עבור לתוכן

תקציב K6.3 שקל - ללא חומרה חיצונית, ללא OC וללא יותר מידי ידע

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני רוצה לקנות מחשב חדש - מאפס - ולשם כך החלטתי לפשפש קצת באינטרנט, קראתי כמה וכמה מאמרים (גם את הדיון המושקע שיש פה בפורום) ותגובות אך עדיין לא הצלחתי להבין הרבה דברים.

הגעתי לאתר והתרשמתי שיש פה אנשים מקצועיים, תרבותיים ובעלי רצון לעזור.

יש לי הרבה חורים ופערי מידע בכל הקשור לחומרה, לכן אפנה אל ליבכם ואבקש להיות סובלניים. אם תוכלו לעזור לי להרכיב מחשב, ולצייד אותי גם בהסברים על הדרך אני אשמח מאוד.

לפני שנתחיל, אני רוצה לציין ארבעה דברים:

1) הקנייה היא רק למחשב עצמו - בלי מסך, עכבר, מקלדת , רמקולים ואביזרים חיצוניים אחרים.

2) אני לא מבין בכלל בOC, והייתי רוצה מחשב שלא תלוי באפשרות הזו על מנת להגיע לביצועים שאני מצפה ממנו.

3) התקציב התקין שלי נע בין 6000 ל 6500. אני יכול לחרוג ל7000 אם צריך.

4) יש עדיפות למעבדי אינטל וכרטיס מסך של Nvidia.

ולשאלות:

עומס - זיכרון

הדרישה החשובה ביותר מהמחשב שלי הוא שהוא יעמוד בהרבה עומס של תוכנות שפתוחות בו זמנית.

הכוונה היא נגיד ליוטורנט, מסנג'ר, אינטרנט(FACEBOOK), תוכנת שירים, התקנה של תוכנה ברקע, סריקת אנטי וירוס, משחק ממוזער, כיווץ ספריה גדולה ועוד ועוד.

אולי קצת הגזמתי, אבל המחשבים שלי מאז ומתמיד נפלו בקטע הזה ולכן ממש חשוב לי להשקיע בו, גם אם זה אומר 8 ג'יגה RAM.

שאלה לגבי מערכת הפעלה: האם אני חייב להתקין וינדוס x64 בשביל יותר מ4 ג'יגה RAM?

*דבר שראוי לציין: אני משתמש הרבה הרבה בתוכנות ניידות. ואם אני כבר פה אז אני רוצה לדעת בוודאות - האם זה נכון להגיד: "תוכנות ניידות לא מתעסקות ברישום המחשב ולכן יותר בריאות לו, אך זאת בא על חשבון הזיכרון RAM שהן תופסות, ויכולתן לקרוס מתוך חוסר בזיכרון"?

מהירות – מעבד, לוח אם וזיכרון

הדבר השני בחשיבותו הוא, שאחריו אני תר כבר כמה ימים, הוא נושא המהירות. חשוב לי לא רק שהכל יוכל להתבצע בו זמנית, אבל גם במהירות וביעילות.

הייתי רוצה מחשב עם יכולות העברת נתונים גבוה בין הרכיבים אך לא הצלחתי להבין את העניין הזה.

קראתי באיזה מקום שזה בכלל לא משנה אם מהירות הזיכרון היא 1600 או 1066, באיזשהו מקום קראתי שלא משנה איזה סוג DDR שמים במחשב, וקראתי גם שאין הבדל במהירות המעבד בין 2.6 ל 2.8

יש גם את העניין של הsockets שאני חושב שהוא קשור. 1366 עדיף על פני 1156 או שגם פה אין הבדל משמעותי? האם באמת הכל כל כך זניח?

בקיצור, יש לי ממש סלט בראש - מישהו יכול לעשות לי קצת סדר?

חום ורעש – מערכת קירור

הדבר הבא שחשוב לי הוא השקט והחום. לנסות להוריד משהו במשך הלילה זה פשוט סיוט כרגע.

שמעתי על אפשרות של מערכת קירור עם מים - זה חוסך את הרעש לגמרי אך האם היא מקררת מספיק טוב?

או שאולי היא יקרה משמעותית ולא משתלמת?

עד כמה קריטי לנושא החימום אם אני לוקח מעבד שצורך 130W או 95W?

ועוד שאלה לגבי מערכת קירור של מים - אני מצטער אם זה נשמע טיפשי - צריך למלא מים מחדש כל כמה זמן? המים מתאדים?

יציאות – לוח אם, כרטיסים, מארז

הדבר הרביעי הוא החיבורים של המחשב – יציאות (לסוגיהן) למסכי טלוויזיה ממש חשוב.

בנוסף הייתי רוצה חיבור או שניים של USB3, וכמה USB2, לא צריך יותר מידי אבל שיהיו גם בחזית המחשב. יצאת ה eSATA רצויה גם כן.

אני לא יודע אם קיים כזה דבר - יותר מיציאה אחת למיקרופון, או מפצל למיקרופונים, הכוונה למיקרופונים הרגילים לצ'אט במחשב. [אם מישהו תוהה, זה בשביל שיהיה אפשר לפזר אותם בחדר ושישמעו אותי מכל מקום בו].

גראפיקה – כרטיס מסך

למרות שנושא הגראפיקה פחות חשוב לי, אני לא הולך לכיוון העיצוב הגראפי או העריכה, הייתי רוצה שבכל זאת תהיה קיימת האפשרות לשלב שני כרטיסי מסך (בעתיד הרחוק).

הבנתי שכרטיסי מסך מובנים חלשים מידי להגדרות ממוצעות של חלק מהמשחקים ואני מעדיף משהו קצת יותר איכותי. אני לא צריך משהו מפוצץ, אבל כרטיס מספיק למשחקים שיחזיק מעמד יותר משנתיים – שלוש.

שמע ואינטרנט – כרטיסי קול ורשת

כרטיסי קול ורשת הבנתי שיש מובנים על לוחות האם, ושהם מספיק בסיסיים וטובים כך שלא צריך אותם ככרטיסים נפרדים.

אמצעי אחסון – כוננים

כונן CD אחד שהוא גם צורב.

הארד דיסק - אולי בסוף אני כן יצליח למצוא אחד נוסף, כך שאני צריך רק אחד קטן יחסית, 320G.

לא צריך כונן דיסקטים.

יותר חשוב לי מכל מפרט שתיתנו לי, הוא ההסבר איך הגעתם לכל חלק שתמליצו לי עליו, ולמה דווקא הוא. אני לא הצלחתי להבין לבד איך מהדרישות האלה לבחור את החלקים הנכונים, וחשוב לי ללמוד גם מהטעויות שלי.

כמו המשל של בן גוריון - כשתראה נזקק רעב אל תביא לו דג , הבא לו חכה.

אני מצטער שחפרתי, ושפשוט באתי ושפכתי את כל השאלות שלי בבת אחת, אבל כל תשובה עם הסבר תקדם אותי עוד צעד לקניית המחשב. אם יש משהו שלא פירטתי או הבהרתי כמו שצריך (סביר להניח), אני אתקן ואשנה.

תודה רבה לכולם, יניב.

פורסם
הדרישה החשובה ביותר מהמחשב שלי הוא שהוא יעמוד בהרבה עומס של תוכנות שפתוחות בו זמנית.

כל עוד התוכנה לא מבצעת חישובים מתמטים בתדירות תכופה ברקע (לדוגמה: תוכנה שממירה וידאו ברקע), מעבד כפול ליבה פשוט יתמודד אם כך

הכוונה היא נגיד ליוטורנט, מסנג'ר, אינטרנט(FACEBOOK), תוכנת שירים, התקנה של תוכנה ברקע, סריקת אנטי וירוס, משחק ממוזער, כיווץ ספריה גדולה ועוד ועוד.

הצוואר בקבוק לדברים שצינת הוא הדיסק קשיח.

בכל הקשור ליוטורנט+מסנגר+facebook - צוואר הבקבוק הוא חיבור האינטרנט ולא חומרת המחשב

התקנה של תוכנה ברקע+משחק מומזר+סריקת אנטי וירוס+כיווץ ספריה גדולה (תלוי במידת הכיווץ עם מדובר על איחסון אז החלק הבעיתי הוא הדיסק קשיח אם מדובר על כיווץ מקסימלי אז העומס נופל על המעבד אבל זה די שצריך את זה מכוון שקבצי סרטים/מוזיקה/תמונות אי אפשר לקבץ עם תוכנת כיווץ) - יש דרישה לכוח עיבוד מהמעבד וזיכרון יוכל להועיל אבל צוואר הבקבוק הוא עדיין הדיסק קשיח

שאלה לגבי מערכת הפעלה: האם אני חייב להתקין וינדוס x64 בשביל יותר מ4 ג'יגה RAM?

לא, אבל אתה חייב להתקין win 64bit כדי לגשת ליותר מ - 4GB של זיכרון

הייתי רוצה מחשב עם יכולות העברת נתונים גבוה בין הרכיבים אך לא הצלחתי להבין את העניין הזה.

מדובר על נושא מאוד רחב, תהיה יותר ספציפי

קראתי באיזה מקום שזה בכלל לא משנה אם מהירות הזיכרון היא 1600 או 1066,

נכון

באיזשהו מקום קראתי שלא משנה איזה סוג DDR שמים במחשב,

ל -DDR3 אין יתרון משמעותי על פני DDR2 אבל עם מערכת בתקציב שננת הולכים על DDR3 מכוון:

אם הולכים על מעבד אינטל LGA1156/1366 רק זיכרונות DDר3 נתמכים

פלטפורמת AMD AM3 תומכת רק בזיכרונות DDR3

וקראתי גם שאין הבדל במהירות המעבד בין 2.6 ל 2.8

ברור שיש הבדל הוא פשוט זניח

"תוכנות ניידות לא מתעסקות ברישום המחשב ולכן יותר בריאות לו

לא בהכרח, אם אתה לא מפוצץ את המחשב ב - 1000 תוכנות ושירותים מיותרים שרצים ברקע אין שום בעיה להתקין, כל עוד אתה יודע מה אתה עושה

אך זאת בא על חשבון הזיכרון RAM שהן תופסות

כן, אבל שמשווים לזיכרון מותקן של 4GB זה זניח

ויכולתן לקרוס מתוך חוסר בזיכרון"?

לא, תוכנה ש"נגמרת" לה זיכרון RAM משתמש ב -PAGEFILE (מוגדרת על ידי מערכת ההפעלה באופן אוטומטי, משתמשת בדיסק קשיח כזירון RAM, הרבה יותר איטי וזמן גישה רב יותר)

1366 עדיף על פני 1156 או שגם פה אין הבדל משמעותי?

תלוי מה השימושים שלך

תציין את השימושים שלך, אם מדובר בהרצת משחקים תציין מה הרזולוציה של המסך ומה ההגדרות שבהם אתה רוצה להריץ את המשחקים

חום ורעש – מערכת קירור

הדבר הבא שחשוב לי הוא השקט והחום. לנסות להוריד משהו במשך הלילה זה פשוט סיוט כרגע.

שמעתי על אפשרות של מערכת קירור עם מים - זה חוסך את הרעש לגמרי אך האם היא מקררת מספיק טוב?

או שאולי היא יקרה משמעותית ולא משתלמת?

עד כמה קריטי לנושא החימום אם אני לוקח מעבד שצורך 130W או 95W?

ועוד שאלה לגבי מערכת קירור של מים - אני מצטער אם זה נשמע טיפשי - צריך למלא מים מחדש כל כמה זמן? המים מתאדים?

-תלוי בקירוא מים וכמה אתה מוכן להוצאי עליה יש כאלה מאוד שקטות ומקררות היטב

-ה - W שמצוין הכוונה לפליטת חום

-לגבי מילוי מים במערכת קירור מים: המערכת סגורה, המים מתאדים ומוחזרים, אין צורך למלא מים

-לפי השימושים שרשמת במחשב אין לך צורך בקירור מים, מעבד עם צריכת חשמל נמוכה כמו core i5 650/660 עם קירור אוויר איכותי כמו ‏CNPS10X ‎ או ‏Freezer Xtreme Rev.2 של AC , יתן קירור חרישי למעבד

למרות שנושא הגראפיקה פחות חשוב לי, אני לא הולך לכיוון העיצוב הגראפי או העריכה, הייתי רוצה שבכל זאת תהיה קיימת האפשרות לשלב שני כרטיסי מסך (בעתיד הרחוק).

אין שום תועלת בשילוב שני כרטיסי מסך CF או SLI לעתיד רחוק, בגלל רמת החדשנות הרבה בתחום, פשוט עדיף להחליף את הכרטיס הקיים

אני לא צריך משהו מפוצץ, אבל כרטיס מספיק למשחקים שיחזיק מעמד יותר משנתיים – שלוש.

אין כזה, ולקחת כרטיס אקסטרים ממש לא משתלם

פשוט מחליפים כרטיס מסך אחרי שנה וחצי-שנתיים כדי לשמור על רמת ביצועים

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, תודה רבה על התשובה המלאה והמפורטת :)

האמת שאמרתי אינטרנט התכוונתי לריבוי טאבים פתוחים, שמכביד על המחשב ועל הזיכרון בנוסף לכל שאר הדברים שפתוחים.

אני דווקא כן משתמש בתוכנת שעושה חישובים מתמטיים - Matlab, אך אני לא יודע אם היא נחשבת תוכנה כבדה.

זהו עיקר השימוש שלי שאני חושש שנתוני ה"שילוש" לא יספיקו, ולא יודע מה החומרה המספיקה בשבילו.

לא עדיף לקנות i7 או i5 עם 4 ליבות?

אם הדיסק הקשיח הוא זה שיוצר את צוואר הבקבוק, מה הדרישות שאני צריך להעלות ממנו? את המהירות, או אולי את זיכרון המטמון שלו?

רמת השקט והחום שנפלט מהמחשב חשוב לי ברמה גבוהה מאוד (9-10), ואם יש מאוורר בעל ביצועים שמשתווים למערכת על בסיס מים (פשוט חבר אמר לי שזה הדבר הכי טוב בקטגוריות האלו) אז אין בעיה בכלל, אבל זה אומר שצריך כמה מאווררים או שאחד מספיק?

דבר נוסף בקשר למאווררים – איך שאני מכיר את עצמי, כנראה לא ייצא לי לפתוח את המחשב ולנקות מאבק, אולי זה שיקול שצריך לקחת בחשבון.

נכון להיום הרזולוציה שלי היא 1280 על 1024.

לאור מה שכתבתי, ה Socket יכול להיות 1156 או שעדיף 1366?

בקשר לחיבור הלוח אם:

- אבל ממה שראיתי לא שמתי לב לשום חברה חוץ מGigaByte שיש לה חיבור לUSB3, יכול להיות?

- קיימת אפשרות לחבר למחשב יותר ממיקרופון אחד?

פורסם

לגבי לנקות אבק

יש מארזים עם פילטרים על המאווררים שמכניסים אוויר

לדוגמה : http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1125

הניקויי הוא הרבה יותר מהיר ויעיל אבל עדיין הכרחי

אם אתה תשאיר את הפילטרים בלי ניקויי אתה הם יסתמו בגלל האבק

המארז שהבתי לך אתה יש לך 3 פילרים אתה מנקה פעם לחודשיים זה בדיוק 15 דקות ....

פורסם

לגבי MATLAB, בבסיסה היא אינה יודעת לנצל ריבוי ליבות וב-99.999% מהמקרים צוואר הבקבוק הוא המעבד עצמו ולא שום דבר אחר.

מניסיון רב:

http://tinyurl.com/yq326l

http://www.mathworks.com/support/solutions/en/data/1-18C2A/index.html?solution=1-18C2A

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=458572.msg3916158#msg3916158

http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/archspeed-2009-6-p2.html

http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/archspeed-2009-5-p3.html

אם MATLAB זה השימוש העיקרי שלך, תדר המעבד הוא המכריע לביצועים ולא שום דבר אחר.

מפרט שקט ברמות שביקשת זה לא פשוט אבל אפשרי בהחלט בתקציב:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=458906.msg3922882#msg3922882

קירור מים איכותי יקר בהרבה ולא שקט משמעותית מקירור אוויר איכותי.

גיימינג על מסך 19' ברזולוציה נמוכה ממש לא דורש הרבה - בתקציב שלך תוכל אפילו לכלול מסך 23' איכותי ברזולוציית FULL HD לדעתי.

למרות מה שנאמר לפני, נדיר מאוד שהדיסק הקשיח מהווה צוואר בקבוק, אלא אם אתה מתעקש בו זמנית לכווץ קובץ ענק, להעתיק קבצים ולנגן סרט BR מאותו דיסק משום מה. ההשקעה בדיסקים מהירים אפשרית בתקציב שלך אבל התועלת גבולית ולהשקפתי לא מומלצת בגרוש:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=377910.msg3254273#msg3254273

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=444268.msg3803367#msg3803367

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=378679.msg3264863#msg3264863

מפרט ראשוני בלבד לדוגמה - חרישי, חזק מאוד ואף כולל מסך FHD 23 אינטש איכותי במיוחד (IPS) במחיר מצחיק:

מסך:

[..] DELL U2311 IPS 23' 1920X1080 WIDE ₪1534

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1156 2.93GHz 870 - BOX ₪1513

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 ₪644

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪266

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪843

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪115

מארז:

[..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪694

ספק כוח:

[..] ENERMAX ECO80+ 500W : EES500AWT ₪446

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

קרור למארז:

[..] NOCTUA NF-S12B-FLX 120mm - זמין במלאי ₪85

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB SATA2 ₪222

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪6938

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים, על התגובות והרצון הטוב.

הבנתי מהתגובות של שניכם שכדי לי לרדת מהרעיון של קירור במים, ומצא חן בעיני הרעיון של הפילטרים של ידעתי שקיימים.

אני אנסה למצוא מדריך לנקות אותם.

tmpusr, כמה דברים לי אליך:

המלצת על i7 870.

דבר ראשון אני לא מבין איך הוא מחירו הור רק 1.5K כאשר בקישור הבא הוא מופיע כ562$.

http://ark.intel.com/ProductCollection.aspx?familyID=28037&MarketSegment=DT

דבר שני, אני לא ממש מבין בזה, לא עדיף שלושה ערוצי זיכרון מאשר שניים?

אם יותר חשוב התדר, בהנחה שאני לא הולך לעשות OC, לא עדיף ה i5 -670?

הבנתי שכמות הזיכרון חשובה, לא כדי להשקיע עוד קצת בשביל 8 או 6?

הדבר היחיד שהטריד אותי עד התגובה שלך הייתה אם שווה לעבור את ה4 ו"להסתבך" עם מערכת 64bit.

אני יודע שאולי אני מציע דברים מנוגדים, זה לא כי אני רוצה הכל, אלא בעיקר בשביל לשמוע את התשובה ולהבין את השיקולים.

דבר אחרון, אפשר לחסוך 1500 שח על מסך שאני לא צריך, יש לי מסך 23 אינץ' כבר.

במה אפשר וכדי להשקיע אותם?

פורסם

המלצת על i7 870.

דבר ראשון אני לא מבין איך הוא מחירו הור רק 1.5K כאשר בקישור הבא הוא מופיע כ562$.

http://ark.intel.com/ProductCollection.aspx?familyID=28037&MarketSegment=DT

יכול להיות טעות באתר - גם אני מכיר את המחירים היקרים יותר אך צפויה ירידת מחירים משמעותית בקרוב (ראה ידיעה ב"חדשות") אז אולי הם הקדימו.

דבר שני, אני לא ממש מבין בזה, לא עדיף שלושה ערוצי זיכרון מאשר שניים?

תיאורטית כן - בפועל אין לכך סימוכין ומעבדי I7-930 עובדים בתדר נמוך יותר. ב-99% מהאפליקציות אין לטריפל צ'אנל תועלת של ממש בהשוואה לדואל, אבל לא מצאתי באנצ'ים לגבי מטלב.

אם יותר חשוב התדר, בהנחה שאני לא הולך לעשות OC, לא עדיף ה i5 -670?

תיאורטית כן, אבל ציינת שיש גם ריבוי משימות ולנ"ל יש רק שתי ליבות פיזיות מה שעלול ליצור צוואר בקבוק בעייתי.

זכור שניתן להריץ כמה חלונות MATLAB במקביל - אחד על כל ליבה. אמנם אז מתחיל להיות צוואר בקבוק בגישה לזיכרון אבל עדיין, כל עוד יש לך די RAM עדיין תקבל תוספת "ביצועים" אם במקום לערוך שני חישובים בטור תריץ כל אחד מהם בחלון נפרד במקביל. לא פי 2 ביצועים אבל בהחלט שיפור.

הבנתי שכמות הזיכרון חשובה, לא כדי להשקיע עוד קצת בשביל 8 או 6?

תמיד ניתן להוסיף. אני עובד על סימולציות מאוד מאוד כבדות ודי נדיר שאני נזקק ליותר מ-2-3G בפועל. לשיקולך.

הדבר היחיד שהטריד אותי עד התגובה שלך הייתה אם שווה לעבור את ה4 ו"להסתבך" עם מערכת 64bit.

MATLAB ב-64BIT בזבזני יותר בזיכרון אבל גם יודע לנצל יותר (32BIT יכול השתמש עד 2G למשל). לשיקולך. אותי זה כמעט ולא הגביל עד היום וזה לא משהו שאתה חייב להחליט בזמן הרכישה.

דבר אחרון, אפשר לחסוך 1500 שח על מסך שאני לא צריך, יש לי מסך 23 אינץ' כבר.

אתה כתבת "נכון להיום הרזולוציה שלי היא 1280 על 1024". זה רזולוציה של מסך 19' ענתיקה ולא מסך 23' שבאים ברזולוציה של 1920X1080. אנא ציין דגם מדוייק.

במה אפשר וכדי להשקיע אותם?

בכרטיס מסך שמסוגל להתמודד עם רזולוציית FHD או לחסוך לשדרוג עתידי של כרטיס מסך שיהיה נחוץ תוך שנה-שנתיים בגיימינג כבד ברזולוציות האלה.

ניתן גם להשקיע בדיסק מהיר במיוחד אם כי אני כלל לא בטוח שההבדל יהיה מורגש. הדעות חלוקות.

קרא כאן התלבטות דומה שלי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=458684.0

פורסם
  • מחבר

שמתי לב ששלושה ערוצי זיכרון מכריחים אותי לעלות למעבדים של 130W. ואני מניח שזה לא תואם את השקט ורמת החום הרוציה לי. אם אני טועה אנא תקנו אותי.

האם זה נכון להגיד שכאשר אני מתלבט בין מעבד מרובע ליבות עם תדר נמוך יחסית למעבד כפול ליבות עם תדר גבוהה אני בעצם מתלבט בין כמות לאיכות?

אם אני מחפש במחיר יותר נמוך יש לי את האפשרויות של i7-860 עם 4 ליבות ותדר של 2.8

לעומת i5-680 שהוא רק עם 2 ליבות אך עם תדר של 3.6.

אם אני ממש מתעקש לקחת במחיר יקר גם וגם, יש את ה i7-880 שב20$ עובר את i7-870 שהצעת, מבחינת התדר.

יש גם את ה i7-875K במחיר טוב, הוא נראה לי ממש דומה ל 870, אז איך יכול להיות שהוא ביותר מ200$ הבדל מחירים? אני מניח שלא רק הליבות והתדר הם מה שחשוב.. אבל לא הבנתי בדיוק מה עושה את ההבדל.

-----

האמת ששמתי את הרזולוציה הזאתי כי היא היחידה שאני רואה בה חלק, מבין האפשרויות המוצעות לי בSettings.אין לי בכלל את האפשרות ל 1920X1080. אולי חסר לי דרייבר? כשהתקינו לי את המחשב אמרו לי ששמו לי דרייבר :x

דגם המסך שלי הוא SynceMaster 2494HS של Samsung.

-----

למען האמת אני לא משתמש כבד ב Matlab כמוך, בטוח שלא לפרנסה, אלא יותר כתחביב ולימודים אקדמיים (מדעי המחשב ומדעי המוח -> בינה מלאכותית).

העניין הוא שההורים ממנים לי את התקציב למחשב הזה לקראת הלימודים, ולאחרי כן תיהיה לי יותר בעיה לשדרג או לקנות חדש מבחינה כליכלית. לכן אני רוצה למצות את הסכום שניתן לי בשביל מחשב שיחזיק מעמד הרבה זמן, גם לצרכים עתידיים ולא רק נתונים.

אם אני מחלק תקציב בצורת החלוקה הבאה

מעבד 1500

לוח אם 1000

זיכרון 1000

כרטיס מסך 1500

ספק כוח 500

מארז 500

קירור 400

צורב 100

הארד דיסק 250

אני מגיע לסכום של 6750, וגם זה אחרי שעיגלתי למעלה כמה דברים. (זה היה לפני הדיון, ולא הוכלל ההארד דיסק המהיר).

האם זה לא נכון לחלק ככה? חילקתי את הסכומים פחות או יותר לפי איך שאני מבין את סדרי החשיבויות ונראה כאילו פספסתי המון בכרטיס המסך ובלוח האום, וגם כן בזיכרון.

הייתי רוצה לנסות למצות את הסכום שניתן לי על מנת לשאוף לביצועים טובים לאורך זמן ממושך ככל הניתן, הדבר היחיד שאולי תיהיה לי אפשרות לשדרג היא הזיכרון, אבל זה גם לא בעתיד הקרוב.

פורסם

החלוקה פחות או יותר בסדר, גם אם מופרזת מאוד פה ושם (לוח אם, זכרונות למשל).

למעבדי I7-860/870 יש יכולת OC אוטומטית (turbo boost) שמעלה את תדר ליבה בודדת במידה והשאר לא מועמסות (עובד הכי טוב תחת WIN7 לפי הסקירות) ואז הבדלי התדר די מצטמצמים וכך גם הבדלי הביצועים. גם כך מדובר באחד המעבדים החזקים שיש ועם 4 ליבות פיזיות בכל מקרה תקבל את הטוב בכל העולמות במחיר שפוי.

רק קח בחשבון שצפויה ירידת מחירים משמעותית בשבוע-שבועיים הקרובים למעבדי אינטל והתמונה עלולה להשתנות.

לגבי המסך - אם אתה משתמש במסך הזה ברזולוציה שציינת זה פשוט עצוב :(

זה כמו לנסות לאכול במסעדת יוקרה אחרי טיפול שיניים כשההרדמה עוד לא פגה.

לא מבין מה הבעיה אבל ממליץ לך בחום לפתור אותה במהרה ולעבוד ברזולוציה הטבעית שלו: 1920X1200

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727604

מפרט כמעט ללא חריגה - איכותי במיוחד, חרישי וחזק מאוד למטלב וגיימינג על 1920X1200

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1156 2.93GHz 870 - BOX ₪1513

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 ₪644

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪266

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1477

צורב DVD:

[..] PIONEER DVDRW DVR-218LBK X22 - SATA - BLACK ₪159

מארז:

[..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪694

ספק כוח:

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-D14 ₪400

קרור למארז:

כמות:3

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪363

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪6483

* זיכרון תמיד תוכל להוסיף. קשה לי להאמין שתזדקק ליותר מ-4G בזמן הקרוב.

* כרטיס מאוד חזק עם קירור מצויין. לאחרונה יש יותר ויותר חברות שמציעות האצה של MATLAB באמצעות CUDA שנתמכת רק בכרטיסים של NVIDIA. אין לי ניסיון אישי בעניין אבל מכל מה שחקרתי, מדובר בפתרונות מאוד מוגבלים ויקרים. הנוסף, כרטיס NVIDIA מקביל גם יעלה יותר וגם חם בטירוף וזללן הספק מה שהולך חזק נגד עניין השקט במפרט.

* המאווררים ששמתי איכותיים, חזקים ושקטים יותר לאורך זמן מאלה שבמארז. לא חובה ותמיד תוכל לעשות את ההחלפה בהמשך. זה פשוט למדי.

* אפשר לקחת SCYTHE MUGEN2 REV B בכמעט חצי מחיר שגם כן יקרר מצויין ברמת שקט מאוד קרובה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום שוב! תודה על כל העזרה, המפרט שנתתם פה היה אומדן השוואה מאוד טוב לכל רכיב אחר שבדקתי.

בסופו של דבר לקחתי את המפרט הזה לחנות שעובדת עם החברה של אבא שלי, והציעו לי את המפרט הזה שהם טוענים שהוא בכמה מאות שקלים הרבה הרבה יותר טוב.. רק אני לא בטוח כמה הם אובייקטיבים ועד כמה כדאי כל פריט, תוכלו להסתכל ולתת את דעתכם?

המפרט:

מארז 63RA COMPUCASE שחור

ספק כח 12CM A.PFC LITEPOWER 600W THERMALTAKE

לוח אם P55 USB3 BIG BANG FUZION MSI

מעבד אינטל 2.93GHz 8MB CORE I7 1156 QUAD 870

מאוורר למעבד AM3/1366/1156 HEAT-PIPE COLD BIT

מאוורר למארז COLD BIT 12CM X2

זכרון KVR KINGSTON 4GB DDR3 1333Mhz

כ.מסך Nvidia GeForce GTX470 1280MB-5 MSI

צורב SATA LG DVDX24 DL שחור GH24NS50

דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA2 64MB C.G WD

סה"כ:7340ש כולל מעמ

כמובן שעדיין חשוב השקט והחום. המוכר אומר שהוא לא דואג מאף אחד משני אלו... מה אתם אומרים?

פורסם

בסופו של דבר לקחתי את המפרט הזה לחנות שעובדת עם החברה של אבא שלי, והציעו לי את המפרט הזה שהם טוענים שהוא בכמה מאות שקלים הרבה הרבה יותר טוב.. רק אני לא בטוח כמה הם אובייקטיבים ועד כמה כדאי כל פריט, תוכלו להסתכל ולתת את דעתכם?

המפרט:

מארז 63RA COMPUCASE שחור

ספק כח 12CM A.PFC LITEPOWER 600W THERMALTAKE

לוח אם P55 USB3 BIG BANG FUZION MSI

מעבד אינטל 2.93GHz 8MB CORE I7 1156 QUAD 870

מאוורר למעבד AM3/1366/1156 HEAT-PIPE COLD BIT

מאוורר למארז COLD BIT 12CM X2

זכרון KVR KINGSTON 4GB DDR3 1333Mhz

כ.מסך Nvidia GeForce GTX470 1280MB-5 MSI

צורב SATA LG DVDX24 DL שחור GH24NS50

דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA2 64MB C.G WD

סה"כ:7340ש כולל מעמ

כמובן שעדיין חשוב השקט והחום. המוכר אומר שהוא לא דואג מאף אחד משני אלו... מה אתם אומרים?

^

:kopfpatsch::facepalm::jump::nixweiss::pissed::nono::bash::s07: ???

בטח שהוא "לא דואג" - הוא לא משלם ולא משתמש במחשב! מה יש לו להפסיד? במיוחד כשהוא גובה על הזבל הזה מחיר מופקע... :jump:

ה"חברה" הזו היא איבורי במקרה?

במילה אחת - ביזיון! :kopfpatsch:

ובשתי מילים - רמאים וגנבים! :pissed::bash:

תגיד לאביך היקר ש-99% שמרמים אותם על בסיס יומיומי - הוא מוזמן לכאן לפרט מה הוא קונה מהם ובאיזה מחיר ואנחנו כבר נוכיח לו את זה.

רק שתדע - זו הסיבה שאני כאן באתר על חשבון זמני החופשי וללא כל תמורה - כדי למנוע ככל יכולתי מאנשים ליפול לפח של עשרות הרמאים והגנבים שיש בתחום בפרוץ הזה שמנצלים את בורותם של אנשים ואת היד הקלה על הארנק של ההורים שמבינים עוד פחות.

אין לי כוח להתחיל לפרט למה ומדוע זה ביזיון אבל תשלם הרבה יותר על מפרט רועש וחם בהרבה עם רכיבים נחותים משמעותית ובעל ביצועים כמעט זהים.

למזלך הטוב NVIDIA בדיוק הוציאו את הכרטיס אולי המשתלם ביותר לשימושים שלך, ה-GTX460 שמתומחר במחיר מצויין, תומך CUDA אם תרצה וקריר וחסכוני בהרבה בהספק מאחיו הגדול. מעט חלש מה-HD5850 אבל ממילא אתה לא גיימר אקסטרים, נכון?

מפרט חליפי ועדכני:

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1156 2.93GHz 870 - BOX ₪1453

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 - זמין במלאי ₪626

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX460 "GOLDEN SAMPLE" 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1212

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] ANTEC P182-B w/o PSU ₪682

ספק כוח:

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-D14 - זמין במלאי ₪375

קרור למארז:

כמות:3

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE MOMENTUS XT SSD 500GB ₪695

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪6367

* ללא חריגה

* עם דיסק יחודי המשלב SSD עם קשיח בנפח נורמאלי. מהיר בהרבה מכל דיסק מכני ועדיין במחיר/נפח שפוי.

עדיין, כפי שציינתי קודם, אני בספק רב אם צוואר הבקוק יהיה הדיסק הקשיח אבל כיוון שהוא גם קריר, שקט וחסכוני מאוד

ונכנס בקלות לתקציב לקחתי אותו בכל זאת.

* איכותי וחרישי במיוחד

* כרטיס מסך תומך CUDA קריר וחסכוני עם ביצועי על למחירו ובכלל. משתלם במיוחד עבורך.

* אפשר לקחת SCYTHE MUGEN2 במקום ה-DX14 ולחסוך לא מעט עבור רמת שקט קרובה למדי

* גם 3 המאווררים החליפיים לא הכרחיים - תמיד תוכל להחליף בהמשך.

* מארז/ספק איכותיים ובעיקר שקטים במיוחד.[br]פורסם בתאריך: 4.08.2010 בשעה 13:24:11

רק לשם השוואה, המפרט שהוא נתן לך עולה בחנות איכותית כמעט 2000 ש"ח פחות וזה עוד בלי ה"טובות לאבא"!

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1156 2.93GHz 870 - BOX ₪1453

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-USB3 - זמין במלאי ₪626

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255

כרטיס מסך:

[..] INNO3D GTX470 1280MB GDDR5- RETAIL ₪1707

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] COMPUCASE 63RA-NPS w/o PSU ₪154

ספק כוח:

[..] THERMALTAKE LITEPOWER 600W - W0355RE ₪359

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪136

קרור למארז:

[..] GLACIALTECH 120mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT12025-HDLA1 ₪40

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 7200.12 1TB SATA2 ₪320

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪5458

פורסם
  • מחבר

אני חושב שפספסת את "גולת הכותרת של המפרט" - ככה הוא קורה ללוח אם שהוא הציע שעולה בערך 1600 שקל. עם גוף קירור משלו.

לטענתו זה "מה שמנצח על כל התזמורת" ולכן הוא נתן לי את הטופ שבטופ :\

ששאלתי אותו לגבי ההבדל בין הכרטיסים הגרפיים הוא אמר שהג'יפורס יותר חזק (מה שגם מצאתי נכון במה שקצת בדקתי) אבל יש לו מאווררים גדולים והוא יהיה שקט להפליא. לשאלתי אם אני צריך כזה כרטיס חזק בהנחה שאני לא "שחקן כבד", הוא ענה פשוט שזה הכרטיס הכי טוב.

בדקתי גם את המארז שנתת לי וראיתי עליו ביקורות טובות כאחד שקט בשל 3 השכבות שלו, ונקי בשל הפילטרים.

האיש בחנות אמר שהמארז שהוא נתן מצוייד במאווררים טובים ולא תיהיה לי בעיה של חום בכלל, לתוך עניין המאווררים לא נכנסתי אף פעם אבל מה שגרם לי להרים גבה היה שהוא ציין כעובדה שפילטרים זה דבר טיפשי ששואב אליו אבק, נסתם וחוסם את פתחי האיורור של המחשב כך שזה לא פרקטי בעליל. מה גם שהוא ציין שהם לא יותר מידי עוזרים ובכל זאת למחשב ייכנס אבק. נשמע לי מוזר אחרי מה ששמעתי בפורומים, עד כמה הוא צודק\טועה(\מטעה)?

אני לא יודע, הוא תיאר שיש תיילי נחושת שמספקים קירור יותר טוב, בחלק מהרכיבים ואמר שזהו מארז הרבה יותר טוב מזה שאני הבאתי אליו.

אם יהיה לך כוח, אפילו יותר מאוחר, כן לפרט טיפה למה ומדוע זה ביזיון אני אוכל להראות זאת לאבא שלי שיילמד להבא, כי אני לא יודע כמה פעמים הוא כבר קנה אצלם ציוד.

אני גר בתל אביב והחנות שנתת ממוקמת באשדוד לפי מה שהבנתי, ויהיה לי קשה להגיע אליה במקרה ואני אצטרך לממש את האחריות שמגיעה לי.

בכל מקרה, אמרתי לאבא שלי את הדעה פה בפורום, והראתי לו שיש כאן רמה מקצועית גבוה, ולכן הוא ביקש ממני לחפש חנות אחרת - באזור המרכז - אמינה, עם אחריות.

הוא ציין שהוא ייקנה מחשב רק מחברה שקיימת לפחות 4-5 שנים, שלא תעלם לו אחרי שנה עם האחריות שלה.

תוכל להמליץ לי על חנות כזו?

תודה רבה על האזהרה, הדעה והעזרה!!

פורסם

רק בקצרה לגבי המפרט:

* לוח אם מפגר וחסר טעם לחלוטין

* מארז אולי הכי בסיסי שיש ממשפחה רועשת במיוחד.

* לגבי השטויות על הפילטרים חבל לענות בכלל.

* ספק סביר ובהחלט לא מהאיכותיים והשקטים שיש

* ציוד קירור עלום שם וודאי שלא מומלץ למי ששקט בראש מעייניו עם מפרט כזה.

* כרטיס מסך חזק מאוד אבל מיותר לך לגמרי וכלל לא משתלם (וגם סופר-יקר).

ומעל הכל - המחיר המופרך לחלוטין לזבל הזה!

לגבי חנות, מידע אישי אני יכול רק להמליץ בחום על זיגזג2000 מיהוד:

http://www.zigzag2000.co.il/

ידועה בפורום בעיקר במקצועיות ובשירות המצויין שלה.

עם זאת, לא רואה כל בעיה עם IQPC - אני קניתי משם בהרבה כסף לאורך זמן רב ואני מב"ש בכלל.

מניסיוני האישי (ושל רבים כאן בפורום) - מקצועיות ושירות מעל ומעבר.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=444872.0

יש עוד חנויות שלפחות מההתרשמות בפורום כדאיות לקניה כמו RSM למשל אבל לי אין ניסיון אישי איתן.

עשה חיפוש בפורום ותתרשם, למשל:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=444872.0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=455458.msg3889596#msg3889596

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451705.msg3862619#msg3862619

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=432579.msg3718683#msg3718683

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=450948.msg3856502#msg3856502

פורסם

פותח התדר

אם אתה יכול להראות פירוט של המפרט עם המחירים על כול חלק בשביל שאני יוכל להבין איך הוא הגיעה ל 7.3 אלף שקל ...

בתקציב הזה

אפשר לשים שני כרטיסי 470GTX מעבד אולי טיפה חזק יותר ויש מצב ישאר עודף :screwy:

אה כן ... ציין את שם החנות

תודה ....

אהה כן וקצת חשיבה הגיונית גם למי שלא מבין

מעבד - אותו דבר

כרטיס מסך - אין הבדל משמעותי בכלל (יש אבל סביר להניח שלא תרגיש אותו ברוב המיקרים )

אותו כמות זיכרון

איך לקבל תוספת ביצועים ? לוח אם ?

תחשוב על זה ככה

כול דבר זה צינור והכוח של הצינור זה הגודל

כמה שהצינור יותר גדול יעבור יותר מים נכון ?(לצורך המחשה כמובן חח)

אז למשל המפרט שלך

המעבד נגיד צינור 5

הזיכרונות צינור 5

הכרטיס מסך צינור 5

הלוח אם צינות 25

מה יקרה ? יעבור בכמות של צינור5

אז איפה השיפור ? לא קיים אפשר לשים לוח אם (5) וזהוא אותו דבר ...

זה לא נותן כלום שורה תחתונה ... וזה ההסבר הכי פשוט שיכולתי לחשוב עליו

פורסם

גם אני הייתי שמח אם תמסור את שם החנות - לטובת שאר שוכני הפורום למען ידעו להיזהר ולהזהיר אחרים.

עריכה: אני מזמין את אביך להצטרף לדיון בנושא... הוא בטח קרוב יותר בגיל אלי מאשר אליך ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים