עבור לתוכן

האם יש הוכחה לחיים שלאחר המוות?

Featured Replies

פורסם

אני מציע שתקרא קצת על אדם בשם בודהה או בודהא

הוא ייסד דת שמאמינים בה כמיליארד איש

דווקא שם יש הסברים טובים מאוד למה שקורה אחרי המוות

• תגובות 146
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^

אתה מתכוון ל-Siddhartha Gautama.

Buddha זה התואר שלו, לא השם שלו.

הפילוסופיה של הבודהיזם מעניינת, אך אני מסופק (בלשון המעטה) שמדובר באמת.

האמת היא שאחרי המוות אין שום דבר. אתה פשוט חדל מלהתקיים.

כל התיאוריות של החיים אחרי המוות מקורן בפחד של האדם להתמודד עם אלמותיותו.

פורסם

רוצים לדעת איך מרגישים כשמתים ?

תחשבו על זה כ"לישון" רק בלי לחלום (או שכן) חח בכל מיקרה

תחשבו אבל כשאתם ישנים אתם לא מרגישים כלום למשל כמו הזמן או משו אני מדבר על שינה שינה...

מבינים עלמה אני מדבר חח ? ;D

פורסם

השאלה היא, מה זה חיים שלאחר המוות? אם אנחנו חיים רק במישור הזה, הפיזי, כלומר כימיקלים שמתקיימים בתוך אנטומיה שנקראת אדם, חיה או צמח, או שיש בנו משהו שיכול להשאר עם מותו של הפיזי? פה נכנסות כל הדתות, כל הנביאים וכל המיסטיקה והאזוטריות. ההנחה היא שיש בנו יסוד מטה-פיזי, שזו המודעות שלנו. העניין שהאדם הממוצע בטוח שיש לו מודעות, שהיא כבר שלו. לכן הוא לעולם לא ינסה לוודא זאת. אך האדם שניסה לוודאות והכיר כי היא יכולה להיות שלו רק לעתים נדירות, מבין את הצורך בעבודה שכל מטרתה היא קידום המודעות ופיתוחה בתקופת החיים הזו, על מנת להשתחרר מהכבלים הבלתי נראים של הכבוד העצמי, יהירות, או בכלליות מהאוטומטיות שנחווית אצלו כמי שהוא. מי שגילה את הניצוץ של התודעה מבין מייד כי זו האפשרות היחידה הריאלית לחיים שלאחר המוות. כל התרבויות בעולם בכל מקום בעולם חתרו לשם, והעובדה היא שנשארו לנו המון עדויות לכך, התפילה בכל שלושת הדתות, השמירה על צורות התנהגות מסויימות שנועדו להקשות על החיים שלנו, כדי שנוכל לשלוט בגוף שלנו ובתשוקות שלו ונרסן אותן, ולעבוד על הנשמה שלנו בצורה הזו. אבל המפרשים של התורות בכל הזרמים התרחקו מהמהות של המסר האלוהי ופירשו אותו בעצמם. הזכר היחידי בהן לאיך ניתן לפתח את האדם, כלומר את התודעה שלו, הוא הקבוצות הפנימיות של הדתות, כלומר הקבלה אצל היהודים, הסופיזם אצל המוסלמים והגנוסטיקה אצל הנוצרים. שם יש פירוט מדוייק למבנה הנפשי הפנימי שלנו, לא בצורה הפסיכולוגית, אלא בצורה אמיתית עובדתית שמתבססת על תצפיות בהתנהגות שלנו, ולא על הסקת מסקנות מעוותת. האנושות לא מכירה בעובדה שהמחשבות בראש של כל אחד שמרכיב אותה קורות מעצמן. אף אחד לא מבקש מהן לבוא, הן פשוט באות. אף אחד לא קם בבוקר, מסתכל על השמש ואומר לעצמו "וואו איזה יום יפה, בא לי להיות בדיכאון", ואם מישהו מרגיש בדיכאון ומחליט להיות שמח תוך שתי דקות הוא שוכח מה שהוא אמר לעצמו והוא שוב בדיכאון. כל היסוד של האפשרות לפיתוח ראייה אמיתית של הקיים, ושל מה שאחרי הקיום כמו שאנחנו מכירים אותו, טמון במאבק עם היסודות האוטומטיים בתוכנו. כל מה שצריך הוא כנות עצמית. ולצערנו זהו מצרך נדיר מאוד בימינו :)

ישנן המון שיטות לפיתוח התודעה, לראייה מוצקה ניקח את המדיטציה. כל המתרגל מדיטציה יבין כי אין לו שליטה במחשבות. וכל אדם מהרחוב מבין שאין לו שליטה ברגשות. כוס הקפה נשפכת, אנחנו מתעצבנים. לא היה פה שום אלמנט של שליטה, של עצירה ושאילה עצמית של מה בעצם מעצבן אותי בזה? ביג דיל, למה אני כל כך קשור למקרה הזה? אנחנו מזוהים עם כל דבר שקורה לנו, וכשאנחנו מזוהים אין לנו מודעות. מודעות זה מה שיכול לצפות בי מתעצבן, לעומת הזדהות, שזה אני מתעצבן. אם כל מה שאנחנו זה הזדהות, לא נוכל לשרוד את המוות, כי נזדהה איתו. אם נפתח את המודעות שלנו ונוכל להשיג שליטה במחשבות ברגשות ובמודעות עצמה, כשיגיע המוות, נגיב אליו איך שנבחר, כמו שנבחר להגיב לכוס הקפה, ולצפצוף האוטו מאחורינו, ולצעקות מהבוס, ולמה לא.

ולמגיבים של "אין שום דבר אחרי המוות", אתם אולי חושבים שזו מחשבה נאורה ומדעית להחזיק, אבל תכל'ס זו אמונה בדיוק כמו זו שלי. כמו שאני לא יודע גם אתם לא יודעים. להגיד "זה ככה" בלי לדעת אם זה באמת נכון או לא, זה לשקר לעצמנו. חלק גדול מהבעיה שלנו כתור בעלי חיים חסרי מודעות שמדמיינים שהם בעלי מודעות, זה העובדה שאנחנו משקרים לעצמנו. אנחנו מדברים על דברים שלא יכול להיות לנו עליהם אפילו ידע, אלא רק עוד ועוד תיאוריות. ההבדל בין תאוריה לפיתוח התודעה הוא שפיתוח התודעה הוא פרקטי, הוא תהליך מאוד מוגדר עם תוצאות נראות לעין ויכולת אימות פנימית, לא דמיון, לא שקרים עצמיים, אלא ראייה בתוך עצמנו של מה מרכיב אותנו.

פורסם

טוב אז נתחיל בזה שוואו אמרת הרבה ואני מכבד מאוד את מה שאמרת יכול מאוד להיות שזה נכון אבל גם אם לא אני חושבשבנאדם שמאמין שאין לו המשכיות אחרי המוות הוא בנאדם חסר תקווה ואני אישית מאמין שיש יש גם כמה תמיכות מדעיות כמו העניין של חוק שימור החומר וחוק שימור האנרגיה והגוף שלנו מייצר כמויות אדירות של אנרגיה ולאן הכל הולך כשאתה מת וחוץ מיזה יש הרבה חלקים במוח שהאדם מבין כבר אבל יש גם חלק נרחב שהוא לא ובאף 1 מהחלקים שהוא מכיר לא נמצא פירוש למה מגדיר אותנו כבני אדם אינדוידואלים בעלי מחשבות ודעות וסתם במקרה החלקים שאנחנו לא יודעים מה עושים מקבלים הכי הרבה משאבים והכי הרבה הגנה ותשומת לב קחו לתשומת ליבכם שבנאדם וחיים של צמחים ובעלי חיים בכלל הם דבר מסובך ביותר שאף אחד לא הבין עוד ואני מאמין שלא יבין בזמן הקרוב ואני מאוד מקווה שכן יש משו כי לא הייתי רוצה פשוט להעלם..........

פורסם

איך שאני רואה את זה יש שתי אפשרויות למי שלא מאמין:

[glow=red,2,300]1 -[/glow] אם אין אלוקים ועולם הבא נצחי, אז אנחנו חיות קצת יותר מתקדמות ואין חשיבות למעשינו.

נולדים, חיים, אוכלים, שותים, מתרבים ,ישנים ואז פשוט מתים.

אין הבדל בין אדם טוב לרע כי אין דין וחשבון. אין הבדל אם נהנית או לא כי לא תזכור כלום וזה לא משנה. אחרי ה-120 מיליונר שנהנה מכל רגע ועני שסבל כל רגע הם בדיוק באותו מצב. מי שקיים את מצוות התורה ומי שלא נמצאים באותו מצב, כלום!

[glow=red,2,300]2 - [/glow] אבל אם יש אלוקים ועולם הבא נצחי, אז זה כבר קצת מחייב. כי יש דין וחשבון על כל המעשים ויש שכר וענש נצחיים. זאת אומרת שמרגע שמתים משלמים על העוונות ומקבלים שכר על הזכויות.

אפילו אם אין לך אמונה אתה לוקח פה סיכון גדול. כי...מה אם יש?...אז מרגע המיתה אני אתחיל לסבול?...מה שווים 120 שנה פה לעומת הנצח?...אפילו העשיר הכי גדול שנהנה מכל רגע, אם הוא לא היה בנאדם לא יעזור לו כל העושר שלו שם...מי שלא התחכם כאן לא יתחכם בקבר! (שלמה המלך).

נמצא שאם אתה לא מאמין שיש אלוקים, אין שום חשיבות לכמה נהנית או כמה היה לך טוב כי אחרי שתמות מצבך יהיה שווה למי שסבל כל רגע ורגע במשך חייו.

אבל אם אתה כן מאמין אז צריך להתחיל לעבוד, כי "מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת. אבל מי שלא טרח בערב שבת מהיכן יאכל בשבת?"

סיכון גדול מידי אפילו בשביל האתאיסט הכי גדול!

פורסם

אהלן se7en, מזמן לא ראיתי אותך כאן.

איך שאני רואה את זה יש שתי אפשרויות למי שלא מאמין:

[glow=red,2,300]1 -[/glow] אם אין אלוקים ועולם הבא נצחי, אז אנחנו חיות קצת יותר מתקדמות ואין חשיבות למעשינו.

נולדים, חיים, אוכלים, שותים, מתרבים ,ישנים ואז פשוט מתים.

אין הבדל בין אדם טוב לרע כי אין דין וחשבון.

אתה צריך שמישהו יגמול לך כדי להיות אדם טוב? מצבך חמור, חביבי.

הטיעון שלך נקרא "הימור פסקל", על שם המתמטיקאי מצרפתי מהמאה ה- 17 שהעלה אותו. יש כמה בעיות לוגיות בטיעון הזה, אבל לא ניכנס אליהן כרגע. הבעיה הגדולה בטיעון הזה מבחינתך הוא שגם אם מקבלי אותו, מדוע יש להאמין דווקא בדת היהודית? פסקל, למשל, השתמש בטיעון כדי להצדיק אמונה בדת הנוצרית.

פורסם

1 - אם אין אלוקים ועולם הבא נצחי, אז אנחנו חיות קצת יותר מתקדמות ואין חשיבות למעשינו.

אין הבדל בין אדם טוב לרע כי אין דין וחשבון. אין הבדל אם נהנית או לא כי לא תזכור כלום וזה לא משנה. אחרי ה-120 מיליונר שנהנה מכל רגע ועני שסבל כל רגע הם בדיוק באותו מצב. מי שקיים את מצוות התורה ומי שלא נמצאים באותו מצב, כלום!

איזו גישה אדיוטית לחיים ... אתה אמור לעשות טוב ולא לעשות רע לא בגלל שיש עונש או שכר, אלה בגלל שאתה צריך לשאוף להיות אדם טוב

ובעל מוסר ולא בגלל שאם תחטא תקבל עונש מאלוהים , זה מה שדתיים לא מבינים, שהדת לא המציאה את המוסר ואת המידות הטובות

ושאנשים כמוני למשל לא צריכים להאמין באלוהים כדי להיות אנשים טובים, אני נמנע מלעשות דברים רעים (ולא אני לא מדבר על לאכול סטייק עם חמאה ::) )

בגלל שיש לי מוסר וערכים מהבית , שלא קשורים לדת בגרוש ואני אישית חושב שאני אדם יותר מוסרי מהרבה דתיים שחושבים שלקרוא את "התיקון הכללי"

אחרי שהם חוגגים עם בחורות , או שלהתפלל ולצום ימחק להם את כל החטאים

פורסם

איזו גישה אדיוטית לחיים ... אתה אמור לעשות טוב ולא לעשות רע לא בגלל שיש עונש או שכר, אלה בגלל שאתה צריך לשאוף להיות אדם טוב

ובעל מוסר ולא בגלל שאם תחטא תקבל עונש מאלוהים , זה מה שדתיים לא מבינים, שהדת לא המציאה את המוסר ואת המידות הטובות

ושאנשים כמוני למשל לא צריכים להאמין באלוהים כדי להיות אנשים טובים, אני נמנע מלעשות דברים רעים (ולא אני לא מדבר על לאכול סטייק עם חמאה ::) )

בגלל שיש לי מוסר וערכים מהבית , שלא קשורים לדת בגרוש ואני אישית חושב שאני אדם יותר מוסרי מהרבה דתיים שחושבים שלקרוא את "התיקון הכללי"

אחרי שהם חוגגים עם בחורות , או שלהתפלל ולצום ימחק להם את כל החטאים

וזו בדיוק הטעות שלך ידידי, הדת היהודית לא רק שהמציאה את המוסר, אלא היא השורש והמקור של כל המוסר בעולם.

את זה כל גוי יגיד לך.

חוצמיזה מי מגדיר טוב ורע?

פורסם

אני מגדיר לעצמי מה זה טוב ומה זה רע, במסגרת חוקי המדינה שאני חיי בה ובהשפעת ערכים שהקנו לי בבית ושאני רואה את ההגיון שלהם ומרגיש שהם נכונים

אני אדם עם מחשבה חופשית וטוב לי איך שאני חי, לא מרגיש שום ריקנות או חסך שאני צריך למלא עם איזושהי דת מאורגנת או רבנים שיאמרו לי מה לעשות

פורסם

וזו בדיוק הטעות שלך ידידי, הדת היהודית לא רק שהמציאה את המוסר, אלא היא השורש והמקור של כל המוסר בעולם.

את זה כל גוי יגיד לך.

לך תשאל את הבודהיסטים בסין מי המציא את המוסר.

לידיעתך, הדת הזו הייתה קיימת הרבה לפני היהדות.

פורסם

היו כבר המון מתנדבים

אף אחד מהם רק לא חזר בשביל להגיד לנו...

אקסטרים,

גלגול נשמות אולי נשמע לך הגיוני

אבל זה אומר שאתה מאמין בקיום הנשמה

כלומר, בקיום של דבר מטפיזי כלשהו שאינו קיים בעולם החומרי הרגיל

אז הגיוני זה לא, כי זה נוגד את חוקי הפיזיקה שאנחנו מכירים

לא ממש התכוונתי גלגול נשמות.....התכוונתי יותר לקטע של להיוולד מחדש.....בלי עבר ובלי כלום...פשוט נולד....תנסה לדמיין את זה מהנקודת מבט שלך.....אתה מת ואז אתה פשוט נולד מחדש אבל בעצם זה לא ''הנשמה שלך'' (כי אין כזה דבר) אלא פשוט נולד......זה כבר נשמע יותר הגיוני?

פורסם

כן זה נשמע יותר הגיוני

פשוט לא אמרת כלום בעצם

וכשלא אומרים כלום, זה מאוד הגיוני, כי לא אמרת כלום

אבל מצד שני, זה חסר ערך

מה אמרת? שאתה מת, ואז אתה פשוט נולד מחדש, אבל זה לא הנשמה שלך, אז זה לא אתה,

ולכן אתה פשוט נולד, בלי עבר ובלי כלום, ואז בעצם אין שום דבר מיוחד

או בעצם, לא אמרת כלום

פורסם

מההההההההה???????????????????

פורסם

תקרא שנייה את התגובה הקודמת שכתבת, ותשים לב שלא כתבת שום דבר בעצם

אתה אומר שאין נשמה, אבל מצד שני, שאתה נולד מחדש אבל בלי עבר

אז מה זה אומר? אתה בעצם אומר שקיים "אני" שהוא לא מוחשי ושהוא עובר

מגוף לגוף אחרי המוות, אבל אתה אומר שאין נשמה, שזה בדיוק ה"אני" הזה

אז מה לעזאזל אתה אומר?

או שאתה לא אומר כלום, או שאתה אומר 2 דברים שנוגדים אחד את השני

בכל מקרה, אם אתה מנסה לטעון טענה, תרכיב אותה ממשפטים ברורים

בעלי משמעות, שלא נוגדים אחד את השני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים