עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by a.li,

שלום רב, אני בונה מחשב חדש ומתלבט איזה ספק כוח להתאים עבורו. החומרה שהולכת להיות במחשב (החלקים נרכשו כבר): - z490 AORUS elite motherboard - Intel® Core™ i7-10700K - WD_Black SN750 500GB NVMe - דיסק קשיח 7200RPM - מארז עם 4 מאווררים 120 מ"מ (Corsair iCUE 4000D Airflow) - כרטיס מסך: TUF-RTX3080-O10G-GAMING * אני לא מתכנן לעשות לו overclocking. השאלה היא איזה הספק אני צריך? ואיזה דגם אתם ממליצים? תודה מראש לעוזרים!

2. Started by a.li,

שלום רב, אני בונה מחשב חדש ומתלבט איזה ספק כוח להתאים עבורו. החומרה שהולכת להיות במחשב (רוב החלקים נרכשו כבר): - z490 aorus elite motherboard - Intel® Core™ i7-10700K - WD_Black SN750 500GB NVMe - דיסק קשיח 7200RPM - מארז עם 4 מאווררים 120 מ"מ (Corsair 4000D Tempered Black Case) - כרטיס מסך: RTX 3070 (יש לי כרטיס מסך זמני עד שיהיה ניתן לקנות אותו) חשבתי לדוגמא על הספק הזה: Gigabyte PSU 750W PFC Gold 80+ Modular G750H GPG750H על הדף הוא נשמע מעולה (דירוג יעילות זהב), אבל אני לא בטוח שאני צריך כלכך הרבה הספק וגם זה מותג לא מוכר בתחום הספקים. תודה מראש לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  3. Started by MadCat125,

תקציב לי עד 170 ש"ח צריך משהו שיצליח להריץ את הכרטיס המסך שלי (GF 6600 256 MG) יש לי פנטיום 4 ולוח אם של BIOSTAR תודה!!!

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  4. Started by hananmori12,

שלום, הגיעו לי החלקים ואני מחפש המלצה לספק כח, i5 6500 gigabyte ga-z170-hd3p samsung 850 evo Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 אני רוצה ספק שיהיה מספיק חזק אם אוסף כרטיס מסך בעתיד, לפי מה בוחרים ספק?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם, יש לי מחשב שמשרת אותי נאמנה כבר 6 שנים (מצ"ב מפרט). הספק כח הלך ואני מחפש ספק חדש, המחשב משמש לדברים סנדרטיים ביותר ולא לגיימינג ולכן אין דרישה למשהו מיוחד מלבד העובדה שהוא מריץ 6 HDD. אשמח להמלצה בדגש על אמינות. בתודה מראש, שאולי

6. Started by tyk,

המלצות יתקבלו בברכה

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  7. שלום חבר שלי רוצה לקנות ספק כח שיספיק למחשב החדש שלו ויש לנו ויכוח קטן אם יחזיק לו את המערכת : 500W של COOLER MASTER או עדיף SEASONIC 500W SS-500ET כי פשוט נגמר התקציב. והשני יותר יקר השאלה אם זה באמת שווה את ההוספה של הכסף

• 4 תגובות
    • 530 צפיות
  8. Started by Kuroshiro,

אני מחפש ספק כח שקט ואיכותי. מצאתי את Corsair SF450 SFX שהמאוורר בו נסגר כשהעומס נמוך אבל אבל הוא קטן לקייס שלי (ATX) וגם אני חושש שהמאורר 92mm שלו יהיה רועש כשהוא יתחיל לעבוד. מישהו מכיר ספק אחר איכותי ושקט? עדיף כזה שסוגר את המאוורר מתי שהעומס נמוך.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by ילו,

שלום לכולם אני מחפש לפטופ שעונה לדרישות הבאות - אחריות 3 שנים במקום הלקוח (מנסיון זה יותר חשוב מכל דבר אחר) - יכולת לעמוד בעומסי עבודה של פיתוח וובי בעיקר כמה תוכנות של אדובי רצות במקביל כאשר ברקע אאוטלוק, פאואר פוינט, וורד ושאר החברים - יכולת ללכת איתי לכל מקום , פגישות בתי קפה, מצגות וכו' (זאת אומרת לא מסך 17 אינצ' עם 5 קילו) - עדיפות לכאלה שמתחברים לתחנת עגינה או לפחות חיבורים מתאימים לעבודה מול מסך גדול כרגע חושב על XPS 15z אבל לא משוכנע שהוא מספיק חזק כל המלצה מבעלי נסיון תתקבל בברכה

• 2 תגובות
    • 850 צפיות
  10. http://www.bestbuy.com/site/Lenovo---Yoga-Ultrabook-Convertible-13.3%26%2334%3B-Touch-Screen-Laptop---8GB-Memory---256GB-Solid-State-Drive---Black/1306211916.p?id=mp1306211916&skuId=1306211916

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by lip,

שלום, לאחר עיון בהמלצות השונות בפורום בניתי את המפרט הבא. המפרט מיועד למחשב ביתי, תכני HD, ותיכנות. כמו-כן אני מעוניין להשאיר אופציית שידרוג למחשב למשחקים בהמשך ע"י הוספת כרטיס מסך ואולי שידרוג של המעבד. אשמח לשמוע חוות דעת על יחס העלות תועלת והאם הרכיבים שנבחרו טובים ורמת השקט של המערכת כמו-כן אשמח להמלצה באיזה חנות כדאי לקנות את המחשב עם דגש על שירות ואמינות ולאחר מכן מחיר. לא מתוכנן OC. תודה מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100 - TRAY ₪560 לוח אם: [..] INTEL COLD LAKE ₪483 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 2GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪100 כמות:2 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪105 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪270 מע…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by Giladkz,

מחפש המלצה למפרט מחשב ישמש בעיקר למשחקים וסרטים, אבל גם קצת לעריכה ותכנות. תקציב: 5500 עריכה: 6500, אפשרי לחרוג עד 7.2K 15.6 FHD, אפשר 14" אבל לא יותר גדול או קטן.. עדיף מט אבל לא קריטי כונן SSD, אם אפשרי בתקציב אז שיהיה גם HDD 750GB\1TB לא קריטי כונן אופטי חשוב! מעבד Haswell כמו כן צריך כרטיס מסך טוב כמובן על מנת להריץ משחקים משחקים לדוגמא: AC IV(אולי קצת שאפתני מדי בתקציב) AC III COD: Modern Warfare 3 Skyrim Crysis 3 BF4 חשבתי על Lenovo Y510P http://ksp.co.il/?store=ksptelaviv&select=.268..271.&list=1&sort=2&glist=0&uin=20559&txt_search=&buy=&minprice=4728&maxprice=0 אבל אחרי קצת מחקר הבנתי שיש בעיות עם הכרטיס רשת האלחוטי שלו, הבטריה…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. התשובות לשאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי: 2800ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך: עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה): מדיה סנטר (לטלוויזית FHD), אופיס, אינטרנט, צפייה בתמונות, הורדות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד): מקלדת אלחוטית עם עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי): 6+ 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד): לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות: הרכבה כן, OS לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית: KSP, RSM 9. הא…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום אנשים. אני צריך מפרט למחשב נייד לצורכי אינטרנט,כתיבה ומשחקים אבל לא חדשים שצורכים ממש דרישות חזקות. אני צריך שהמחשב באמת יעבוד שנתיים לפחות הרבה מהעבודה שלי היא בדרכים גם. אני מוכן להשקיע על המחשב בסיביבבות ה3500 4000 שקל. תודה רבה חברים.

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  15. Started by ofril19,

מה התקציב המקסימלי?1500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה ובלי מערכת הפעלה 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? SKYPC יש מצב... 1…

• 2 תגובות
    • 732 צפיות
  16. שלום לכולם, אני רוצה לבנות מחשב שישמש לגיימנג\צפיית סרטים לשם כך אצטרך את המלצתכם. נתחיל ממה שיש לי כבר: מארז שיתאים כמעט להכל creative sound blaster recon3d pcie שיחובר לריסיבר של ימאהה (סרונד 5.1) עם כבל אופטי Samsung 16GB 2Rx4 PC4-2133P-RA0-10-DC0 DIMM כונן קשיח HP SATA של 4TB עם RPM של 7200 צורב DVD גם SATA אני הולך להתקין windows 10 64-bit home אשמח לשמוע את המלצתכם לגבי: כרטיס מסך 4GB (ללא האופציה של הסאונד) שיחובר בכבל DVI -HDMI לטלוויזית LG full HD 1080 (יחסית ישנה) מהכרטיס היציאה היא DVI הכניסה למסך היא HDMI מעבד (לפחות 3.4 GHZ) לוח אם בהתאמה לרכיבים שיצליח להכיל הכל ולפחות 3 יציאות sata ספק …

• 0 תגובות
    • 731 צפיות
  17. Started by andrei21,

היי קיים: 1080ti ssd m.2 750W spu case phantek p350x מסך ASUS ROG Swift Curved PG348Q 3440x1440 מטרה: גיימינג בגרפיקה מלאה אובקלוק מערכת, מה שניתן עם התוכנה שמגיעה עם הלוח מבקש המלצה לחלקים הבאים: מעבד, לוח, זכרון מנסה לא לבזבז, אך מעדיף מחשב שיחזיק יפה גם בעתיד, לא מתוכנן שדרוג בקרוב אגב, יש אפשרות לקנות באילת תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. שלום אני רוצה קירור טוב למעבד AMD 955 AM2+ AM3 תקציב עד 120 שקל בערך תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 716 צפיות
  19. Started by hararim,

שלום לכם. אני סטודנט שמחפש נייד חזק שישמש אותי גם להרצת תוכנות די כבדות וגם שאוכל להנות ממנו גם קצת מעבר (אולי קצת משחקים וכאלה) האמת היא שקראתי הרבה הודעות קודמות פה בפורום וראיתי גם המון דגמים של מחשבים ויצאתי מבולבל לגמרי בעיקרון התקציב הוא בסביבות ה - 4500 ש"ח ואפשר גם לעלות קצת אם זה מתבקש. ראיתי דגם של ג'יגהבייט ואני אשמח מאוד לקבל המלצות למחשבים אחרים: http://www.electrosrad.co.il/scripts...?idproduct=419 כמו כן חשוב לי לציין שהאחריות מאוד חשובה לי וכמה שיותר טוב יותר וחשוב גם שיהיה שירות בצפון. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  20. בוקר טוב, * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI,USB 3.0 * בלוטות? 3.0V (?) * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה זה טוב? http://www.laptopspec.net/tag/geforce-gtx-485m/ http://www.engadget.com/2011/01/26/maingear-throws-sandy-bridge-gtx-485m-into-ex-l-15-laptop/ http://www.affordablelaptops.com.au/c…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Nitzand87,

1) תקציב עד 2700 נקנה בישראל 2) מטרות לאינטרנט אופיס וצפייה בסרטים 3) 17.3 אינץ' חובה 4) יציאת HDMI חובה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * בלוטות? לא חובה. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. אין צורך במערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 906 צפיות
  22. אני מחפש למחשב נייד של אבי DDR2 במהירות 667 שני סטיקים של גיגה, חיפשתי קצת ברשת ומצאתי סטיק אחד של חברת GSKILL עם קירור אלומיניום עליהם והוא נראה ממש איכותי ובמחיר סביר גם..רק הבעיה היא שמצאתי את הסטיק בנפח כולל של 2GB ואני רוצה 2 של גיגה למען הטבה בביצועים בDC. המלצות חברי הפורום בבקשה,אני יודה לכולם,רק זה די דחוף כי מחר אני הולך לקחת אותם אז אם אפשרי למצוא אותם בנתונים שרציתי ולתת לי לינקים אודה לכולם.

• 5 תגובות
    • 739 צפיות
  23. Started by bommer,

חג שמח לכולם, אני מחפש מחשב נייד אולטרה בוק שישמש אותי ללימודי הנדסה, משחקים וסרטים הדברים החשובים לי הם: משקל המחשב,מעבד וזיכרון חזק,כרטיס מסך חזק,מסך 15׳ קראתי קצת שהולכים לצאת דגמים חדשים לאורך השנה עם סוג מעבדים חדש. המחשב אינו דחוף לי לתקופה זו ואין לי בעיה להמתין עד ספטמבר הסכום שאני יכול להוציא הינו 8000 ₪ כאשר יש לי אופציה לעוד טיפה אך אני חושב שזה מוגזם קצת תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. ראשית אני אפרט את את תפקידי המחשב, שהם בעיקר אינטרנט, אופיס, קצת תוכנות של מתמטיקה (אמא שלי מורה) וקצת סרטים, התוכנות לא כבדות, חובה 3 שנים אחריות. **לא למשחקים** הבעיה היא שאנחנו כמובן מעדיפים ללכת על התקציב הנמוך יותר אבל יש לנו מטרה אחת גדולה, שהמחשב ישמש אותנו לפחות ל-5 שנים, והשאלה היא אם מחשב בעל מעבד אחד יעשה את העבודה או מעבד בעל ליבה כפולה. אין לי ספק שלשנה הקרובה מעבד בעל ליבה אחת יעשה את העבודה, אך השאלה היא לגבי העתיד היותר רחוק, התוכנות יותר כבדות ומחשב שהיום יהיה טוב עוד כמה שנים לא יהיה כזה טוב, במיוחד אם קונים מחשב בינוני ולא טוב. מבחינת התקציב אנו נשקיע את הסכום הנדרש למחשב כזה מכיוון שהמטרה היא אמידות לאורך זמן, ואם רק קניית מחשב בעל ליבה כפולה יכולה לה…

• 3 תגובות
    • 804 צפיות

דיונים חדשים בפורומים