עבור לתוכן

המלצה לראוטר אלחוטי עבור רשת ביתית פשוטה

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי בבית מחשב נייח שמחובר לאינטרנט בכבלים, בחיבור ללא חייגן. חוץ מזה אני רוצה לקנות ראוטר אלחוטי כדי שאני אוכל לגלוש גם מהמחשב הנייד (Lenovo Thinkpad כלשהו שקיבלתי מהעבודה).

ראיתי שהומלץ כאן הרבה על ה-edimax br-6204wg, אבל גם הבנתי שהראוטרים שלהם עושים לפעמים בעיות בכבלים (וגם בכלל).

חוץ מזה, ראיתי שגם המליצו מאוד על linksys wrt54gl, וראיתי שיש גם linksys wrt54g2 שנמכר בכ-100 ש"ח פחות, ולא נראה שההבדל ביכולות שלהם משמעותי (אני לא מתכנן להתקין כל מיני קושחות צד שלישי...)

אז מה עדיף מהשלושה? או שמא המלצה לראוטר אחר?

פורסם

רב סרן שמועתי. ה-EDIMAX 6204WG הוא נתב קלאסי במחיר שאין לו תחרות. ה-LINKSYS שיקר ממנו פי 2 יתאים לך רק אם אתה מתכוון להתקין עליו קושחה צד שלישי -- אחרת חבל הכסף שלך.

פורסם

האם הנתב הנ"ל הוא נתב מומלץ מאשר הנתבים הנמכרים באייבורי של TP LINK ?

והאם נתב זה מגביל את המהירות של האינטרנט או כל דבר אחר. אני מעוניין לקבל הרחבה לגבי הנושא משום שאני אצטרך לרכוש נתב בימים הקרובים.

ידוע לי רק על כך שנתבים בעלי תקן N הם האיכותיים ביותר ובעל קליטה ארוכה.

פורסם

אני יכול להגיד רק מהניסיון שלי עם הנתבים המדוברים.

גם לי וגם לאח שלי היה אדימקס (6204wg ו- 6204wlg) ושנינו החלפנו אחרי תקופה מסיומת. הבעיה היתה ניתוקים מהאינטרנט (שנפתרו בדר"כ על ידי איתחול של הנתב) ולפעמים מהירויות נמוכות (זה היה לי ב wlg אני לא יודע אם גם ב wg)

ניסינו עידכוני חומרה, דיברתי עם התמיכה התכנית ושיחקנו עם כל הגדרה שעלולה להשפיע וכלום לא עזר (לי גם החליפו את הנתב).

אני החלפתי לנתב של tp-link 841 (נתב N) ואח שלי החליף ל linksys. מאז נפתרו הבעיות לשנינו (מה שגם סתר טענות של כמה אנשים שהבעיה היא לא בנתב אלא בתשתית אינטרנט, ספקית...)

אני לא יודע אם זה מקרה חריג (יש לי חבר עם האדימקס ואין לו בעיות) אבל אני יכול להגיד שלפי דעתי שווה ההפרש (הלא גדול) בשביל לפחות לקנות את ה tp-link

פורסם
  • מחבר

*bump*

למישהו יש עוד דעות בנוגע לאדימקס? האם הטענות של אורי מוצדקות, ועדיף לי לשלם 100 ש"ח יותר עבור ה-linksys wrt54g2? או שמא לקחת את ה-tp-link841 שהומלץ?

פורסם

חייב לומר, שלמעט קושחות מסוימות שהיו בעייתיות, ה-6204Wg הוא הנתב שעשה לי הכי מעט בעיות אי-פעם. למעשה הוא לא עשה לי בעיות בכלל. אני מסכים עם מה ש-Cheif אמר - אם אתה לא מתכוון להתקין קושחות צד שלישי כדי לנצל אי-אילו פיצ'רים מתקדמים, אין ל-WRT54GL שום יתרון (וה-G2 סתם גרוע - באיזה בדיקה ישנה של החזקת חיבורים סימולטניים הוא היה אחד האחרונים).

דווקא לאחרונה התחילו להיות לי בעיות של ניתוקים עם ה-6204Wg, מאז שעברתי ל-ADSL, אבל אני מאשים את התשתית המחורבנת של בזק באזור שלי. הם אמרו שהמהירות של המנוי, 4Mb, היא גבולית מאוד מבחינת היכולת שלהם לספק אותה בשל מרחק מהמרכזייה. חלק מהזמן הניתוקים מלווים בהבהוב נורית ה-DSL של המודם, שמצביעה על בעיית סנכרון, בלי קשר לנתב.

לפני זה הייתי על HOT עם 2.5Mb וגם 5Mb והכל טס.

גם עם נתב ישן יותר של אדימקס, בבית אחר, הייתי לקוח של HOT ושל בזק בתקופות מסוימות, ומעולם לא היו ניתוקים שבאשמת הנתב.

פורסם

שמתי לאמא שלי את ה6204WG בחיבור OT ללא חייגן, וחוץ מבעיות שהיו בהוט הקשורות להגדרת המנוי לא היו בעיות טפו טפו.. (3 שנים)

לבן דוד שלי יש עם חיבור ADSL וגם לו לא היו בעיות.. (שנתיים וחצי)

זה הנסיון שלי עם הדגם הנ"ל..

פורסם
  • מחבר

אחלה. רק יש לי עוד תהייה אחת. אני רואה שבאתרים שונים מוצגות תמונות שונות של ה-6204wg. סתם לדוגמה:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1341

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=3408

האם ייתכן שמדובר בשני דגמים שונים? שאני לא אתבלבל ואקנה את הדגם הלא נכון...

חוץ מזה, אם למישהו יש המלצה לחנות טובה לקנות ממנה באיזור תל אביב או הרצליה אני אשמח :)

פורסם

המקורי הוא האפור, כמו בתמונה של אייבורי.

שמעתי שעשו redesign והדגם הזה עכשיו נראה כמו כל הדגמים החדשים של אדימקס (לבן), אבל לא בטוח.

פורסם

באדימקס חושבים שהוא צריך להיראות כך:

http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=11&pl1_id=1&pl2_id=2

BR-6204Wg-217x205-080905.jpg

אגב למה לא ממליצים כאן על 3com? מהנסיון שלי יש להם נתבים מאוד אמינים ובעלי תכונות רבות ונוחים לניהול.

פורסם
  • מחבר

אני רואה (לפחות בזאפ) שהנתבים של 3com יקרים משמעותית מהאדימקס (כמו הלינקסיס). השאלה היא האם היתרונות שלהם (אם יש כאלו בכלל) שווים את ההפרש.

תכל'ס, אני צריך פיצ'רים מאוד בסיסיים, שלדעתי יש בכל נתב - אבטחה בסיסית, הפניית פורטים וכמובן שיהיה אמין (ושלא יהיו לו בעיות עם חיבור לכבלים...)

פורסם

באדימקס חושבים שהוא צריך להיראות כך:

http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=11&pl1_id=1&pl2_id=2

BR-6204Wg-217x205-080905.jpg

אגב למה לא ממליצים כאן על 3com? מהנסיון שלי יש להם נתבים מאוד אמינים ובעלי תכונות רבות ונוחים לניהול.

לפני כשנה EDIMAX עדכנה את העיצוב החיצוני של כל הנתבים שלה ועברה מהאפור המדכא ללבן האופטימי. לגבי ה-6204WG הספציפי השינוי הוא רק קוסמטי חיצוני -- מאפור ללבן. פנימית מדובר בדיוק באותו נתב.

אני רואה (לפחות בזאפ) שהנתבים של 3com יקרים משמעותית מהאדימקס (כמו הלינקסיס). השאלה היא האם היתרונות שלהם (אם יש כאלו בכלל) שווים את ההפרש.

תכל'ס, אני צריך פיצ'רים מאוד בסיסיים, שלדעתי יש בכל נתב - אבטחה בסיסית, הפניית פורטים וכמובן שיהיה אמין (ושלא יהיו לו בעיות עם חיבור לכבלים...)

לגבי 3COM -- ימי התהילה שלהם חלפו ובשנתיים האמרונות לא יצא אף דגם חדש בארץ. אני הייתי נמנע מהם.

פורסם
  • מחבר

טוב, עדכונון - קניתי אתמול את ה-edimax br6204wg, היום כנראה אני אחבר ואבדוק אותו.

תודה לכל העוזרים :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים