנה יוצרת בדיסק וכותבת אליו נתונים וקוראת ממנו נתונים כחלק מהעבודה השוטפת. אפשר להציג את זה כמעיין קובץ שאיתו עובדת התוכנה באופן קבוע וכדי למזער את צוואר הבקבוק שמהווה הכונן הקשיח, מומלץ למקם קובץ כזה על כונן קשיח אחר מזה ש בו מותקנת התוכנה ו/או מערכת ההפעלה.

About:blank, כשאני אומר טכנולוגיה מיושנת, אני לא מתכוון לשנת ייצור. אני מתכוון לאופן ייצור מול השוק. נכון, לפי איך שהבנת את דברי אפשר לומר שגם ה-Nehalem מיושן, אבל בשום אופן לא מדובר בהנדסה ישנה בהשוואה לאת'לון. ולהשקיע כסף במעבד כזה ללא יכולת לשדרג הלאה למעבד חזק (משמעותית), זה בזבוז כסף לטווח הרחוק.

שנית, יש הרבה "כנראה", "יכול להיות", "אני לא בטוח" בדבריך, ואני לא מאשים אותך, שנינו לא יודעים בוודאות באילו תוכנות הוא הולך להשתמש, ואני אישית לא הייתי מעוניין להשקיע פחות כסף במעבד חלש יותר שיישמש כפרנסה בסופו של דבר, רק כי אני פשוט לא יודע אם התוכנות שלי יידעו לנצל מעבד חזק יותר או לא.

ופה באה שאלתך, האם הפרש הביצועים בין המעבדים מצדיק את הפרש המחיר? אני לא יודע לגבי הבחור פה, אבל מספר דקות פה ושם ביום בהחלט חשובות לי במידה והמחשב ישמש לצרכי עבודה / לימודים.

שוב, זה נורא תלוי איך ואילו ריבוי משימות מדובר. ובסופו של דבר באם פותח האשכול מוכן להתפשר או לא.

פורסם

אם אני קונה את הלוח של אסרוק מIQPC ואת שאר החלקים+ הרכבה מחנות אחרת אני מקבל אחריות מלאה על המחשב?

פורסם

תהיה לך אחריות על החלקים. לא כמחשב מורכב.

פורסם

תהיה לך אחריות על החלקים. לא כמחשב מורכב.

ושווה לעשות את זה לדעתך?(לטובת הלוח של אסרוק)[br]פורסם בתאריך: 24.01.2011 בשעה 07:46:18

אולי לא הסברתי את עצמי טוב נניח שאני מוסר את הלוח סגור באריזה לחנות שממנה אני קונה את שאר החלקים שלהמחשב ושם הם מרכיבים הכל
פורסם

לדעתי תצטרך לשלם תוספת כסף על הרכבת המחשב. (אם ההרכבה הייתה חינם אז זה רק במקרה שקונים מחשב שלם בחנות) אני לא כ"כ הבנתי מה טוב יותר בלוח האם של אסרוק.

פורסם
  • מחבר

לגבי הדברים הנ"ל:

1.אני מסכים חוץ מתוכנות הסימולציה (שרק 3 מהם כבדות אני חושב, אני אדע יותר פרטים בהמשך).

2. PS משמש אותי רק כדי לסיים פינות פה ושם במוצר הסופי לאחר התיכנות והבדיוקות והשירטוטים. אינני יודע להריץ פילטרים, ולרוב אני משתמש רק במעט מאוד של שכבות. היא רק תוכנות פינישים במקרה שלי.

3 +4.כנראה שתיהנה כמה תוכונת פתוחות ורק 3-4 פעילות במקביל (באופן תמידי אני ירצה ששתי תוכנות תיהנה פעילות במקביל ולעיתים קרובות עוד 2), בנוסף תמיד בעבודה השוטפת תיהיה קריאה מערכה חיצונית שכנראה תחובר ב- USB (לא בטוח אופן החיבור עדיין).

5. (1) איך אני בודק את ההפרש בביצועים?

(2) ההפרש בין הפלטפורמות המיועדות לי , לא ממש יודעות לי.

לגבי האחרון, אתה בעצם ממליץ לי לקנות 2 דיסקים קשיחים?

התקציב לכל המערכת עומד על 5500 ש"ח (כולל מסך - 2333T שעולה בסביבות 840 ש"ח והמחיר רק יורד).

הציעו לי את המפרט הבא בסקיי:

Intel Core i5-2500K Box מעבד

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 קרור למעבד

Gigabyte GA-P67A-UD3 לוח אם

G.Skill DDR3 4096MB (2048x2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws זיכרון

Samsung SpinPoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB כונן קשיח

Sapphire ATI Radeon HD6950 2048MB DDR5 כרטיס גרפי

LG GSA-GH24N X24 SATA DVD צורב

Cooler Master 690 Black מארז ללא ספק

SeaSonic S1II620W ספק כח

Samsung 23" 2333T 8ms LCD מסך מחשב

הרכבת מערכת מחשב + בדיקה

ב- 5480. יש לי עוד מה לדבר איתם, כנראה שהמחיר הסופי יהיה 5400 ש"ח.

(אם אסור לי היה לציין את המפרט, אני מתנצל מראש ואני אמחק מיידית אותי..)

פורסם

אני במצב דומה לשלך, הייתי לוחץ על ההדק אבל:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=265356

http://forums.ncix.com/forums/?mode=showthread&forum=101&threadid=2304548&pagenumber=0&msgcount=0&subpage=1&product_id=57829

עד עכשיו לא הבנתי אם הבעיה נוגעת גם למי שלא מתכנן לעבור את ה-4.3GHZ ???

גם הלוחות P67 אסוס עושים רושם רע מאוד, הרבה תלונות באינטרנט.

פורסם

כשאני אומר טכנולוגיה מיושנת, אני לא מתכוון לשנת ייצור. אני מתכוון לאופן ייצור מול השוק. נכון, לפי איך שהבנת את דברי אפשר לומר שגם ה-Nehalem מיושן, אבל בשום אופן לא מדובר בהנדסה ישנה בהשוואה לאת'לון. ולהשקיע כסף במעבד כזה ללא יכולת לשדרג הלאה למעבד חזק (משמעותית), זה בזבוז כסף לטווח הרחוק.

אין פה עניין של הנדסה מיושנת. וגם אם נניח שההגדרה של "מיושנת" היא משהו שניתן להתווכח עליו ברמה התיאורטית/טכנית, אז בשורה התחתונה חשוב לבדוק מה המערכת שלך מסוגלת לעשות ולא להתלות דווקא בפרטים הטכניים.

בקשר לשדרוג, ומי מבטיח שתושבת 1155 תאפשר שדרוג בעוד מספר שנים? בכלל כאשר קונים מערכת שמתאימה לצרכים אז אפשרות השדרוג היא סוג של מיתוס מכיוון שעד שיגיע הרגע לשדרג, אולי היא בעצמה כבר תהיה "מיושנת" ולא תהיה בכלל אפשרות שדרוג. שדרוג של מעבד צריך לעשות באופן מושכל ולתכנן אותו מראש בטווח הזמן הנראה לעין ולא להסתמך על זה שפלטפורמה חדשה תבטיח לך אופק שדרוג כלשהו למעבד.

ובסופו של דבר באם פותח האשכול מוכן להתפשר או לא.

לדעתי אין פה שום התפשרות בתנאי שהוא יקבל חווית שימוש זהה או דומה. לפחות לפי הדרישות של מפיצת התוכנה דרישות המערכת הן ממש לא גבוהות אז לדעתי גם מעבד כפול ליבה מהשנים האחרונות (כמו המעבדים שבטח יש בחוות המחשבים במוסד הלימודים של פותח הדיון) יספיק בגדול.

בקשר למה שכתבת על כך שחסכון של מספר דקות ביום מבחינתך שווה את ההשקעה, מדובר בהעדפה אישית (שאני מכבד כמובן) וכל אחד יעשה את השיקולים שלו בנושא, גם לאור מסגרת התקציב.

לדעתי כמערכת mid-range רב-תכליתית או לגיימרים עדיין ה-Athlon IIx3/4 מהווה פתרון משתלם מאוד. פלטפורמה זולה שמציגה ביצועים יפים מאוד בחתך רוחב.

3+4 כנראה שתיהנה כמה תוכונת פתוחות ורק 3-4 פעילות במקביל (באופן תמידי אני ירצה ששתי תוכנות תיהנה פעילות במקביל ולעיתים קרובות עוד 2), בנוסף תמיד בעבודה השוטפת תיהיה קריאה מערכה חיצונית שכנראה תחובר ב- USB (לא בטוח אופן החיבור עדיין).

5. (1) איך אני בודק את ההפרש בביצועים?

(2) ההפרש בין הפלטפורמות המיועדות לי , לא ממש יודעות לי.

לגבי האחרון, אתה בעצם ממליץ לי לקנות 2 דיסקים קשיחים?

3+4. השאלה אם פתוחות = פעילות. זה שתוכנה פתוחה ברקע לא אומר בהכרח שהיא פעילה, כלומר מבצעת חישובים או את הפעולה המסוימת שהיא מבצעת.

5. (1) אם קיימים, בודק מבחני ביצועים ספציפיים לתוכנה שבה אתה משתמש. אם אין, מחפש את התוכנה שהכי קרובה לזה כדי לנסות ללמוד עד כמה שאפשר על ההפרשים.

(2) לא הבנתי מה שאלת.

בתוכנת ה-orCAD מוזכר קובץ swap (שזה הגיוני עבור תוכנות מהסוג הזה, גם PS משתמשת בקובץ כזה) ולכן אני כן ממליץ לקנות שני כוננים קשיחים ולמזער עד כמה שאפשר את צוואר הבקבוק שמהווה גם ככה הכונן הקשיח. פשוט כשהקבצים הזמניים האלה נמצאים על כונן נפרד זמן הגישה לנתונים מהיר יותר מאשר אם הם נמצאים באותו כונן של מערכת ההפעלה והתוכנות. עד כמה זה בא לידי ביטוי בפועל אני לא יכול להעיד בנוגע לתוכנות CAD (ב-PS לדוגמה כן יש לזה השפעה, אבל כמובן שזה תלוי שימוש) כי אני לא מכיר ואין לי ניסיון עם התוכנות הללו.

בקשר למפרט, המקום להתייעץ על מפרט מלא הוא בפורום 'מפרטי מחשב', תוכל לפתוח שם דיון.

לגבי הרכיבים שבהם עוסק הפורום הנוכחי, אז הם בסדר. ה-2500K הוא המעבד הכי משתלם נכון להיום של פלטפורמת SB. הלוח-אם בסדר בתנאי שמכיל את כל החיבורים שאתה צריך.

אתה מתכנן OC?

השימושים של המערכת יהיו גם משחקים (לפי הכרטיס הגרפי)?

פורסם

אתה צריך להחליט אם אתה בונה מכונת משחקים או שזה מחשב לעבודה

לדעתי מחשבי עבודה לא צריכים מעבדים סופר חזקים עם קירור מיוחד (עדיין לא הבנתי אם גירסת BOX באה עם מאוורר או שלא)

לדעתי מי שבונה מכונה למשחקים לא צריך להתחשב באמירות כמו "המעבד הכי משתלם", חייבים ללכת קרוב לקצה ולא באמצע.

פורסם

^ במערכת משחקים הרכיב הכי חשוב הוא הכרטיס הגרפי. המשמעות של המעבד (מדור מעבדים מסוים כמובן) קטנה הרבה יותר. כמובן שיש משחקים חריגים שזה לא המצב בהם אך זאת התמונה והמגמה באופן כללי.

לכן במערכת למשחקים לא צריך בהכרח מעבד High End ואת הכסף מומלץ יותר להשקיע בכרטיס גרפי מתאים (ושאר רכיבי מערכת מתאימים, או פשוט לחסוך).

ההגדרה של עבודה היא כללית מדי. עבודה יכולה להיות עבודה משרדית רגילה (דוא"ל, מסמכים וכו'), עבודה שכוללת חישובים מתמטיים מורכבים, קידוד וידיאו, רינדור אנימציה תלת-ממדית ועוד. כל אחד מהשימושים האלה הוא תובעני בדרגה שונה ולכל אחד מהם יש להתאים את המערכת המתאימה.

לכן אי אפשר להגיד באופן כללי שלעבודה לא צריך להשקיע במעבד. במערכות המיועדות לעבודה (מבחינת פרנסה) עם יישומים תובעניים דווקא יש היגיון רב להשקיע במעבד High End מתאים, רק שגם פה כדאי לבחור את המעבד המשתלם ביותר - אותו מעבד(ים) שההפרש בשימוש נתון בינו לבין המעבדים היקרים ממנו אינו משמעותי ובטח שלא עומד ביחס ישר להפרש המחיר. כמובן שגם פה יכול לבוא משתמש אחד ולטעון שעבורו כל שנייה היא קריטית ולכן מעדיף להשקיע יותר, ואילו אחר יעדיף לחסוך כי הפרש הביצועים הזה הוא זניח מבחינתו. לכן אין פה חוק קבוע לכולם, אך ההיגיון הצרכני מכתיב שלרוב, עדיף ומומלץ למצוא את המעבד והפלטפורמה המשתלמים ביותר לדרישות.

פורסם

אין פה עניין של הנדסה מיושנת. וגם אם נניח שההגדרה של "מיושנת" היא משהו שניתן להתווכח עליו ברמה התיאורטית/טכנית, אז בשורה התחתונה חשוב לבדוק מה המערכת שלך מסוגלת לעשות ולא להתלות דווקא בפרטים הטכניים.

בקשר לשדרוג, ומי מבטיח שתושבת 1155 תאפשר שדרוג בעוד מספר שנים? בכלל כאשר קונים מערכת שמתאימה לצרכים אז אפשרות השדרוג היא סוג של מיתוס מכיוון שעד שיגיע הרגע לשדרג, אולי היא בעצמה כבר תהיה "מיושנת" ולא תהיה בכלל אפשרות שדרוג. שדרוג של מעבד צריך לעשות באופן מושכל ולתכנן אותו מראש בטווח הזמן הנראה לעין ולא להסתמך על זה שפלטפורמה חדשה תבטיח לך אופק שדרוג כלשהו למעבד.לדעתי אין פה שום התפשרות בתנאי שהוא יקבל חווית שימוש זהה או דומה. לפחות לפי הדרישות של מפיצת התוכנה דרישות המערכת הן ממש לא גבוהות אז לדעתי גם מעבד כפול ליבה מהשנים האחרונות (כמו המעבדים שבטח יש בחוות המחשבים במוסד הלימודים של פותח הדיון) יספיק בגדול.

בקשר למה שכתבת על כך שחסכון של מספר דקות ביום מבחינתך שווה את ההשקעה, מדובר בהעדפה אישית (שאני מכבד כמובן) וכל אחד יעשה את השיקולים שלו בנושא, גם לאור מסגרת התקציב.

לדעתי כמערכת mid-range רב-תכליתית או לגיימרים עדיין ה-Athlon IIx3/4 מהווה פתרון משתלם מאוד. פלטפורמה זולה שמציגה ביצועים יפים מאוד בחתך רוחב.

3+4. השאלה אם פתוחות = פעילות. זה שתוכנה פתוחה ברקע לא אומר בהכרח שהיא פעילה, כלומר מבצעת חישובים או את הפעולה המסוימת שהיא מבצעת.

5. (1) אם קיימים, בודק מבחני ביצועים ספציפיים לתוכנה שבה אתה משתמש. אם אין, מחפש את התוכנה שהכי קרובה לזה כדי לנסות ללמוד עד כמה שאפשר על ההפרשים.

(2) לא הבנתי מה שאלת.

בתוכנת ה-orCAD מוזכר קובץ swap (שזה הגיוני עבור תוכנות מהסוג הזה, גם PS משתמשת בקובץ כזה) ולכן אני כן ממליץ לקנות שני כוננים קשיחים ולמזער עד כמה שאפשר את צוואר הבקבוק שמהווה גם ככה הכונן הקשיח. פשוט כשהקבצים הזמניים האלה נמצאים על כונן נפרד זמן הגישה לנתונים מהיר יותר מאשר אם הם נמצאים באותו כונן של מערכת ההפעלה והתוכנות. עד כמה זה בא לידי ביטוי בפועל אני לא יכול להעיד בנוגע לתוכנות CAD (ב-PS לדוגמה כן יש לזה השפעה, אבל כמובן שזה תלוי שימוש) כי אני לא מכיר ואין לי ניסיון עם התוכנות הללו.

בקשר למפרט, המקום להתייעץ על מפרט מלא הוא בפורום 'מפרטי מחשב', תוכל לפתוח שם דיון.

לגבי הרכיבים שבהם עוסק הפורום הנוכחי, אז הם בסדר. ה-2500K הוא המעבד הכי משתלם נכון להיום של פלטפורמת SB. הלוח-אם בסדר בתנאי שמכיל את כל החיבורים שאתה צריך.

אתה מתכנן OC?

השימושים של המערכת יהיו גם משחקים (לפי הכרטיס הגרפי)?

בוודאי שיש פה עניין של הנדסה מיושנת, ואני לא חושב שיש הרבה מקום לוויכוח, עובדתית המעבדים של AMD מפגרים בשנים, שלא לדבר על האת'לונים, שלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד רוצה לראות את AMD בראש הפירמידה כמו לפני מספר שנים, רק אנחנו מרוויחים פה. AMD הייתה חלוצה בזמני ה-Athlon 64 ושם זה נגמר, את כל הציפיות אפשר להשאיר לבולדוזר, ובדיוק מהסיבה הזו, אני חושב שעדיף לחכות עוד מספר חודשים ולראות לאן השוק מתפתח.

לגבי השדרוג, אינטל כבר הודיעה שה-Ivy Bridge יתמוך ב-1155.

בשורה התחתונה, הייתי מסכים איתך לחלוטין לפני מספר חודשים. כיום זה לא רעיון חכם ללכת על AMD, היא איבדה כל מומנטום וכל העדפה שהיה לה בסגמנט של ביצועים תמורת מחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים