עבור לתוכן

כמה שאלות כלליות בקשר לאוניברסיטה ולימודים למי שיודע..

Featured Replies

פורסם

כסף גם משחק במכינות הבלתי אפשריות של האוניברסיטאות הנחשבות רוב האנשים צריכים לחזור על מבחן הפסיכומטרי מספר פעמים כדי להתקבל לפקולטות המובילות באוניברסיטאות הנחשבות

מה גם שהמכללות מציעות פתרון מושלם לאנשים שכבר יש להם עבודה קבועה במקום נחשב ולא יכולים לעמוד במערכת שעות הקשה של האוניברסיטה

• תגובות 50
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברוב שיש יוצאי דופן לכאן ולכאן, אבל כמכלול, הרמה והאיכות של אנשים מהאונברסיטאות הנחשבות בתחומן היא גבוהה יותר. וגם מספיק להסתכל על כל מני מוביל תחומים בכל מני חברות ולראות מה הם למדו ואיפה.

פורסם
  • מחבר

הדבר האחרון שיעניין אותי זה איפה הוא למד,כי זה לא אומר כלום על הבן אדם אם הוא למד בטכניון או במכללה

זה לא אומר לפחות אם הוא למד ברמה של 002 או 006?

והמכינות של הטכניון לדוגמא נחשבות קשות מאוד?

פורסם

מה זאת אומרת אין לו כסף ללמוד באוניברסיטה?

שכר הלימוד הוא אותו שכר, אם כבר מבחינה כלכללית יותר קל להתקיים באוניברסיטה מאפשר במכללה בגלל מבחר המילגות הגדול שיש לאוניברסיטאות, וגם מספר גדול יותר של חדרי מעונות.

תסתכל על המשרות שמחזיקים בד"כ אנשים שלומדים באוני' בשנים הראשונות (מלצרות בד"כ) לעומת אנשים שלומדים במכללה בשנים הראשונות (בד"כ משהו זוטר ביותר אבל בתחום שלהם, ולא בשכר רעב)

בנוסף יש הרבה יותר מכללות בארץ (למשל אשדוד, העיר ה-4 בגודלה בארץ או משהו כזה, אין אוני' אבל יש מכללה, זה 200 ומשהו אלף סטודנטים פוטנציאלים שלא יצטרכו לשלם גם שכ"ד אלא יוכלו לגור בדירה)

כשאתה מדבר על שכ"ד למשל צריך לקחת בחשבון מינימום של 300$ לחודש בב"ש (הכי זול שיש) ולא כולל כלום, כפול 12 חודשים כפול 4 שנים

לפני חשמל מים וגז, אתה מדבר על שכ"ד של כמעט 52 אלף שקל

זה משהו שטודנט מאשדוד או עם משפחה באשדוד למשל יכול לחסוך, זה כל השכ"ל שלו לכל ה-4 שנים!

כאן עדיין לא דיברתי על השכ"ד בת"א או בחיפה, שכמובן גבוהה יותר, ולא במעט

תחשוב שעם שכ"ד של 400$ (לא ריאלי בכלל למצוא כזה אבל נניח) הופס אתה מדבר כבר על 70 אלף שקל

על זה תוסיף נסיעות הביתה מהעיר שבה האוני' וחזרה, נניח שמדובר רק על 15 שקל לכל כיוון (הנחת סטודנט) ואתה חוזר הביתה שבוע כן שבוע לא, אתה מדבר על בערך 19 שבועות שאתה חוזר הביתה (52 שבועות בשנה, בממוצע אתה לומד 8-9 חודשים בשנה), פעמיים בחודש אתה חוזר

אתה מדבר על 570 שקל לכל שנה רק לנסיעות הבין עירוניות

אז כן, מכללה זה בד"כ דבר שחוסך לא מעט כסף, במיוחד אם אתה גר קרוב אליה (סיכוי הרבה יותר סביר, כי יש מעט אוני' בארץ, ת"א, חיפה - טכניון, ב"ש, העברית וכו')

פורסם

כל התשובות לשאלות האלה הן נכונות בערבון מוגבל.

בסופו של דבר- זה פשוט תלוי במי שמקבל אותך לעבודה. לא בכל מקום הדגש הוא זהה.

בנוגע ל MIT מול הטכניון- אני אפילו לא בטוח שכל מקום בארץ יעדיף בוגר MIT על בוגר טכניון .

פורסם

הערה קטנה - שכר דירה בב"ש הוא הרבה פחות מ-300$ (בהנחה שאתה שוכר עם שותפים).

פורסם

לגבי מקצועות ריאליים והנדסיים:

מי שלומד בארץ באחד משלושת המוסדות ה"נחשבים" - האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת ת"א והטכניון - ויש לו יכולת וקבלות (ממוצע סביר, נניח 85-80+), לא יתקשה להתקבל בארץ לשום דבר - לא לעבודה ולא ללימודים גבוהים.

גם בחו"ל - היכולת במבחני קבלה / רעיונות קבלה תשפיע הרבה יותר מאשר שם המוסד בארץ (ציונים, ניסיון, פרוייקטים ישפיעו בשלב המיון הראשוני).

לחשוב בכלל על ללכת ללמוד בחו"ל רק בגלל שאולי בעתיד תרצה לעבוד / לעשות דוקטורט בחו"ל וזה יקל עליך את שלב הקבלה - בזבוז טוטאלי.

פורסם

הערה קטנה - שכר דירה בב"ש הוא הרבה פחות מ-300$ (בהנחה שאתה שוכר עם שותפים).

כמו בכל מקום, וכמובן יש מעונות בהרבה מקומות (עם עדיפות למי שגר לא באזור כמובן).

פורסם

ממש לא כמו בכל מקום.

בהרצליה (ובכלל במרכז) אתה לא יכול למצוא דירה בפחות מ-300$ לשותף (למעט מקרים קיצוניים). בת"א בכלל אין לך על מה לדבר.

רק תיכנס להומלס ותראה את המחירים (עד עכשיו הכי גבוה שראיתי בב"ש זה 1300 ש"ח, והכי נמוך שראיתי בהרצליה זה 1100).

פורסם

QTTP- ממוצע 80-85 זה על הפנים. :lol:

אין לך מה לחפש עם זה. יש לי ממוצע 94 ופסיכו' 698 ולא התקבלתי למה שרציתי באונ'.

גם בן-גוריון היא מוסד "נחשב" וגם "בר-אילן" היא מוסד נחשב. הכל תלוי במקצוע הנלמד.

בנוגע למכללות מול אונ':

אני לומד במכללה וממש אין לי מושג מאיפה אתם מביאים את זה שאפשר לעבוד.

בתור מישהו שלא משקיען בלימודים- לעבוד יותר מיומיים בשבוע זה פשוט לא אפשרי לדעתי.

(אני אישית לא עובד בכלל, אין לי כח לטחון את התחת ולרדוף כל היום אחרי הכל. חסכתי כסף, מתי שהוא יגמר לצערי אתחיל לעבוד).

פורסם

נראה לי הוא דיבר לא ממוצע תואר, לא ממוצע בגרויות.

אגב, למה לא הוספת לבגרות משהו קל כדי להקפיץ את הממוצע?

פורסם

אני יכול להגיד לך רק שגם אם תיקח בוגר מהטכניון ובוגר ממכללה אבל שיש לו נסיון ....90 אחוז מהמעסיקים יעדיפו את הבן אדם עם הניסיון...

כי בסך הכל זה אותו תואר בדיוק שתיהם עברו את אותם מבחני הסמכה כך שהם יעדיפו את הבן אדם עם הנסיון מאשר לקחת בן אדם חסר נסיון ושהם יהיו צריכים להקנות לו את הנסיון

מישל - חומר הלימוד באוני' המובילות ובמכללות שונה בתכלית. מבחני ההסמכה ממש לא זהים - רמת הלימוד נמוכה, רמת התלמידים נמוכה יותר וגם רמת התרגילים והמבחנים נמוכה יותר. כמו כן יש הבדל רב בחומר הנלמד. מההיכרות שלי עם מספר אנשים שעוסקים במיון כ"א במקצועות ההנדסה\מדעי המחשב - הם בכלל לא מוכנים להזמין לראיון בוגר מכללה.

אתה מוזמן לעשות חיפוש ולקרוא את הדו"ח האחרון של המל"ג שנערך בשנה שעברה(בתחום הנדסת חשמל, אך זה משקף למקצועות מדעיים אחרים גם). מסקנות הדו"ח הראו שבעוד שהטכניון ואוני' ת"א שומרות על רמת לימודים גבוהה שאף דומה ברמתה לאוני' מכובדות מאוד בחו"ל, אין שום בסיס להשוואה בין המכללות לבין האוניברסיטאות בארץ. למעשה, הממצאים הובילו להפרדת המכללות והאוניברסיטאות לשני פרקים נפרדים היות ולא נמצא כל בסיס להשוואה ביניהן. למיטב זכרוני בדו"ח הועלו מסקנות חריפות מאוד כלפי המכללות שמנסות לחקות את הסילבוסים של האוניברסיטאות, אך בשל החומר האנושי הנמוך החומר נלמד בצורה שטחית וברמה נמוכה מאוד.

אגב, הועלו גם מסקנות חריפות נגד האוניברסיטאות שמדרדרות משנה לשנה.

פורסם

בדרכי הקבלה הקיימות היום לא כל אחד מסוגל להתקבל לאוניברסיטה. ואני לא מדבר רק על מעומדים חלשים. גם מעומדים איכותיים לא מצליחים להתקבל לפקולטות המבוקשות בגלל התחרות האסטרנומית על כל מקום פנוי. התחרות מתגברת כל שנה כי מספר המעומדים גדל בזמן שמספר המקומות באוניברסיטאות נשאר זהה. מה שקורה בסופו של דבר אותם מעומדים שלא רוצים להשתעבד לתעשיית הפסיכומטרי/בגרויות פונים למכללות. המכללות מקבלות חומר אנושי איכותי ומעמדם משתפר.

אגב, לפני מספר שנים דיברתי עם הרופא בגדוד. הוא היה עתודאי והתחיל את לימודיו בתחילת שנות ה-90. במהלך השיחה הוא ציין במפורש שעם הציוני הבגרות/פסיכומטרי שבאמצעותם הוא התקבל ללימודים לפני שנים היום הוא לא היה מצליח להתקבל לרפואה.

פורסם

QTTP- ממוצע 80-85 זה על הפנים. :lol:

אין לך מה לחפש עם זה. יש לי ממוצע 94 ופסיכו' 698 ולא התקבלתי למה שרציתי באונ'.

כפי ש-Chymes כבר הבהיר, התכוונתי לממוצע בתואר. 94 בבגרויות זה טוב אם זה 94 אמיתי עם מקצועות אמיתיים. אם זה מחושב לפי שיטת ה"בונוסים" והממוצע האמיתי הוא ~85, זה באמת לא משהו.

פורסם

גם 94 עם בונוסים זה גרוע :screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים