עבור לתוכן

מה נסגר עם המצעד?!

Featured Replies

פורסם

אם לא הייתי חושב שהם בוחרים בי-ם "דווקא" כדי להכאיב לחרדים, הייתי מסכים איתך... אבל ברגע שזאת הכוונה (ואני באמת לא יכול לחשוב על סיבה אחרת לעשות את זה בי-ם) זה מסריח מהיסוד.

תוספת:

וזה עדיף מאשר להמשיך לתת לציבור החרדי את כל מה שהוא

רוצה עד שימצוץ את דמה של כל המדינה עד אשר יתייבש מאגר הכסף

גם זה צריך להיפסק, אבל אין קשר בין מחט לתחת.

• תגובות 275
  • צפיות 22.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

למה זה מסריח?

אתה בא בטענות למי שרק רוצה לצעוד בשקט ולא לעשות רע לאף אחד

במקום לבוא לתלונות למי שמאיים באלימות מילולית ופיזית נגד הצועדים הללו

מה ההיגיון בזה?

עריכה:

כרגע, המצעד מתקיים על אפם ועל חמתם של החרדים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3321990,00.html

פורסם

מצעד הגאווה אמור להעביר מסר, חשוב שאת המסר הזה יקלטו דווקא אלה שמתנגדים בצורה כ"כ נחרצת.

דווקא בת"א המסר פחות חשוב כי מדובר באוכלוסיה יותר ליברלית, נאורה ומשכילה.

פורסם

ואם החרדים ירצו להעביר מסר של תורה בקרב החילונים? זה לא ירגיז? זה לא ירגיש כמו כפייה דתית? זה לא יגרור שריקות בוז (במקרה הטוב) ?

פורסם

מצעד הגאווה אמור להעביר מסר, חשוב שאת המסר הזה יקלטו דווקא אלה שמתנגדים בצורה כ"כ נחרצת.

דווקא בת"א המסר פחות חשוב כי מדובר באוכלוסיה יותר ליברלית, נאורה ומשכילה.

אתה באמת כ"כ תמים עד כדי אמונה שאיזשהו מסר יעבור לפנאטים השחורים? ברצינות?

כל אדם בר דעת מבין שלשנות את השחורים אי אפשר - אז למה להילחם מלחמות אבודות?

פורסם

ואם החרדים ירצו להעביר מסר של תורה בקרב החילונים? זה לא ירגיז? זה לא ירגיש כמו כפייה דתית? זה לא יגרור שריקות בוז (במקרה הטוב) ?

אני אף פעם לא שמעתי על מישהו שדקר את החרדים שמסתובבים במרכז העיר בי-ם

ומנסים לשכנע אנשים להניח תפילין או את הנשים הדוסיות שמחלקות נרות שבת

ואתה?

אפשר לנסות, עדיף מאשר להתייאש, לא?

פורסם

1.הם יכולים אם היו רוצים

2.גם אם זה ירגיז אותי, אני לא אנסה לפגוע בהם פיזית

3.הם מוזמנים לשרוק שריקות בוז כאוות נפשם ביום שישי הבא

4.כפייה דתית קיימת כבר היום, הם בהחלט מנסים להעביר מסר של תורה כל הזמן.

כי יש דברים שווה להילחם עבורם.

מה אתה בעצם טוען? למה להפגין, הרי כלום לא יוצא מזה אף פעם?

פורסם

אם המטרה היא באמת לעשות "דווקא", אז זה מיותר לדעתי. אבל אני לא חושב שהמצעד הוא בקטע של "דווקא". נכון שיש נקודות רגישות בלצעוד בירושלים והצועדים והמארגנים יודעים זאת היטב (וזכו להרגיש זאת על בשרם בשנה שעברה), אבל אני לא חושב שזה הקטע של ה"דווקא". ירושלים היא מקום מרכזי וגדול, המכיל המון ענפי תרבות ודעות ואמונות מכל הכיוונים. לדעתי אין פסול במיקום.

מפליא שגם אני הייתי פעם אדם דתי, למדתי במסגרת דתית (אומנם מתונה) ואפילו יצא לי להיות בישיבה כמה חודשים. ברגע שהתבגרתי והבנתי איפה אני נמצא ומה אני עושה, החלטתי לצאת משם. אני רואה את עצמי כאדם נאור ופתוח בכל התחומים, ובעיקר חופשי ומאמין בעצמו. הדת הוציאה ממני בדיוק ההפך - וננטשה.

ולא צחקתי כשטענתי שהקהילה הדתית מחונכת לשנוא את הציבור ההומו-לסבי, זאת אמת. ראיתי בעבר גילויי אלימות של ילדים כלפי הומואים. אני לא רוצה להכליל, אבל זה טבעי שהם ישנאו אותם - הרי כתוב בתורה שזהו חטא גדול. הלגיטימיות שזה נותן בחיים האמיתיים של ימינו - זה כבר נתון לויכוח.

אגב, אני לא הומו, אבל אני מכיר המון אנשים שכן ויש לי חברים טובים מפה ומשם. למדתי להעריך אותם ואת דרך חייהם בכבוד, גם אם היא שונה משלי.

פורסם

אני אף פעם לא שמעתי על מישהו שדקר את החרדים שמסתובבים במרכז העיר בי-ם

אולי, כי מרכז י-ם אינו מקום קדוש לחילונים? ::)

קח מקום בו האוכלוסייה במובהק חילונית "קיצונית" ותשלח לשם חרדי שינסה להחזיר אנשים בתשובה. תראה מה יקרה (רמז: במקרה הטוב הוא יסולק משם סתם כך).

תוספת:

אגב, אני לא הומו, אבל אני מכיר המון אנשים שכן ויש לי חברים טובים מפה ומשם. למדתי להעריך אותם ואת דרך חייהם בכבוד, גם אם היא שונה משלי.

אני לא בטוח שאתה מעריך באותו אופן ומסירות את חייהם השונים מחייך, כדבריך, של הדתיים.

פורסם

המצעד יעבור רק בשכונות חילוניות, זה באמת נורא פשוט,

לא טוב להם שישארו בשכונה/בית/ישיבה שלהם.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3321884,00.html

לגבי מלחמות - ישנן מלחמות שהן מראש אבודות (כמו להכניס קצת שכל בריא ופתיחות בראשו של חרדי) ואדם חכם יודע לבחור את מלחמותיו ולא לנהל מלחמות אבודות. מה שיצא מכל העיניין זה שהמצעד יצא לפועל ומי שישלם את המחיר יהיו השוטרים שיפגעו מהאלימות הצפויה מצד הפנאטים. מה זה תרם לקהילת הצועדים?

פורסם

זה עוזר להם להכנס לתודעה הציבורית,

כולי תקוה שמי שישתמש באלימות ימצא את עצמו מאחורי סורג ובריח.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/045/187.html

פורסם

bla7, אתה צודק. אני לא חושב שאני מעריך את האוכלוסיה הדתית-קיצונית כמו שאני מעריך את האוכ' ההומו-לסבית. ויש לי סיבות טובות לכך, שאת רובן תמצא בגוף השרשור.

כל אחד ודעותיו, אבל אני לא חושב שאני אדקור דתי ברחוב מתישהו.

פורסם

בקיצור, אתה שונא את הדתיים, ואתה מאוד תשמח אם המצעד יכאיב להם, בעיקר כשאי אפשר לקשר אותך ישירות לאלימות הזאת (שאינה פיסית). מוכיח את טענתי לגבי ה"דווקא"... ::)

ואגב, אני משוכנע שאחוז מאוד גבוה מהצועדים הוא כמוך. כלומר, אם לא יראו דתיים יוצאים מדעתם במהלך המצעד, לא ייהנו...

פורסם

הוא דתל"ש, יש סיכוי טוב שהמשפחה שלו עדיין כזאת ואולי גם נשארו לו חברים מהעבר

אז להגיד שהוא שונא את החרדים לא נראה לי במקום.

בכל אופן, מה זה משנה אם זה דווקא, יש בדמוקרטיה זכויות בסיסיות, אחת מהן היא הזכות להתארגן.

בדיוק כמו שהיו הפגנות של מאות אלפי חרדים ואף אחד לא בא לדקור אותם, אין סיבה שהם יפריעו להפגנה של הקהילה הגאה.

ה"דווקא" הוא צורך חזק מאוד אצל הרבה אנשים, גם הדתיים עושים דווקא לפעמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים