עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

הדת היא מוסד.

אין כזה דבר דת שהיא לא ממוסדת.

• תגובות 4.6k
  • צפיות 450.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

הדת איננה מוסד

ואינך יכול להגדיר מילה במילה אחרת - היא חייבת להיות תצריף של מספר מילים המתארות רעיון

גם המוסד הוא מוסד

פורסם

יש שלושה דתות גדולות בעולם וכולם ממוסדות.

כולם באות לחנך ללמד ולשלוט באדם.

הדת המוסלמית פחות מעניינת אותי מכיוון שהיא מתקיימת ברובה במקומות בהם אין מדינה מודרנית עם ערכים מודרנים ומערכות מודרניות.

הדת היהודית והנוצרית לעומת זאת מתקיימות במדינות מודרניות יחד עם מערכות מודרניות של ממשל, משפט, חינוך, וכו... שהופרדו והתפתחו אל מעבר/בנפרד מהדת.

בעבר הרחוק מערכות כאלה לא היו קיימות, ולדת היה מקום חשוב ושימושי בימים ההם.

יש מקום אם כן לדבר על הדת ככלי שימושי היכן שאין לו תחליף, בין אם זה בעבר, ובין אם זה בהווה.

כמו גם ככלי מיותר שאינו מביא תועלת ואפילו מזיק.

פורסם

יש יותר דתות שהן ממוסדות - אז אני מבין אינך מעוניין להגדיר אלא להתיחס למצב שהוא קיים קרי הדת היהודונוצרית

הראיה שלך על מצב הדתות כיום בעולם איננה נובעת מהבנה אישית של הדת אלא מהשתקפות הדת בעיניי ה"מורים הרוחניים " כלומר אתה לא עושה את העבודה של לחקור אלא את העבודה של שופט .( למצער מבלי לדעת את כל העובדות )

אני חולק על אמירתך בקשר לקיום הדתות בכפיפה אחת עם תרבות המערב - אין להם ברירה ( לדתות - אם הייתה היכולת בידן הן לא היו חיות בכפיפה אחת אלא היו מכופפות את התרבות אליהן )

אני שוב אינני מתיחס לסיכומים שאתה עושה ואני שמח על כל מסקנה שאתה מסיק - אני כרגע שומר לעצמי את הזכות להשאיר את הדיון פתוח ולתת למסקנה להיתהוות מעצמה.

הערות שלי :

הדעה שאתה מיצג למרות שהיא ליכאורה מציאותית היא איננה , היא יותר מצויה מאשר מציאותית .ולכן אני יכול להגיד שמבחינת מיבנה האישיות של ההודעות שאתה מציג - אתה מציג מיבנה של חוקר ולא של פילוסוף , זה בסדר גמור אממה בתור חוקר אינך עושה עבודה יסודית - ראה הערתי לעיל .

פורסם
יש שלושה דתות גדולות בעולם וכולם ממוסדות.

כולם באות לחנך ללמד ולשלוט באדם.

לא מדוייק, בסיס-המסר של הדתות האלו הוא כניעה לאלוהים (לא משנה למה הוא מצפה ממך). אבל עם חלוף השנים זו הפכה להיות כניעה לבשר ודם כמו "הרבנות" או "הכנסיה" או "חכמי השריעה באסלאם".

הדת המוסלמית פחות מעניינת אותי מכיוון שהיא מתקיימת ברובה במקומות בהם אין מדינה מודרנית עם ערכים מודרנים ומערכות מודרניות.

ערכים מודרנים של החברה המערבית ברוב רובם מבוססים על מוסר התורה.

אבל יש לך טעות נוראה שאתה חייב לתקן - האסלאם איננה דת, היא פולחן. דת משתנה בהתאם לסביבה שלה ולזמן שלה - כמו היהדות למשל: מצוות התורה ניתנו לכל הדורות - אך ישנם אנשים כמו "חכמי הדור" שאומרים להקל (מה שלא תמיד קורה) בשמירת המצוות בכל דור בהתאם ליכולתיו והסביבה שלו. אותו דבר עם הנצרות.

באסלאם (האחווה של מוחמד) שהיא פולחן יש רק מטרה אחת - להפוך את כל המאמינים לשכפולים של מוחמד עצמו, לחיות ולהתנהג כמוהו. ולהישאר תקועים במנטליות של חצי האי ערב של המאה ה-7, הימים בהם התהלך מוחמד על אדמת הארץ.

פורסם

פחחח

אתם רואים אתם לא מגדירים ואז מסתבכים חחח

דת משה איננה דורשת כניעה

דת ישו איננה דורשת כניעה

דת מוחמד אני חושב שדורשת כניעה

השאר קרי עיוות התורות הללו ע"י ה"מורים הרוחניים " שלהם הוא נכון להלן כניעה בפני ה"מורים הרוחניים"

אבל אין בזה שום הבדל לדברים אחרים שמיצרים מוצרי צריכה - כלומר הדרישה של ה"מורים הרומניים " ( ברובם ) לכניעה מאת החסידים שלהם קרי הצרכנים היא דרישה שכל חברה אחרת דורשת החל מספקיות האינטרנט ועד יצרני נייר טואלט ( האחרונים לפחות במסגרת היכולת שלהם ) - כולם רוצים לשלוט על העולם .

בלי שום קשר לכלום - טבע האדם .

פורסם
פחחח

אתם רואים אתם לא מגדירים ואז מסתבכים חחח

דת משה איננה דורשת כניעה

דת ישו איננה דורשת כניעה

דת מוחמד אני חושב שדורשת כניעה

טוב אחי.

אתה כנראה לא מבין למה שאני אומר "כניעה". כניעה לאלוהים זו כניעה לחוקיו, למוסר שהוא מציע ולמערכת הצדקה שלו. מה שהוא רואה כצודק - גם אתה תראה.

"איסלאם" פירושו כניעה לאלוהים. וה נחנו להום מוסלימונה - לו אנחנו נכנעים.

כולם רוצים לשלוט על העולם .

בלי שום קשר לכלום - טבע האדם .

והמסר של אלוהים הוא: קיים מלך עליון, עליון מעל כל השליטים הנשיאים, ראשי הממשלה, המלכים. - הוא מלך מלכי המלכים.

פורסם

או שאני לא מבין או שאתה לא מבין

מה שבטוח שאלוהים איננו רוצה מאיתנו דבר מלב שיהיה לנו טב ואפילו טוב מאוד

כל השאר זה בולשיט

שום כניעה ושום בטיח

הוא רצה שהחמור ( לדוגמה ) יאכל עשב - אז הוא ברא אותו כך שהאריה יאכל בשר - אז הוא צייד אותו בציפורניים וכו' - בלי זיבולים על רצונו של האלוהים עם תרגום

האלוהים עושה את מה שהוא רוצה , לא מה שאדם חושב שהוא רוצה - בגלל זה ה פחחחח , התנשאות מעל אלוהים , האדם הכי שוטה וזה שאיננו מכיר את החוקים הדיבילים האלו , הוא באמת איש של אלוהים .

מי אתה או כל אדם אחר שתגיד מהו רצון האלוהים עבור בן אדם שאפילו לא שואל אותך ?

באמת - נכון שאתה צדיק וכך גם כולם , אבל לא מספיק צדיקים כדי להיות אלוהים אעבור מישהו אחר , אלוהים יצר באדם גאווה כדי שיהיה גאה וכניעה כדי שיהיה כנוע - זהו , אותו בן אדם יחליט עבור עצמו איזה תכונה הוא יביא לידי ביטוי ולא את הפירושים של מישהו אחר .

ארט מבין את מהות האלוהים הרבה יותר מימך טוטון והוא לא מתעסק עם זה בכלל , כמה שאתה מתעסק עם הנושא , כך פחות אתה מבין .

אנחנו לא צריכים להיכנע לחוקיו - חוקיו כבר יכניעו אותנו לבד , ראה למשל חוק המשיכה ( אין צורך לתקן ) אני בטוח שאחד כזה כל יכול יהיה מבסוט אם אנחנו דווקא ננסה להתגבר על החוקים שלו , הוא אלוהים ראבק , אתה חושב שהוא צריך יס מאנים ( דרך אגב , סרט לא משהו - שווה לוידיאו בלבד ) וחסידים מבלבלי עיניים ומזיליי ריר ? כנועים וניכנעים - פחחח , אם הוא רוצה היה יכול לעשות אותנו ככה , על פי מה שהוא יצר , הוא רוצה אותנו דעתניים , חזקים נלחמים , עובדה , הוא לא הרג את החברה של מגדל בבל ואפילו את אדם וחווה למרות שליכאורה עשו נגדו , וזה עוד האלוהים החדש , המומצא לא הבורא .

...

עריכה :

אני מביא לפה קישור על האספקט הכלכלי של הכת הרבנית ועל בכללי הפן המוניטרי של מרד החשמונאים שווה קריאה - מהעיתון

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3644391,00.html

פורסם
או שאני לא מבין או שאתה לא מבין

מה שבטוח שאלוהים איננו רוצה מאיתנו דבר מלב שיהיה לנו טב ואפילו טוב מאוד

למטה אתה מאשים אותי - ואני מצטט: "

מי אתה או כל אדם אחר שתגיד מהו רצון האלוהים עבור בן אדם שאפילו לא שואל אותך ? ""

אתה מצחיק. אתה מאמין שזה כך, 4.5 מליארד מאמינים שמה שהוא רוצה מופיע בתורה.

כל השאר זה בולשיט

שום כניעה ושום בטיח

הוא רצה שהחמור ( לדוגמה ) יאכל עשב - אז הוא ברא אותו כך שהאריה יאכל בשר - אז הוא צייד אותו בציפורניים וכו' - בלי זיבולים על רצונו של האלוהים עם תרגום.

אתה שוב לא מבין למה התכוונתי כשאמרתי כניעה: כניעה לאלוהים זו כניעה לחוקיו, למוסר שהוא מציע ולמערכת הצדקה שלו. מה שהוא רואה כצודק - גם אתה תראה.

ארט מבין את מהות האלוהים הרבה יותר מימך טוטון והוא לא מתעסק עם זה בכלל , כמה שאתה מתעסק עם הנושא , כך פחות אתה מבין .

אחלה כפרה. :xyxthumbs:[br]פורסם בתאריך: 28.12.2008 בשעה 05:29:20

עכביש.

קוראים לך דוד במקרה?.

פורסם

לא מדוייק, בסיס-המסר של הדתות האלו הוא כניעה לאלוהים (לא משנה למה הוא מצפה ממך). אבל עם חלוף השנים זו הפכה להיות כניעה לבשר ודם כמו "הרבנות" או "הכנסיה" או "חכמי השריעה באסלאם".

עד כאן אני מסכים אתך באופן חלקי לפחות. המצב כיום הוא אכן כמו שאמרת, אלא שאני טוען שכך זה היה מאז ומעולם. הדת הומצאה ע"י בני אדם כאמצעי שליטה של אדם באדם.

ערכים מודרנים של החברה המערבית ברוב רובם מבוססים על מוסר התורה.

זה שהם תואמים במובנים מסויימים למוסר התורה עוד לא אומר שהם מבוססים עליו. יתרה מזו - רב השוני מן הדמיון. מוסר התורה כולל מושגים כמו "עין תחת עין" ואת הכלל הבסיסי לפיו רצון האלוהים(?) נמצא מעל כבוד האדם, חירותו וחייו. האם אדם השופך חומצה על אשתו במדינה מערבית יענש בשפיכת חומצה עליו? לא. רק באיראן. האם אדם הנוהג בשבת דינו סקילה? לפי התורה כן (אם קישוש עצים בשבת דינו סקילה...), לפי המשפט המערבי לא. לפי המשפט החרדי אולי, אם להסיק מזריקת האבנים בשבתות.

דת משתנה בהתאם לסביבה שלה ולזמן שלה - כמו היהדות למשל: מצוות התורה ניתנו לכל הדורות - אך ישנם אנשים כמו "חכמי הדור" שאומרים להקל (מה שלא תמיד קורה) בשמירת המצוות בכל דור בהתאם ליכולתיו והסביבה שלו. אותו דבר עם הנצרות.

נכון, ובגלל זה איסור עשיית מלאכה בשבת, שבמקור אמר כי על האדם לנוח ולא לייגע את עצמו בעבודות חול, תורגם בימינו לאיסור מוחלט על הדלקת מתג חשמל (כי מסתבר שזו מלאכה) אך בו בזמן אין איסור על שימוש בשעון שבת (כי מסתבר שמי שמתפעל את תחנת הכוח למחייתו לא מבצע מלאכה). ::)

באסלאם (האחווה של מוחמד) שהיא פולחן יש רק מטרה אחת - להפוך את כל המאמינים לשכפולים של מוחמד עצמו, לחיות ולהתנהג כמוהו. ולהישאר תקועים במנטליות של חצי האי ערב של המאה ה-7, הימים בהם התהלך מוחמד על אדמת הארץ.

מעניין. אני לא מכיר חוק מוסלמי האוסר על החזקת טלויזיה או מכשיר סלולרי בבית, האוסר על תלמידי ישיבות (או מקבילתן המוסלמית) להוציא רשיון נהיגה וכו' וכו'. כמובן שהאסלם הוא דת חשוכה, אבל היהדות האורתודוקסית לא טובה בהרבה במובן הזה.

פורסם

קודם כל אני לא מאשים - אני לא קטגור ולא שופט ואינני עוסק בהאשמות ו / או טענות

אני מודיע .

שנית גם אם יש 40 מיליארד מאמינים לי זה אומר -כניראה שזה בטוח לא נכון , מפני שאם זה היה אמת מישהו היה כבר מגלה לזה הוכחה .

לאלוהים אין מוסר - לבני אדם יש ( מה מוסרי בלשים עץ ולהגיד להם לא לאכול ??? )

לאלוהים אין מערכת צדקה - לבני אדם יש ( מה צדקה בזה שהוא מאכיל אריה ע"י זה שהוא הורג איילה ? ואחרכך מיבש את שניהם כשהו עוצר את הגשם - או ביכלל מה כל כך צדקה במבול נניח ?או איוב - ואללאה הוא יצא שם סטלבטן אחוושלוקי , היית אומר אלוהים הוא בדרן - ניחה הייתי יכול להבין זאת - אבל אתה טוען שאלוהים הוא אנושי - פחחח אתה מאציל אליו את התובנות האישיות שלך - פחחחח ממש "מורה רוחני " לעילא ולעילא :lol: אתה חושב שאתה יותר טוב מאנשים כמו המיסיונר כי האלוהים שלך יותר טוב :screwy: רק מה אתה לא שם לב שזה בדיוק מה שהמוסלמים טוענים - "אללאה הוא אכבר " קרי אלוהינו גדול יותר ! ליצן שכמותך :lol: )

ואחלה בחלה - הוא כן מבין את אלוהים טוב יותר מפני שהוא ( לדוגמא) לא מתעסק איתו בצורה שאתה וכל החסידים השוטים ומיזיי הריר עושים , אתה לא מבין שכאשר אתה בא "לתקן את העולם " אתה מתנשא על האלוהים שברא אותו לפי טענתך ? אתה אומר " אלוהים ברא את העולם - מקולקל ! - פחחחח

זה מה שיש לי להגיד לתגובה המשונה שלך - פחחחח.

4.5 מיליארד מאמינים - פאאק , אם היה משהוא אמיתי שם הם כבר היו צריכים למצוא את זה :bash:

תישם מעט יותר ענווה ואל תטיף .

פורסם

פרוק רגליים על אספלט, אתה מאמין באפשרות קיומה של ישות "על-טבעית"?

פורסם

עם כיסוי קרטיני ( אני מבקש )

איך יכול להיות משהו על טיבעי :s05:

עריכה :

אני "מאמין" בהגדרות ולא במרכאות :screwy:

פורסם

פרוק רגליים על אספלט, אתה מאמין באפשרות קיומה של ישות "על-טבעית"?

השיעים טוענים שלכל אדם יש האפשרות לפרש את האלוהים בדרך מסויימת.

ככל הנראה הם צדקו.

פורסם

TOTAH, אני סקרן לראות מה יש לך להגיד על התגובה הקודמת שלי. או שמא אין מילים בפיך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים