עבור לתוכן

Seagate 7200.11 ו"קרובי משפחה" פגומים - הדיון הרשמי

Featured Replies

פורסם

התוכנה שבעמוד הראשי כותבת שיש לי גרסא sd1a זה אומר שהעדכון שעשיתי היה טוב או שזו גרסא לא טובה?

• תגובות 546
  • צפיות 72.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני גם רוצה לדווח על עדכון מוצלח של הסייגיטים שלי

הST3500320AS עכשיו קשוחה SD1A היה SD15

וה ST31000333AS עכשיו קשוחה SD1B היה SD15

אין שינוי בביצועים או ברעש.

פורסם

היום הדלקתי את המחשב והכוננים שהיו בקשיח של ה ST3500320AS פשוט לא הופיעו. ישר הבנתי שמדובר בבעיה של סיגייט ושהקשיח שלי גם פגום.

הביוס זיהה אותו אבל כשהסתכלתי עליו דרך ה DISK MANGEMENT ב ווינדווס זה הרבה לי שהוא לא מחובר.

הורדתי את ה FIRMWARE דרך האתר של סיגייט ועקבתי אחרי כל ההוראות.

זה סיים את העדכון והFIRMWARE שלי עכשיו בגירסה החדש ( היה 15 ועכשיו 1 , משהו כזה) וכשאני מדליק את המחשב אז הביוס מזהה אותו כרגיל , כשהווינווס עולה זה כותב לי שזוהתה חומרה חדשה במחשב ( כותב לי את הדגם של הקשיח שלי) אבל הכוננים שוב לא מופיעים וכשאני מסתכל עליו דרך ה DISK MANEGMENT זה כותב לי שהקשיח " UNREADABLE".

T______________T סעמק אני לא יודע מה לעשות.... היו לי 200GB בשימוש על הקשיח והכל נעלם ולא מופיע שוב.

מישהו יודע מה לעשות?

פורסם

הכונן מזוהה בתור חומרה חדשה? (מערכת XP)

אם כן אתה צריך להפעיל מחדש..

פורסם

הכונן מזוהה בתור חומרה חדשה? (מערכת XP)

בדיוק.

אם כן אתה צריך להפעיל מחדש.. את הווינדווס? אבל זה כותב לי שהקשיח UNREADABLE....

וגם אם זה יסתדר , מה הסיכוי שזה לא יקרה שוב :x

פורסם

בתור בעל 4 כוננים של סיגייט.

מה השלבים שעליי לעשות?

האם מומלץ לעדכן את הכוננים?

האם דווחו בעיות לאחר העדכון?

פורסם

איפה רשום לך שהוא Unreadable?

על הכונן נמצאת מערכת ההפעלה?

ad112, אכן דווחו בעיות לאחר עדכונים אך כל מה שניתן לעשות כרגע הוא לעדכן או לחכות ליום המוות הקרב ובא. יש לבדוק קודם כל אילו דגמים של כוננים ברשותך והאם לגביהם נמצאו תקלות לאחר עדכון הקושחה האחרון, כך לומדים מנסיונם של אחרים (לצערנו.) ברגע שתחליט לעדכן השלבים הם פשוטים - צורבים דיסק עם הקבצים המתאימים שמורידים מהאתר של Seagate (קובץ ISO), מפעילים את המחשב מחדש עם boot cd (כלומר שהמחשב מתייחס ישירות ל-CD ומפעיל מתוכו את התוכנה לעדכון קושחה) ומריצים את העדכון לפי ההוראות שמתקבלות. (כמובן שניתן לעשות זאת גם עם DOK או כל רכיב אחסון שניתן לעשות ממנו boot).

פורסם

כשאני עושה DISK MANEGMENT דרך הקליק הימני ב MY COMPUTER , איפה שיש את הרשימה של הקשיחים עם הפירוט של הכוננים ואיפה שאמור להיות כתוב

DISC X - BASIC - ONLINE

אז כתוב לי

DISC 2 - DYNAMIC -UNREADABLE

ולא המעכרת הפעלה נמצאת בכונן של קשיח אחר במחשב...

פורסם

למישהו יש תוכנה אמינה לבדיקה של נתוני הsmart ?

התוכנה הזו:

http://www.panterasoft.com/index.html

(HDD Health)

מדווחת שהsegate שלי המצב "בריאות" שלו זה 60%,והכונן בקושי בן 4 חודשים,כשהכונן השני שלי בן 3 וחצי מראה "בריאות" של 100%

פורסם

ad112, אכן דווחו בעיות לאחר עדכונים אך כל מה שניתן לעשות כרגע הוא לעדכן או לחכות ליום המוות הקרב ובא. יש לבדוק קודם כל אילו דגמים של כוננים ברשותך והאם לגביהם נמצאו תקלות לאחר עדכון הקושחה האחרון, כך לומדים מנסיונם של אחרים (לצערנו.) ברגע שתחליט לעדכן השלבים הם פשוטים - צורבים דיסק עם הקבצים המתאימים שמורידים מהאתר של Seagate (קובץ ISO), מפעילים את המחשב מחדש עם boot cd (כלומר שהמחשב מתייחס ישירות ל-CD ומפעיל מתוכו את התוכנה לעדכון קושחה) ומריצים את העדכון לפי ההוראות שמתקבלות. (כמובן שניתן לעשות זאת גם עם DOK או כל רכיב אחסון שניתן לעשות ממנו boot).

מזאת אומרת לחכות ליום המוות הקרב ובא?

מה כככה הלכו להם כמעט 2000 שקל? אין איזו תביעה נגדם? פיצויים? יש אנשים שלא יכולים להרשות כספית לעצמם כרגע לקנות כוננים כתחליף, מה עושים? מה התגובה של החברה? מתי יהיה עדכון יציב וחזק? אצלי לא היו בעיות בנתיים אבל לא עדכנתי, לפי התוכנה שבודקת SN יש לי כונן פגום אחד, אבל בפורומים הרבה אנשים רשמו שמת להם כונן למרות שהSN היה בסדר לפי התוכנת בדיקה שהם פרסמו.

פורסם

לפי מה שאני הבנתי בחלק מהדגמים לא רק גרסת הקושחה מעורבת אלא גם תאריך יצור (אולי גם מקום יצור) ו-Serial Number, אז אולי אתה צריך לבדוק יותר מקושחה.

תביעה? יש כ"כ הרבה אנשים שקנו כוננים שלהם ואני מניח שבין היתר גם חברות שקנו כוננים בהרבה יותר מאלפי שקלים, אבל תעשה מה שבא לך בעניין הזה.

פיצויים אין אבל אם בעקבות עדכון קושחה המידע שלך נהפך ללא נגיש אז "כביכול" החברה מציעה שחזור מידע בחינם בחברת שחזור שהיא חברת-בת שלה, שזה גם עניין שמוטל בספק כי לא שמעתי על אף אחד שפנה לשם וכיצד התהליך עובד (אולי יש גם כמה וכמה הסתייגויות מהבחינה של איזה כונן כן יטופל ואיזה לא), וכמובן בגלל שזה לא בארץ אז זה יכול להיות אפילו עוד יותר בעייתי (באופן אישי/דרך חנות/דרך יבואן).

עדכון יציב וחזק? אי אפשר לדעת מתי, אי אפשר להעריך וגם אי אפשר לנחש (הניחוש שלך יהיה טוב כמו שלי.) מה שכן העדכון הקודם היה גורם לבעיה בכוננים והעדכון החדש פותר את הבעיה המקורית וכמו כן גם את הקושחה הדפוקה (הקודמת). בינתיים הבנתי שהמצב השתפר אם כי עדיין בפורומים של סיגייט נמחקות הודעות אשר מדברות על התמשכות הבעיה, ועדיין התמונה לא ברורה כ"כ (זה לא ידוע למשל באילו מקרים הבעיה נפתרה ובאילו לא, וגם לא ניתן לדעת אם עדכון הקושחה באמת יפתור את הבעיה - only time will tell).

פורסם

פיי איזה דיון ארוך

אחד מכונני ה500 גיגה שלי עם הSD17 ועוד לא עידכנתי אותו (אני קודם אקנה עוד כונן כדי שאני אוכל לגבות)

בכל מקרה, היום לפתע הוא לא הופיע בdisk management.. (בביוס ובdevice manager הוא מופיע)

זאת גם תופעה של הfirmware הנוכחי? או שהתופעה היא רק שהוא לא מזוהה בביוס?

פשוט יש לי 4 הארדיסקים מחוברים ואני רוצה לדעת אם בכלל כדאי להתחיל לפרק הכל ולראות מה נסגר שם..

פורסם

אין שום קשר ל-boot או ל-power up. נרשם לוג בקושחה בכל פעם שאירועים מסוימים קורים, אירועים שאינם חיוביים אך לא מדובר באירועים שפוגעים בכונן הקשיח. בכל פעם שמספר האירועים מגיע ל-320 אז יהיו שגיאות בעת אתחול והכונן לא ידווח מידע אל ה-BIOS (כלומר לא יזוהה בהפעלה הבאה).

תראה מהשנייה הראשונה שנודע לי על הבעיה ,עשיתי שלושה דברים מייד:

הראשון -לבטל את הכיבוי של דיסקים קשיחים כעבור זמן ללא פעילות, בהגדרות החיסכון באנרגיה.

השני- נמנעתי משום פעולה שמחייבת גישה לנייד כמו העתקת קבצים אליו או קריאת קבצים מתוכו או העתקת קבצים ממנו.

השלישי- נמנעתי לחלוטין מכיבוי ולמעשה המחשב עובד רצוף כבר מספר שבועות

האם בשלושת הצעדים שנקטתי אני בעצם "הקפאתי " את המצב?

במילים אחרות,האם להערכתך במצב כזה,נרשמים אירועים בלוג בכל זאת?

הבה נניח את התרחיש הפסימי ביותר ,שכרגע מספר האירועים שרשומים בלוג הפנימי שמתנהל בדיסק הקשיח הוא 320,כך שבאתחול הבא הדיסק הקשיח צפוי להיות לא מזוהה בביוס ,האם במצב כזה הדרך הפרקטית והפשוטה ביותר להציל את הקבצים שעליו היא באמצעות חיבור דיסק קשיח בממשק USB ופשוט העתקת הקבצים אליו?

אגב ,האם יש תוכנה שמסוגלת להגיד מה מספר האירועים שרשומים נכון לעכשיו בלוג ?

הזיכרון של ה-32 MB בדיסק הקשיח שמשמש בתור CACHE הוא זיכרון נדיף שכל הנתונים עליו נמחקים מיידית אחרי כיבוי החשמל למחשב.

אז איך בכלל הלוג הזה מתנהל?,האם יש זיכרון פלש קטן ששומר את הנתונים גם כאשר הדיסק לא מקבל מתח כלל?

האמת שכל הסיפור הזה מזכיר לי מאוד את חסימת האזורים שיש בכוננים אופטיים שמוגבלים ל- 5 שינוי אזורים בלבד,כך שבשינוי השישי הכונן האופטי נינעל בקושחה על האזור האחרון ולא ניתן לשנות זאת מבלי להתערב באופן פיזי מפני שאפילו עדכון FIRMWARE לא יצליח לאפס את הלוג שמנהל את מספר שינויי האזורים.

פורסם

לפי מה שאני הבנתי בחלק מהדגמים לא רק גרסת הקושחה מעורבת אלא גם תאריך יצור (אולי גם מקום יצור) ו-Serial Number, אז אולי אתה צריך לבדוק יותר מקושחה.

תביעה? יש כ"כ הרבה אנשים שקנו כוננים שלהם ואני מניח שבין היתר גם חברות שקנו כוננים בהרבה יותר מאלפי שקלים, אבל תעשה מה שבא לך בעניין הזה.

פיצויים אין אבל אם בעקבות עדכון קושחה המידע שלך נהפך ללא נגיש אז "כביכול" החברה מציעה שחזור מידע בחינם בחברת שחזור שהיא חברת-בת שלה, שזה גם עניין שמוטל בספק כי לא שמעתי על אף אחד שפנה לשם וכיצד התהליך עובד (אולי יש גם כמה וכמה הסתייגויות מהבחינה של איזה כונן כן יטופל ואיזה לא), וכמובן בגלל שזה לא בארץ אז זה יכול להיות אפילו עוד יותר בעייתי (באופן אישי/דרך חנות/דרך יבואן).

עדכון יציב וחזק? אי אפשר לדעת מתי, אי אפשר להעריך וגם אי אפשר לנחש (הניחוש שלך יהיה טוב כמו שלי.) מה שכן העדכון הקודם היה גורם לבעיה בכוננים והעדכון החדש פותר את הבעיה המקורית וכמו כן גם את הקושחה הדפוקה (הקודמת). בינתיים הבנתי שהמצב השתפר אם כי עדיין בפורומים של סיגייט נמחקות הודעות אשר מדברות על התמשכות הבעיה, ועדיין התמונה לא ברורה כ"כ (זה לא ידוע למשל באילו מקרים הבעיה נפתרה ובאילו לא, וגם לא ניתן לדעת אם עדכון הקושחה באמת יפתור את הבעיה - only time will tell).

פיי...איזה סיפור יאללה...איזה באסה.

אני מעדיף לחכות ולא לעדכן, יש דיבורים על הוצאת עדכון חדש או משהו שיהווה כפתרון של 1000% אחוז? הם עובדים על זה?

פורסם

פיי איזה דיון ארוך

אחד מכונני ה500 גיגה שלי עם הSD17 ועוד לא עידכנתי אותו (אני קודם אקנה עוד כונן כדי שאני אוכל לגבות)

בכל מקרה, היום לפתע הוא לא הופיע בdisk management.. (בביוס ובdevice manager הוא מופיע)

זאת גם תופעה של הfirmware הנוכחי? או שהתופעה היא רק שהוא לא מזוהה בביוס?

פשוט יש לי 4 הארדיסקים מחוברים ואני רוצה לדעת אם בכלל כדאי להתחיל לפרק הכל ולראות מה נסגר שם..

0

זה בדיוק מה שקרה לי היום... רק שלי היה SD15 לפני העדכון , והעדכון לא פתר את הבעיה אלה רק גרם למצב הקשיח להשתנות מ OFFLINE ל UNREADABLE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים