עבור לתוכן

למי אתם מצביעים?

בבחירות לכנסת ב28 במארס אני מצביע ל... 561 הצבעות

1. 1. בבחירות לכנסת ב28 במארס אני מצביע ל...

• חי"ל / חירות
    • האיחוד הלאומי-מפד"ל
    • ישראל ביתנו
    • ש"ס
    • יהדות התורה
    • הליכוד
    • חץ / שינוי
    • קדימה
    • העבודה
    • מרצ
    • דע"ם / רע"ם / בל"ד / חד"ש
    • עלה ירוק / הגמלאים / הירוקים / הלב / תפנית / צומת החדשה
    • פתק לבן, אף מפלגה לא שווה את הקול שלי

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

תעשה לי טובה...

בחמש השנים האחרונות ישראל הקפידה למקד את המלחמה נגד המחבלים ונגדם בלבד, והצליחה להנמיך את קצב הנפגעים בהדרגה.

ההשתוקקות שלך לטבוח בפלסטינים זה כבר סיפור אחר.

קצב הפיגועים ירד רק אחרי פעולות נרחבות כגון "חומת מגן". בפעולות אלה, לצערי, נפגעה גם אוכלוסיה אזרחית.

יש לי שאלה פה לכולם: נגיד יודעים על מכונית שפה נוסע מחבל ו4 אזרחים. יודעים שהמחבל מתכנן פיגוע בישראל, ויודעים שעכשו כשהוא בנסיעה זה ההזדמנות היחידה להוריד אותו. מה תעשו?

תחסלו אותו ואת 4 ה"אזרחים" או שתוותרו ותנסו לתפוס אותו בפעם אחרת, למרות הסיכון שאם הוא לא יתפס יהייה פיגוע?

X-DUDE, האיחוד הלאומי זו מפלגה "מסורתית"... הם לא מתכוונים להקים מדינת הלכה כמו ש"ס.... אם אתה לא רוצה איחוד לאומי אתה תמיד יכול להצביע לליברמן :)

• תגובות 1.3k
  • צפיות 71.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

מסורתית דתית.

וכבר הבעתי את דעתי למה אני לא הולך להצביע:

למה לא שמת בחירה: "לא מצביע"? זה יהיה מקום שני אם לא ראשון.

-ששרון היה בשלטון חשבתי על קדימה, אבל ראיתי מה שרון הביא (את החמאס), ירדתי ממנה.

-גדלתי בבית ליכודניקי, אבל מאז שביבי היה ראש ממשלה והרס את המדינה, התאכזבתי קשות, לליכוד אני לא מצביע שבראשו עומד ביבי.

-חשבתי להצביע לאיחוד הלאומי, אבל מאחר וזו מפלגה בסה"כ סקטורלית שמייצגת בעיקר את הציבור הדתי לאומי (שאני לא), ירדתי ממנה.

-אחרי זה חשבתי על ישראל ביתינו, אחרי בירורים רבים התברר לי שבסה"כ היא גם פלגה דיי סקטורלית עם דגש לציבור הרוסי (מה שאני לא).

-לשמאל.... טוב, אין בכלל מה לדבר.

מסכנה:

אני בבחירות האלו, לא מצביע, אין לי למי.

פורסם

יש לי שאלה פה לכולם: נגיד יודעים על מכונית שפה נוסע מחבל ו4 אזרחים. יודעים שהמחבל מתכנן פיגוע בישראל, ויודעים שעכשו כשהוא בנסיעה זה ההזדמנות היחידה להוריד אותו. מה תעשו?

תחסלו אותו ואת 4 ה"אזרחים" או שתוותרו ותנסו לתפוס אותו בפעם אחרת, למרות הסיכון שאם הוא לא יתפס יהייה פיגוע?

ניסחת את זה לא נכון

תנסח את זה בסגנון בורג

אתה יודע שמוסלמי מתכנן פיגוע בישראל

יש לך הזדמנות לפוצץ את כל המדיניות המוסלמיות עם פצצות גרעיניות

מה תעשה?

פורסם

לא... ניסחתי את זה בדיוק כמו שרציתי. ואני רוצה תשובה על השאלה שלי, ולא על "סיגנון בורג".

X-DUDE, ישראל ביתנו זו לא מפלגה סקטוריאלית. זה שליברמן הוא עולה מברה"מ לא אומר שהמפלגה מתמקדת ברוסים... תקרא את המצע שלו.

פורסם

במקרה כזה

אפילו השמאלנים ביותר יהיו בדעה שלך

פורסם

במקרה כזה

אפילו השמאלנים ביותר יהיו בדעה שלך

לפי איך שזה נשמע, לא.

פורסם

יש הבדל בין 4 אזרחים למליונים

פורסם

יודע מה, עוד שאלה: ידוע שבבית מגורים מסויים, של שלוש קומות, יש מעבדת חומרי נפץ וחבלה במרתף. ידוע שמהמעבדה יוצאים חומרי נפץ המיועדים לפיגועים. מה אז תעשה?

ומי מדבר על מליונים?

לאנשים יש טראומה מהשואה שמונעת מהם לחשוב בהיגיון... שחס וחלילה לא יהייה חשד לגזענות... אנשים כאלה לא מסוגלים לראות את התמונה המלאה, ורואים רק את חלקי משפטים כמו "...להרוג את כל הערבים"... זה שבצד של הערבים המשפט "להרוג את כל היהודים" בא בלי "אים לא תהייה ברירה אז...", זה פשוט לא נתפס מבחינתם. הערבים הם הקורבן שמופגז בלי הפסקה, בלי שום סיבה הגיונית, הם אלה שמפחדים לנסוע באוטבוסים בגלל שיש סיכוי שהאוטווס יתפוצץ.

ואיכשהו, תמיד יזכירו את השואה ויקשרו את המצב אז למצב היום עם "אם זה שנוא עליך אל תעשה כך לחברך" (או איך שלא אומרים את זה...)

פורסם

X-DUDE, ישראל ביתנו זו לא מפלגה סקטוריאלית. זה שליברמן הוא עולה מברה"מ לא אומר שהמפלגה מתמקדת ברוסים... תקרא את המצע שלו.

אני לא מאמין לשום מצע, אני בוחן מה הבנאדם עושה\עשה בשטח, לא יודע מה איתך, אבל לי יש זיכרון ארוך, אני זוכר את "המאפיונר הרוסי ליברמן" (ככה קראו לו אז) בתקופת ביבי כראש ממשלה.

הוא בעצמו אמר שהדגש שהוא ייתן (בין היתר) הוא לעולים החדשים, אז להאמין למצע, או לדבריו שלו?

פורסם

יודע מה, עוד שאלה: ידוע שבבית מגורים מסויים, של שלוש קומות, יש מעבדת חומרי נפץ וחבלה במרתף. ידוע שמהמעבדה יוצאים חומרי נפץ המיועדים לפיגועים. מה אז תעשה?

ומי מדבר על מליונים?

נשלח את צה"ל להרוס את המעבדה?

לא חייבים להוריד פצצה של טון בשביל להרוס מעבדה .

פורסם

אני לא מאמין לשום מצע, אני בוחן מה הבנאדם עושה\עשה בשטח, לא יודע מה איתך, אבל לי יש זיכרון ארוך, אני זוכר את "המאפיונר הרוסי ליברמן" (ככה קראו לו אז) בתקופת ביבי כראש ממשלה.

הוא בעצמו אמר שהדגש שהוא ייתן (בין היתר) הוא לעולים החדשים, אז להאמין למצע, או לדבריו שלו?

אתה יודע מה זה אומר "דגש על רוסים"? זה אומר דברים כמו "נישואים אזרחיים". ואתה יכול להזכיר לי למה קראו לו "המאפיונר הרוסי ליברמן"? לפי מה שאני זוכר זה בגלל שהוא עשה והזיז דברים, בניגוד לכול השאר שרק קישקשו...

נשלח את צה"ל להרוס את המעבדה?

לא חייבים להוריד פצצה של טון בשביל להרוס מעבדה .

בסדר, צה"ל נכנס, נהרגים 3 חיילים, ומה בדיוק הם יעשו למעבדה? יחרימו ציוד? יופי... ממש בעייה להשיג ציוד חדש... אם לא לחסל את המפעילים של המעבדה, 3 חיילים מתו סתם. אם תכניס צבא לעיר, המפעילים יהיו מספיק רחוק עד שהחילים יגיעו למעבדה- ו3 חיילים מתו סתם.

יש לך רעיון אחר אולי?

פורסם

נו יופי

הרי אתה תסובב את הסיפור הזה סביב זה שאי אפשר לעשות כלום חוץ מלהפציץ את המקום

אז בוא אני אשאל אותך שאלה דומה

אם היו אומרים לך שבמרתף של בית ספר שבו 300 תלמידים יש מעבדת חומרי נפץ...

מה היית עושה?

פורסם
  • מחבר

ממתינים ליום שישי בצהריים כשכולם במסגדים ומשחילים טיל לתוך המרתף.

ומי מדבר על מליונים?

אתה:

ברגע שנתחיל להרים כפרים כהרתעה כמו שבורג ודומיו מציעים, נהיה טרוריסטים באותה מידה.

אם זה מה שדרוש כדי להפסיק את המלחמה, אז צריך לעשות את זה.

------------------------------------------

מה היית עושה?

עושים הערכת מצב.

אם הבית-ספר נמצא באיזור נגיש / כפר קטן, שולחים כוח רגלי שיטפל במעבדה באופן נקודתי.

אם הבית-ספר נמצא בלבו של מחנה פליטים עוין, מפציצים את המעבדה באמצע הלילה כשהמקום ריק מאדם.

פורסם

אם זה מה שדרוש כדי להפסיק את המלחמה, אז צריך לעשות את זה.

לצטט שוב את ההודעה שלי על ההקשר לשואה?

אני לא אמרתי אף פעם משפט בסיגנון שאתה מנסה להדביק לי: "הי, ערבי, בו נשמיד את כולם"

אני מבקש שתפסיק עם זה... אני לא ראיתי אותך מציע פיתרון פרקטי כלשהו, אז תפסיק לתקוף את הפיתרון שלי. זה לא יוביל לשום מקום.

נו יופי

הרי אתה תסובב את הסיפור הזה סביב זה שאי אפשר לעשות כלום חוץ מלהפציץ את המקום

אז בוא אני אשאל אותך שאלה דומה

מה היית עושה?

מפוצץ את בית הספר מחוץ לשעות הלימודים, או מוציא את מעבדת הנפץ מבית הספר ומקווה לתפוס את המחבלים פעם אחרת.

אבל המקרה הזה בכלל לא דומה למקרים שאני נתתי. אני לא נתתי מקרים של פיגוע מול 300 ילדים, אני נתתי מקרה של 30 אנשים מול פיגוע.

ואתה יודע מה, אם מעבדת הנפץ שלך מייצרת "פצצות מלוכלכות", אז מבחינתי זה בסדר להוריד את בית הספר על הילדים העיקר לקבור את המעבדה על המפעילים שלהכמה שיותר מהר! אני מעדיף להיחשב כרוצח ילדים בצד האוייב ומציל אלפים בצד שלי.

פורסם

עושים הערכת מצב.

אם הבית-ספר נמצא באיזור נגיש / כפר קטן, שולחים כוח רגלי שיטפל במעבדה באופן נקודתי.

אם הבית-ספר נמצא בלבו של מחנה פליטים עוין, מפציצים את המעבדה באמצע הלילה כשהמקום ריק מאדם.

האמת, חיכיתי לתשובה מ.IG

לצורך העניין מדובר בפנימייה כך שגם בלילה המקום מלא בזאטוטים

ופעולה צבאית יכולה לגרום לאבדות בצה"ל

(בקיצור, אני מסובב את זה בדיוק כמו שהוא עשה)

מה היית עושה IG?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים