עבור לתוכן

מחשבי Netbook / UMPC בארץ

Featured Replies

פורסם

אנשים, אתם לא קוראים את הטרד. תעשו חיפוש... 130 דפים כבר בנושא הזה, כנראה עברו על הCD/DVD ועל הסרטים (די ויותר), משחקים ותוכנות.

מה מביא שיפור ה-BIOS, ומה היתרונות והחסרונות של כל נטבוק, כמה זמן סוללה יש עם כל מני סוללות, ומה iPink הצליחה לתכנת בלינוקס שלה :cool2:.

• תגובות 2.1k
  • צפיות 244.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

טוב דיי נדלקתי על ה-

Gigabyte M912M

הוא באמת הרבה יותר טוב מהאסוס 1000 ושווה את ההפרש במחיר?

המסך מגע נראה ממש מעולה..

לי יש את הM912X, שמגיע עם מסך ברזולוציה 1280 על 768, וזה עולם אחר ביחס למסכים הלא סטנדרטיים של הטבוקים (1024 על 600

על הM912X שלי אפילו התקנתי לינוקס..

פורסם

במקום לשלוח אותי לחפש בת'רד האינסופי הזה שעושה רושם שכבר מזמן טוחנים פה בעיקר מים, אשמח אם מישהו ישתף מנסיונו בנוגע ל- BIOS החדש, שזה מה שמעניין אותי כרגע.

פורסם

דן, אתה כותב המון על על זה שהגיגביט הוא מאוד נייד ואני בהחלט יכול להבין זאת בגלל שהוא קטן מנטבוקים אחרים אבל אתה שוכח פרט מאוד חשוב שקשור בניידות - זמן עבודה.

עד כמה שהבנתי מהדיון זמן העבודה של הגיגבייט עומד על 2.5 - 3 שעות שזה לא מרשים בכלל (דומה לזמן עבודה של לפטופ סטנדרטי) וזה מאפיין חשוב שצריך לקחת בחשבון כשמדברים על ניידות, במיוחד לאור העובדה שנטבוקים אחרים מספקים זמני עבודה הרבה יותר טובים (אסוסים למינהם, הזה של סמסונג ואפילו הוינד מציע 3-5 שעות, תלוי בכמה אתה מקשה עליו).

ועכשיו לשאלה משלי:

איך הולך (אם בכלל) חיבור של נייד לאינטרנט מפאלפון, המשפחה שלי הולכת לעבור לפלאפון (לרשת החדשה שלהם מין הסתם) וקרוב לוודאי שהפאלפון החדש שלי הוא זה:

nokia 6120 classic

http://www.gsmarena.com/nokia_6120_classic-1958.php

http://europe.nokia.com/A4399011

האם יש דרך לחבר את הוינד לאינטרנט דרך הפאלפון?

פורסם

במקום לשלוח אותי לחפש בת'רד האינסופי הזה שעושה רושם שכבר מזמן טוחנים פה בעיקר מים, אשמח אם מישהו ישתף מנסיונו בנוגע ל- BIOS החדש, שזה מה שמעניין אותי כרגע.

לא צריך לחפש בטרד האינסופי, יש ב-5-10 עמודים אחרונים הודעה שלי עם רשימה מפורטת על התוספות שה-BIOS נותן.

ל-Z Mint, כל פלאפון שמחובר לחבילת אינטנט ויש לו בלוטוט או כבל DATA, יכול לחבר את הנייד שלך לאינטרנט. (לא בטוח שתוכל אם אתה מחובר לחברת פלאפון כי הם חוסמים הכל... אפילו הבלוטוט בקושי עובד במכשירים שאמורים לתמוך. אולי עכשיו זה השתנה קצת, אבל ממה שמכיר זה לא.)

פורסם

לא צריך לחפש בטרד האינסופי, יש ב-5-10 עמודים אחרונים הודעה שלי עם רשימה מפורטת על התוספות שה-BIOS נותן.

ל-Z Mint, כל פלאפון שמחובר לחבילת אינטנט ויש לו בלוטוט או כבל DATA, יכול לחבר את הנייד שלך לאינטרנט. (לא בטוח שתוכל אם אתה מחובר לחברת פלאפון כי הם חוסמים הכל... אפילו הבלוטוט בקושי עובד במכשירים שאמורים לתמוך. אולי עכשיו זה השתנה קצת, אבל ממה שמכיר זה לא.)

וואלה, מקווה שזה יעבוד, חיבור אינטרנט מכל מקום זה מעולה.

קודם צריך לבדוק אם אנחנו לוקחים חבילת אינטרנט עם הפלאפונים (לפי מה שהבנתי הם "מכריחים" אותך לקנות אותה) ואז לקוות שזה יעבוד.

פורסם

טוב דיי נדלקתי על ה-

Gigabyte M912M

הוא באמת הרבה יותר טוב מהאסוס 1000 ושווה את ההפרש במחיר?

המסך מגע נראה ממש מעולה..

המסך מגיע לא הכי שימושי אם אתה לא צריך אותו לכתיבה (Tablet) וזה גם עוד דבר שמייקר את המחשב

פורסם

סליחה שאני מסיט מהנושא

אומנם כבר קניתי נטבוק של אייסר עם ווינדוס, אבל מה שהייתי רוצה לדעת זה איפה אפשר לקנות בארץ נטבוק ללא ווינדוס ?

אני לא מצליח למצוא, הווינדוס הארורה נמצאת בכל חור..

פורסם

רק כמה אסואים נמכרים עם לינוקס

פורסם

מישהו ניסה כבר את ההבדלים עם TINYXP ? מאד מעניין אותי.

פורסם

נט בוק שלא יכול לנגן סרטים? כולם יכולים לנגן סרטים! :smile1: (כמעט כולם)

נט בוק עם כונן DVD? לא קיים כזה ולא יהיה קיים כי אחרת זה כבר לא נט בוק, היחוד של נט בוקים זה גודל של בין 7-10 אינטש' מסך, משקל של בערך קילו ומחיר זול ומפרט פשוט.

זה נט- בוק, ספר אינטרנט, המטרה שלהם היא להיתחבר לרשת וזה המטרה העיקרית שלהם במקור..כמובן שהם מתחילים להיתחזק פה ושם ויש שיפורים אין סופיים אבל זה הרעיון המקורי במוצר.. ;D

סבבה הבנתי...אז הם לא מגיעים גם עם סידירום רגיל? אם לא, אז איך אני יכול להעביר מידע מהמחשב לנייד?

עכשיו ראיתי פה שכמה המליצו על הMSI WIND והאייסר..איזה דגם מומלץ ב350 דולר+- מארצות הברית?

תודה!

פורסם

סבבה הבנתי...אז הם לא מגיעים גם עם סידירום רגיל? אם לא, אז איך אני יכול להעביר מידע מהמחשב לנייד?

חיבור רשת חוטי, חיבור רשת אלחוטי, דיסק און קי, דיסק קשיח נייד...

פורסם

עכשיו ראיתי פה שכמה המליצו על הMSI WIND והאייסר..איזה דגם מומלץ ב350 דולר+- מארצות הברית?

תודה!

לא מדוייק .

יש נטבוקים עם צורב DVD מובנה כמו הקונג'יטסו המעולה מתוצרת יפנית שזכה לשבחים רבים אולם הוא לא נימכר כל-כך עקב

מחירו היקר בארץ (כ-3500 שקל ברשת באג ).

העברת מידע מתבצעת באמצעות כבל רשת או כבל USB מיוחד מוצלב\דו כיווני.

עלות הכבלים זניחה(כמה עשרות שקלים).

התקנת תוכנות מיתבצעת באמצעות DOK ,צורב חיצוני .

מי שרוצה לחסוך יכול לקנות מתאם שבצידו האחד יש חיבור USB ובצידו השני חיבור כפול -גם sata וגם IDE .

הכבל עולה כ-50 שקל ומאפשר לעשות שימוש בכל כונן אופטי פנימי שיש ממילא בכל מחשב ולא משנה כלל אם הוא ide\SATA .

ומי בכלל המליץ לך על ה-wind (גדול,מסורבל ,כבד ולא באמת נייד ) או האייסר (מסך זוועתי ,רועש)?

ה-wind הוא PASEE ,משהו ששייך לעבר.

יש היום נטבוקים עדיפים ממנו שנותנים תמורה יותר טובה לכסף כמו 1000he .

אין ל-wind שום הצדקה במחירו הנוכחי -2300 שקל ולאור העובדה שהיבואן שלו יעשה כל שביכולתו להתחמק מאחריות במקרה של בעייה

(בדרך כלל יגידו לך שהנייד נפל ולכן האחריות לא מכסה.....).

במקרה שלך שאתה קונה בחו"ל ,תישכח בכלל את שני הדגמים הביניוניים-נחותים שהמליצו לך עליהם כביכול,

תחשוב רק על TABLET TOUCH SCREEN כמו :

הקונג'יטסו

M912M

בקרוב T91 מבית אסוס.

אם ניידות אמיתית לא קריטית בעינייך ואתה מוכן לסבול נטבוקים עם מסך 10 אינץ אז הדגמים המומלצים הם:

1000HE

ובקרוב T101 גם מבית אסוס.

תתעלם מהרעש "הסטאטי " שאתה שומע כאן מכל מיני חברה לא מעודכנים בעליל שחושבים שמה שהם קנו לפני חצי שנה ,עדיין ניחשב רלבנטי.

בעיניי זה פשוט פטאטי שאנשים הופכים להיות fanboys של המוצר שהם קנו ומאבדים כל שיקול דעת וביקורת עצמית מינימאלית.

אחר-כך את אותם חברה אתה פוגש ב-trade-zone כאשר הם דורשים על החומרה שלהם מחיר שהוא יקר יותר מאשר בחנות כחדש.

הם רק שכחו שמה שהם קנו ,רק לפני מספר חודשים הפך לזבל מיושן,חסר ערך ולא רלבנטי בכלל.

עצוב,אבל זאת המנטאליות ששולטת בפרובינציה שלנו.

עשה חיפוש ,ותגלה את האמת בעצמך,יש לך אצבעות נכון?

פורסם

dan79 אתה מסיט ובנוסף לכל אומר דברים לא נכונים.

"מי בכלל המליץ לך על ה-wind (גדול,מסורבל ,כבד ולא באמת נייד )"

"יש היום נטבוקים עדיפים ממנו שנותנים תמורה יותר טובה לכסף כמו 1000he"

ה-WIND הוא *קטן יותר*, ו*קל יותר* מ-1000h/e

"לא באמת נייד", אז מה זה כן נייד? איזה שטויות, תגיד שאתה לא אוהב את ה-WIND, אבל מה זו התגובה הילדותית הזו באורך של הגלות.

שים לב איזה דברים אתה כותב, אתה חובט באנשים, בחברות ובכל העולם בעצם, ולדברים אין בסיס גם, תגיד מה עשו לך שכל כך רע לך?

"תתעלם מהרעש "הסטאטי" שאתה שומע כאן מכל מיני חברה לא מעודכנים בעליל שחושבים שמה שהם קנו לפני חצי שנה ,עדיין ניחשב רלבנטי.

בעיניי זה פשוט פטאטי שאנשים הופכים להיות fanboys של המוצר שהם קנו ומאבדים כל שיקול דעת וביקורת עצמית מינימאלית." - אם זה לא הסטה חסרת בסיס אז לא יודע מה זה כן.

"אין ל-wind שום הצדקה במחירו הנוכחי -2300 שקל ולאור העובדה שהיבואן שלו יעשה כל שביכולתו להתחמק מאחריות במקרה של בעייה

(בדרך כלל יגידו לך שהנייד נפל ולכן האחריות לא מכסה.....)." - עוד הוכחה שאתה סתם שונא את IVORY, לי במקרה הסוללה התפגרה אחרי שבוע והחליפו בלי לשאול שאלות.

מה שיש לי להגיד לך, שאתה fanboy בעצמך שלא סגור מה הוא רוצה, ושונא מושבע של ה-WIND, כי הוא מצליח. חלאס, אתה לא מחליט מה זה נייד ומה זה לא נייד ומכניס שטויות לראש של אנשים, תקנה משהו ותרגע.

פורסם

גם אני קיבלתי שירות טוב מאייבורי, ואין לי את הווינד אבל התנסתי בו - אין בו שום דבר גדול ומסורבל, והוא נורא נייד.

אתה מתייחס למושגים יחסיים כאל אבסולוטיים, ואתה בכלל, אבל בכלל לא אובייקטיבי. אתה פשוט חרטטן וזחוח ברמות היסטריות. ואני לא אומר את זה לגופו של אדם - אני לא מכיר אותך, אני אומר את זה לגופם של דברים (שאתה כתבת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים