עבור לתוכן

בוחן בחירות , לאיזו מיפלגה הדעה שלך מתאימה ( מבחן אמריקאי )

Featured Replies

פורסם

נראה לי שאתה מדמיין דברים, אני בשום מקום לא הטלתי אותה עליך, אני אפילו אמרתי שהמצב שלהם באשמתם.

וכמו כן השימוש בקיצוניות קרי " להרוג את ככווווללללללללםםםםםםם" איננה מעידה על ראיית מציאותית .

מה לעשות שזו דעה רווחת בימין והיא הופכת ליותר ויותר רווחת בציבור מיום ליום...

• תגובות 127
  • צפיות 9.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

נו , אז בסדר , לא עלי ולא על מדינת ישראל - מקובל .

הדעה הרווחת היא של הימין כי כניראה יש לזה סיבה , אתה לא חושב כך ?

בטוח שזו לא תעמולה של המדיה , כניראה שזו אחת האפשריות שלא ניסינו כמו שצריך שלא לדבר על הרווחה המידית שהיא תביא כמו כן תחושת הנקמה שמשמעותה התמכרות לרגשות מודחקים ושל השפלה שמדינת ישראל סבלה עד כה וגם כניראה שזו השפה שמדברים פה באיזור והינה אנחנו מתחילים באמת להיות שייכים לאזור הזה ולא באים עם התרבות המערבית הנאורה שלנו ומתעסקים עם ה"ילידים" בהיתנשאות , כניראה אנחנו מתחילים להיתרגל ולהבין היכן אנחנו חיים .

פורסם

כן, אני די בטוח שזו לא תעמולה של המדיה...

שנית, אתה לא יכול לשלול אזרחות לאדם שיש לו אזרחות אחת בלבד, מאחר שאין לך לאן לגרש אותו...

בטח שיש.

http://he.wikipedia.org/wiki/הים_התיכון

ומה שאתה טוען זה "אם להם מותר להתנהג כמו ארגון טרור, אז למה לנו לא?" אז פשוט מאוד כי מדינה ישראל אינה אירגון טרור. ואם אתה חושב שזה לגיטימי לטבח באוכלוסיה אזרחית בשביל

הרווחה המידית שהיא תביא כמו כן תחושת הנקמה שמשמעותה התמכרות לרגשות מודחקים ושל השפלה שמדינת ישראל סבלה עד כה

אז פה תם הדיון, ואין לי על מה לדבר איתך.

פורסם

שמע, צריך פעם אחת להכנס בחמאס ולהשתיק אותו לתקופה ארוכה- גם אם זה אומר שיהיו הרבה נפגעים לא מעורבים, כי בקצב הזה עוד 4~8 שנים יהייה פה רוה"מ שליברמן יראה כמו היפי לידו, ולמצב הזה אף אחד לא רוצה להגיע...

פורסם
  • מחבר

חחח - דגול שכמותך , מדוע אתה חושב שאני צריך שתדבר איתי ומביא זאת כאיום - :errrr:

המצחיק הוא שאיתי אתה לא מסוגל לנהל דיון ועם החמאס אתה חושב שתוכל :s05:

האם בגלל שכתבתי משהו שהוא לא לרוחך אתה מעניש אותי בזה שאתה מונע ממני את חוכמתך ואת דעתך :s05:

לי זה ניראה כמו ריגשי התנשאות שהשמאל חושב מצדיק אותם בשם האידיאולוגיה :lol:

מה שאני אומר זוהיא האמת ולשמאל קשה להיתמודד עם האמת לכן הוא בורח לאידיאולגיה ולדברים שהוא ( השמאל ) רואה בעיניי רוחו ( רמז , לא מציאות ).

אל תכניס לי מילים להודעה ותגיד שאני בעד רצח של פלסטינים ,זה לא נכון .

אני אינני בעד רצח של אנשים ובני אדם בכלל וישראלים ויהודים בפרט .

פורסם

כמו שציפיתי, הוא ממליץ לי להצביע לבנימין נתניהו,

ולמפלגת הליכוד, בטענה שיש לי 78% הסכמה איתם :)

זה נכון אגב

פורסם

עכביש בכביש, אני חושד שאתה סובל מסכיצופרניה, בשום מקום לא כתבתי שצריך לדבר עם החמאס, אפילו כתבתי שצריך לחסל את הטרוריסטים, אני חושד כי אתה מבלבל ביני לבין הקולות שבראשך. אבקש כי תקדיש יותר זמן לקריאת התגובות או שתימנע מלהגיב.

שמע, צריך פעם אחת להכנס בחמאס ולהשתיק אותו לתקופה ארוכה- גם אם זה אומר שיהיו הרבה נפגעים לא מעורבים, כי בקצב הזה עוד 4~8 שנים יהייה פה רוה"מ שליברמן יראה כמו היפי לידו, ולמצב הזה אף אחד לא רוצה להגיע...

בחאמס צריך להילחם, מסכים ללא ספק. אבל בשום אופן אין לעשות את זה ללא התחשבות באוכלוסיה האזרחית, פגיעה של עד 15%~ באוכלוסיה אזרחית היא סבירה, במיוחד בהתחשב בטקטיקות של החמאס. אבל היד של צה"ל קלה מידי על ההדק, ועל זה יעידו, מצד אחד, האחוז המאוד גדול של האזרחים ההרוגים ומצד שני, העובדה שכמעט כל ההרוגים שלנו במלחמה היו מירי של כוחותנו. וכל זה עוד מבלי לדבר על פעולות שגובלות בהפרת אמנות ג'נבה, כגון ירי פגזי זרחן לעבר ריכוזי אוכלוסיה אזרחית, במיוחד כשיש חלופות שנותנות את אותו הפתרון.

פציעות כתוצאה מחשיפה לזרחן לבן (לא לבעלי קיבה רגישה)

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ayman2.jpg

פורסם

ליבי ליבי.

תאמין לי שאתה מעדיף לקבל את זה ולא כדור 5.56 שמתחיל לזגזג לך בתוך הגוף.

זה שתציג תמונה "מזעזעת" כביכול יגרום רק לטיפשים להגיד "ואוו.. זה נורא! הוא צודק!". אני יכול באותה מידה להראות לך תמונות מזעזעות של אנשים שנפגעו מנשק שלא מפר את אמנת ג'נבה (אגב, ממש מעניינת לחמאס את הביצה האמנה הזאת).

או שאולי אני אראה לך סרטונים שבהם החמאס מוציאים להורג אנשים בשחיטה, עם סכין מטבח, בעודם בחיים ובהכרה מלאה?

פורסם

15%?!

וכמה נפגעים בצד שלנו זה בסדר לספוג?

זה לא נכון להגביל את התוצאה במספרים. את המטרה של פגיעה קשה בחמאס (סדר גודל של אלפי חמאסניקים מתים) צריך להשיג גם אם יהיו 70% נפגעים, ולו רק שחייל אחד שלנו לא יפגע.

פורסם
  • מחבר

אתה צריך להחליט באיזה צד אתה .

אל תבוא ותשפוט את הצד הישראלי לחובה ואחרי זה תבוא וטיתען שאתה לא מצדד בצד שכנגד .

תמיד אני תוהה היכן החברה המקבילים לאנשי השמאל ו / או מחנה השלום בצד הפלסטיני - מדוע אתם לא מתאחדים .

אין לי ממש פנאי כרגע להגיב בהרחבה ובהיתיחסות עמוקה יותר - אבל את הרעיון אני מקווה שאתה מבין , לפגוע בפעולות הישראליות ולצאת נגדן זה לא בדיוק עוזר לצד הישראלי , בטח לא ביזמן הקונפליט .

פורסם

הוא דווקא בצד הכי נכון, זה שאומר שצריך להכנס במי שצריך להכנס, ולפגוע באזרחים רק אם אין ברירה אחרת. כי הדרך האחרת, של להרוג ללא הבחנה, לא תוביל אותך לשום מקום ורק תגדיל כלפיך את השנאה (הלוגיקה שלך, של אם נהרוג אזרחים ונאשים את החמאס יגרור שנראה כלפי החמאס, לא עובדת שם).

פורסם

BDB,

אם לצבא שלך יש יתרון בכח אש למה לא להשתמש בו :nixweiss:

אתה רוצה לבנון 3, ששלחו חי"ר לתוך כפר אחרי כמה פגזים כי ריחמו על האזרחים?

כמות הנפגעים של צה"ל מראה שהם השתמשו באש באופן חכם, ולא זה לא מוגזם. אם הם מתקשרים לדיירים שיברחו לפני אז תחשוב אתה לפני שאתנ מדבר, איזה צבא אחר מתקשר לדיירים לפני שהוא מפציץ?

היתרון בכח אש לא זמין תמיד כי במלחמה אמיתית כל הכוחות עסוקים ותחת אש ואין מספיק חיפוי לכל תקיפה, בהזדמנות זו שיש לך יתרון, למה לבזבז חיי אדם?

ולגבי הזרחן זה נשק תקני וסטנדרטי בכל הצבאות ושיפסיקו לזבל לך פעיל השמאל, שאל כל מי שהיה בשיריון/תותחנים ותבין שזה חלק מהתו"ל וכמו שאמרו פה מעל ישנם פגיעות חמורות אחרות במלחמה. אם זרחן לא חוקי אז גם מטענים חלולים זריכים להוציא מחוץ לחוק.

אה כן, ומלחמה זה לא עסק נחמד, התמונות משם תמיד יהיו נוראיות ומזעזעות, לכן עדיף שלום. אבל כשנלחמים המטרה זה להרוג כמה שיותר מהאויב, ככה זה בעולם הזה.

יואב,

השנאה לא גודלת בגלל שאתה הורג אזרחים. החמאס הרג יותר אזרחים ממך בעזה בשיטות יותר אכזריות - זה גורם לציבור שם לשנוא אותם או להילחם בהם?

השנאה גודלת כי מטפחים אותה בגנים בבתי הספר ובמסגדים. יש תכנית שלבים, תתעוררו.

פורסם

כן, אני מודע לכך שהכל מתחיל בחינוך. אבל:

1. החמאס הוא ארגון טרור, אבל יותר מזה -הוא דיקטטורה. שהוא ורג אזרחים הוא מאשים את ישראל. שהוא משתמש בהם כמגן - הוא מאשים את ישראל. שהוא משתין - הוא מאשים את ישראל. שמתפוצצת רקטה - הוא מאשים את ישראל. והוא שוטף לציבור את המוח שישראל אשמה בזה שנפלה להם העט מהשידה. אז על חת כמה וכמה, אם אתה הורג אזרחים, מצבך לא משתפר.

2. OK, הכל מתחיל בחינוך. יש לך דרך לשנות את החינוך שלהם? כפייה לא תעבוד, אלא רק תפעל נגדך.

פורסם

אז הילד הפלסטיני הולך לבית ספר ולומד להיות שהיד. ביג דיל.

בסופו של דבר, מה שעושה את ההבדל זה שאחרי הלימודים הוא יפתח עיתון ויקרא על השכן החביב אחמד, שרצה מאוד להתאבד על חיילי צה"ל, ובדיעבד הספיק להתקדם מטרים ספורים לפני שפגז העיף לו את הראש.

דיקטטורה או לא - כמו שהפלסטינים מסוגלים להסית נגדנו בכל אמצעי התקשורת, ככה הם גם נחשפים למידע חיצוני. סביר להניח שאחרי לחץ צבאי ממושך (קצת יותר מ3 שבועות...) הם יגיעו לתובנות מרחיקות לכת בשיקולי עלות-תועלת.

פורסם

אנשים תפסיקו עם הקריאה הסלקטיבית שלכם, בכדי להתאים אותי ו"סמולנים" אחרים לתבנית שליברמן אמר...

ליבי ליבי.

תאמין לי שאתה מעדיף לקבל את זה ולא כדור 5.56 שמתחיל לזגזג לך בתוך הגוף.

ולמה שנירה מלכתחילה על אוכלוסיה אזרחית?

זה שתציג תמונה "מזעזעת" כביכול יגרום רק לטיפשים להגיד "ואוו.. זה נורא! הוא צודק!". אני יכול באותה מידה להראות לך תמונות מזעזעות של אנשים שנפגעו מנשק שלא מפר את אמנת ג'נבה (אגב, ממש מעניינת לחמאס את הביצה האמנה הזאת).

או שאולי אני אראה לך סרטונים שבהם החמאס מוציאים להורג אנשים בשחיטה, עם סכין מטבח, בעודם בחיים ובהכרה מלאה?

הבעיה שלי עם הנשק היא לא השימוש שלו אלא האזורים בו השתמשו בו, פצצות זרחן בדומה לפצצות מצרר הם נשק שמכסה איזור ואינו מדיוק מספיק בכדי לפגוע במטרה ספציפית (נכון לארטילרה בכללי), ולכן אסור להשתמש בו באזורי ריכוז אוכלוסיה. הסיבה היחידה שהשימוש של זרחן בסביבת אוכלוסיה אזרחית בנתיים אינו מהווה הפרה של אמנת ג'נבה, זה רק בגלל שהשימוש העיקרי שלו הוא למיסוך, ואילו הבעירה היא אפקט משני. תוצאה זהה היה ניתן להשיג גם בעזרת אמצעים יותר קונבנציונלים.

מעבר לזה, חמאס אירגון טרור, ישראל לא. אתה לא יכול לטעון שהם מבצעים פשעי מלחמה ולכן גם לנו מותר.

15%?!

וכמה נפגעים בצד שלנו זה בסדר לספוג?

די עם הדמגוגיה, מי אמר שאחד גורר את השני. אתה רוצה להגיד לי שבמקום להשתמש בטילים המסוק לא יכול להשתמש בתותח? (סתם דוגמא) זה לא כיאלו יש להם טנקים אתה יודע...

זה לא נכון להגביל את התוצאה במספרים. את המטרה של פגיעה קשה בחמאס (סדר גודל של אלפי חמאסניקים מתים) צריך להשיג גם אם יהיו 70% נפגעים, ולו רק שחייל אחד שלנו לא יפגע.

נו ברור, זה כולה ערבים...

BDB,

אם לצבא שלך יש יתרון בכח אש למה לא להשתמש בו :nixweiss:

אתה רוצה לבנון 3, ששלחו חי"ר לתוך כפר אחרי כמה פגזים כי ריחמו על האזרחים?

כמות הנפגעים של צה"ל מראה שהם השתמשו באש באופן חכם, ולא זה לא מוגזם. אם הם מתקשרים לדיירים שיברחו לפני אז תחשוב אתה לפני שאתנ מדבר, איזה צבא אחר מתקשר לדיירים לפני שהוא מפציץ?

אני מצטער, אבל כמות ההרוגים מכוחותינו על ידי כוחותינו מצביע בדיוק על ההפך.

היתרון בכח אש לא זמין תמיד כי במלחמה אמיתית כל הכוחות עסוקים ותחת אש ואין מספיק חיפוי לכל תקיפה, בהזדמנות זו שיש לך יתרון, למה לבזבז חיי אדם?

ולגבי הזרחן זה נשק תקני וסטנדרטי בכל הצבאות ושיפסיקו לזבל לך פעיל השמאל, שאל כל מי שהיה בשיריון/תותחנים ותבין שזה חלק מהתו"ל וכמו שאמרו פה מעל ישנם פגיעות חמורות אחרות במלחמה. אם זרחן לא חוקי אז גם מטענים חלולים זריכים להוציא מחוץ לחוק.

אה כן, ומלחמה זה לא עסק נחמד, התמונות משם תמיד יהיו נוראיות ומזעזעות, לכן עדיף שלום. אבל כשנלחמים המטרה זה להרוג כמה שיותר מהאויב, ככה זה בעולם הזה.

ראה תגובה לעומרי...

דיקטטורה או לא - כמו שהפלסטינים מסוגלים להסית נגדנו בכל אמצעי התקשורת, ככה הם גם נחשפים למידע חיצוני. סביר להניח שאחרי לחץ צבאי ממושך (קצת יותר מ3 שבועות...) הם יגיעו לתובנות מרחיקות לכת בשיקולי עלות-תועלת.

אכן תובנות מרחיקות לכת, רק היום הם ביצעו פיגוע והרגו חייל ופצעו 3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים