עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. לא מזמן הוספתי SSD למחשב הנייח שלי (מפרט בצד) והתקנתי עליו Windows 7. בזכות זה עכשיו המחשב עובד הרבה יותר מהר, מגיב הרבה יותר מהר ותוכנות נפתחות במהירות רבה יותר משמעותית. בעקבות ההצלחה עם ה-SSD בנייח חשבתי להחליף גם את הדיסק הקשיח בנטבוק שלי (Asus 1201N) ולהתקין במקומו SSD. השאלה שלי האם אוכל ליהנות מתוספת ביצועים דומה כמו בנייח שלי או שמא הנטבוק שלי חלש מדי כדי לנצל את היכולות של ה-SSD? לנטבוק יש מעבד אטום כפול ליבה ו-3 ג'יגה זכרון (במקור 2, הוספתי לו עוד ג'יגה). מה דעתכם? אודה לעצתכם בנושא. תודה מראש לעוזרים. עריכה: במידה ואחליט להתקין SSD בנטבוק, עד כמה זה מסובך? האם זה משהו שאוכל לעשות בעצמי או שאצטרך להיעזר במעבדה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by barzanger,

ראיתי את המחשב הזה והוא נראה לי חמוד יש לי מספר שאלות לפני שאני הולך למזמין אותו http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.27441 הזמנתי הרבה מהאתר הזה פלאפונים והכל אבל מחשב כזה לא היה לי נסיון מה שאני רוצה לברר זה קודם כל אפשר לשים עליו עברית נכון? דבר שני אפשר נגיד לעשות לו פורמט ולהתקין יובנטו? וסתם אם יש למישו משהוא להוסיף אני אשמח

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Michael Pinhasov,

היי רציתי לדעת איך המפרט הבא שימושים עיקריים משחקים סרטים אינטרנט ו-VISUAL STUDIO. יש לי מארז כבר כמו כן יש לי ספק כח 550W של ENERMAX האם הוא יספיק למערכת הזאת? [ATTACH=CONFIG]9890[/ATTACH] תודה.

• 17 תגובות
    • 3.3k צפיות
  4. אוקי, הכנתי את המפרט מחשב בהמצלה של אנשים פה, אני רק רוצה לקבל המלצות ותיקונים אחרים ולדעת מה אתם חושבים על המפרט, חשוב לי שתגיבו לגבי הרעש! חשוב לי שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט, ולגבי החום שלו, אני גם רוצה שהמחשב לא יתחמם... אז הנה המפרט (ואחרי זה עוד כמה שאלות): מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Evercool Buffalo כמות: 1 - מחיר: ¤1495 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤548 מארז: NZXT Apollo No PSU Silver כמות: 1 - מחיר: ¤399 ספק כוח: Enermax Liberty 400W 30A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤393 זיכרון: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 כמות: 1 - מחיר: ¤230 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤450 קשיח למחשב שולחני: WD 160GB …

• 1 תגובה
    • 511 צפיות
  5. Started by 7wingz,

אהלן, קודם כל המפרט של המחשב - CQ61-280EJ Compaq : מעבד Intel Core 2 Duo T6500 2.1GHz זיכרון 4096MB (עד 8GB) חיבור HDMI + מחשבר e-sata כרטיס מסך NVIDIA GeForce G 103M 512MB דיסק קשיח 250GB מסך "LED Brightview 15.6 צורב DVDRW תומך LightScribe - צורב בלייזר ע"ג הדיסק קורא כרטיסים 5 ב-1 מערכת הפעלה Win Vista Home Premium שנה אחריות כולל איסוף והחזרה מבית הלקוח משקל 2.7 ק"ג (המחיר נע בין 3K-3.5K) אני מתחיל ללמוד באוקטובר, ואני לא אגור בבית, כך שהנייד שאני אקנה צריך לשרת אותי לשימושי לימודים ובית כאחד, ל3-4 שנים. סך הכל אני צריך אותו ללימודים, למשחקים, למוזיקה, סרטים וכו'.. התקציב שלי היה עד 4000, וחיפשתי כרטיס מסך לא מובנה, אפשרות להרחבת זיכרון בעתיד וכל שאר הדברים…

• 5 תגובות
    • 714 צפיות
  6. Started by Kiwovo,

חבר רצה לבדוק אם הצעה שקיבל משתלמת.. (הוא צריך מחשב מינימלי) מארז CASE ATX 500 WATT-USB PANEL AIR GUIDE HAPPPY לוח GA-G41M-COMBO מעבד E5700 Dual core זכרון kingston 2048 דיסק קשיח SATA 500GB צורב דוד כל זה ב1220 ש"ח. מכיוון שאני לא מבין במחירים אני לא יודע אם זה משתלם או לא.. אפשר בתקציב הזה להשיג משהו יותר טוב? או בפחות כסף להשיג דבר דומה עם ביצועים דומים?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. אני רוצה להוסיף ram למחשב נייד שלי (אסוס x302u) וממה שביררתי אני צריך להוסיף זיכרון מסוג DDR3L 1600MHz ויכול להוסיף עוד 8gb (יש לי 4). רציתי לשאול האם מומלץ להזמין דבר כזה מebay? מה עוד צריך לבדוק? ראיתי במחיר זול מאוד בebay. זה אמין? (מצרף קישורhttps://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F152998359568) תודה רבה

8. שלום רב. קניתי השבוע מחשב נייד חדש של MSI מדגם EX623 שנמצא באייבורי. לינק למחשב: http://ivory.co.il/product.asp?productid=3161&CatCode= בעיקרון, לפני שהחלטתי לקנות את המחשב, התייעצתי עם מספר אנשים ואמרו לי שאין בעיה להתקין XP על המחשב, רק צריך לשנות הגדרות מסוימות וכו'. כאשר ישבתי עם המוכר באייבורי, והוא המליץ לי להתקין ויסטה מפני שכפתורי המולטימדיה מיועדים לעבוד עם ויסטה, או להתקין את WINDOWS 7 BETA שמנהל המעבדה שלו התקין ומאוד מרוצה מהמהירות ומהתמיכה של הדרייברים שלו. אשמח להצעות ולביקורות על ויסטה ועל WINDOWS 7 BETA ומה יותר כדאי להתקין. תודה מראש, שחר

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Cereal Killer,

אהלן, קניתי את הE6400 שלי לפני כחודשיים דרך איביי ממוכר עם ביקורות מעולות, במפרט צויין במפורש כי הוא עם מסך בתאורת LED, לפני כמה ימים גיליתי שהוא עם תאורת CCFL, יצרתי איתו קשר, הוא טוען כי אין בכוחו לעשות שום דבר מבחינת התאורות (הגיוני ביותר) ומציע לפצות אותי ב 40$. מחיר הקניה היה 1004$+משלוח כאשר המפרט הוא P8400 4GB זיכרון דיסק קשיח 320GB ב 7200RPM כרטיס משולב (4500) ווירלס של אינטל 5100 צורב דיוידי וובקאם האם הזיכוי צודק או לדרוש יותר? מה אתם אומרים?

• 4 תגובות
    • 674 צפיות
  10. ****דברים שנערכו מלווים בכוכביות**** tl;dr תקציר: אהיה בחול (קנדה) למשך שנה לפחות ללימודים ומחפש "נייד" חזק למשחקים מחברה שתיתן לי את השירות המקומי הכי טוב ונטול כאבי ראש. אחריות בינ"ל זה רק בונוס. תקציב 2500 דולר קנדי. **אם אפשר להשאר בתוך ה 2000 אז עדיף.** -------------------------------------- שלום חברים, אני כרגע בונקובר, קנדה, למטרת לימודים. אשאר כאן לפחות עוד שנה וחודש, אולי יותר אם אני יאריך את הלימודים והאשרה. . אני מבקש המלצה למחשב נייד בתקציב של 2,500 דולר קנדי עם חריגה של נגיד 500 דולר. אם נח יותר אפשר לפי 2800 דולר אמריקאי וחריגה של 300. כמובן שאני מעדיף לא לחרוג. אבל בכל מקרה המחשב עצמו משני עבורי. בחשיבות ראשית נמצאת החברה לתנאי השירות/אחריות שהיא נותנת. ***…

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by lt1987,

לחברי הפורום שלום. אני מעוניין לקנות לפטופ(גם אני סטודנט). הדבר שהכי חשוב לי אחרי המחיר זה שהמחשב ינגן סרטים HD באיכות טובה. לא חשוב לי משחקים, לא משנה לי גודל מסך( אני רוצה לחבר בHDMI לLCD). מה הדרישות של החומרה לצרכים אלו?

• 2 תגובות
    • 529 צפיות
  12. Started by reshaleph,

אהלן. אני מקווה שמותר להתייעץ פה לגבי חנויות... אני מחפש חנות טובה באיזור נתניה/השרון/צפון ת"א, שיש לה את המארז NSK 2480 של Antec. הכנתי רשימה של חנויות שיש להן אותו (לפי חיפוש בזאפ ובגוגל), ואלה החנויות שנראות לי הכי מתאימות: TMS, Plonter, RSM, LogicPC ל-RSM יש היצע לא רע בכלל של חלקים, לשאר יש היצע סביר. TMS מאוד קרובה אלי. יש גם את CobraPC ו-SkyPC, אבל אני מעדיף להימנע כי הן די רחוקות ממני (אלא אם הן הרבה יותר טובות מהחנויות הנ"ל). את Tronics ו-7PC פסלתי כי יש להן היצע מוגבל מאוד. ויש כמה חנויות בצפון שלא באות בחשבון. וזהו. בקיצור, יש למישהו תובנות בנידון? יש חנויות שזאפ וגוגל פיספסו אולי? תודה!

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  13. היי. ברשותי נייד בן שנתיים, שלאחרונה נראה כי צריך להחליף לו סוללה. הנורה של הסוללה מהבהבת לי , וזה לאחר שהורדתי את בהירות המסך ועשיתי את שלל ה"טריקים" שצריך כדי לא לאמץ אותה. אני עובד עם הנייד אך ורק בחיבור לחשמל, ולכן לא מוצא את הטעם בלהחליף את הסוללה. השאלה שלי היא האם אי החלפה עלולה לגרום לנזק עתידי כלשהו, למרות שהמחשב עובד נטו בחיבור לחשמל. תודה לעונים!

14. הציעו לי את הכוננים הבאים למחשב חדש שאני קונה: אפשרות ראשונה: Samsung SSD 250/512GB 960 EVO NVMe M.2 אפשרות שנייה: SSD PCIe Gen3 256/512GB WD Black MLC הכוונה היא 2 כוננים האחד של 256 והשני של 512. הכוננים הללו יכילו 2 מערכות הפעלה נפרדות ותוכנות להפעלה (משחקים, לייטרום וכדומה). מה ההבדלים בינהם, מי טוב יותר ? מהיר יותר ? אמין יותר ? תודה

• 2 תגובות
    • 911 צפיות
  15. מחשב מבוסס אינטל למשחקים אבל בתקציב יחסית נמוך. 1. מעבד 3ghz 800mhz s775 מה בדיוק אומר הs775 ? והאם המעבד טוב ? 2. לוח אם איזה לוח יש בטווח מחירים נמוך ללא יכולות המהרה או פיצרים מיוחדים אבל שיעשה את העבודה ? בהצעה יש asus p5s800 או p5p800. 3. דיסק קשיח 80GB 8MB לקנות SATA ? 4. אני צריך כרטיס מסך טוב למשחקים הכי חדשים אבל עם מחיר ממוצע לא צריך להגזים. 5. הצעה לצורב די וי די ? 6. מסך הבנתי שכדאי amsung 795df בטווח מחירים האלו. יש משהו יותר טוב ? תודה מראש,

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by unkn0wn,

יש לי שלוש אופציות ורציתי לדעת מה עדיף המחשב יהיה מיועד למגוון של צרכים... לדוגמא עבודה עם פוטושופ, עריכת סאונד וכו' את שלושתם אני יכול להביא ב3000 שקל, השאלה מה כדאי, גם מבחינת אמינות המותג (לטושיבה יש אחריות מקיפה שכוללת גניבות-יתרון) וגם מבחינת החומרה והעוצמה שלו תודה לעוזרים! אופציה ראשונה: TOSHIBA Satellite L500-1N2 מפרט: מעבד Intel® Core™2 Duo processor T6600 - clock speed : 2.20 GHz -Front Side Bus : 800 MHz - 2nd level cache : 2 MB מערכת הפעלה Genuine Windows® 7 Home Premium 64-bit (pre-installed, Toshiba-HDD recovery) and Genuine Windows® 7 Home Premium 32-bit (Toshiba-Recovery DVD) מסך 15.6 " -type : Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness display with 16 : 9 a…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. שלום, יש לי דילמה שהיא די מורכבת.. לאחרונה תכננתי לקנות מסך LCD 19 בסכום של כ2000 ש"ח - אבל אז חשבתי על עוד רעיון, להחליף ולשפר כמה חלקים במחשב, אני יכול להחליף מעבד, לוח אם, והארד דיסק - הבעיה עכשיו, היא שאני לא יודע אם יש לוח אם לAM2 שתומך בAGP ובPCI-E, יש אחד כזה? המפרט הנוכחי שלי זה P4 2.4/Intel D845EBG2/6600GT/Maxtor 60GB/Hec 400w/1GB Ram - כעקרון, לא ממש רע אבל אני הייתי מעדיף להחליף כמה חלקים, מה אתם אומרים - האם שווה לקחת מסך או ששווה להחליף כמה דברים? אם יש אפשרות להחליף ללוח אם שתומך בPCIE/AGP אז זה יהיה מצוין, כי כעקרון אין לי כל כוונה כרגע להחליף כרטיס מסך.. אני כעקרון רוצה בעיקר מעבד, לוח אם, הארד דיסק, ומארז.. מה אתם אומרים? יש לי כרגע 2000 ש"ח בשביל להשקיע…

• 5 תגובות
    • 630 צפיות
  18. היי, מחפשת המלצות לרכישת מחשב נייד שישמש אותי ללימודים (סטודנטית באוניברסיטה). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3000, אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנטית עם שימושים סטנדרטיים של אופיס ואינטרנט (לא תכנות וללא תוכנות כבדות יותר מדי) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…

• 4 תגובות
    • 919 צפיות
  19. Started by eyuval,

שלום, הרכבתי את המפרט הבא עבור משחקים בעיקר, תקציב עד 3500 ש"ח, אין צורך כרגע בSSD. שתי שאלות: 1. האם המארז והספק מתאימים? אם לא, אשמח לשמוע הצעות לשיפור שיעמדו בתקציב. 2. קרור למעבד (מאוורר), יש משהו עדיף? תודה!! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 8400 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪834 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪41 לוח אם: Gigabyte Z370 HD3 כמות: 1 - מחיר: ₪591 מארז: Cougar Midi ATX MX200 Black כמות: 1 - מחיר: ₪125 ספק כוח: Antec VP-500PC 500 Watt ATX12V v2.3 PSU כמות: 1 - מחיר: ₪199 זיכרון: DDR4 8G /…

• 4 תגובות
    • 741 צפיות
  20. היי, ראיתי באתר של lenovo ארה"ב שניתן להוסיף מודול 4G תמורת 175$ אני מניח שמדובר על אחד משלושת הכרטיסים שנמצאים כאן האם זה יתמוך ב-4G LTE שיש בארץ? האם מוכרים בארץ? קראתי באינטרנט שניתן להוסיף אם יש כבר את האנטנה מוכנה בתוך הלפטופ. יש להם קונפיגורציות נעולות (לדוגמה I7 10510U עם 14" FHD 400 nits anti glare ו-1TB PCIe SSD ו-16GB RAM מולחם) תמורת 1199.99$ אבל פה לא ניתן להוסיף את הכרטיס יש קונפיגורציה אחת שעולה 1220$ ובה ניתן להוסיף תמורת 175$ אבל היא חלשה בהרבה יותר. צריך להוסיף 526$ (!) רק בשביל שתהיה זהה לזו ב-1199.99$, לא כולל הכרטיס רשת ושאלה קטנה לגבי NVME: האם באמת ניתן לחוש בהבדל במהירות בין הכוננים הנ"ל, בעבודה רגילה עם Windows?…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  21. שלום. בבעלותי מחשב נייד חדש מסוג: HP Pavilion dv6-1362nr המפרט מאוד מרשים: T6600 ATI Radeon HD 4650 1gig Dedicated ושאר ירקות טריים וטובים. לצערי, למרות שהמחשב נקנה למטרות גרפיקה (סטודנט בבצלאל), אני לא זקוק לו כלל, ולא עשיתי בו שימוש. אני מבקש למכור אותו, ואשמח אם תעזרו לגבי שוויו - בכמה למכור מחשב נייד זה? תודה רבה על העזרה

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  22. Started by cre121,

אני צריך מחשב לאחותי הקטנה , בעיקרון המחשב הוא לאינטרנט סרטים מוזיקה וכו.. אבל אני צריך שהמחשב יריץ את המשחק סימס 3 ... אז אני מתלבט כרגע לגבי המחשב הזה : http://ksp.co.il/?select=.268..271.....e=0&maxprice=0 מה אתם אומרים? מה שמציק לי בו זה המעבד כל השאר מעולה , השאלה היא האם המעבד הוא טוב ? ואיך הוא בהשוואה ל I3 או I5?

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  23. Started by ronn222,

שלום לכולם אני מעוניין לקנות את המחשב HP Pavilion dv5-1190ej -מישהו יכול לתת חוות דעת על המפרט. -זה מחשב טוב למשחקים? -כמה המחשב הזה חזק? -איזה משחקים ועל איזהאיכות הוא יריץ אותם? תודה מחשב נייד HP HP Pavilion dv5-1190ej Entertainment Notebook PC הסדרה החדשה של מחשבים ניידים המעבד החדש Intel Core 2 Duo T9400 2.53GHz חבילת זיכרון מהירה 4096MB דיסק קשיח בנפח 320GB מסך מחשב רחב בגודל 15.4" כרטיס מסך חיצוני Nvidia GeForce 9600M GT צורב DVD RW תומך LightScribe - צריבה בלייזר ע"ג הדיסק תומך BlueTooth מצלמת אינטרנט + מיקרופון משולב קורא כרטיסים 5 ב- 1 מערכת הפעלה Win Vista Home Premium אבטחה מתקדמת - קורא טביעות אצבע

• 4 תגובות
    • 797 צפיות
  24. Started by ח ר,

מעונינת לקנות את המחשב הזה https://www.amazon.com/-/he/gp/product/B0C8S8FF5K/ref=ox_sc_act_image_2?smid=A30EPR1Q8JVZG5&th=1 לכאורה אחריות שנה בינלאומית- אני מבינה שזה אחריות חלקית האפשרות השניה לרכוש PROBOOK ב3300 בלי כרטיס מסך 16GB עם אחריות 5 שנים באתר הלקוח על מה הייתם הולכים?

25. אז ככה רשמתי פה את כל החלקים שאני צריך למעשה את שאר החלקים יש לי ממחשבים קודמים אז הנה הכל כולל מחירים אם יש הצעות לשיפור במוצר או במחיר נא לרשום Gigabyte GA-7VAXP Ultra KT400 Gigabyte 740 ש"ח AMD ATHLON XP 2100 + FAN AMD 689 ש"ח GeIL 256MB PC2700 DDR 333MHZשתי כרטיסי זכרון =512 GeiL 297X2 CREATIVE AUDIGY SE 5.1 RETAIL Creative 438 ש"ח LITE-ON 40X12X48 Retail Lite-On 356 ש"ח Antec High Performance 1080B AMG +Tsunami 350 Wat 822 ש"ח PHILIPS 105E PHILIPS 771 ש"ח Microsoft® MultiMedia Keyboard MICROSOFT 101ש"ח EPSON Stylus Color C62 EPSON 468 ש"ח Seagate Baracuda 40GB…

• 27 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים