עבור לתוכן

האם שוווה להריחב פיזיקיה ? ועוד שאלות לבגרות למי שעבר כבהר תגינהום הזה

Featured Replies

פורסם

"אני לא רוצה להיות מהנדס או משהו"

"אתם ידועים עבודה בחרבת הייטק שצריך תואר ראשון ולפעמים שני כבודק תוכנה או מפתח וככה "

- חבוב, אתה לא רוצה להיות מהנדס ? ומצד שני מה שאתה רוצה להיות - "דורש תואר ראשון ולפעמים שני כבודק תוכנה או מפתח וככה"

זה בדיוק מהנדס ! איפה אתה חי ?

אם אתה רוצה לעבוד בבדיקות תוכנה בשביל הכיף, ויש לך *קצת* ידע , אתה יכול לעשות את זה כבר עכשיו

יש לי כמה חברים שעובדים בפיליפס ובנטמנג' בחיפה מת"מ, מרוויחים 40 ומשהו ש"ח לשעה, בלי משמרות, באים מתי שבא להם והולכים מתי שבא להם

אבל זאת עבודה זמנית עד שהם יסיימו את התואר שלהם.. אף אחד מהם לא הולך להישאר שם שנים רבות, זאת "עבודת סטודנטים"

תואר אתה עושה כדי שתוכל למצוא עבודה עם קביעות, עם סיכויים להתקדם ולהתפתח.

תעשה אנגלית מתמטיקה, פיסיקה, כל מה שאמרת

בלי להזניח את שאר המקצועות יותר מדי, למרות שבסופו של דבר הם באמת תורמים פחות לסכם שלך באקדמיה.

נ.ב בלי להעליב או משהו, אני לא יודע אם איך שאתה כותב זאת דיסקלציה או שאתה פשוט לא יודע לכתוב.

אבל אם זה אופציה ב' - הייתי עובד גם על זה, זה גם חשוב מאוד.

• תגובות 98
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אישית ממש לא ממליץ על 10 טכ"מ אלא אם אתה רוצה להתעסק בתיכנות. לפי דעתי, גם 3 יח"ל בתיכנות בסיסי מספיק כדי לתת לך מושג מה זה תיכנות, ובגישה לפיתרון בעיות. (לי יש 11 יח"ל בטכ"מ, ואני מצטער על כל אחת מהם שביזבזתי עליה זמן...)

מהנדס- תואר BSc 4 שנות לימוד- 160 נקודות זכות

תואר ראשון- BA 3 שנות לימוד, 120 נק'

תואר שני- שנתיים לימוד (בד"כ ) כולל תזה, ומשהו כמו 36 נק' נוספות על כל אחד מהנ"ל.

לפי דעתי מקצועות מדעי הטבע הם הכי חשובים בתיכון כי הם בד"כ הכי קשים ובלתי מובנים בלימודי הנדסה (הם לא מקצועות ראשיים ובגלל זה מרצים מחפפים וכו...)

אגב, מדעי המחשב זה לא תואר הנדסה אם אתה בכיוון של מחשבים. ואם אתה רוצה ללמוד מדעי המחשב אז אפשר לוותר על כימייה. פיזיקה לפי דעתי זה מקצוע חובה, אלא אם יש לך ציון ממש נמוך...

פורסם

טוב לפי תשובות פה של כל מיני אנשים אני רואה שרק מחזקים את מה שאני אומר...

המורים יקבעו לך את העתיד....

פורסם

לא הם לא! אותי מורה (אריאל הרוש, אם מישהו מכיר... הוא אמר שהוא מלמד גם בנהריה ובחיפה...) רצה לזרוק מטכ"מ עוד בתחילת כיתה י', עכשו הוא כבר לא מורה בבית הספר, ולי הייה ציון משוכלל של איזה 90 ב11 יח"ל! (מעלה את הממוצע :smile1:)

פורסם
  • מחבר

דיסקלקציה קלה :\

ואני אוכל אותה בגלל זה במטמטיקה ולשון (מבלבל מספרים וככה)

פורסם
:lol: גם בזה יש לי ניסיון... תבדוק כל דבר פעמיים ותשתדל לא למהר...
פורסם

אני חייב לציין שלא קראתי את כל העמודים, אבל בכל מקרה, אני זוכר שגם בבית ספר נלחצתי מכל הנושא של פיסיקה בהקשר של לימודי אקדמיה בהמשך (בסוף נשרתי ב י"א)... זה אחד מהמקצועות האלו שלדעי המורה מאוד חשוב להסבר והבנת החומר, ואם אתם לא באותו ראש, זה פשוט סיוט לבד...

יש איתי כאלו שלומדים עכשיו ועשו את הקורס השלמה שצריך לעשות (בטכניון), זה לא הכי פשוט (וגם יש לך עומס של לימודים), אבל אפשרי (וזה הרבה יותר קצר ממה שמושכים את זה בבית ספר)...

אני אישית השלמתי את זה במכינה של הטכניון ככה שזה הסתדר.

פורסם
  • מחבר

all i want its a litle bit peace of heaven

נשמע דיי טוב ?

אני ישבור תראש מיום ראשון נתחיל לשבת על התחת וללמוד

פורסם

יש איתי כאלו שלומדים עכשיו ועשו את הקורס השלמה שצריך לעשות (בטכניון), זה לא הכי פשוט (וגם יש לך עומס של לימודים), אבל אפשרי (וזה הרבה יותר קצר ממה שמושכים את זה בבית ספר)...

אני אישית השלמתי את זה במכינה של הטכניון ככה שזה הסתדר.

ובגלל זה צריך לעשות את זה בבית הספר, כדי שהחומר יתעכל כמו שצריך... המרצה שלי לפיסיקה תמיד צחק על אלה שלא למדו את החומר בתיכון וצריכים ללמוד אותו תוך שלושה חודשים במקום איזה שנתיים...

אגב, כמה עולה ללמוד המכינה של הטכניון?

פורסם

יש להם אתר (חפש בגוגל), לפי דעתי רשום שם הכל...

יש מכינה מקוצרת של 6 חודשים נראה לי (למי שיש פיסיקה וצריך רק דברים אחרים), לא יודע כמה זה עולה. אני עשיתי את המלאה של 10 חודשים וזה עלה בזמנו קצת יותר משנת לימודים אחת (בערך 11 אלף ש"ח). תאמין לי שהפיסיקה שלמדתי שם (כל מה שבבית ספר + הרחבה), התעכל בצורה טובה. כשרוצים, אפשר.

פורסם
  • מחבר

קיצר שווה ללמוד עכשיו ולא לשלם אחרי זה ימבה כסף

פורסם

זה תמיד נכון :)

פורסם

ברקוטז, אני חייב לומר לך משהו. אני מכבד את הבחירה שלך, אבל אני פשוט חייב לומר את זה...

קודם כל - תירגע קצת... גם אני הסתבכתי קשות בקטע של המגמות (ואני לא אתחיל לספר על זה כי זה חרא רציני עברי המון), אבל צריך לקחת את זה בפרופורציות.

הכי גרוע שיכול להיות מבחירה לא נכונה של מגמות- תצטרך לעשות קורס בפיזיקה ויהיה לך קצת יותר קשה ללמוד שם. זה הכל.

תראה, לדעתי המטרה של כל המגמות בתיכון היא קודם כל שתהנה מהם! יש לך עוד המון זמן לחשוב על העתיד - אתה לא צריך לקבוע אותו עכשיו! אולי רק להחליט מה הכיוון שאתה רוצה...

אח"כ, בעדיפות שנייה, שהם ישאירו לך את כל האפשרויות פתוחות, כדי שמה שתרצה ללמוד בעתיד, תלמד (אני רוצה להיות מהנדס/מתכנת... כל התפיסה של העולם משתנת בגילאים האלו, יכול להיות שאחרי הצבא תחליט להיות שחקן פורנו ;D). וזה אומר לשמור על ציונים טובים כל הזמן! לא משנה איזו מגמה בחרת!

ואח"כ, בעדיפות שלישית, שתלמד. שתלמד דברים שאתה אוהב והם מעניינים אותך!

אתה לא צריך לקחת פיזיקה אם אתה מענה את עצמיך בשיעורים! אני לא מזמן הייתי ברובוטיקה ופיזיקה וזה בכלל לא היה לי טוב! ידעתי תמיד שרציתי להיות שחקן, ותכנות עניין אותי הרבה יותר מרובוטיקה, ולכן עברתי למגמת תיאטרון ולמגמת טכ"מ (אני עושה 5 יח"ל בכל אחת).

עוד לא ממש התחלתי ללמוד מגמות כיוון שאני צריך להשלים, אבל עכשיו אני מרגיש הרבה יותר טוב שבחרתי משהו שאני אוהב ורוצה לעשות. וחוץ מזה - זה לא סוגר לי שום אפשרות בעתיד. חוץ ממסלול העתודה בצבא, וקורס פיזיקה שאצטרך לעשות בעתיד אם ארצה ללמוד הנדסת תוכנה (למרות שאני בכלל כרגע רוצה לטוס להוליווד אחרי הצבא...).

אני לא רוצה לבלבל אף אחד כאן, אז המסקנה היא, חברה: יש עוד זמן לעתיד. אל תענו את עצמיכם בדברים שאתם שונאים. תהנו. עכשיו, כשאנחנו נערים, אנחנו צריכים להנות מהתקופה הזאת, ולא לסבול! המשותף לכולנו הוא שכולנו נזכור את חוויותינו בתיכון - לטוב או לרע.

אני בוחר בטוב!

ולברקוטז - עכשיו כששמעת את זה, אני מבקש ממך בבקשה שתשקול שוב את הבחירות שאתה עושה. אתה לא חייב לקבל את מה שאני אומר, וזה בסדר לחלוטין, אבל בתור חבר, שבא לעזור לך, אני אומר לך שהדרך הכי טובה היא להקשיב לעצמיך. את התשובה "באיזו מגמה לבחור" אתה תמצא בתוכך. ולא במה שאחרים אומרים.

כמו שמורפיוס אמר פעם: "אני יכול להראות לך את הדלת, אבל אתה זה שתצטרך לעבור בעדה". משמע - אחרים יכולים לייעץ, אבל הבחירה הסופית באה ממך.

תבחר.

פורסם
  • מחבר

אני לוקח תגלולגה האדומה

D

תראו אני כעיקרון יעשה תפיזיקה וזהו אין מה לעשות אחרי זה לשלם ימבה כסף 11 אלף לדיוק סתם על קרוז של חודשיים במקום עכשיו קצת לשבת על התחת נשמע שווה ללמוד עכשיו ולא לשלם אחרי זה בכול מקרה אני יצטרך את זה

פורסם

אני לוקח תגלולגה האדומה

D

תראו אני כעיקרון יעשה תפיזיקה וזהו אין מה לעשות אחרי זה לשלם ימבה כסף 11 אלף לדיוק סתם על קרוז של חודשיים במקום עכשיו קצת לשבת על התחת נשמע שווה ללמוד עכשיו ולא לשלם אחרי זה בכול מקרה אני יצטרך את זה

זה לא 2000 שקל? :s05:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים