ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
בוקר טוב לכולם חברים . אשמח לעזרה בבקשה אני מחפש מחשב ללימודים שהשימושים העיקריים שלו יהיו אופיס בעיקר וסדרות ואינטרנט ...חשוב לי רק שהמסך יהיה גדול יחסית . ואם זה לא סותר את המסך הגדול - אז שיהיה גם קל יחסית התקציב הוא עד 1500ש"ח . ( אם יש אופציה לפחות אז עדיף , בכל זאת סטודנט )תודה רבה !! ואחלה יום לכולם
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם הרכיבים הנל יוכלו לפעול ביחד?: (לא להתייחס לוי הירוק ולמשולשי הזמינות) תמונה שם המוצר יצרן אתר זמינות איפוס כמות מעבד אינטל : מק"ט: #47221Intel Core i5 8400 2.8Ghz 9MB Cache s1151v2 - Box 1 מאוורר למעבד : מק"ט: #21051Arctic Freezer 13 CPU Cooler 1 לוחות אם למעבד…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
בתור אחד שלא מתעסק יותר מדי עם ניידים (ואפילו שונא אותם), קשה לי לתת לה הצעה :-[ היא כתבת \ מבקרת מסעדות וכדומה... ביקשה ממני לפטופ קטן מעוצב וקליל הצרכים שלה הם משרדיים פחות או יותר. היא לא ממש סגורה על תקציב - מה שאני ימליץ לה היא כנראה תקח. דיברנו על משהו בסביבות ה-5k ש"ח, אבל אפשר לחרוג לכאן או לכאן. יש רעיונות, בבקשה ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך מפרט שיענה לי על כל הדרישות משחקים אינטרנט וכל זה אני רוצה שהמחשב יהיה חזק ושיחזיק לכמה שנים טובות תודה מראש נ.ב - נתנו לי מפרט לדעתי טוב אבל אני רוצה לראות את המפרטים שלכם אני יוכל לפרסם אותו אם תרצו
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט חזק לOFFICE אינטרנט סרטים וכאלה + אפשרות למשחקים, המשחקים זה לא הדבר המרכזי אבל אני רוצה להשאיר את האופצייה אני מניח שכ"מ 8600GT או משהוא כזה יספיק לא? עדיף שהמפרט יבוסס על מעבד אינטל כי הוא לא בשבילי ואם לא אני אצטרך להסביר למה לא בחרתי אינטל (אז אם יש סיבה טובה לא לבחור אינטל תכתבו אותה) לא מתוכנן שום OC בכלל (אפילו לא קל) זהו בערך, תודה מראש! עריכה: אם אפשר מחנות מאזור המרכז (כמה שיותר קרוב לכפר סבא יותר טוב)
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על מפרט מחשב בתקציב של 4000 ש"ח. ניתן לחרוג מעט מהתקציב אם הדבר ישפיע בצורה מהותית על הביצועים. המחשב מיועד בעיקר לעיבוד תמונות באמצעות פוטושופ, בעיקר קבצי raw (תמונות בגודל של 6-8 מגה כל אחת). כמוכן המחשב ישמש אותי לשימושים ביתיים רגילים. המחשב איננו מיועד למשחקים. המפרט צריך לכלול כרטיס מסך חזק/מהיר/הרבה זכרון, הארדיסק בנפח של 160 מגה, צורב dvd. המפרט איננו צריך לכלול מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. אינני מתמצה בסוגיית ה- 64 ביט וכן אין לי העדפות למעבד כזה או אחר (אינטל/AMD), כך שאני סומך עליכם שתמליצו לי על המפרט שהכי מתאים לצרכים שלי. תודה מראש לעוזרים.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד עם גודל מסך של 17.3 אינץ, הדרישה המרכזית מהמחשב שיגיע עם מעבד משושה ליבות, דגם 8750h, רצוי שיגיע עם לפחות 16 גיגה זיכרון, כרטיס מסך גרפי לפחות 1050, ובעל SSD של מינימום 256 גיגה, בנוסף אמשח מאוד אם למחשב יהיה חיבור אחד לפחות של Thunderbolt 3. רזולוציית המסך פחות חשובה, אך כמובן לפחות 1080p. אין חשיבות למשקל, ככה שהמחשב יכול לשקול גם 4 קילו. התצקיב כרגע לא ידוע אבל מכוון לכיוון 1000-1500 דולר. כרגע שמתי עין על ה-g3, אך לא הצלחתי להבין באמאזון האם הוא מגיע עם TB3, אשמח להמצלה שלכם אם קיים לגביו. במידה והמחשב יכרש בחו"ל יש עדיפות לאחראיות בינלאומית. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, רכשתי את המחשב לפני כ4 חודשים עם כרטיס מסך חיצוני נוסף של AMD - Radeon HD 7670M 2GB. לפני כמה שבועות המחשב התחיל לעשות לי בעיות בהפעלה מחדש בכל פעם לאחר שינה, הבעיה שמופיעה היא : Display driver stopped responding and has recovered בנוסף, כשאני נכנס למנהל ההתקנים תחת display adapters אני רואה שמסומן סימן קריאה מתחת לAMD ובלחיצה עליו רשום תחת קטגורית מצב ההתקן : "Windows הפסיק את פעולתו של התקן זה מכיוון שההתקן דיווח על בעיות. (קוד 43)" ניסיתי להפוך עולמות בשביל לסדר את זה כולל הסרה והתקנה מחדש של הדרייבר ולא הצלחתי למישהו יש מושג מה לעשות ? נואש לעזרה. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
כמו בכותרת. חבר טוב שלי שאין לו ידע טוב כ"כ במחשבים ניידים מבקש עזרה. הקטע זה שגם לי אין כ"כ. התקציב הוא עד 4000, עדיף בקצת פחות למה הוא צריך לחסוך כמה שיותר. השימושים הם בעיקר ללימודים, אך שיהיה אפשרות גם למשחקים ברמה סבירה- (שיוכל לשחק במשחקים קלים לפעמים) חשוב שיהיה זמן סוללה טוב. מישהו יכול לעזור? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, ותודה לכל העוזרים בפורום! אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, והייתי שמח להעזר בעצות המומחים להרכבת המפרט. התקציב הינו 2500 ש"ח כאשר רצוי כמובן לחסוך, אך אפשר לחרוג במעט אם זה קריטי. שימוש המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט ואופיס, אך גם לצפיית סרטי HD (גם 1080) ומשחקים קלים. המשחק העיקרי שמשוחק על המחשב הינו megaglest (סיבת השדרוג הינה שהוא הפסיק לרוץ על המכונה המזדקנת שלי). המחשב יריץ לינוקס (ככל הנראה אחת הגירסאות האחרונות של אובונטו), כך שחשוב שהחומרה תיתמך היטב בלינוקס. המסך הינו 19 אינצ'. אין צורך בציוד הקפי, אפשר לוותר על צורב (יש לי, וגם הוא לא כל כך חשוב במאה ה21, למרות שזה לא מי יודע מה מוזיל את המחיר). השקט לא חשוב כל כך, אבל בכל זאת כשרואים סרט עדיף שיש…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
- תקציב: 4K - מטרות: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), עריכה גרפית (דו מימדית, תוכנות: דאטה-קאד, אוטוקאד, פוטושופ, פריהנד, פיקאסה) - דגשים: צריכה כרטיס קול איכותי וכרטיס מסך איכותי, שיהיה שקט (קירור?) ועדיף מארז קומפקטי - חשוב: לבנות מפרט שיהיה מספק לכ-5 שנים הקרובות - תוכנות ומערכת הפעלה חוקיות, - xp, וורד (אאוטלוק) - צריכה כי אני עסק עצמאי הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה- מה שעדיף, הולך - מה זה OC? לא גיימרית, לא אטרפים - רזולוציה טובה, מהירות תגובה טובה, בעיקר אמינות ואיכות (מה ביקשתי?) חוקי הפורום דורשים כותרת עניינית - כזו תכלול, במקרה הזה: אופציה לשדרוג, או למפרט חלקי כי הצמחשב הנוכחי בן פחות משנה, מאייבורי (עצוב, אך לא יקרה יותר) ושוב - המון תודה …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום כולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימושי אופיס, אינטרנט וצפיה בסרטי HD. מאמין שאשתמש במערכת XP ככה ש-2 גיגה ראם יספיקו כרגע עם אפשרות להרחיב ל-4 בעתיד כשיהיה צורך 1. חשוב לי נפח אחסון גבוה 2. שהמחשב יהיה מהיר ובעל אפשרות להרחבה/שדרוג בעתיד 3. שהחיבורים שלו (USB והיציאות למסך) יהיו ממוקמים בצורה נוחה ולא כמו במחשבים מסויימים שבולטים מהצד 4. חיי סוללה ארוכים ככל הניתן (כמובן שניתן לשיקול דעת לפי תועלת/עלות) 5. רצוי מסך 15.4 שיהיה נוח וקל לצפיה עם מסך איכותי, למתי שלא נשתמש בו רק בשביל העברת הסרטים לטלויזיה. 6. כרטיס מסך לא מובנה שייתן תוכן אבחנה איכותי (ATI 3XXXHD?) אני לא יודע מה לגבי המותג של המחשב עצמו כלומר מה ייתן לי מחשב של DELL על פני ACER וכן הלאה אשמח אם תוכלי…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי ממש לפני קניה, לאחר שהורדתי מתקציב של חלקים מסויימים והוספתי לתקציב של חלקים אחרים, החלטתי לעמוד בתקציב שלי, שהוא עומד על 4,000 ש"ח , אשמח לשמוע חוות דעת של המומחים, וגם אם לדעתכם יש צורך לשנות משהו, נא פרטו מדוע, ומה אתם הייתם ממליצים במקום בתקציב שלא יעלה על 4,000 ש"ח. פרטים חשובים: אני לא מתכוון לעשות OC (למען האמת, אין לי אפילו מושג איך עושים זאת, אולי בעתיד זה יעניין אותי). המחשב לשימוש של משחקים ממוצעים (לא כבדים מדי כגון קרייסס) והורדות. בחרתי ב- AMD מבחינה תקציבית לפניכם המפרט: מעבדים Athlon 64Bit AM2 4000 DualCore Box AM240DCB ¤ 385 1 לוחות אם Asus M2A-VM ¤ 357 1 מארזים Raidmax APEX 2x120mm No PSU ¤ 170 1 ספקי כוח FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Sa…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב לחברי הפורום אבקש את חוות דעתכם למפרט עבור עריכה ספרותית. נעשה שימוש במאגרי מידע על הארדיסקים חיצוניים, - לכן בחרתי מארז עם USB3 קידמי, ופתיחת מספר רב של חלונות וורד וPDF פעילים המהירות חשובה מאד, ולכן המפרט כולל SSD ו8GB זיכרון. למעשה מחשב במפרט כמעט זהה (מעבד SB ו4GB זיכרון) נקנה לפני כשנה, וכעת זהו מחשב שני לאותו שימוש המפרט שהרכבתי: מעבד: Intel Core i3 4160 3.6Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪560 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪130 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪289 מארז: Infinity case 8C27RA solid mATX 2X USB 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪137 ספק כוח: FSP 350W 60HCN 120mm Fan A.PFC Satax3, 78-80% 28A@12V Ef…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה המפרט שאתם תראו עכשיו זה מה שאני בניתי בעצמי,לא ניתן לחרוג מעבר 6K במפרט שבנייתי אין מארז,אז תמלחצו אתם,אני לא צריך משהו יפה ,אלה סתם קופסה שתחזיק את המערכת כמו שצריך,אז תמליצו על אפשרות הכי זולה שיש,אז בגלל שצריכים להוסיף מארז אפשר לחרוג באיזה 150 שח מ6K *המפרט ניתן לראות בקובץ המצורף [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Sempron 2800+ (S-754) - 490 ASROCK K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E - 420 165 - ?2202 ATX MIDI PFC, usb? 256MB A-DATA x2 500mhz - 280 Deskstar 80GB Sata II - 350 סה"כ 1705 ולהוסיף עוד איזה 100 שקל על ציוד היקפי ... מקלדת עכבר וכ'ו ... סה"כ מפרט טוב אבל יש לי 2 שאלות : 1.יש לי פה מסך LCD עם יצאת DVI אני בדקתי בלוח אם אין יציאת DVI יש מתאם CRT<<<DVI ? וגם אני זקוק למתאם הפוך ? יש כזה דבר ? האם הלוח יתמוך בזכרונות ? כי הם 500 Mhz והם עולים אותו דבר כמו 400 Mhz ... אז חשבתי שעדיף לקחת אותם . אגב על המחשב אני מתכנן OC קטן לפחות בבאס אני ורצה שיעלה לפחות ל 250-300 ... מה אתם אומרים אפשרי ? תודה רבה אגב המפרט לקוח מ KSP ...
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, הצרכים של המחשב הם בגדול צפייה בסרטים,סדרות,גלישה באינטרנט המחשב יהיה מחובר לטלויזיה. הסדרות והסרטים צריכים לרוץ ב-FULL HD חלק מערכת הפעלה: Windows 10,Ubuntu. רצוי שיהיה זמין ברשתות הגדולות כמו: KSP,Ivory וכו'.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה אתם אומרים? 1300 דולר בניו אג 6500 שקל כולל כל יבוא core 2 duo p8700 4 gb ddr 2 800 gtx 260m 320 gb 15.6'
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם . אשמח שתעזרו לי עם בניית מפרט מחשב לחבר . מחשב לעבודה עם תוכנת rhino3d למידול תכשיטים ורינדור קל - תקציב מינמלי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - תקציב מקסימלי 3,500 עדיף גם פחות אם אפשר משהו סביר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה בתלת מימד עם תוכנת rhino3d - עיצוב תכשיטים בתוכנה די קלילה כולל רינדור קל מידי פעם וכמובן גלישה וסרטונים ביוטיוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - המלצה למסך לא יקר תתקבל בשמחה שאר ציוד לא ממש 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף ל…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני מחפש מחשב למשחקים, אינטרנט ותוכנות (לא עריכה וכאלה)... התקציב הוא 5,000¤ אבל הוא דיי גמיש (500¤+-) HardDisk לפחות 120GB (אבל אין צורך במשהו מטורף כי כבר קיים HTPC בבית עם כל המדיה) כרטיס מסך - לפחות Mid-Range כולל עכבר (אלחוטי אבל ברמה שמתאימה למשחקים) אין צורך בציוד היקפי כמו מקלדת \ רמקולים \ מסך אין חשיבות לעיצוב המארז אם ניתן במסגת התקציב אז לדאוג למע' שקטה יחסית (אבל זה בתעדוף נמוך) אין צורך במע' הפעלה זיכרון - 2x1GB מן הסתם לוח-אם עם USB 2.0 ו- FireWire * אני מתכוון לקנות א המחשב מזיג-זג. תודה רבה וחג שמח!
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לתכנן את המחשב החדש שאני מתכנן להרכיב בשבועות הקרובים. אני מעצב תעשייתי שעובד בעיקר בתוכנת solidworks. זאת תוכנה שעובדת ב open-gl, ולא תומכת כל כך בריבוי מעבדים/קורים/ת'רדים. אני מעורב בפורום אחר שעוסק בתוכנה ושם ייעצו לי חד משמעית על קניית מעבד 3770K. במסגרת התקציב שלי זה המעבד שיתן לי ביצועים מצויינים ותמורה טובה לכסף. חוץ מהמעבד, יש לי עכשיו כרטיס מסך ATI firepro 5800, שאני ממשיך איתו בינתיים למחשב החדש. חוץ משני הרכיבים האלו, אני צריך מכם עזרה בבחירת שאר הרכיבים למחשב. יש לי כרגע במחשב 2 כוננים WD 2TB RAID1, האם לדעתכם אני אוכל להעביר אותם בלי לפרמט למחשב החדש? אם הם SATA, האם יש הבדל במהירות בכוננים אם אני קונה כוננים זהים רק SA…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
# לוח אם # דגם: ASUS P5LD2-VM # מהירות FSB: 1066 MHz # כ.מסך משולב: Intel® GMA900 UP to 224Mb # כרטיס קול משולב: 8 ערוצים DOLBY DIGITAL # כרטיס רשת: משולב 10/100/1000 # יציאת S.ATA: ארבע יציאות # יציאת PCI Express X16: כלול # יציאת PCI: 2 סה"כ # יציאת PCI Express: 1 סה"כ # S\PDIF לחיבור מ.קולנוע ביתי 5.1: כלול # תמיכה ב- Hyper-Threading: כלול # תמיכה ב-2 Dual channel DDR: כלול # תמיכה בדיסקים S.ATA: כלול # תמיכה בדיסקים S.ATA 2: כלול # תמיכה במעבדים בטכנולוגיית 64Bit: כלול # דיסק קשיח # יצרן: WESTERN DIGITAL\HITACHI # טכנולוגיה: S.ATA 2 # נפח איחסון: 160 GB # מהירות: 7200 RPM # זכרון מטמון cache: 8 MB # אחריות: שלוש שנים # מעבד # סוג מעבד: Intel LGA…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת אם למישהו מבעלי הנייד הזה יש את הבעיה של קריסה של המחשב במשחקים זה סרטון למישהו עם בעיה דומה: http://www.youtube.com/watch?v=4DaZ1a1FIBU&feature=youtu.be זה קורה בערך חצי שעה אחרי תחילת משחק וניתוק של המטען מהחשמל גורם לכיבוי שלו, בלי מטען גם על מצב MAX PERFORMANCE , המשחק מתחיל להיות איטי בצורה משמעותית (אי אפשר ממש לשחק) אבל אין קריסה ממה שראיתי. עדכון של הדרייברים (geforce 650m, הכרטיס המובנה של אינטל) ואפילו הדרייבר של הBIOS לא פתר את הבעיה. עכשיו כשקניתי את המחשב הבעיה הזאת לא הייתה קיימת. וזה גם לא קיים בכל סוגי המשחקים. ראיתי בפורום של GEFORCE שדיברו על זה שהמחשב בעייתי כי זה כרטיס מסך מסוג OPTIMUS , שמחליף בין הGT650M לINTEL 4000HD ואלו…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש (במיוחד אחרי שקפצה לי היום הודעה מMicrosoft על סיום התמיכה בXP) תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ופיתוח א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב מיועד בעיקר לפיתוח, ואני משתמש בעיקר ב: Visual Studio, VMware Workstation. אני מעוניין להיות מסוגל להריץ 2 מכונות וירטואליות במקביל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מה…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב הישן שלי נשרף היה לו שלוש שניים זה אומר שיש לי מארז וזכרונות (תקין ונבדק) יש לי כונן DVD חדש דוד שלי הוא לא הצליח למכור אז הוא הביא לי בקצור אני צריך שלושה חלקים ובזול לא משהו שעולה הרבה אני צריך לוח אם+הארד דיסק במשהו כמו 400שקל אפשר לחרוג עד 500 נ.ב הארד דיסק לא צריך להיות בנפח של יותר מ 80G תודה למי שיכול לעזור עריכה: טוב אז ככה החלקים שיש לי הם: 2X512MB RAM DDR2 800MHZ KINGSTONE ^תקין^ מארז 323-18 Tzag Elita ^תקין^ X2מאורר מדגם ZM-F1 מבית ZALMAN ^תקין^ הארד דיסק WD80G ^לא תקין^ לוח אם אין לי מושג.... מעבד אינטל 1.7GHZ+מאורר אם אני ישלח אותו למעבדה יסדרו אותו אז ככה שהוא נחשב תקין גם לא.. כרטיס מסך 5200FX geforce עוד כרטיס מסך אןתן דבר כמו למעלה רק של MSI עוד …
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-