עבור לתוכן

עוד מישהו מתנגד לבחינה מחדש של מתן אזרחות לערבים?

Featured Replies

פורסם

ארר, אני אמנם לא תומך במצע של ישראל ביתנו, אבל לא ברור לי איך אפשר להגדיר מצע שדוגל במשהו שאינו תלוי במין וגזע, כפי שאתה כתבת, כגזעני.

• תגובות 415
  • צפיות 31.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני גם חושב ששירות לאומי הוא פתרון מצויין לכל מי שלא מתגייס לצה"ל, אבל קשה לי לומר אם ביטול הזכות ההצבעה וביטול הגדרת האזרח לאדם שאינו משרת מכל מין וגזע, הינה עונש חכם.

זה לא עונש! האפשרות לשרת את המדינה צריכה להחשב כזכות של התושבים. לא עוד אנשים מסכנים שהשירות הצבאי קשה עליהם, עסוקים בתחבולות להתחמק מלוכדי העריקים. מי שלא רוצה לשרת - לא צריך. הוא לא חייב להיות אזרח. במקום לרדוף אחרי האנשים שישרתו את המדינה, שהם ירדפו אחרי המדינה, למקרה ששכחה לשלוח להם הצעת גיוס. זה מאפשר הרגשה אדירה של חופש, שלא קיימת כרגע. כשבן אדם יילך לשרת את המדינה כי הוא רוצה ולא כי תפסו אותו וגררו אותו לכלא - זה עושה את השינוי. בן אדם יהיה חופשי סתם לחיות במדינה, מבלי לשרתה. וכמובן, אז הוא לא יקבל מהמדינה באותו אופן שיקבל מי שישרת. כל הקונספט הזה בנוי על חופש ושיוויון. אין בזה טיפה גזענות. ואם ראש מפלגת ישראל ביתנו חוטא במשפט גזעני כזה או אחר מדי פעם - זה ממש לא מעניין אותי. כי הם המפלגה היחידה שמציעה סוג כזה של שיוויון וחופש. מה גם שהרבה פעמים אני מסכים לחלוטין עם מה שהוא אומר, כאשר יש רעש תקשורתי גדול סביב "אמירתו הגזענית" כשבסה"כ הוא אמר משהו חכם, או משהו שאף אחד אחר לא מעז להגיד בפומבי. כמו למשל, מה שהוא אמר במרומז על חברי הכנסת תומכי הטרור.

פורסם

ארר, אני אמנם לא תומך במצע של ישראל ביתנו, אבל לא ברור לי איך אפשר להגדיר מצע שדוגל במשהו שאינו תלוי במין וגזע, כפי שאתה כתבת, כגזעני.

אתה פשוט אלוף הסמנטיקה. (והקטנוניות)

אם תפסיק להתחכם לרגע ותסתכל מהי המטרה של התוכנית תבין שהיא מכוונת היטב לערביי ישראל.

אז כן, אם גר שם יהודי גם הוא יצטרך לעבור, אבל המטרה האמיתית היא "להיפטר" מהתושבים הערביים שגרים שם.

פורסם

נכון, אבל לא בגלל שהם שייכים לגזע אחר.

ולכן, זאת לא גזענות.

פורסם

שוב, סמנטיקה, הכוונה ברורה לכולם.

אף אחד פה לא תמים, אפשר לקרוא לילד בשמו.

פורסם

שוב, אף אחד פה לא שונא ערבים בגלל שהם ערבים.

שונאים אותם כי הם רוצים להשמיד אותנו.

לפי דעתי זה לגיטימי לחלוטין.

מה שלא לגיטימי זה להיות צבוע ולהמשיך במסלול ההתאבדות הזאת, הכל רק חלילה לא להיות גזען.

פורסם

כמו בכל מגזר, יש ויש.

אין שום סיבה לעשות הכללות.

פורסם

יש סיבה.

א. ככה המוח האנושי עובד ואין טעם לנסות להכחיש את זה.

ב. במקרה הזה אם לא נעשה, זה יהיה הסוף שלנו. הסיכון פשוט גדול מדיי.

פורסם

א.ככה המוח שלך עובד. יש כאלה שיודעים לעשות הפרדה.

ב.רק מיעוט בערביי ישראל עוסק בטרור והוא אכן בעייתי.

פורסם

א.ככה המוח שלך עובד. יש כאלה שיודעים לעשות הפרדה.

תן לי לנחש. אין לך מושג על מה אתה מדבר נכון? במקרה למדתי את הנושא וככה המוח עובד מבחינה נוירולוגית. חבל להתווכח סתם.

ב.רק מיעוט בערביי ישראל עוסק בטרור והוא אכן בעייתי.

השאר מסייעים/מחנכים/תומכים כלכלית.

שוב, אתה לא יכול להבדיל בין הטובים ובין הרעים.(על זה אנחנו מסכימים נכון?)

במקרה כזה אתה צריך לעשות חישוב של סיכוי מול סיכון.

במקרה הזה, הסיכוי פשוט לא שווה את הסיכון.

חייו של יהודי אחד הם מחיר גבוה מדיי.

פורסם

תן לי לנחש. אין לך מושג על מה אתה מדבר נכון? במקרה למדתי את הנושא וככה המוח עובד מבחינה נוירולוגית. חבל להתווכח סתם.

אני שמח שלמדת ביולוגיה בתיכון, עובדה שיש כאלה שהמח שלהם לא עובד ככה ויכולים לעשות הפרדה (אני וGOSHA למשל וכך גם רוב האנשים השפויים שאני מכיר)

השאר מסייעים/מחנכים/תומכים כלכלית.

שוב, אתה לא יכול להבדיל בין הטובים ובין הרעים.(על זה אנחנו מסכימים נכון?)

במקרה כזה אתה צריך לעשות חישוב של סיכוי מול סיכון.

במקרה הזה, הסיכוי פשוט לא שווה את הסיכון.

חייו של יהודי אחד הם מחיר גבוה מדיי.

הרוב גם לא מסייעים/מחנכים/תומכים כלכלית

אתה יכול לנסות לעצור כמה שיותר בעזרת מודיעין

ויותר מזה אתה לא יכול לעשות כלום, אי אפשר לעשות חישובים של סיכוי מול סיכון ולהחליט לגרש/לשלול אזרחות לאוכלוסיה שלמה.

פורסם

אני שמח שלמדת ביולוגיה בתיכון,

האמת היא שלא למדתי ביולוגיה.

עזוב אתה לא תבין גם ככה.

ויותר מזה אתה לא יכול לעשות כלום, אי אפשר לעשות חישובים של סיכוי מול סיכון ולהחליט לגרש/לשלול אזרחות לאוכלוסיה שלמה.

said who?

פורסם

האמת היא שלא למדתי ביולוגיה.

עזוב אתה לא תבין גם ככה.

תנסה אותי, איפה למדת? אצל ברוך מרזל? איתמר בן גביר? נועם פדרמן?

said who?

כשתתבגר מעט, תבין שיש דברים שפשוט אי אפשר לעשות

(לא מבחינה טכנית קרי 61 ידיים בכנסת אלא מבחינת המשמעות והתוצאות כמו גם להשפעה של זה על ישראל דמוקרטית)

פורסם

תנסה אותי, איפה למדת? אצל ברוך מרזל? איתמר בן גביר? נועם פדרמן?

האמת אתה לא שווה תשובה. אבל בכל מקרה, למדתי פיזיקה 5 כשבתוך זה למדתי גם רשתות נוירונים וגם טיפה ביולוגיה.

כשתתבגר מעט, תבין שיש דברים שפשוט אי אפשר לעשות

(לא מבחינה טכנית קרי 61 ידיים בכנסת אלא מבחינת המשמעות והתוצאות כמו גם להשפעה של זה על ישראל דמוקרטית)

גם חשבו שאת השואה אי אפשר לעשות

ויש אנשים היום שחושבים שפצצות אטום על ישראל זה משהו שפשוט אי אפשר לעשות.

אתה הוא זה שצריך להתבגר ולצאת מהסרט שלו.

אם תרצו, אין זו אגדה.

פורסם

יא אללה, למדת פיזיקה 5 יחידות.

פששש...

ללא ספק התרשמתי.

זה בהחלט משנה הכול ונותן לך את האוטוריטה לקבוע דבר כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים