האם אתם אוכלים חמץ בפסח או לא? - עמוד 4 - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

האם אתם אוכלים חמץ בפסח או לא?


ariel-ro

האם אתם אוכלים חמץ בפסח או לא?  

823 הצבעות

  1. 1. האם אתם אוכלים חמץ בפסח או לא?

    • כן, אני אוכל חמץ
    • לא, אני לא אוכל חמץ ומקפיד לאכול בכלים כשרים לפסח
    • לא, אני לא אוכל חמץ, אבל אין לי בעיה לאכול בכלים שלא כשרים לפסח


Recommended Posts

  • תגובות 136
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

כנ"ל.

ומה אתה עושה כאן? התחלת להכנס . תיזהר הגמילה ק-ש-ה .

חחח רוני לא כל הפורום הזה אנטי דתיים :xyxthumbs:

תלוי בכלי.

חרס ,ופלסטיק אין אפשרות להכשיר - כי הוא בולע את החמץ ולא ניתן להוציאו.

אבל זכוכית מתכת אפשרי , פשוט במדיח כלים זה לא מספיק.

אני נזכר בפסח שעשו אצלנו בשבטה שהייתי בצבא, הוציאו את כל הכלים הביאו מבער ושרפו את כל הסכו"ם, שולחנות (הרגלים) שרפו את החורים הקטנים שיש בעגלות חימום, וואי היה טירוף כל שבוע המטבח פעל עד איזה 2-3 בלילה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תלוי בכלי.

חרס ,ופלסטיק אין אפשרות להכשיר - כי הוא בולע את החמץ ולא ניתן להוציאו.

אבל זכוכית מתכת אפשרי , פשוט במדיח כלים זה לא מספיק.

אדון רוני מדען טילים דתי ,הסבר לי כיצד כלי יכול "לבלוע" חמץ ?!

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תלוי בכלי.

חרס ,ופלסטיק אין אפשרות להכשיר - כי הוא בולע את החמץ ולא ניתן להוציאו.

אבל זכוכית מתכת אפשרי , פשוט במדיח כלים זה לא מספיק.

רוני, לידע כללי, כלי זכוכית לא פולטים ולא בולעים בכלל, ואין צורך להכשירם, מספיק לשטוף אותם במים צוננים(כמו ששוטפים כל השנה), האשכנזים מקפידים יותר, ודינם ככלי חרס, אבל הם יכולים ע"י טבילה 3 פעמים במים רותחים בכלי ראשון.(עובדיה יוסף)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ללא ספק מגזימים שם.... לא צריך להתחיל לפרק כיסא, בכל מקרה הלכלוך הזה לא ראוי למאכל כלב ולכן לא חמץ...

אני מסכים איתך.

אם הבית נקי במשך כל השנה, ואתה שומר על הניקיון, אז לא צריך לנקות מעבר לזה.

כמובן שאת המטבח מנקים יותר, כי יש שם חמץ, במקרר, בארונות ששומרים חמץ וכד'.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני זוכר שכבר מאז שהייתי ילד ממש קטן פשוט לא הבנתי את ההיגיון מאחורי הבהלה הזאת לחמץ והנהירה הזאת אחרי מצות ודברים שעשויים מקמח מצות.

זה פשוט אבסורד בעיניי. ג'בטה ומצה עשויים מאותו קמח בדיוק. אותו קמח.

איך עושים קמח מצות? לוקחים בצק רגיל - עושים ממנו מצה ואז טוחנים את המצות דק דק עם מים עד שנהיה קמח.

להפריד חלב ובשר - נגיד. יש היגיון בהפרדה.

לא לאכול חזיר - נגיד. יש איסור מוחלט.

אבל לאסור לאכול משהו שאתה אוכל רק פשוט בדרך הכנה שונה?! מה?! מה הלאה - חג שבו במשך שבועיים יהיה צריך לנקות את הבית מכל ה"בישול" ולאכול רק "טיגון"? ><

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אין בעיה בקמח ,יש בעיה בבצק שמעורבב עם מים- שהחמיץ, את המצה עושים בזמן קצוב שהקמח עדיין לא החמיץ.

אממ מה בעיה לבשל תבשלים .

יש כיום כל -כך הרבה מוצרים כשרים לפסח.

החג שבוע.

לגבי ניקיון , אם כבר מנקים- אז מנקים יסודי [לפחות פעם בשנה]

לכן גם בלי קשר לחמץ .

בקשר לחלונות , יש מקרים שדווקא יש שם פירורי חמץ.

האיסור על אכילת חמץ בפסח, הוא הנאה ממנו ואף החזקתו "בל יראה ובל ימצא".

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

את המצה עושים בזמן קצוב שהקמח עדיין לא החמיץ

לדעתי קרוב לוודאי החומר מחמיץ מרגע שהוא בא במגע אם המים הלחות באוויר. מתימטית כמות החמץ בחומר תהיה בטח משהוא שמזכיר e^x

מה שבטוח - במקרה הזה כמות החמץ במצה גדולה פי כמה מהכמות ש 'נספגת בכלי האוכל' (יש דבר כזה ?)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...