עבור לתוכן

כל אתרי השיתוף בארץ נסגרו

Featured Replies

פורסם

למי שמעוניין.

איציק כהן, מנכ"ל א.ל.י.ס ומוטי אמיתי, האחראי על האכיפה בפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות דיברו עם הגולשים על סגירת אתרי שיתוף הקבצים ועל פיראטיות

נכתב על ידי הרבה אנשים שהם קנו והם לא מתכוונים לקנות יותר..

ללכת עם הצרכן ולא נגדו..

אתה רוצה שהצרכן יהיה איתך ולא נגדך.

אם היצרן אומר מחירים יקרים מדיי אל תענה לו לא חוקי או משהו כזה.

תן לו פיתרון. מה שהם נתנו זה פשוט לאנשים להוציא את העצבים שלהם ולהגיד להם מה הם חושבים עליהם.. ואתם יכולים לנחש שלא ממש אוהבים אותם.

שהצרכן תופס אותך בביצים אתה חושב שמעניין אותו אם תגיד חוקי או לא.

• תגובות 436
  • צפיות 36.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

דיוידי עולה 200 שקל בעוד שבארצות אחרות זה עולה רבע מהמחיר בארץ

סרטים עולים בארץ כ100 ש"ח כשהם חדשים - לא 200 והם ממש לא עולים רבע מזה בחו"ל. אז 100 שקל זה אומנם לא זול  אבל יש המון המון מבצעים של 3 ב99 וכדומה. פשוט צריך להתעזר בסובלנות ולחכות כמה חודשים - הרי לא חובה לקנות הכל מיד נכון? יש פלוס גדול בלקנות די וי די מקורי, אתה מקבל חוץ מהסרט גם תוספות (לפעמים הן אפילו לא פחות טובות מהסרט) תירגום נורמלי (לרוב) ואיכות טובה של תמונה. כנ"ל לגבי משחקים, נכון שהם מאוד יקרים, אבל כמו עם סרטים אחרי כמה זמן המחירים יורדים. איך שאני רואה את זה עם כניסת האינטרנט המהיר לחיינו, אנשים פשוט התרגלו לשחק כמעט בכל משחק שיוצא, אז ברור שאין אלטרנטיבה חוקית שתאפשר לשחק בכמות כזאת של משחקים מבלי לפשוט את הרגל, אבל מי אמר שחייבים לקנות כמעט ל משחק. ממילא יוצאים בשנה רק כמה עשרות משחקים שהם טובים ואתה אשכרה תשב לתשחק בהם עד הסוף, אז אפשר פשוט לייצור סדר עדיפויות לגבי המשחקים שאתה רוצה ולקנות פעם בחודשיים משחק.

לגבי מוזיקה, דווקא בתחום הזה המחירים לרוב נוחים. אז כן יש את הדיסקים שעולים 100 שקל אבל יש לא מעט אלבומים שנמכרים בחצי מהמחיר הזה אם לא פחות ויש מלא מבצעים. מה גם שמוזיקה לדעתי נותנת הרבה יותר תמורה ממשחק או מסרט, אלבומים שאני קונה אני אמשיך לשמוע במשך שנים רבות אם לא עשרות שנים אחרי הקניה. הבעיה יחידה בשבילי היא הנגישות בארץ, אם הטעם המוזיקלי שלך לא מיינסטרים מספיק אז אתה עלול למצוא את עצמך מחפש איזה אלבום במשך חודשים רק כדי להתיאש בסוף. כמובן שגם לזה יש פתרונות חוקיים (בדמות אמזון למשל) אבל עדיין זה טיפה מתסכל.  אם כי אני חייב להודות - כל השיתוף קבצים הזה נותן לאנשים אפשרות להחשף להרבה מאוד אמנים שאיך לומר, אין סיכוי שתשמע אותם ברדיו, אבל אם אתה אוהב איזה אלבום ושומע אותו לא מעט אז כדאי ללכת לקנות, רוב הסיכויים שתמשיך להנות ממנו לאורך הרבה מאוד זמן.

לכל מי שמעלה את הטיעון שבחו"ל זה יותר זול או ששם המשכורות גבוהות יותר אז אומנם בחלק מהמקרים זה נכון אבל זה לא שהמחירים שם כל כך זולים שלקנות משחק או סרט זה כמו לקנות לחם במכולת. זה עדיין יקר מאוד לרוב האנשים. מה שעושים זה כמו שאמרתי. יוצרים סדר עדיפויות, אומרים למשל "טוב אני רוצה לקנות את הסרט\משחק הזה אבל אני אחכה כמה חודשים ואקנה אותו כשמחיר יפול לחצי מה המחיר ביום ההשקה. עוד דבר שאפשר לעשות זה לקנות משומש אחרי כמה זמן. בכל אופן, מה שאני רוצה לומר הוא שלא רק אצלנו המחירים גבוהים אבל בניגוד ישראל במקומות אחרים אנשים משתדלים לעשות הכל כדי לקנות עותק חוקי - ורק אצלנו יש מנטליות שפיראטיות זה בסדר.

עוד עניין קטן שעלה פה זה עניין הקולנוע. לדעתי כרטיס לקולנוע אכן עולה יותר מדי בימינו. אומנם המחיר הוא לא יקר יחסית למחירים בעולם המערבי אבל החוויה שרוב בתי הקולנוע בארץ מספקים היא רחוקה מזו שמקבלים בבתי קולנוע בחו"ל עבור המחיר הזה. מה שכן זה לא מצדיק בשום אופן הורדה, אפשר לבחור את הסרטים שכן תלך לראות בקולנוע ולזכור לקחת בספריה\לחכות שיגיע לטלוויזיה את הסרטים שחבל על הכסף לקולנוע עבורם.

אגב, אני לא רואה פה אנשים שמתלוננים על מחירי הספרים. רק שתדעו שספרים עולים לא פחות ממוזיקה למשל, ולא תמיד חוזרים לקרוא עוד פעם ספרים שקונים. אבל אנשים (ואני בינהם) בכל מקרה מעדיפים ללכת ולקנות אותם או לקנות משומש או אפילו ללכת לספריה.

נ.ב. אני מתנצל מראש על טעיות כתיב שעלולת להמצא בהודעה הנ"ל.

פורסם

אני מרויד בגלל שהרבהה מורידים ובגלל שזה לא עולה כסף

עם יהיה סרטים של DVD ב10 שקל הייתי לא הייתי מוריד סרט אחד אפילו

הייתי קונה הרבה סרטים

פורסם

ראיתי את זה, דיי עלוב מה שהלך שם...

מאות (!!) הודעות (רובן של ילדים קטנים וטיפשים, אבל בכל זאת היו שם כמה הודעות רציניות) שהנציגים של הפדרציה פשוט התעלמו מהן... זאת אומרת, מתוך מאות הודעות הם ענו על בערך 3, ובתשובות מאוד מתחמקות "ופוליטיות"...

זה מובן מאליו שהפדרציה זה גוף דפוק שצריך לסגור, ולעבור לשיווק ישיר באינטרנט בלי כל הבירוקרטיה המיותרת, מה שגם יגרום לעליה משמעותית באחוזיי הרווח של האומנים עצמם. אחרי הכל, מדובר בגוף מסחרי שדואג לכיס שלו. הסיבה היחידה שהוא נלחם בטכנולוגיה (ע"ע לחימה בטחנות רוח) זה בגלל שהוא פוחד ממנה, לא בגלל שאכפת לו מהאומנים...

אבל כל זה לא קשור בכלל לנושא ולא מצדיק גניבה.

פורסם

בארטון, רוצה את אותו משפט במילים אחרות?

אתה טוען להיות איש מוסרי, ואתה טוען שבשל היותך איש מוסרי אתה לא מוריד קניין רוחני המוגן בזכויות יוצרים. יתר מכך, אתה מגנה הורדה של (קניין..יוצרים) ומגנה אתרים המסייעים בהורדה של חומר שכזה (או בפשטות אתרי Warez). כיוון שכך, אתה יוצא במלחמת קודש כנגד אתרי Warez. אתה לא תהיה מוכן לקבל שום טיעון לטובת ה-Warez, אתה לא תסכים לקבל שיש בהם צדדים טובים ומועילים לחברה הישראלית. זה נשמע לי הגיוני. ככה אני תופס אותך מבעד לשורות, מהעמוד ה-1 ועד העמוד ה-24 בת'רד הזה.

לא אמרתי שה-Warez שיפר פרקטית את המצב הכלכלי של בעלי הזכויות לקניין הרוחני בארץ. אמרתי שיש לו יכולת לשפר כמו שיש לו יכולת להזיק.

לא אמרתי שנתוני המכירות של מוסיקה עלו עקב אתרי Warez, אל תשים לי מילים בפה בעקיפין. אני דיי בטוח שאתרי Warez פגעו בכלכלה יותר מאשר סייעו לה. אני טוען שהם יכולים גם לסייע.

פורסם

(רובן של ילדים קטנים וטיפשים, אבל בכל זאת היו שם כמה הודעות רציניות)

הילדים הקטנים והטיפשים האלו הם הצרכנים. ואם אתה הולך איתם במלחמה הם יודעים גם להשיב במיוחד שהיד שלהם היא העליונה.

פורסם

עם יהיה סרטים של DVD ב10 שקל הייתי לא הייתי מוריד סרט אחד אפילו

הייתי קונה הרבה סרטים

כול האלה שאומרים שאם מוצר איקס היה עולה סכום מסויים היה קונה אותו ולא מוריד אותו לרוב המחיר שנותנים זה לא ראלי  בגלל שהעלות שלו יותר גבוהה ראיתי סרטים ישנים בני 5-10 נימכרים ב 40 שקל במחירות חיסול עודפים אז אתם מצפים שזה ירד ל10  :s05:  :screwy: תגידו 80-100 זה יותר נורמלי

פורסם

שלום,

בתור אחד מההנהלה הבכירה של אתר להלה אני יכול להבטיח לכם שאנו לא מתכוונים לוותר.

אנו הולכים להילחם על זכות קיומנו ועל זכות השיתוף שלדעתנו צודקת בהחלט בעקבות המדיניות הדפוקה שישנה בארץ.

אתר להלה מציע גם פתרונות חלופיים אפשרים ולא סתם סגירת כל אתרי השיתוף אשר נותנים ערך מוסף גבוה בהרבה מסתם שיתוף קבצים.

גם מי שנגד - אתם במיעוט, רוב העם משתף וישתף קבצים על אפכם ועל חמתכם.

תודה רבה.

פורסם

הילדים הקטנים והטיפשים האלו הם הצרכנים. ואם אתה הולך איתם במלחמה הם יודעים גם להשיב במיוחד שהיד שלהם היא העליונה.

הכוונה שלו הוא לאותם ילדים שבכול מקרה לא יקנו את המוצרים ויורידו אותו מהאינטרנט . זה כמו לעבוד בעבודה לא התנדבותית בחינם

פורסם

חחחחחחחחחחחחח

מה אתה משחק אותה? "להשיב מלחמה" אעלק..

מדובר בילדים פושטקים שחושבים שמגיע להם הכל. שמת לב בכלל איזה הודעות יש בת'רד הזה? מישהו אשכרה התבכיין "למה שאני אחכה חודש מאז זמן היציאה של המשחק בשביל שהמחיר שלו ירד?!" כאילו שמישהו חייב לו משהו.

אין לך כסף לקנות, אל תקנה. IT'S THAT SIMPLE.

פורסם

שלום,

בתור אחד מההנהלה הבכירה של אתר להלה אני יכול להבטיח לכם שאנו לא מתכוונים לוותר.

אנו הולכים להילחם על זכות קיומנו ועל זכות השיתוף שלדעתנו צודקת בהחלט בעקבות המדיניות הדפוקה שישנה בארץ.

אתר להלה מציע גם פתרונות חלופיים אפשרים ולא סתם סגירת כל אתרי השיתוף אשר נותנים ערך מוסף גבוה בהרבה מסתם שיתוף קבצים.

גם מי שנגד - אתם במיעוט, רוב העם משתף וישתף קבצים על אפכם ועל חמתכם.

תודה רבה.

צודק בכל מילה אני איתך

ועוד דבר דיסק של אומן ישראלי היום עולה בסביבות 50 שקל שאם תעשו בירור וחישוב האומן עצמו אולי מרוויח על הדיסק 2 או 3 שקל וכל השאר הולך לאמרגן ולכל הבולשיט שמסביב אז תבואו לאלה בטענות ולא לאתרי השיתוף

פורסם

עומרי אל תשחק אותה ראש קטן כאילו הכל טוב ויפה.

אתה בעצמך יודע שהמחירים של משחקי המחשב לא שפויים בכלל בארץ -זה לא דבר חדש.

וכמובן שהורדה בדרך בלתי חוקית היא הדרך הכי טובה שבה אפשר לגרום ליצרני המשחקים ולכל שאר הגורמים כדי לתמחר את המשחקים במחיר נורמלי.

אם תמצא דרך טובה יותר לגרום להם לעשות זאת, שלח לי הודעה פרטית (ובדרך תעשה גם העתק לקהילות הווארז הגדולות בעולם) ::)

אני מאמין שאתה לא גיימר רציני או משהו לפי הנחרצות שלך בעניין ואי-ההבנה שלך כלפינו, הגיימרים.

פורסם

נו מה הסיפור אז יעשו ככה מישו ירצה דיסק ידבר עם חברים שלו מישחק נגיד אוקיי

10 חברים כל אחד מקפיץ 20 שקל הופה יש לנו 200 קונים תמישחק צורבים לו תאמא שלו לאותם 10 חברים ואחרי זה זה נימשך זה הכל

את השיתוף לא ניתן ליסגור

זה כאילו אתם תיו נגד תרומות זה חולני בראש

מי יגיד לי לא ליתרום לילדים חולים באפריקה

אז כאן בא לי ליתרום מישחק לחבר שלי מה יש אסור

פורסם

שהילד הקטן הזה יכול להשיג את המשחק בחינם. אתה צריך לעבוד קשה בשביל לשכנע אותו שיקנה את המשחק..

כן זאת השבת מלחמה תרצה או לא. כי עכשיו לאנשים שעבדו עם LH וLALA תיהיה יותר מטובציה להוריד ולחכות לתגובות של אליס מתחננים שאנשים יפסיקו להוריד.

שהצרכן יכול להוריד את התוכן בלי שתראה אגורה ויותר אנשים יעשו את זה וכמו שעוד תגובות שהיו שאמרו שהם לא קונים יותר בגלל המהלך הזה אתה פשוט גרמת ליותר אנשים לא לשלם וזאת תיהיה השבת המלחמה.

וזה לא IT'S THAT SIMPLE. כי אם הוא יוכל להשיג הוא ישיג ולא יחכה. צריך לעבוד בשביל לקבל שכר ויש להם תחרות קשה מול האינטרנט שנותן הכל בחינם. אבל הדוגמא הכי יפה שהיא Itunes שכולם אמרו מי ישלם על מוזיקה והנה משלמים יפה מאוד לApple על מוזיקה. זה לא חיסל את Warez של המוזיקה אבל זה לפחות מכניס רווחים יפים מאוד מאשר 0$.

הילדים האלו שצעקו הם צרכנים תרצה או לא טיפשים או לא זה ממש לא בעיה שלי. ואם הפדרציה או איך שהם קוראים לעצמם רוצים שאנשים יקנו אז ללכת במלחמה (הורדת 2 אתרים גדולים זה פשוט הכרזת מלחמה) מול המשתפים זה פשוט טימטום.. כמו שמישהו כתב. מה הפיתרונות שלכם למי שלא יכול לשלם את המחירים האלו וכמובן שלא הייתה תגובה מצידם.

מוזיקה ומשחקי מחשב זה לא מוצר רק לעשירון העליון.

פורסם

אנשים פה מדברים פקה פקה,זו גניבה נקודה!!!!!!!!!!!!

דוגמא: אתה מוריד windows xp מאימיול - זה בדיוק כמו שאתה הולך לגנוב מחנות את העותק הזה...פשוט וקל,למה אנשים כאן (אמממ סליחה ילדים) לא מבינים (או שמבינים וסתם מנסים לחפש תרוצים) שיש דבר כזה כמו זכויות יוצרים?

יקר לך? לך לגנוב מחנות,לפחות תיהיה גבר.

תשימו את עצמכם לרגע בנעליים של הצד השני: פיתחתם תוכנה,סבבה הצלחתם,אתם יודעים כמה הפסדים יהיו לכם בגלל אנשים שיעדיפו להוריד את התוכנה שלכם במקום לקנות?

כבר שמעתי לא אחת את התירוץ "אם יהיה את הסרט הזה ב 10 שקל אני יקנה" ....כן כן,10 שקל או לינק מול העיניים בחינם,נראה את אותו הבנאדם שיקנה.

למה אף אחד לא התלונן על המחירים לפני שהיה פה אינטרנט מהיר? הרי מחיר משחק\דיסק שירים\סרט נשאר בערך אותו הדבר.

דווקא הטקטיקה של אליס טובה (יותר טובה מהטקטיקה של ארה"ב) פה הם מנסים לטפל בשורש (איכשהו) במקום ללכת ולתבוע אנשים אינדוידואלים.

ד"א בפעם הבאה שמישהו חושב לפתוח אתר כמו לייאון,אני ממליץ להתחבר לאיזה ארגון פשע,למה? פשוט,אתם מוזמנים לבקר בחיפה (כן העיר הזו שבית המשפט שם נתן את צו סגירת האתרים) בעיר התחתית...באסטות על באסטות של שירים,משחקים,סרטים פרוצים למכירה...החוק לא עושה כלום כי מה שיהיה שם זה תוהו ובוהו אם יהיה מישהו שינסה לסגור להם את הבאסטות. (ד"א הבאסטות שמוכרים דיסקים פרוצים נמצאים שם עוד משנות ה80).

לסיכום דבריי: נכון,אי אפשר לעולם לעצור את הפירטיות ברשת פשוט אי אפשר,אבל במקום להשמיע תרוצים שמנסים לשכנע,לפחות תיהיו הוגנים ותודו שהמצב הפך לבלתי נסבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים