עבור לתוכן

האם הייתם מגדלים את ילדכם בישראל?

Featured Replies

פורסם

^^

נכון. הבעיה שיש פה סוג של נורמה שלא ממש מחכנת ללימודים.

וואלה? שכחתי מזה. אז יש לי 110 או 120 באנגלית? ;D

למה לא...

• תגובות 547
  • צפיות 38.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

מכל מקצוע של 4-5 יח"ל מקנה בונוס מסויים.

4 יח"ל =12.5 נק' (תוספת לציון שלך באותו מקצוע)

5 יח"ל = 25 נק'.

4 יח"ל = 10 נקודות

5 יח"ל = 20 נקודות

מתמטיקה ופיזיקה 5 יח"ל(בטכניון גם כימיה) = 30 נקודות

מקצוע טכנולוגי אחר 5 יח"ל = 25 נקודות

בבר אילן: תוספת נקודות גם בתלמוד.

בטכניון: 3 כימיה + 5 ביולוגיה = 20 נקודות לכל מקצוע

לקחתי את זה מתוך החוברת שחילקו לנו שנה שעברה כשבחרנו מגמות, אז יש סיכוי שזה לא נכון.

פורסם

חביבי, אני מדבר איתך על המצב בואכה 2002, זה כנראה השתנה מאז :)

פורסם

זה שטויות, מי שרוצה ללמוד ילמד בכל מקום ויקבל ציונים טובים.

קצת קשה ללמוד ל-4 או 5 יח"ל במתמטיקה כשהבי"ס שלך מחליט בצורה שרירותית לסגור את ההקבצות הללו לאלתר ולהכריח את כולם ללמוד 3יח"ל.

פורסם

Vitnir באיזה תיכון למדת?

פורסם

תיכון ? לא חסר תיכונים שעושים את זה

בטכניון גם פיסיקה וגם טכנובוטיקה מקבלים 30 נקודות

פורסם

עמל א' בפ"ת. :-[

Vitnir באיזה תיכון למדת?

פורסם

חשבתי גולדה או אחד העם

פורסם

עמל א' לא נראה לי מלמדים לבגרות מלאה כנ"ל טימון , טל"מ , נעמת

אחד העם בית ספר מעולה

גולדה בינוני -

פורסם

כן הוא הבית ספר העיוני הכי טוב בפ"ת

פורסם

מה שאתה מציין זה רק עוד גורם. אתה שמעת גם מה צריכים רופאים צעירים לעבור בשביל לסיים הכשרה פראקטית בבית חולים? איזה יחס הם מקבלים? וכל הרופאים שכל הזמן משפחות חולים תוקפות אותם ומאיימות בתביעות? מי צרייך את זה? וכן, המספר מוגבל אבל תחשוב שאם רמת ההוראה היתה גבוהה יותר בתיכונים וגם היה יותר מקום בפקולטות הרפואיות, הרי שלא היינו צריכים לקבוע תור יומיים מראש לרופא משפחה וחודשיים לרופא נשים וחודש לאא"ג.

לימודים גבוהים בארץ מסובסדים. משרד האוצר קובע כמה מקומות יהיו בכל פקולטה בהתאם לתקציב השכלה גבוהה. אוניברסיטאות דורשות כבר שנים ממשרד האוצר לעלות את המכסות, אבל משרד האוצר אינו מוכן. לכן התחרות על כל מקום פנוי עולה משנה לשנה, תנאי הקבלה עולים וצעירים מוכשרים נאלצים להתפשר על מכללה. נכון להיום מעל 50% מהסטודנטים לומדים במכללות. המספר צפוי לעלות משמעותית בשנים הבאות.

בנוגע לגורם האקדמי:

קודם כל הכתבה הזו מדבר על הגירה לארה"ב בלבד. לא לכל אחד נוח להגיד שהוא מהגר בגלל האנשים ויכול להיות שגם לא שאלו אותם.

המשוואה מאוד פשוטה. טיפשים+חכמים = אוכלוסית ישראל.

מה קורה כשאתם מוציאים את החכמים שמהגרים?

בנוגע לרמה האקדמית בישראל אז היא נמוכה.למי שיש קרוב משפחה בעל תואר ראשון/שני ומעלה שגר בחול וביקר בישראל ונתקל ברמה האקדמאית בישראל יכול להעיד על זה.

התנאים לקבלה כלל לא גבוהים גם לא לרפואה.הם אולי גבוהים יחסית בשביל מישהו שהוא תוצר העיוול בשם "מערכת החינוך של ישראל".

בהתחלה תוציא 770 בפסיכומטרי וממוצע בגרויות 110 ואחר כך דבר איתי שתנאי הקבלה לא גבוהים.

אני עדיין לא מבינה כיצד אפשר לקבל ממוצע של "יותר מ-100". אין הרי בונוסים, לא? וגם אם כן, עם איך שמלמדים כאן, גם עם 3 יח"ל בהכל יש ילדים שמשלימים אח"כ בגרויות.

ממש לא קל. צריך לקבל מעל 90 בכל הבגרויות.

פורסם

כמעט. אני ב"כללית". עשיתי "כללית פלאטינום" ובינתיים אני קיבלתי 70% הנחה על תרופת משאף שעולה כ-300 ומשהו שקל. "מכבי" שמעתי מייקרים את השירותים שלהם בצורה משמעותית.

טלפתיה!

בדיוק באתי להגיב שמה שחורה לי בארץ זה קרטל קופות החולים, הפלאטינום הזה פשוט דרעק שבחורה צעירה ובריאה כמוך (פיזית אני מתכוון...אל תחמיאי לעצמך) ממש לא צריכה, לגבי תרופות משאף ובכלל תרופות שלא כלולות בסל, אותו אחוז הנחה שיש לכללית מושלם בדיוק! מכעיס :pissed:

התוספת היחידה היא טיפולים בחו"ל ומימון תרופות סרטן, שממש לא מקבלים בקלות אלא צריכים לעבור ועדה שתחליט כמה ולמה מממנים אז לא הכל ורוד.

בנוסף על כך, החוצפה של קופות החולים לשווק תרופות גנריות ופשוט להעלים את תרופות המקור מהמדף! שנים אני משתמש בתרופה מסויימת נגד אלרגיה, פתאום שאני בא לרכוש את התרופה מוציאים לי איזה שיקוץ תוצרת "טבע - מעבדות רווח בע"מ" והרוקחת אומרת שזה אותו הדבר וזה מה שהם נותנים עכשיו, את התרופה הישנה אין!

אררררררר קרטל מחורבן, באירופה היו שורפים אנשים על כאלה דברים.

פורסם

התוספת היחידה היא טיפולים בחו"ל ומימון תרופות סרטן, שממש לא מקבלים בקלות אלא צריכים לעבור ועדה שתחליט כמה ולמה מממנים אז לא הכל ורוד.

שטויות, חוץ מהרצפטין ועוד כמה תרופות נסיוניות התרופות הן בחינם ולא עוברים שום טרטורים, המחלקה האונקולוגית שבה החולה מטופל דואגת להכל.

ואני מדבר על חבילה רגילה, של "כללית מושלם", הפלאטינום הזה זה סתם בלוף , לפחות החלק של ה"תרופות לסרטן"

פורסם

טלפתיה!

בדיוק באתי להגיב שמה שחורה לי בארץ זה קרטל קופות החולים, הפלאטינום הזה פשוט דרעק שבחורה צעירה ובריאה כמוך (פיזית אני מתכוון...אל תחמיאי לעצמך) ממש לא צריכה, לגבי תרופות משאף ובכלל תרופות שלא כלולות בסל, אותו אחוז הנחה שיש לכללית מושלם בדיוק! מכעיס :pissed:

בנוסף על כך, החוצפה של קופות החולים לשווק תרופות גנריות ופשוט להעלים את תרופות המקור מהמדף! שנים אני משתמש בתרופה מסויימת נגד אלרגיה, פתאום שאני בא לרכוש את התרופה מוציאים לי איזה שיקוץ תוצרת "טבע - מעבדות רווח בע"מ" והרוקחת אומרת שזה אותו הדבר וזה מה שהם נותנים עכשיו, את התרופה הישנה אין!

אררררררר קרטל מחורבן, באירופה היו שורפים אנשים על כאלה דברים.

אז זהו, שאני לא כל כך בריאה.

בנושא התרופה שאתה משתמש בה, תסתכל על האריזה מה השם הגנרי (לא המסחרי) והמינון ותשווה למה שקיבלת מ"טבע". זה שזה "טבע" זה לא חייב להיות חרא.

שטויות, חוץ מהרצפטין ועוד כמה תרופות נסיוניות התרופות הן בחינם ולא עוברים שום טרטורים, המחלקה האונקולוגית שבה החולה מטופל דואגת להכל.

ואני מדבר על חבילה רגילה, של "כללית מושלם", הפלאטינום הזה זה סתם בלוף , לפחות החלק של ה"תרופות לסרטן"

תספר את זה לחולים שגוססים במחלקות השונות ומתחננים מדלת לדלת בעמותות ובאים למשפחות של נפטרים לבקש שאריות של תרופות.

פורסם

תרופה גנרית == תרופה אתית לאחר פקיעת הפטנט.

זאת אותה תרופה בדיוק, וטבע היא חברת התרופות הגנריות מספר 1 בעולם היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים