עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by tetete,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש. המחשב צריך להתאים למשחקים,אופיס וכ'ו... התקציב הוא 6000 -+. אשמח לקבל המלצות למפרטים אשר יכללו כונן 1.4 ,CD-ROM ,צורב ומסך....

• 32 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. Started by cftygv,

שלום, אני צריך את המפרט הבא: מחשב 4 ליבות 20 RAM גיגה 500HD איזה מחשב תומך בזה וכמה עולה ?

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  3. Started by erid,

מבקש המלצה לנייח עוסק עם:תלת מימד (לא מקצועי מדיי- סקצאפ... וויריי) עריכת וידיו וגרפיקה ותוכנות שרטוט אשמח לשמוע על מחשב מעולה הכי שיש אבל לא מחיר מטורף. (עד 7-8) ביצועים טובים מהירות שיא... תודה!!!

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  4. Started by avishai220,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gta v the wither 3 ועוד... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך של full hd 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…

• 11 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. שלום לכולם, ראשית נתחיל עם השאלון: מטרות המחשב? הרצת תוכניות מטלב עם חישובים כבדים וארוכים (לכן חשוב לי שיתבצע מספר חישובים גדול בזמן קצר), וכמובן שימושים סטנדרטיים יותר כמו צפייה בסרטי HD , תוכנות אופיס למינהן וגם משחקים קלים. כמו כן חשובה לי מאוד הניידות של המחשב * גודל המסך? העדיפות היא ל- 14" אבל מוכן להתפשר על 15.6" בתמורה לביצועים * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל, שוב גם כאן התפשרות לטובת ביצועים (עד 2.6 קילו) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות עבודה רצופות ללא חיבור למטען * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאות שחשוב לי שיהיו - usb 3 , HDMI , VGA כל יציאה נוספת הרי זה משובח * בלוטות? לא עקרוני * גודל מינימלי של כונן קשיח? …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכולם אני רוצה לקנות רק מחשב ( בלי מסך , מקלדת וכו ) שהדגש על היותו חזק ומתאים לעבודה בתלת מימד ( תוכנות כמו מקס, מאיה , .....רינדורים....) התקציב שלי כרגע הוא 2000 ש"ח ( אוכל לקבל הלוואה ולהגיע אולי עד 5000 . אני רוצה להימנע מקניית הזול ביותר לגלות כמו הרבה פעמים שהזול הופך להיות מאד יקר.....ודווקא לא היה כדאי לחסוך..... ) ניסיתי קצת לקרוא ביקורות והמלצות ואני רואה שזה לא פשוט......אני באמת לא מבין בזה....... הסתכלתי ב-זאפ על מחשבים עם מעבדים Q6600 אני מצרף קישור של מחשב http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1289 זה מפרט של חברת אייבורי ב-1750 ש"ח אבל של מעבד 4 ליבות חשבתי שכדאי יהיה להוסיף 2 שידרוגים מההצעות שלהם למטה 1. שדרוג לכרטיס מסך PCIe2.0 nVIDIA …

• 14 תגובות
    • 5.8k צפיות
  7. שלום לכולם ברצוני לרכוש מחשב חדש מבוסס מעבד אינטל.עד 3אש"ח הצרכים שלי : המחשב הקים ,דרך אגב , הוא מחשב מלפני יותר מ 5 שנים.להבנתי אין צורך בכ.מסך נפרד, ואפשר להשתמש בזה שעל המעבד.חשוב לי שיהיה אפשר לשדרג בעתיד. מצרף 2 מפרטים אפשריים , שההבדל העיקרי בינהם הוא לוח האם . שאלות: האם יש צורך בספק חזק יותר למערכת שכזאת? האם כ.מסף שע"ג מעבד יספיק?אנא דעתכם. .תקציב המקסימלי 3000, 2.השימושים הצפויים של המחשב - אינטרנט (רב לשוניות) הורדות סרטים וצפיה בהם אם ע"י המחשב ואם ע"י חיבורו לטלויזיה ב HD .ישומיי אופיס 2007,ותוכנות ייעודיות ללימודי הנדסה ( מאטלאב, ארנה ).אני עובד עם כמה ישומים ברקע. 3.במחשב ישולבו כוננים מהמחשב הישן - דיסק קשיח חיבור SATA2 שנרכש …

8. Started by kooki8,

אהלן חברימוס..(: יש לי חבר שמעוניין לקנות מחשב נייד לצורך עבודות משרדיות וצפיה בסרטים חשוב לו שזה יהיה מחשב שיחזיק לשנים רבות.. אממ אלה הדברים שהכי חשובים לו בעקרון..כמובן שרצוי שיהיה קל כמה שיותר, גודל מסך 17 אינץ' וזהו נראה לי.. תודה רבה לעוזרים(:

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  9. Started by zaroor,

שלום לכם איזה מחשב מומלץ לצרכי עבודה עדיף DELL מעבד T8300 וכו' רצוי תומך XP PRO משמש לתכנות מחשבי רכב ראיתי בחנות שאלתי לגבי XP ןהסברתי לו שאני עובד עם מחשבים ואני יתקין אותה לבד אז הוא אומר לי אני לא יודע אם תצליח אפילו שאתה מתעסק במחשבים ,שאלתי אותו מה הסיבה כי אין דריברים באתר DELL ? אז הוא אומר שצריך להתקין בצורה אחרת .....בטח הוא התכוון לאתר דריברים תואמים אחרים במקרה הזה מדובר על 1535 הדגם בכל מקרה התקציב בין 5000 ל 6000 ש"ח

• 3 תגובות
    • 653 צפיות
  10. Started by LinkTree,

הבעיה שיש לי הרבה דרישות - אז ככה. אני צריך מעבד AMD לוח וזכרון, HD של 80G מראז וספק. המחשב אמור להיות למשחקים - וגם OC אשמח לשמוע הצעות ... נכון לעכשיו חשבתי על מה שמפואט למטה אבל ככול שאני קורא כאן אני מרגיש יותר ויותר אבוד .... ??? : athalon XP 2400+ 990 8RDA+(n-force2)sb,lan,USB2.0 690 512MB kingston 333mhz ddr 490 80GB WD ATA100 8MB 690 8RDA+(n-force2)sb,lan,USB2.0 290 - סתם מארז גנרי נראה לי אני מניח של OC אני צריך עוד מאווררים ושאר - אשמח לשמוע מה - תודה - ואנא פרטו כמה שתוכלו אני ממש טרי בזה.

• 24 תגובות
    • 2.9k צפיות
  11. Started by dzbeda,

שלום, אני מחפש מחשב נייח שיתאים גם למשחקים וגם לעבודה (הרצה של מכונות ווירטואליות) השבוע רציתי להתקין hortonworks sandbox ולא היה לי מספיק זיכרון ונראה שה cpu הרים דגל מה אני חייב 1. כרטיס מסך טוב שיריץ משחקים. אני לא גיימר אבל משחק doom , battlefield וכדומה. תמיכה בשתי יציאות 2.זיכרון לפחות 16G - בשביל מכונות וירטואליות 3.מארז כולל מקום ל 4 דיסקים קשיחים + כונן DVD 4. דיסק קשיח - יש לי מהישן , אולי שווה השקיע ב SSD .? 5.CPU - אין לי מושג מה אני צריך אשמח לקבל המלצות. מחיר בסביבות 4000. אשמח תמיד לפחות 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  12. Started by dnaveh,

שלום, אני מחפש המלצה למחשב בעל מסך 13-15 אינץ שמסוגל להריץ סרטי HD (כולל שיהיה לו יציאת HDMI) שמשקלו לא יעלה על 2.5 ק"ג . כונן DVD אינו נחוץ. חשוב שיהיה דק ובעל זמן סוללה ארוך. תקציב עד 4000 ש"ח. יש מחשב כזה? נא עזרתכם. דורון

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  13. Started by ma nishma?,

שלום. אני זקוק להמלצתכם למחשב עם הדרישות הבאות: המחשב נועד לצרכי משרד פלוס, אבל אם אפשר שתהיה לו אופציית שדרוג. לא נועד למשחקים (לכן חשבתי על פנטיום, אשמח לשמוע דעה שונה). זיכרון - 512 (אפשר גם להסתפק ב 256). צורב בלבד - אין צורך בסידי רום נוסף. פלופי. כרטיס רשת (בהחלט אפשר מובנה). מסך שטוח 17" שאר הרכיבים - עפ"י המלצתכם. עכבר, מקלדת, רמקולים - פשוטים בלבד. מודה לכם מראש.

• 4 תגובות
    • 830 צפיות
  14. Started by Dynamo,

שלום חברים, אשמח להמלצה לפי המפרט הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית (אופיס), אינטרנט וקצת גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הק…

15. אהלן, לפני שנה קניתי מחשב לפי המלצתו של Access denied בפורום זה והמחשב שנולד מהמלצה זו מתפקד בצורה מצוינת. אז קודם כל תודה רבה ל-Access denied ולחברה האחרים שעזרו אז. בעקבות ההצלחה הכבירה, עכשיו כשחבר פנה אליי בבקשה לעזרה בקניית לפטופ, אני פונה אליכם החבר היקר מחפש מחשב למטרות לימודים (עבודה נוחה עם Office, Matlab) ועריכה גרפית פה ושם (Photoshop, illustrator). ישנה עדיפות לרזולוציה גבוהה וגודל מסך 13-14 מאחר והוא הולך לבלות עליו מספר לא מבוטל של שעות קריאה. גם כניסת USB 3.0 תהיה נחמדה אם יש אפשרויות כאלה במסגרת התקציב (התקציב הוא 5K אבל אפשר להתגמש ל-6). תודה רבה וכמובן שאשמח לספק עוד פרטים שיעזרו להמליץ, יואב

16. Started by bar2133,

. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימולטורים FSX , FALCON (כבדים) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9 5. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב 6. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור חיפה 7.…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by maccabeast,

שלום חברים, אז ככה אני צריך מחשב ללא מסך, נראה לי שעדיף מבוסס אינטל ... המחשב הוא בעקרון לסרטים,אינטרנט,מוזיקה וכאלה... אני צריך צורב DVD, כרטיס טלוויזיה וזהו בעקרון... אם תוכלו לתת לי המלצות כי יש כ"כ הרבה מבחר ואין לי מושג על מה ללכת... תודה ויום טוב...

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  18. שלום 🙂, התגבשתי על מחשב לשימוש כללי, והייתי שמח לקבל את ברכת הפרום / נסיון אישי עם כזה ודומיו המחשב: Lenovo Yoga 7-15ITL Multi-touch 2-in-1 דגם: 82BJ0047I, מחירו כ-5400 ש״ח, ברף העליון של התקציב שלי שימושים: כללי, משרד, אינטרנט (לא משחקים) חשוב לי: אמין, מסך לא קטן, חיי סוללה, תאורת מקלדת, מעדיף זיכרון על מעבד פחות חשוב: משקל תודה 🙏

19. Started by rad,

אני מחפש מחשב קל יחסית (עד 2 קילו, נניח) מסך 13.3 או 14 בעדיפות שנייה, אחר הקלות, נמצא מאיץ גרפי ויכולת להריץ משחקים חדשים יחסית (פולאאוט 3) אחריות לשלוש שנים היא יתרון אך אינה חובה מערכת הפעלה איננה חובה גם היא בסה"כ אני מחפש את החבילה הכי טובה שיש בטווח המחירים שבין 5000 ל-6000 ואשמח להמלצותיכם

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  20. Started by rotman,

חבר שלי מבקש עצה לגבי לפטופ שהוא רוצה לקנות. אלה 2 הדגמים שהוא חשב עליהם : Sony Vaio VPC-F121FX/H HP PAVILION DV7T (עם מעבד i7-840QM) מה שחשוב לו בעיקר זה עוצמת מעבד (הרצה במקביל של מספר אפליקציות כבדות) ואורך החיים בעבודה על סוללה. עוד שאלה , עד כמה קריטי בימינו שיהיה לנייד כונן בלו ריי? המחיר שהוא רוצה לשלם הוא באיזור ה 7-8K אז אם יש נייד אחר שיותר מומלץ אשמח אם תמליצו... תודה רבה וחג שמח.

• 0 תגובות
    • 705 צפיות
  21. היי כולם, אני מעוניין לבנות תחנת מדיה פשוטה שתריץ Win10, Sonarr, Radarr, SabNZBD. אני מתכוון לחבר לה כונן 8TB חיצוני ולחבר אותה ל Nvidia Shield שיריץ את ה Plex Server שלי. רציתי לדעת מה מומלץ היום מבחינת המחשב עצמו, אני צריך משהו קטן וקומפקטי. תודה!

22. Started by drorr,

הייתי רוצה המלצה למחשב למטרת עבודה משרדית אינטרנט סרטים אוטוקד תודה מראש

• 7 תגובות
    • 605 צפיות
  23. Started by eranw,

שלום. אני מחפש לקנות מחשב חדש לשימוש משרדי בעיקר, וחשוב לי שתהיה לו עמדת עגינה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? לא קריטי * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין צורך בדיסק גדול (100G זה ממש מספיק) אבל אם אפשר - שיהיה מהיר * כונן CD/DVD? צורב? לפחות כונן DVD בעמדת העגינה * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כל חברה מוכרת עם אחריות תודה רבה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  24. - גודל מסך 13.3-14" - משקל קל יתרון (כמה שמחשב בכזה גודל יכול להיות קל) - זמן סוללה יתרון (4 שעות זה טוב אבל אם אפשר 6 או יותר שעות זה יהיה מצויין) - יציאת HDMI - כונן קשיח מינימלי של 320GB אבל עדיף 500GB - צורב DVD יתרון אבל לא חובה - שלא יתחמם יתר על המידה או לפחות שידוע שאין לדגם הנ"ל בעיות התחממות - רמקולים טובים בעלי עוצמה גבוהה (יחסית למה שאפשר לקבל בנייד) יתרון

• 2 תגובות
    • 802 צפיות
  25. Started by amadey,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד 13.3` ( חריגה עד 14.1`) התקציב - 3500 ש"ח ( מחשב החזק ביותר שניתן להכניס בתקציב) לבינתיים חשבתי ללכת על המחשב הבא : http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3450-a2410m.htm) מבחינת מפרט המחשב - זהו המחשב החזק ביותר שראיתי שנכנס לתקציב אבל אני מנייח שיש עוד פרמטרים שצריך לבחון לפני רכישת מחשב נייד. (איכות החלקים, סוללה, איכות המסך וכו.) מטרות המחשב : גלישה באינטרנט מולטימדיה (ניגון סרטים ב 1080P) הורדות וחילוץ קבצים עבודה משרדית ( אופיס) זמן סוללה - 6 שעות + משקל עד 2 קילו איכות חומרים גבוהה (מחשב שיכול לשרוד בדרכים) איכות מקלדת + פאד מולטי טאצ' אשמח לקבל עוד המלצות למחשבים דומים. תודה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.