עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by דנדן,

מה קורה מודרים. התחדשתי בדרמל מבית יונדאי. מגיע עם ראש גמיש, 60 אביזרים ומנוע 210 וואט. הוא במבצע 150 לכל מי שמעוניין. השלב הבא הוא מודינג שאתחיל בעוד כמעט חודש. והייתי רוצה לדעת איזה ראשים וכו' לקנות. אני אעבוד על פרספקט ומתכות כמו המערכת הזאת. וכמובן ננסה לדחוס לשם את הכל. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  2. Started by bears,

התקע של העכבר התפרק ואי אפשר היה לסדר את זה אז חתכתי את התקע ונשאר לי רק כבל.. עכשיו,יש לי כאבל של עכבר USB ,חשבתי לחבר את העכבר PS2 לUSB... בכבל USB יש 5 חוטים: לבן שחור אדום ירוק ועוד אחד כסוף ,גלוי כבר. בכבל PS2 יש 4 חוטים: לבן סגול ירוק כתום. הצלחתי "להפעיל " את העכבר אבל המחשב לא זיהה אותו...רק הלדים נדלקו,אי אפשר היה להשתמש בו. איך אני מחבר בינהם?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by J0n1,

אני רוצה לשים לוח פרספקס במקום פאנל קדמי, ואני רוצה לתת לו מראה "חלבי" מישהו יודע איך אני עושה את זה?

• 15 תגובות
    • 4.4k צפיות
  4. Started by miki891,

שלום אני צריך עזרה שמבין ג'ויסטיקים.יש ג'ויסטיק בדגם: Logitech Rumblepad II PC GAMEPAD ויש לי בעיה חוט כבל בין ג'ויסטיק ל-USB באמצע בפנים קרוע. המחשב לא מזהה ג'ויסטיק שלי.אין אחריות ואין לי תיקון מעבדה.אומרים לי ליקנות חדש. אני היחלטתי וחשבתי לעשות בעצמי תיקון ג'ויסטיק שלי. אני מבין במחשבים תקלות. אני פירקתי ג'ויסטיק וראיתי כבל USB חוטים בצבעים שונים ויש 5 צבעים בתוך הג'ויסטיק. שחור(עבה) שחור (דק) ירוק לבן אדום עכשיו אני לא יודע אם יש תחליפי לחוט כבל USB. אני חשבתי בכיוון שאקנה כבל של מדפסת 1315 USB HP או כבל 2 כיוונים USB. הבעיה 2 הכבלים אלה אני לא יודע כמה חוטים צבעים בפנים. ולכן איני יודע אם אני בוחר כבל מתאים לג'ויסטיק שלי. אני צריך בפנים חוטים לפי 5 צבעים נכונים שר…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by TPack,

שלום לכולם, לאחרונה חיפשתי נמרצות דרך לשנות את מהירות המאווררים במארז עקב בעיית התחממות קשה ובסופו של דבר פשוט הוספתי עוד מאוורים במיקומים שונים.. בנעוץ "הודעות נבחרות - FAQ " ישנו הסבר על חיבור מאוורר למולקס: " המוד הכי נפוץ וגם הכי יעיל מוד ל7V.. " נסיתי לפי התרשים לחבר את הכבל האדום היוצא מהמאורר לכבל הצהוב ובאותה שנייה היה קצר והמחשב כבה.. אשמח להסבר איך אני אמור לעשות זאת, נראה לי שעם ספק ישן יותר הייתי מבלה עכשיו במעבדה (דומני שהספק החדש ספג את הקצר) אני מדבר כמובן על חיבור ידני של החוטים ללא connector (אין לי connector למאוורר). תודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. כחלק מהנסיון שלנו לשפר את איכות המודים בארצנו המלבלבת, באפשרותכם לבקש תוספות לשני הסטיקים שבפורום - הכוונה בעיקר לתוספות שהייתם רוצים לפרויקטים שהתחלתם ואפשר גם רק הצעות/משאלות לב. רק נקפיד על כמה כללים מאוד חשובים : 1. סביר להניח שלכם יהיו לא מעט הצעות ולנו אין אפשרות ליישם את כולן גם אם הן מצוינות - ברצוני לנצל במה זו ע"מ להבטיח לכם שכל הצעה שלכם נקראת ונשקלת - לא תמיד נוכל להגיב או להסביר. 2. יש להמנע לחלוטין מתגובה להצעות של אחרים - גם אם יש לכם דעה על ההצעה - שימרו אותה לעצמכם ואפשרו לנו לגבש את שלנו. הודעות שאינן הצעות נטו ימחקו ללא אזהרה. 3. תיקונים והערות ל-2 הת'ראדים הנ"ל לא נכנסים לכאן - בפרטי אליי או לנרגילה או אימייל - שוב, הודעות שאינן הצעות נטו ימחקו לל…

• 46 תגובות
    • 17.4k צפיות
  7. יש פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.msg592439#msg592439 מדריך לבניית אלמנט תאורה פשוט. עכשיו יש לי כמה שאלות על זה. דבר ראשון - אם הוא מחבר 5 לדים וכל לד אמור להיות זרם של V3 , זאת אומרת לכולם ביחד יש זרם של 15V ואיך הוא מחבר את זה לחיבור של 12V ? ויותר מזה, למה צריך נגדים בכלל?- הרי אם מחברים אותם בשורה כמו שהוא עשה כל לד יקבל בערך זרם של 2.5V וזה בסדר לא? וגם הוא רשם " נקפל אותו כ10 ס"מ אחרי תחילתו ונגלה חתיכה קטנה .... " איך מגלים את החתיכה ? פשוט חותכים עם מספריים רגילות את הבידוד השחור? כי זה ניראה כבל מאוד דק ואולי אם אני יעשה עם מספריים רגילות זה יחתוך לגמרי את הכבל... ושאלה אחרונה והכי חשובה- נכון בסוף כשמתקבלת התוצאה הזאת אז איך בכלל מחב…

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by OverclockedMyToaster,

אהלן, יש לי מארז עם מאוורר 120MM אחורי הפולט אוויר, מאוורר 120MM קדמי הנושף אוויר לכיוון הHDDים, ומאוור צד 23CM שמכניס אוויר. מצאתי מאוורר 80MM ששוכב אצלי ללא שימוש, וחיברתי לקייג' של הHDD (כפי שרואים בתמונה). הוא נושף אוויר לכיוון ה...משהו בין הכרטיס מסך לקירור מעבד. לא היה לי מקום אחר לחבר אותו אליו, אז שמתי אותו שם =| האם יכול להיווצר מצב מעוות כלשהו שהוא בעצם ייגרע מהקירור במארז? הוא יוצר מערבולת עם מאוורר ה23CM, כי הוא נושף אוויר ממש במאונך לכיוון האוויר הנכנס דרך מאוורר ה23CM.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by DarkSlide,

היי =] כמו שאתם יכולים לראות התחלתי פרויקט מודינג ראשון שלי - Panther Project (דרך אגב אשמח אם תוכלו לעזור לי בתהייעצות , פרטים בעמוד 2 בפת'רד של הפרויקט) אני רוצה להוסיף 2 מאווררים של 80/120 מ"מ, אחד מוציא אוויר אחד מכניס אוויר, ואני לא יודע איפה הכי כדאי לשים אותם אני רוצה שזה יהיה כמובן כמה שיותר אפקטיבי.. אבל גם חשוב שיראו אותם כי הם כנראה יהיו מוארים (אז כאילו מאחורה לא מתאים ) תודה מראש לעוזרים =]

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. הבאתי מסך 5 אינץ שאלתי לפני איפה אפשר לקנות וכאלה לכן כול התגובות למטה ולאחר שמצאתי מסך הנה הקורבן http://img172.imageshack.us/my.php?image=psone2kw6.jpg עכשיו היציאות אצלי בכרטיס מסך הם כאלה.. http://img521.imageshack.us/my.php?image=0827080644re8.jpg איזה קבלים אני אמורא לקנות כדי לחבר בנייהם? איזה תוכנה אמורה לשלוט בזה? אני רוצה שיראו בזה את השולחן עבודה אבל בקטן או לא משנה בקיצר העיקר שיעבוד אחרי זה אני יחפש יותר תוכנות עזרו לי אני אובד עצות ד''א זה בסדר ששיניתי את הכותרת ? כי לא רציתי לעשות דאבל פוסט תודה רבה לעוזרים אבירם

• 26 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. טוב אז כמו רובנו פה אני כול היום חושב מודינג יש לי דרמל ומקדחה אבל ממש ממש לא הייה לי בא לי לקנות מקדח כוס ב130 שקל אז חשבתי בראש איך אני קודח חורים עגולים ויפים בלי מקדח כזה ועם הכלים שיש לי מתברר שאפשר וזה יוצא דווקא מושלם עם הידיים הנכונות כמובן בכול מקרה לקחתי את הדלת של המארז והתחלתי סירטוטים כמו כול התחלה של מוד איפה למקם מה למקם פה שם.. http://img364.imageshack.us/my.php?image=0820080631hm7.jpg אחרי שסימנתי איפה בדיוק אני רוצה את החורים התחלתי לקוח עם מקדח שחשוב לציין הייה חדש דנדש ואני ממליץ בחום למי שעשה ככה שיקנה מקדח חדש בחמישה שקלים זה מונע ''טיולים'' של מקדח על הלוח וגם לעבוד עם קרנר לא להיות עצלנים לסמן עם קרנר מאוד חשוב וככה המקדח לא יברח כמה מי…

• 22 תגובות
    • 3.4k צפיות
  12. Started by lesForce,

טוב , אז אני חדש בכל העניין הזה של המדוניג , אין לי שום כלים וניסיון בזה... עכשיו - בשארית החופש שנותר לי אני רוצה להתחיל איזה פרוייקט קטן עם מדריך מפורט כמו זה שיש פה על המודינג לעכבר (אחרי זה אני מקווה להמשיך ולשפץ את המארז שלי - לעשות בו חור - גם לפי המדריך שיש פה). ראיתי שלשני הדברים שציינתי למעלה הכלים הדרושים הם דרמל ומקדחה-ואין לי אותם. אז הייתי שמח שתיתנו לי המלצה על דרמל ומקדחה טובה שמתאימה למודינג (חורים במארז וכאלה...) ומאיפה לקנות אותם בירושלים (הום סנטר או משהו?) אני לא מתכוון לשלם על דרמל ומקדחה יותר מ250-300 שקל, התקציב הזה ניראה לכם מספיק? אם כן תנו המלצות לדגמים ומאיפה לקנות... תודה מראש ומחכה לתשובות...

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by sh_bmw,

פירקתי מDVD את התצוגה הקדמית שלו, אני מעוניין לחבר אותו למחשב מודינג. מישהו יכול לעזור לי למוא מידע איך לחבר אותו למחשב? :s05: -יש לי ידע רחב באלקטרוניקה אז אני לא אסתבך עם מעגלים- תמונות: החיבור - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=978218401.jpg כתוב ליד המעבד - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=742995077.jpg מודל - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=149532390.jpg מצד שמאל נמחקה חצי מילה, רשום "KEME" המעבד - http://www.zix.co.il/viewer.php?id=958694291.jpg אם לא מובן מה שכתוב על המעבד: TYK-2031 16312 637ZC01P

• 0 תגובות
    • 817 צפיות
  14. ערב טוב לכולם. לאחרונה קיבלתי מארזי P3 ישנים,זמן רב שלא עבדתי על משהוא רציני ומחייב. הפרוייקט כרגע,מה שכרגע עונה לשם ''Phoenix'' צפוי להתעדכן אחת ל... (וזאת עקב הזמן המועט שיש לי ואף חוסר תקציב). המוד הזה לא מתוכנן מההתחלה ועד הסוף לכן יכולים להיות שינויים קיצוניים מדי פעם ואף ביטול של כמה פיצ'רים. מה שמתוכנן (נכון לעכשיו): -שיוף כללי של המארז (כפי שתראו בתמונות - שיוף מינימלי נעשה (בגלל חוסר זמן - לא יכולתי להרשות לעצמי יותר). -בדלת שמאל של המארז עשיית ''פרופיל'' של הפניקס בסגנון שלהלן. -בניית בית למאוורר 120 ב-TOP המארז (בסגנון Antec P182). -''בנית לוגו'' לפניקס ייתכן שבדלת ימין. -צביעה ע''י קומפרסור (שככל הנראה יערך בסוף). -הארכת מארז ל-Full Tower בסגנון Ante…

• 121 תגובות
    • 15k צפיות
  15. עשיתי מוד של שעון למארז. פירקתי רדיו שעון ושמתי אותו במקום של הדיסקים.יצא מגניב,אבל השאלה אם זה עלול לפגוע ברכיבים האחרים כשהשנאי שלו קרוב להרדיסקים והלוח גם...

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  16. שלום לכולם אני נמצא פה בפורום כבר 3 שנים וזה המוד הרציני הראשון שלי, אחרי שהוא רץ לי בראש כבר כמה שנים טובות. לקח לי קצת זמן לאסוף את כל החלקים ועכשיו הוא סוף סוף מתחיל. ההשראה לפרויקט התחילה מהמוד של "קופסת תחמושת" (Ammo Box) שראיתי לפני כמה שנים פה: http://mini-itx.com/projects/ammobox/ ולפרויקט עצמו... המארז הוא קופסת תחמושת (ארגז פעולה או ברוס) של תחמושת .50 caliber BMG (12.7 mm) לרובה צלפים בארט Barrett M82 (aka M107). הייתי צלף בארט בסדיר, ומי שמכיר את הנשק יודע שזה חתיכת דבר עצבני (שגם בועט בכתף בלי חשבון). שימו לב לשני משטחי המתכת, הם מהווים את הבסיס לכל המחשב. כדי לעשות לעצמי חיים קלים בזמן הבניה (ובזמן שדרוגים עתידיים), המחשב יהיה מבוסס על שלד הבנוי משני ה…

• 74 תגובות
    • 18.4k צפיות
  17. היי המון המון זמן לא הייתי פה אולי יש אנשים שזכורים אותי ואולי לא בכל מיקרה זה לא הנושא. החלטתי לקרר את המחשב החדש שלי ע"י מים אז החלטתי לבנות מערכת קירור מים ביתית. אז נתחיל: 1. הקופסא נבנתה ע"י פייברגלס בצורה מלבנית 2. רדיאטור קטן של EMP שעוד קניתי בזמנו 3. משאבה של אקווריום 2000L\H 4. אמור להגיע בלוק חדש שמתאים לסוקט 775 אבל בנתיים אני בודק את זה עם בלוק ישן שיש לי 5. מאורר 12 ס"מ של טרמלטק עם וסת מהירות אז יאלה לתמונות

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by BIGBENG5,

איפו אני משיג קתודות שמופעלות על ידי הקול באזור ירושלים? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 754 צפיות
  19. Started by OverclockedMyToaster,

היי. אני צריך רעיונות לגבי יצירת פילטר למאוורר צד של הRAIDMAX O2 , שכרגע שואב אבק מכל החדר. מדובר במאוורר 23CM, ולכן אני לא ממש יכול לרכוש פילטר מוכן בחנות מחשבים... אז הציעו רעיונות, החל מפרטי לבוש ועד לחומרים מיוחדים שניתן לרכוש בACE או HOME CENTER. הדגש הוא על בלימת אבק ללא פגיעה גדולה מדי בזרימת האוויר. תודה מראש.

• 23 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. Started by aviram20,

יש לי במארז כמו שניתן ליראות למטה כפתורים מצופים ניקל כזה משהו נחמד מאוד חשבתי לעשות שבלונה/תבנית מגבס בצורה שלהם וליצוק בפנים איזה חומר שקוף שיתקשה ולאחד מכן לעבד אותם טוב ולשים מאחורה לד אולטרה ברייט ואז זה הייה כפתור זוהר כזה בצבע של הלד רק בעיה אחת מונעת ממני לעשות את זה מה לעזאזאל אני יוצק שמה? איזה חומר יכול להיתקשות ולהפוך שקוף? אפוקסי? יש כזה שקוף? אני צריך משהו פלסטי וקשיח יש עצות ? נ.ב סלחו על הראש המעוות , הרופא אמר שיש לי קדחת המודינג חחחחחחחחח אבירם ;D [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. 1) איפה אני משיג מפצל של לפחות 2 חיבורים מ3 פינים ל3 פינים... (למשל יש שני מאווררים ויש רק חיבור אחד פנוי) - אם לא קיים, אני מוכן להתפשר על מאריך (אני אקנה כמה ואלחים אותם ואכין מפצל) אבל שיהיה כמה שיותר זול. - לצורך העניין לשלם על חוט וחתיכת פלסטיק יותר מ10 שקלים זה לא רלוונטי בשבילי. - ואם זה לא רלוונטי, אז האם יש באריהב או חנות אלקטרוניקה כלשהי חיבורים כאלו כמו בלוח אם והחיבור הנגדי המתאים? 2) השאלה החשובה יותר: אני מעוניין לחבר 2 מאווררים לכרטיס מסך. האם זה אפשרי לחבר את שניהם למקור חשמל אחד שיש על-גבי הכרטיס? ואם כן- האם גם אפשר לשלוט עליהם דרך Riva Tuner? (אם אני מחבר את החוט ששולט במהירות) מדובר בכרטיס 8800GT Palit 512MB..

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. אני רוצה למדוד רעש של מאווררים במחשב. כיצד אני בונה דבר כזה? אם יש שרטוט לאיזשהו מעגל כולל רשימת רכיבים דרושים אני אשמח, אבל אם יש משהו קצת יותר מפורט אני עוד יותר אשמח. תודה מראש. שאלתי בפורום אוברקלוקינג אבל נראה לי שזה יותר מודינג מאשר קירור.. אז אני אשאל כאן: שאלה בנוגע לחיבור שני מאווררים לACCELERO S1 : יש על גבי הכרטיס חיבור למאוורר שהיה בקירור המקורי של הכרטיס (8800GT PALIT 512MB).. השאלה האם אני יכול לחבר שני מאווררים למקור החשמל שעל הכרטיס (בשביל להמנע מחוטים מיותרים במארז.) ועוד שאלה קטנה על אותו עיקרון- אם וזה אפשרי ששניהם יקבלו חשמל כמו שצריך וזה לא יפריע לחשמל של הכרטיס: אם שני המאווררים יש להם חוט שליטה כמו בחיבור 3פינים ללוח.. האם אפשר לחבר את שניהם וכשאני …

• 15 תגובות
    • 3.1k צפיות
  23. Started by aviram20,

יש לי שתי מאוררים שרציתי לחבר למחשב מהספק יוצא חוט בצבע צהוב שחור של 12 V ובסופו יש חיבור אחד של פין 3 במאורר יש גם פין 3 וזה מתחבר ועובד הבעיה היא שאני רוצה לחבר שתי מאורריםםם לפיין הזה אם אני יחתוך את שתי החיבורים ויחבר אותםפ ביחד צבע בצבע ואחבר להם רק חיבור של פין 3 אחד כאילו שמחיבור פין 3 אחד אני יחבר שתי מאוררים אמור להיות עם זה בעיה לספק? זה יעשה בעיות משהו ? יש לי ספק 400 W מה אומרים ?

• 1 תגובה
    • 863 צפיות
  24. שלום, קודם כל אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל, זה נראה לי המקום הכי טוב לפתוח נושא כזה. אז ככה, יש לי מחשב שאני לא משתמש בו, יש בו 512 מגה זיכרון DDR המחשב שאני משתמש בו כרגע יש בו 512 מגה זיכרון DDR גם. אני רוצה להעביר מהמחשב שאני לא משתמש בו את ה- 512 מגה למחשב הזה, כך שיהיה לי 1 ג'יגה. אני רוצה שפחות או יותר תדריכו אותי מה לעשות, איך לעשות איך נראה הזיכרון, איך אני מוציא אותו מהמחשב שאני לא משתמש בו ושם אותו במחשב שאני משתמש בו, בקיצור את כל הפרטים על זה. תודה מראש, ויום נעים.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לכולם =] כמו שהבנתם אני חדש בתחום, חשבתי להתחיל שיהיה לי תקציב ואז גיליתי שיש לי דרמל, אז החלטתי להתחיל כבר עכשיו =] אז זה המוד הראשון שלי - Panther Project יש לי אובססיה לנמרים התכנון למארז : 1. חיתוך חלון במארז בדדוגמת נמר זה ייראה בערך ככה רק שזה יהיה גדול הרבה יותר כמובן ולא מעוך כמו בתמונה, מי שהיה פעם באילת בטיילת (יש פה מישהו שלא? ) אולי שם לב יש בקעקועי חינה אחד כזה ענקי, שעושים על הגב, אני מנסה להשיג שבלונה החוצפנים רוצים עליה 40 שקל, לא אכפת לי על הכסף אבל זובי שהם ירוויחו עליי 39.9 שקל סתם אני עדיין מתלבט עם לעשות את החלון ממש ככה עם כל הפסים והחלקים או פשוט לעשות רק את הקווי מתאר החיצוניים, אני ינסה על חתיכת פח לראות איך הולך לי עם הדרמל אם י…

• 33 תגובות
    • 8.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים