עבור לתוכן

"שרה אמרה לי: אני האמא של מדינת ישראל"

Featured Replies

פורסם

תקרא את פרטי המקרה כי אתה לא מדייק במה שאתה אומר וממהר לשפוט אנשים.

אם אני לא טועה אתה לא היית שם כדי שתוכל לספר לי מה בדיוק קרה ולמה? נכון? אולי אני טועה...

הכולה עובדת ניקיון הזו היא גם בן אדם אתה לא חושב? משם שמגיע לה יחס של בן אדם, אם יש לה תלונה לפחות ראוי לבדוק אותה לעומק.

• תגובות 145
  • צפיות 10.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תקרא את פרטי המקרה כי אתה לא מדייק במה שאתה אומר וממהר לשפוט אנשים.

אשמח אם תגיד לי במה אני לא מדייק

אם אני לא טועה אתה לא היית שם כדי שתוכל לספר לי מה בדיוק קרה ולמה? נכון? אולי אני טועה...

לא סיפרתי לך "בדיוק מה היה שם", אמרתי מה אני מניח שסביר יותר שקרה, ובכל מקרה, אמרתי שגם אם כל פרטי המקרה נכונים -- *עדיין* אני חושב שאין הצדקה לתביעה כזו, כיוון שהיא יכלה להתפטר הרבה קודם, ולמצוא עבודה במקום נורמלי. קורה שיש סכסוכים או חיכוכים בין אנשים, לא צריך לחכות ולתת לזה להפוך ל-"השפלה ארוכת שנים" - עדיף פשוט לעזוב ולחפש מקום אחר (אלא אם כן מדובר בהתנכלות או התעללות שמהווה עבירה פלילית).

הכולה עובדת ניקיון הזו היא גם בן אדם אתה לא חושב? משם שמגיע לה יחס של בן אדם, אם יש לה תלונה לפחות ראוי לבדוק אותה לעומק.

קודם כל, תאמין לי שעכשיו שהעניין מתוקשר, הוא כנראה יבדק לעומק. דבר שני, חשוב לי להדגיש שלא אמרתי שהיא "כולה עובדת נקיון" אלא אמרתי שאלה כולה עבודות נקיון, שמהוות יחסית משהו שלא דורש כישורים רבים מיוחדים, או הכשרה יקרה וארוכה. זה גם משהו שיש לו יחסית ביקוש גבוה ולכן לא קשה למצוא עבודה בו (בטח לא בשכר מינימום). מה שאמרתי הוא שמהתיאורים שלה, לא היה שום דבר טוב בעבודה הזו, השכר היה גרוע, המעסיקה שלה צעקה עליה, הציבה בפניה כל מיני דרישות מעצבנות, היו המון תנאים שצריך לעמוד בהם - ובכלל - היא סבלה שם --

אז השאלה היא לא האם "זה קרה או לא" - כי כמו שאמרתי, זה פחות משנה --- השאלה היא למה היא לא עזבה, ובמקום זאת בחרה להישאר ולתבוע רק לאחר 5 שנים.

פורסם

מה שאמרתי הוא שמהתיאורים שלה, לא היה שום דבר טוב בעבודה הזו, השכר היה גרוע, המעסיקה שלה צעקה עליה, הציבה בפניה כל מיני דרישות מעצבנות, היו המון תנאים שצריך לעמוד בהם - ובכלל - היא סבלה שם --

אז השאלה היא לא האם "זה קרה או לא" - כי כמו שאמרתי, זה פחות משנה --- השאלה היא למה היא לא עזבה, ובמקום זאת בחרה להישאר ולתבוע רק לאחר 5 שנים.

זכותה המלאה, אין בדבר שום דבר פסול.

זה ממש לא רלוונטי מה הביקוש של אותו תפקיד שהיא מילתה,

זכותה להשאר במקום העבודה ולא לספוג עלבונות ותנאים רעים ובמידה

וזה היה המצב, זכותה גם להשאר 10 שנים ולתבוע לאחר העזיבה.

אגב, יש הרבה מקרים בשוק הישראלי שאתה עובד במקום שנה ומשהו

ואז פתאום מתחילים להוריד לך יותר מדי בשכר על X,Y,Z או שינו חוזה

או עוד כל מני דברים לא חוקיים כאלה ואחרים, אז מה, תסכן את מעמדך

בתביעה ומיידית ועזיבה? התשובה היא לא.

אתה תחכה לסוף העסקתך, כאשר לאחר מכן אתה יכול לתבוע את החברה

על כל הרעות.

פורסם

זכותה המלאה, אין בדבר שום דבר פסול.

זה ממש לא רלוונטי מה הביקוש של אותו תפקיד שהיא מילתה,

זכותה להשאר במקום העבודה ולא לספוג עלבונות ותנאים רעים ובמידה

וזה היה המצב, זכותה גם להשאר 10 שנים ולתבוע לאחר העזיבה.

אוי עשה לי טובה. ברור ש-"זכותה" לעשות מה שהיא רוצה - אני פשוט טוען שזה מגוחך, ובדיוק על זה אני מעביר ביקורת.

"זכותך" לתבוע את מקדולנדס על זה שאכלת את ההמבורגר שלהם - ולכן השמנת (מה שאכן קרה בפועל בארה"ב, ואם אני לא טועה הם גם זכו בתביעה). האם זה נראה לך הגיוני? סביר? מוצדק? מוסרי?

אגב, יש הרבה מקרים בשוק הישראלי שאתה עובד במקום שנה ומשהו

ואז פתאום מתחילים להוריד לך יותר מדי בשכר על X,Y,Z או שינו חוזה

או עוד כל מני דברים לא חוקיים כאלה ואחרים, אז מה, תסכן את מעמדך

בתביעה ומיידית ועזיבה? התשובה היא לא.

היה לה מעמד? לפי איך שהיא מתארת את זה היא זכתה מלכתחילה לתנאים הכי גרועים שיכולים להיות - ושאותם היא לא הייתה מאחלת לאויביה הגרועים ביותר. על פי התיאורים שבתביעה, נשמע שגב' נתניהו ממש "רדתה" בה. היא גם זכתה בסך הכל בשכר מינימום תמורת אותם כל השפלות. אז על איזה מעמד אתה מדבר בכלל? מה היה לה פה בדיוק להפסיד מעזיבה? בוא נדבר קונקרטית לגופו של עניין, ולא על איזה עובד היפוטטי בחברה W שחושש לאבד את מעמדו הרם.

פורסם
  • מחבר

הראו בחדשות שאכן תלושי המשכורת מעידים כי היא עבדה במשכורות שהם מתחת למינימום כולל אי תשלום על עבודות שבת.

תרשו להגיד, אם אשתו של ראש הממשלה עושה זאת, אז כל אחד ייעשה זאת!

ו-MILF בטח ייגיד "שרה נתניהו? מה פיתאום היא אישה מכובדת, אין סיכוי שהיא תעשה דבר כזה. אם היא לא מרוצה שתחפש מקום אחר לעבוד".

צר לי להגיד לך מנהל ייקר, אבל יש הוכחות שהיא קיבלה תלושי משכורת עלובים של 3K+.

ממשלה של מושחתים, זה כל מה שיש לי לומר.

רק לראות את הפנים של ביבי היום בממשלה הייתה מצחיקה. :smile1:

פורסם

הראו בחדשות שאכן תלושי המשכורת מעידים כי היא עבדה במשכורות שהם מתחת למינימום כולל אי תשלום על עבודות שבת.

צר לי להגיד לך מנהל ייקר' date=' אבל יש הוכחות שהיא קיבלה תלושי משכורת עלובים של 3K+.

[/quote']

בדיוק כמו שאמרת, אם היא לא הייתה מרוצה היא הייתה צריכה לחפש מקום אחר לעבוד. לגבי אי-תשלום שכר, אם אכן הדבר נכון - הייתה צריכה (לאחר ההתפטרות) לדרוש את שכרה ובמידת הצורך להגיש תביעה (לגבי התלוש הבודד) בבית משפט. להמשיך לעבוד שם 5 שנים ואחר כך להתבכיין זה פשוט אידיוטי.

ממשלה של מושחתים, זה כל מה שיש לי לומר.

דמגוגיה זולה. במקום סתם לומר מילים לשם אמירתן, תנסה רגע לעצור ולחשוב האם מה שאתה כותב רלוונטי לנושא.

אם זה לא ברור, אז במילים אחרות אשמח אם תסביר לי מה הקשר בין יחסי העבודה או היחסים הבין-אישיים של שרה נתניהו עם אנשים שונים בעולם, ובין הממשלה הישראלית, ובמקביל, אשמח אם תסביר לי מה הקשר בין התייחסות פוגעת בעובד, לבין שחיתות.

פורסם
  • מחבר

לפיסיקה השנייה אין לי מה להתייחס כי זה מיותר ושקוף לחלוטין.

(אין לי מושג למה אפילו שאלת זאת).

בדיוק כמו שאמרת, אם היא לא הייתה מרוצה היא הייתה צריכה לחפש מקום אחר לעבוד. לגבי אי-תשלום שכר, אם אכן הדבר נכון - הייתה צריכה (לאחר ההתפטרות) לדרוש את שכרה ובמידת הצורך להגיש תביעה (לגבי התלוש הבודד) בבית משפט. להמשיך לעבוד שם 5 שנים ואחר כך להתבכיין זה פשוט אידיוטי.

אולי היא תיכננה להמשיך לעבוד אצלה 5 שנים נוספות ואז לתבוע כדי להאכיל אותה חזק.

חוץ מזה ביבי הוא מבוסס+++++ כך שאין לי מילים לזה ששילמו לה משכורת מינימום.

עוזרת בית שהיא מפשוטי העם לא נראה לי שיהיה לה את האומץ ללכת ראש בראש עם אישה עם כוח... יש פה עובדות והעובדות אומרות שהראו בחדשות תלושי משכורת נמוכים.

אפילו אם זה לא מתחת למינימום, ממשפחת ראש הממשלה הייתי מצפה להרבה יותר מעבר למינימום...

מה שעשתה שרה זה סוג של פלצנות והרמת האף למעלה... (לפחות בעניין המשכורת).

אם גם יוכיחו שהיה עלבונות אז בכלל זה מכה בשביל שרה.

מזכיר לי את הקטע עם דני אילון והשגריר הטורקי, מעשה דיי טיפשי להרים את האף ולהראות כמה עם ישראל הוא פלצני.

פורסם

אתה מדבר הרבה אבל לא אומר בעצם כלום

לפיסיקה השנייה אין לי מה להתייחס כי זה מיותר ושקוף לחלוטין.

(אין לי מושג למה אפילו שאלת זאת).

זה שאין לך תשובה לא אומר שאתה צריך להתחמק מהשאלה.

אולי היא תיכננה להמשיך לעבוד אצלה 5 שנים נוספות ואז לתבוע כדי להאכיל אותה חזק.

כל מילה נוספת מיותרת... אתה פשוט כנראה מתעקש להוכיח שאני צודק?

חוץ מזה ביבי הוא מבוסס+++++ כך שאין לי מילים לזה ששילמו לה משכורת מינימום.

אפילו אם זה לא מתחת למינימום' date=' ממשפחת ראש הממשלה הייתי מצפה להרבה יותר מעבר למינימום...

[/quote']

אתה ואני (למרבה המזל) לא חיים עדיין במדינה קומוניסטית , ולכן, רכושו של אדם שייך רק לו, ולא לכלל. גם לבן אדם העשיר ביותר במדינה, יש זכות בעלות על כסף שהרוויח ביושר ובאופן חוקי.

יש אנשים בארץ שמקבלים משכורת מינימום, ויש עבודות שהתשלום בעדן הוא שכר מינימום. זו המציאות, וזה השוק החופשי. שכר המינימום נקבע מלכתחילה כדי למנוע ניצול מכפיר של עובדים, כך שמי שמקבל אותו, מקבל את מה שהמחוקק חשב שראוי שאדם יקבל - במינימום (כלומר, לכל הפחות). עצם העובדה שאדם עשיר ומעסיק אנשים אחרים, לא מחייבת אותו לשלם להם יותר ממה שהוסכם איתם בתחילת העסקתם.

אם האישה הסכימה מלכתחילה לשכר מסויים, היא אינה יכולה להתלונן עליו לאחר 5 שנים שבהן קיבלה את השכר.

אם לא קיבלה את השכר המגיע לה (כלומר זה שהוסכם עליו) - רק אז תוכל לבוא בטענות, למרות שכמו שאמרתי, גם אז -- הייתה צריכה במקביל לעזוב את העבודה ולא להמשיך להישאר שם. יכול להיות שלא היה לה את "האומץ" ללכת נגדה (במידה ולא קיבלה את שמגיע לה) - אבל זה לא אומר שהיא הייתה צריכה להישאר ולהמשיך לעבוד שם, בטח שלא אם היה לה כל כך רע שם וכו' וכו'

פורסם

איך MILF's קשורות לעניין ???

פורסם

קודם כל הערה אחת למר Klayhamn - עובד לא יכול "להסכים" לשכר של פחות ממינימום (לרבות התחשיב עבור שעות נוספות וסופי שבוע). גם אם בחוזה ההעסקה נקוב שכר נמוך יותר, והעובד ממשיך לעבוד - בתום תעסוקתו יש לו זכות מלאה לתבוע את המגיע לו על פי חוק (עד לזמן מסויים אחורה עקב "התיישנות").

גם אם הניסוח נראה בעייתי ממבט ראשון, שכן "מה מונע מהעובד להתפטר ולחפש מקום אחר אם לא נותנים לו את השכר המגיע לו", תנסו להבין שאם זה אכן היה המצב מהר מאוד היתה נוצרת "נורמה" בקרב מעסיקים, של לשלם פחות מהמינימום לעובדים מבלי שהם יוכלו לעשות כלום כי זה מה שכולם עושים - והמושג שכר מינימום היה מאבד כל משמעות (לא שכיום הוא גבוה, כן?). לכן החוק מנוסח כמו שהוא.

ועם זאת, מחליאה אותי כל ההתעסקות בפרשה ה"חמורה" הזו על גבי המדיה. הרי ברור שלא העוזרת ושלומה זה מה שמעניין אותם - אלא ההזדמנות לנגח את נתניהו פעם נוספת, ויהי זה באמצעות האשמות אמיתיות או מצוצות מן האצבע, שהרי הטענות של העוזרת עוד לא נבדקו בכלל. בשביל השמאל נתניהו ימני מדי, זה הכל (ועדיין בשביל הימין הוא שמאלני מדי). הם סתם קפצו על הסיפור הזה, ואני לא מופתע אם התברר שגורמים מסויימים דרבנו את אותה עוזרת להגיש את התביעה רק בגלל המטרות שלהם.

פורסם

שמאל וימין :lol:, האשליה הכי גדולה בעולם, חשבתי שסיכמנו שאם הולכים מספיק שמאלה אז מגיעים ימינה, מי שר הביטחון? מי זכה בבחירות?

הבנתי...

בקשר לפרשיה הזו, שוב, לפחות ראוי לבדוק לעומק את ההאשמות האלה, אתה אדון Klayhamn מבטל כמעט מייד את העוזרת הזו ואת הטענות שלה,

לא רק שזה לא ממש הוגן זה גם אולי מעיד על אינטרס ???, מה שאולי נכון (וגם לא ממש כי הן דמויות ציבוריות ביבית ושר) זה שפחות מתרכזים בה ויותר בניגוח.

פורסם

אין לי שום דרך לדעת אם טענותיה נכונות, אבל אני כן יודע שהיא לא טענה שנחטפה או שהוחזקה שם בניגוד לרצונה, ועל פי טענתה שלה עצמה, עבדה שם מרצונה החופשי וזכתה ליחס מכפיר מצד מעסיקיה.

אם כך, בפעם המי יודע כמה אחזור ואומר שגם אם כל טענותיה של העוזרת נכונות, עדיין אני חושב שהייתה צריכה להתפטר ולא להמשיך לעבוד שם 5 שנים. לכל הפחות מדובר במעשה חלם אווילי, מעין מזוכיזם --- במקרה הגרוע מדובר בנסיון "סחיטה" של ממש

פורסם

אין לי שום דרך לדעת אם טענותיה נכונות, אבל אני כן יודע שהיא לא טענה שנחטפה או שהוחזקה שם בניגוד לרצונה, ועל פי טענתה שלה עצמה, עבדה שם מרצונה החופשי וזכתה ליחס מכפיר מצד מעסיקיה.

אם כך, בפעם המי יודע כמה אחזור ואומר שגם אם כל טענותיה של העוזרת נכונות, עדיין אני חושב שהייתה צריכה להתפטר ולא להמשיך לעבוד שם 5 שנים. לכל הפחות מדובר במעשה חלם אווילי, מעין מזוכיזם --- במקרה הגרוע מדובר בנסיון "סחיטה" של ממש

אבל הרגע הסבירו לך, שבתור מעסיק אתה לא יכול לעשות מה שבזין שלך!

אתה לא יכול להגיד שאתה משלם על תפקיד X נניח, סכום מצחיק של 4 שקלים לשעה ותעשה מה שבא לך.

העובד עדיין יכול להגן על זכויותיו ע"י עבודה אצלך תקופת זמן ואז תביעת הסכום שלא שילמת לו עפ"י חוק

(שזה תקף גם לנסיעות ושעות נוספות).

תפקידה במשק הבית, בין אם זו המנקה בבית או סמנכ"ל הכספים של הבית, חוק יחסי עובד-מעביד בישראל תופס על כולם.

ועם זאת, מחליאה אותי כל ההתעסקות בפרשה ה"חמורה" הזו על גבי המדיה. הרי ברור שלא העוזרת ושלומה זה מה שמעניין אותם - אלא ההזדמנות לנגח את נתניהו פעם נוספת, ויהי זה באמצעות האשמות אמיתיות או מצוצות מן האצבע, שהרי הטענות של העוזרת עוד לא נבדקו בכלל. בשביל השמאל נתניהו ימני מדי, זה הכל (ועדיין בשביל הימין הוא שמאלני מדי). הם סתם קפצו על הסיפור הזה, ואני לא מופתע אם התברר שגורמים מסויימים דרבנו את אותה עוזרת להגיש את התביעה רק בגלל המטרות שלהם.

Leave BB Alone!!!!

:smile1:

פורסם

אבל הרגע הסבירו לך, שבתור מעסיק אתה לא יכול לעשות מה שבזין שלך!

אתה לא יכול להגיד שאתה משלם על תפקיד X נניח, סכום מצחיק של 4 שקלים לשעה ותעשה מה שבא לך.

העובד עדיין יכול להגן על זכויותיו ע"י עבודה אצלך תקופת זמן ואז תביעת הסכום שלא שילמת לו עפ"י חוק

(שזה תקף גם לנסיעות ושעות נוספות).

תפקידה במשק הבית, בין אם זו המנקה בבית או סמנכ"ל הכספים של הבית, חוק יחסי עובד-מעביד בישראל תופס על כולם.

ואני אגיד בפעם המליון, שלמרות שזו זכותה על פי חוק לעבוד אצל מעסיק נבזה ומשפיל שאולי אפילו עובר על החוק בהתנהגותו ע"י העלמת שכר -- ולתבוע אותו בתום 5 שנים, זו עדיין התנהלות מטומטמת במקרה הטוב - והתנהגות נבזית במקרה הרע.

אני הסברתי לך שלמרות ש-מותר לך לתבוע את מקדונלד'ס על כך שהאוכל שלהם גרם לך להשמין (וזה נעשה) --- זה לא הופך את המעשה לפחות מטומטם או פחות מקומם.

פורסם

איך אתה בכלל מעז להשוות בין המקרים? איפה אתה רואה את הדימיון?

אני מבין שאיכשהו במוחך המעוות הצלחת להשוות בין ילדה שמנה בת 14 שלא יודעת לשלוט על עצמה,

לבין בנאדם שרוצה להתפרנס, אז תן לי רק להסביר לך שהמקרים לא דומים בשום צורה ודרך, לא משנה

איך תסובב את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים