אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום! הגיע לידי מטען פשוט שלא ממש עובד. או שהוא לא מוציא מתח בכלל או שהוא כן.. וגם שהוא כן הלדים לא נדלקים. בדקתי את השנאי, מגעים, טרזיסטורים (הוצאתי אחד אחד ובדקתי כיוונים של מוליכות - זו בדיקה מספיקה?) וגם חלק מהדיודות, החלפתי את המייצב באחד תקין. תוך כדי הבדיקה, חשבתי שאולי הלדים נשרפו. במקביל אליהם חברתי לד אחר אבל בטעות בקוטביות ההפוכה. דבר זה גרם ללדים לדלוק חלש כל זמן שהשארתי את הלד מחובר.. מה זה יכול להיות? תמונות של המעגל: http://s14.postimg.org/rifpkw09t/image.jpg http://s23.postimg.org/ii9rq1t7f/image.jpg http://s23.postimg.org/l25ek5grf/image.jpg המייצב הוא LM317, הטרזניסטור שלידו bd675. שאר הטרזיסטורים הם s9013 אשמח לכל עזרה, תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מסך 19״ של סמסונג מדגם 931c שאחד משכניי תכנן להשליך לזבל- לא נדלק ועשה זמזום בעת חיבור למתח. לאחר פתיחה של המסך התגלו 3 קבלים נפוחים (תמונה 1) 470uf, x2 820ur שלושתם של חברת capxon. הוחלפו בקבלים חדשים, ולהלן התוצאה בתמונה 3-4 עלות: 5₪ זמן שהושקע: 40 דקות (רוב הזמן על הפתיחה של המסך)
-
- 29 תגובות
- 8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם קיבלתי מסך מג 700P תקול ורציתי לנסות לתקן אותו. כפי שכתבתי בכותרת, התצוגה מופיעה למשך שניות בודדות ואז נעלמת, אם אני מכבה את המסך, ומדליק שוב, אני מקבל שוב את אותו הדבר. האינסטיקנט הראשון היה לבדוק קבלים, פירקתי את המסך וראיתי שכל הקבלים נראים תקינים. מה הלאה?
-
- 47 תגובות
- 16.8k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום ברשותי מסך ViewSonic VP930 (דגם VS10725) שרכשתי בשנת 2007. מדובר במסך בגודל "19 ביחס של 4:3 (המסך הזה הומלץ בחום באותה התקופה בגלל הפאנל בו נעשה שימוש). לפני מספר שנים הוא התקלקל ומאז לא נעשה בו דבר. לפני כשבוע החלטתי לבדוק האם ניתן לתקן אותו (בכל זאת, המסך עלה לי 2000 ש"ח וחשבתי ששווה להשקיע 100-200 ש"ח בכדי להחזירו לשימוש) ומסרתי אותו למעבדה שמתקנת טלויזיות ומסכים. היום הגעתי למעבדה והטכנאי אמר שהבעיה היא שיש שבב שאמור לתת לו פקודה לפעול אך הוא התקלקל, וכתוצאה מכך לאחר כמה שניות המסך עובר למצב המתנה. הבעיה היא שהוא לא מצליח להשיג חלק מתאים ולכן הוא לא יכול לתקן את המסך (ולא, הוא לא ביקש תשלום). הוא הציע 2 אפשרויות: א. קניית לוח בקרה שלם משומש, דבר שאמור…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הביאו לי מקלדת ממש איכותית (leopold FC750R) , שנשפך עליה משקה וחלק מהמקשים לא עובדים. פתחתי, וראיתי שיש מספר דיודות שההדקים שלהם נראים כאילו יש עליהם קורוזיה. אחרי בדיקה במולטימטר - הדיודות מנותקות. איך אפשר לדעת מה הערך שלהם ? נ.ב: אני מניח שזה דיודות, כן ? כי לא נראה לי משהו אחר...
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
התקלקלה לי מנורת לד, כשאני די בטוח שמה שלא תקין הוא ה-driver. מצרף צילום שלו. הנורה היא נורה שקועה בקיר, 1w לפי מחסני תאורה. איפה אפשר להשיג driver חלופי? יש המון באיביי, אבל לא מצאתי משהו שהוא גם 700ma וגם מיועד למתח נמוך. הבנתי שיש מתח מינימום ולכן לא ניתן לקחת דרייבר עם מתח מינימלי גבוה יותר.
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הי, קניתי באייבי נורות לד לבית נורה רגיל, 220V בארצנו. לאחר שבוע כמו כל דבר סיני, נהרסו... קניתי כמות לבתי הנורות בבית ואני לא רוצה סתם לזרוק מאות שקלים לפח. ככל הנראה עלות התיקון היא כמה שקלים, בתיקון המעגל. שאני מחבר את הנורה, היא עובדת חלש מאוד ומרצדת, כאילו המתח שמגיע אליה לא תקין/לא מסונן טוב. אין לי ידע רב באלקטרוניקה לכן פניתי לפורום. בדקתי בעזרת מולטימטר מה מתחבר למה, צירפתי שרטוט לא מקצועי למדי ותמונה של המעגל. אשמח אם תעזרו לי לתקן ואפילו יותר מזה, לשפר את המעגל שזה לא יחזור שנית. יש 3 רכיבים מרכזיים: קבל 4.7uF 400V נראה לי עוד סוג של קבל cbb22 125j 400v ועוד כנראה טרניזסטור B6s הלינקים הם לנתונים הטכניים באינטרנט. יש עוד נקד SMB באמצע שרשום עליו 0.…
-
- 15 תגובות
- 13.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם, הסוללה של המחשב התקלקלה אז החלטתי לתקן אותה. אחרי פירוק ובדיקה של התאים, התאים תקינים. הBMS שרוף. מישהו יודע איפה ניתן למצוא BMS כזה שיתאים לסוללה של ASUS ?
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב, אחרי שעשיתי את זה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=504920.0 קיבלתי קצת חשק לקתן דברים במקום להחליף. הלכה לי הסוללה של הנייד. מה שצריך לעשות זה רק להחליף את הסוללות בפנים? או שאני מפספס משהו? יש סיבה שזה לא כדאי? אני יודע שאפשר לקנות סוללות כאלה ב-eBay.
-
- 17 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
קיבלתי ממעבדת מחשבים ספק של delta electronics. זה חברה איכותית ואמינה. משתמשים בספקים האלה בשרתים ובמחשבי חברה. הספק שקיבלתי הוא ספק ATX 310 W רגיל ממחשב דסקטופ של lenovo בדיקה ויזואלית של הספק מבפנים - הכול נראה שלם חוץ מהפיוז F 8A (מחשבה - כבר החלפתי פיוזים בכמה ספקים איכותיים והם עבדו בכיף ולא נשרף שוב תוך שניה) החלפתי את הפיוז ל F 5A חדש וחיברתי לחשמל בטור אם מנורת ליבון 40 W 240 V הקטע ל המנורת ליבון - להגביל את הזרם במקרה שיש קצר במעגל של הספק (בבדיקה הראשונה). כך אני אצתרך להחליף כמה חלקים בודדים ולא יישרף לי חצי מעגל. בזרם שלוקח ספק מכובה או ללא עומס המנורה עובדת חלש ומקבלת משהוא כמו 20 - 30 V rms גג (לפי הבהירות שלה) והספק מקבל את היתר אני בודק שהמפסק של ה 11…
-
- 13 תגובות
- 6k צפיות
-
-
אני מנסה לתקן טלויזיית LCD גדולה שלא נדלקת (יש מתח באיזה שהוא מעגל בקרה פנימי של הספק, אין מתח באף אחת מהמסילות העיקריות) פתחתי - יש Active PFC, המתח למעגל בקרה שעובד מגיע לפניוץ ביציאה של ה PFC יש פיוז F3.15A (שרוף), קבל אלקטרוליטי גדול של 400V (נוזל), ומעגל המיתוג הראשי שכולל את השנאי של הספק ו 2 מוספטים החלפתי את הקבל והפיוז של 3.15A, חיברתי לחמל, נשמע "תק" והפיוז נשרף שוב (הפיוז הראשי בכניסת המתח לא נשרף) מדדתי את המוספטים, הם מקוצרים לגמרי בין כל 3 הרגליים 1. האם הם הבעיה הנוספת היחידה ? כלומר אם אני מחלי אותם זה יעבוד ? 2. אני רוצה לנסות לחבר את המעגל לחשמל כשהמוספטים בחוץ (לא מחוברים למעגל) כדיי לראות אם הוא יקצר בצב כזה - האם אני יכול לדפוק ככה משהוא ? 3. המוספטים…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אפשרי? ראיתי שהפיוז שרוף לחלוטין. זה פיוז כזה שמגיע עם הפינים ישר עליו. אין לו מעמד או משהו, הוא מולחם ישירות לPCB. בחיבור למחשב הספק לא נדלק עם קיצור החוטים הירוק + השחור גם הוא לא מגיב. יש מה לעשות? משהו עוד נדפק חוץ מהפיוז? ספר ג'נרי 400W
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש ברשותי שני פאנלים של LCD בגודל זהה (מבחינת האינצ'ים אני מתכוון, לא השוויתי אחד לאחד) באחד הפאנל סדוק וחצי ימני של המסך לא שמיש. באחד יש נורת CCFL שרופה. אני מניח שעל ידי קומבינציה של שניהם ניתן להגיע לפאנל תקין, השאלה המ כדאי לפרק את הסדוק ולהוציא ממנו מנורה או מערך של שתי מנורות, ולהרכיב בפאנל השלם? או לפרק את הסדוק ולהחליף את החלקים השבורים מהפאנל השני? חשוב להגיד, שני המסכים מחברות אחרות, אחד הוא PROVIEW והשני הוא LG
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
צבעתי בספריי מבריק שחור את המארז, ויצא צבע מדוייק , יפה ואחיד. החלטתי להוסיף עוד שכבה וחתיכת נייר טואלט נתפסה בין שתי שכבות הצבע.. הוספתי עוד שכבות, שייפתי, ובקיצור יצא זוועה! איך אני מוריד צבע בלי לפגוע בשכבת הצבע המקורית של המארז (לבן) ? אולי טרפנטין?
-
- 3 תגובות
- 701 צפיות
-
-
יש לי רמקולים Creative A60 כן בידיוק אותם אני רוצה לתקן הסוויץ' שלהם נדפק וזה נורא מעצבן ברגע שאני לוחץ הם הדלקים ואחרי שניה נכבים בישביל שהם ישארו דלוקים אני צריך לדחוף חתיכת קיסם לתוץ הסוויץ' כדי שישארו לחוצים הפלסטיק של הסוויץ' נשאר בישפנים אבל המגע הפנימי מתנתק(כנראה הקפיץ שיש במתג) יש אפשרות להחליף את המתג למשהו אחר? מצורפות תמונות http://imgur.com/A3Iecfy http://imgur.com/m6f8VjK
-
- 13 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי את הבעיה המתוארות כאן וכאן. בפורום הזה טוענים שהבעיה היא בקבל סורר שיש להחליפו. תרגום עילג של גוגל TRANSLATE: . האם באמת כדאי להחליף לקבל בעל קיבולת גבוהה יותר? אם כן אשמח לקישור לקבל מתאים. תודה מראש.
-
- 20 תגובות
- 17.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מנער את האבק מהשרשור הזה ולא פותח חדש מאחר ונראה לי שכאן הכי ראוי... קיבלתי רסיבר מרנץ מדגם SR870 שזקוק לקצת תשומת לב. בשלב ראשון, חסרים לו שני כפתורים (חוגות) של הבס והטרבל. יש למישהו מושג היכן למצוא כאלו ? באי-ביי לא מצאתי... היכן ניתן למצוא שלט ( באי-ביי דווקא כן מצאתי אבל יקר להחריד...) [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן אנשים, הדיון הזה שונה מרוב הדיונים כי לא באתי לבקש עזרה, אלא חשבתי לשתף בתיקון של מגבר שהגיע אליי לפני כשבועיים. את המגבר רכשתי מחנות יד שנייה בעיר. המגבר הוא DRA335R של חברת Denon. מדובר על מגבר סטריאו דיי ותיק, אך הוא של חברה טובה. בדיוק חיפשתי פרוייקט לעבוד עליו עד שאקבל חזרה את הפרוייקט הבא שלי (בהמשך), והמחיר של המגבר היה סביר אז לקחתי. בדיקה קצרה העלתה שהמגבר נדלק, אך שהוא לא תקין. השלב הראשון אחרי שהבנתי שתהייה לי עבודה היה להוציא את ארגז הכלים, ולהתחיל לפרק את המגבר לגורמים. הלוח היה כל כך מלוכלך שעל חלק מהרכיבים פשוט לא ניתן היה לקרוא את הדגם. מה גם שבזמן הניקיון של הלוחות אפשר גם לנקות את הפאנלים של המגבר, ואפשר גם לגשת לכל הרכיבים ולוודא ויזואלית שאין פג…
-
- 14 תגובות
- 5k צפיות
-
-
-
אז ככה, ממש מזמן צבעתי את המארז בצבע כסף, וכשעשיתי חורים למאווירים לא מזמן שרטתי את הצבע :'( עכשיו במקום לשייף את הכל חשבתי לצבע את הכל בשיכבה עבה של לקה, למלות את כל השריטות ,ועל זה לתת את הצביעה שוב . מה דעתכם? או שאולי עדיף להוריד את כל הצבע (לא לא לא).
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי נגנים שמסכיהם נשברו. האם מישהו החליף בעצמו מסך? האם יש למישהו נגנים כאלה (עם מסכים תקינים ומשהו אחר שמשבית אותם ועל כן שוכבים במגירה ללא שימוש) ומוכן לתת אותם?
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום. מארז מסוג Corsair 800D, שיש בצבע קצת פיצוצים.... כיצד אוכל לתקן זאת? איזה צבע עלי לרכוש, ומאין? בנוסף על כך - בעקבות טמטום טהור, נשארו באחורי המארז שאריות הדבק מהמדבקות שבהם השתמשו לסידורי הכבלים. ואני לא מצליח כל כך להוריד את זה על ידי שטיפה במים או שימוש במטלית לחה. האם יש הצעות איך נפתרים משאריות הדבק האיום הזה?
-
- 2 תגובות
- 993 צפיות
-
-
יש לי בעיה אם הנגדים כמה אום צריך ? כדי שהלדים ידלקו ולא ישרפו ?
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
היי, לא מצאתי מקום יותר טוב לפרסם את זה אבל זה מגניב מאוד אז חשבתי לפרסם את זה פה כדי שתעשירו את הידע. הפיאזו - Piezo הפיאזו הוא קריסטל מיוחד. האמת, אתם יכולים להכין אותו בעצמכם. מה הקריסטל הזה עושה? הוא הופך תגובות מכניות לגוף הפיזקלי של הקריסטל למתח וזרם. במילים יותר פשוטות, כל שינוי פיזיקלי שיתרחש בפיאזו יגרום לו לפלוט מתח. אמנם לא עשרות וולטים, והמתח הוא רק קפיצה קטנה ולא פליטה ממושכת, אבל יותר משחשבתם. לדוגמא, אם תכו בו בעוצמה בינונית, הוא יפלוט 1-6V ואפילו יותר לפחות מחצי שנייה בגלל המכה הזאת. זה יקרה גם אם תמתחו אותו או תלחצו עליו, אפילו שינויים קלים מאוד יכולים להוציא מתח. וההפך! אם תיתנו לו מתח הגוף הפיזקלי שלו ישתנה. אמנם לא ישתנה במידות גדולות, אבל ישת…
-
- 7 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
זה מה שבערך אני רוצה לעשות בתור התחלה איך זה נראה לכם? ועם איזה כלים אני יצתרך דרמל ו..?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-