ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
שלום. יש לי חבר שהוא סטודנט לאדריכלות. הוא הולך להשתמש במחשב בעיקר לתכנות כמו AUTOCAD ו SKETCH UP. מכיוון שההבנה שלו במחשבים שואפת לאפס, הוא מבולבל מכל הצעות המחיר שהוא קיבל מאנשים שונים. אני נחשב טיפה מבין, אבל אני לא כל כך מעודכן. השאלה שלי היא שאלה עקרונית - מה יותר חשוב במחשב שמשמש אדריכל - מעבד או כרטיס מסך. אשמח גם לעזרה בבניית מפרט למחשב נייח יכותי - שיאפשר עבודה מהירה על התכנות הנ"ל במחיר סביר - של כ 4K ש"ח. נייח!!!! לא נייד. תודה מראש כולם! ואני מתנצל שפתחתי נושא חדש אבל מהנושאים שקראתי בעיקר היה המלצות על מפרטים, ואני מחפש תשובה עקרונית בכדי לעבוד עם ספק מחשבים שאנחנו אישית מכירים וסומכים על האיכות, למרות שהוא בעצמו לא ידע לענות לנו איפה כדאי להתרכז. ישי
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן! הגודל של המסך יכול להשתנות פחות או יותר, שאר הדרישות פחות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, עדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש באינטרנט, סרטים ב-HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין רכיב בסיסי. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום כולם, אחרי חיפושים רבים אני חושב שהצלחתי להרכיב מפרט, כאמור מחשב לגרפיקאים כולל שימוש בתוכנות בסיסיות כגון Photoshop ומתקדמות כגון: Revit, 3DMax, AutoCAD ולהפעיל כמה מהן מקביל. הנה המפרט אשמח לקבל חוות דעת: מעבדי אינטל Core i7 920, s1366, 8MB Tray 1295 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI 500 זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston X 2 520 כרטיסי מסך Sapphire HD 4650 Ultimate 1GB GDDR2 DX10.1 HDTV 2xDVI HDMI PCI-E 310 דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS 250 צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata 130 מארזים HJA-6000 MIDI Beige (No PSU) 95 ס…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בארה"ב. יש מבצע מיוחד לHP לכבוד יום העצמאות בארה"ב. התלבטות היא בין המפרטים הבאים- HP DV3T - (יש אפשרות להחליף את הכרטיס מסך ל-512MB NVIDIA GeForce G 105M בעוד 150$) : Windows Vista Home Premium with Service Pack 1 (64-bit Processor Intel® Core2 Duo Processor P8600 (2.4 GHz, 3 MB L2 Cache, 1066MHz FSB) 4GB DDR2 System Memory (2 Dimm Hard drive 320GB 5400RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection Graphics card Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD Display 13.3" diagonal WXGA High-Definition HP LED BrightView Infinity Widescreen Display (1280 x 800) Primary optical drive LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW w…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. ראיתי ששאלו לפני שאלה דומה- אבל המפרט הזה שונה במעט + ישנן שאלות לגבי דגמים ספציפיים: אשמח להמלצה על לפטופ בתקציב של עד 3500-4000 שקלים שיענה על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב?בעיקר עבודות משרדיות (בעיקר אינטרנט ואופיס) וצפייה בסרטים. * גודל המסך? עדיפות ל-13.3-14 ולמסך מאט. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? פחות מ-1.8KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 6 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 HDD/ * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף כן- לא חייב. * האם בתקציב צריך להיכנס…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה ואכן יש צורך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קלה ככל הניתן במידה ואכן יהיה שינוי משמעותי בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מוסיקה בלבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ממש בתחילת הדרך. עוד לא נעול על תוכנה מסויימת. מניח שיעבוד עם Studio One. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים. אין צורך לביצועים גרפיים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, שאלה קטנה בעקבות הודעות שקראתי כאן בפורום: האם גם בvostro 3550, כמו ב-3350, יש רק רמקול אחד? האם גם אצלו לדעתך (כמו רשמת להודעה של מישהו פה שחיפש לפטופ בגודל 13.3"), יש זמן סוללה בעייתי/מתחמם מהר? או שהביקורות האלו מופנות רק כלפי ה-13.3" ולא ה-15.6"? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי דל לטיטוד 630 שהלך לו הדיסק הקשיח. (חדש! בן חודש!) הוא חזר היום מתיקון (אחרי 3 שבועות ראבק) והחליפו לו הרד דיסק. שאלתי: 1. איך אני יכול לדעת ששמו לי אותו דיסק כמו שהיה? היה לי דיסק של 7200 RPM איך אפשר לדעת שלא תקעו לי אחד 5400 RPM? 2. הדיסק עושה הרבה רעש באופן יחסי למה שהיה (3 שבועות, אב נראה לי), יש מה לעשות בנידון? הדיסק החדש הוא (לפי טיון אפ 2008) Hitachi HTS541612J95A00 תודה עומר
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מפרט עד 6500 עם מסך LCD 17 אינץ לא יותר לא מתוכנן OC אין צורך בציוד הקפי והמפרט אמור להיות למשחקים עם כרטיס מסך חזק זה מה שהרכבתי Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1 1040 945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E 1 580 1GB TwinMOS DDR II 667 2 1160 7950GT 512MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E 1 1450 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 390 LG DVD±RW GSA-H22NK x18, DL x8 Black 1 190 Supertalent CA-601UFB Blue 1 370 HEC 450TD-TF 450W 2x8cm fan 24pin 1 220 L1752TQ 17'' LCD 4ms DVI 1 1250 6650 זה עם חריגה קטנה...
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם חברים . אשמח לעזרה בבקשה אני מחפש מחשב ללימודים שהשימושים העיקריים שלו יהיו אופיס בעיקר וסדרות ואינטרנט ...חשוב לי רק שהמסך יהיה גדול יחסית . ואם זה לא סותר את המסך הגדול - אז שיהיה גם קל יחסית התקציב הוא עד 1500ש"ח . ( אם יש אופציה לפחות אז עדיף , בכל זאת סטודנט )תודה רבה !! ואחלה יום לכולם
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם הרכיבים הנל יוכלו לפעול ביחד?: (לא להתייחס לוי הירוק ולמשולשי הזמינות) תמונה שם המוצר יצרן אתר זמינות איפוס כמות מעבד אינטל : מק"ט: #47221Intel Core i5 8400 2.8Ghz 9MB Cache s1151v2 - Box 1 מאוורר למעבד : מק"ט: #21051Arctic Freezer 13 CPU Cooler 1 לוחות אם למעבד…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
בתור אחד שלא מתעסק יותר מדי עם ניידים (ואפילו שונא אותם), קשה לי לתת לה הצעה :-[ היא כתבת \ מבקרת מסעדות וכדומה... ביקשה ממני לפטופ קטן מעוצב וקליל הצרכים שלה הם משרדיים פחות או יותר. היא לא ממש סגורה על תקציב - מה שאני ימליץ לה היא כנראה תקח. דיברנו על משהו בסביבות ה-5k ש"ח, אבל אפשר לחרוג לכאן או לכאן. יש רעיונות, בבקשה ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך מפרט שיענה לי על כל הדרישות משחקים אינטרנט וכל זה אני רוצה שהמחשב יהיה חזק ושיחזיק לכמה שנים טובות תודה מראש נ.ב - נתנו לי מפרט לדעתי טוב אבל אני רוצה לראות את המפרטים שלכם אני יוכל לפרסם אותו אם תרצו
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך את עזרה שלכם אני צריך לבחור בין שני דגם GL552VW-CN404T או N551VW-FI251T מה כדי לקחת??? יש מפרט של מחשבים
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על מפרט מחשב בתקציב של 4000 ש"ח. ניתן לחרוג מעט מהתקציב אם הדבר ישפיע בצורה מהותית על הביצועים. המחשב מיועד בעיקר לעיבוד תמונות באמצעות פוטושופ, בעיקר קבצי raw (תמונות בגודל של 6-8 מגה כל אחת). כמוכן המחשב ישמש אותי לשימושים ביתיים רגילים. המחשב איננו מיועד למשחקים. המפרט צריך לכלול כרטיס מסך חזק/מהיר/הרבה זכרון, הארדיסק בנפח של 160 מגה, צורב dvd. המפרט איננו צריך לכלול מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. אינני מתמצה בסוגיית ה- 64 ביט וכן אין לי העדפות למעבד כזה או אחר (אינטל/AMD), כך שאני סומך עליכם שתמליצו לי על המפרט שהכי מתאים לצרכים שלי. תודה מראש לעוזרים.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד עם גודל מסך של 17.3 אינץ, הדרישה המרכזית מהמחשב שיגיע עם מעבד משושה ליבות, דגם 8750h, רצוי שיגיע עם לפחות 16 גיגה זיכרון, כרטיס מסך גרפי לפחות 1050, ובעל SSD של מינימום 256 גיגה, בנוסף אמשח מאוד אם למחשב יהיה חיבור אחד לפחות של Thunderbolt 3. רזולוציית המסך פחות חשובה, אך כמובן לפחות 1080p. אין חשיבות למשקל, ככה שהמחשב יכול לשקול גם 4 קילו. התצקיב כרגע לא ידוע אבל מכוון לכיוון 1000-1500 דולר. כרגע שמתי עין על ה-g3, אך לא הצלחתי להבין באמאזון האם הוא מגיע עם TB3, אשמח להמצלה שלכם אם קיים לגביו. במידה והמחשב יכרש בחו"ל יש עדיפות לאחראיות בינלאומית. תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, רכשתי את המחשב לפני כ4 חודשים עם כרטיס מסך חיצוני נוסף של AMD - Radeon HD 7670M 2GB. לפני כמה שבועות המחשב התחיל לעשות לי בעיות בהפעלה מחדש בכל פעם לאחר שינה, הבעיה שמופיעה היא : Display driver stopped responding and has recovered בנוסף, כשאני נכנס למנהל ההתקנים תחת display adapters אני רואה שמסומן סימן קריאה מתחת לAMD ובלחיצה עליו רשום תחת קטגורית מצב ההתקן : "Windows הפסיק את פעולתו של התקן זה מכיוון שההתקן דיווח על בעיות. (קוד 43)" ניסיתי להפוך עולמות בשביל לסדר את זה כולל הסרה והתקנה מחדש של הדרייבר ולא הצלחתי למישהו יש מושג מה לעשות ? נואש לעזרה. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
- תקציב: 4K - מטרות: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), עריכה גרפית (דו מימדית, תוכנות: דאטה-קאד, אוטוקאד, פוטושופ, פריהנד, פיקאסה) - דגשים: צריכה כרטיס קול איכותי וכרטיס מסך איכותי, שיהיה שקט (קירור?) ועדיף מארז קומפקטי - חשוב: לבנות מפרט שיהיה מספק לכ-5 שנים הקרובות - תוכנות ומערכת הפעלה חוקיות, - xp, וורד (אאוטלוק) - צריכה כי אני עסק עצמאי הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה- מה שעדיף, הולך - מה זה OC? לא גיימרית, לא אטרפים - רזולוציה טובה, מהירות תגובה טובה, בעיקר אמינות ואיכות (מה ביקשתי?) חוקי הפורום דורשים כותרת עניינית - כזו תכלול, במקרה הזה: אופציה לשדרוג, או למפרט חלקי כי הצמחשב הנוכחי בן פחות משנה, מאייבורי (עצוב, אך לא יקרה יותר) ושוב - המון תודה …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום כולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד לשימושי אופיס, אינטרנט וצפיה בסרטי HD. מאמין שאשתמש במערכת XP ככה ש-2 גיגה ראם יספיקו כרגע עם אפשרות להרחיב ל-4 בעתיד כשיהיה צורך 1. חשוב לי נפח אחסון גבוה 2. שהמחשב יהיה מהיר ובעל אפשרות להרחבה/שדרוג בעתיד 3. שהחיבורים שלו (USB והיציאות למסך) יהיו ממוקמים בצורה נוחה ולא כמו במחשבים מסויימים שבולטים מהצד 4. חיי סוללה ארוכים ככל הניתן (כמובן שניתן לשיקול דעת לפי תועלת/עלות) 5. רצוי מסך 15.4 שיהיה נוח וקל לצפיה עם מסך איכותי, למתי שלא נשתמש בו רק בשביל העברת הסרטים לטלויזיה. 6. כרטיס מסך לא מובנה שייתן תוכן אבחנה איכותי (ATI 3XXXHD?) אני לא יודע מה לגבי המותג של המחשב עצמו כלומר מה ייתן לי מחשב של DELL על פני ACER וכן הלאה אשמח אם תוכלי…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב לחברי הפורום אבקש את חוות דעתכם למפרט עבור עריכה ספרותית. נעשה שימוש במאגרי מידע על הארדיסקים חיצוניים, - לכן בחרתי מארז עם USB3 קידמי, ופתיחת מספר רב של חלונות וורד וPDF פעילים המהירות חשובה מאד, ולכן המפרט כולל SSD ו8GB זיכרון. למעשה מחשב במפרט כמעט זהה (מעבד SB ו4GB זיכרון) נקנה לפני כשנה, וכעת זהו מחשב שני לאותו שימוש המפרט שהרכבתי: מעבד: Intel Core i3 4160 3.6Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪560 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪130 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪289 מארז: Infinity case 8C27RA solid mATX 2X USB 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪137 ספק כוח: FSP 350W 60HCN 120mm Fan A.PFC Satax3, 78-80% 28A@12V Ef…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה המפרט שאתם תראו עכשיו זה מה שאני בניתי בעצמי,לא ניתן לחרוג מעבר 6K במפרט שבנייתי אין מארז,אז תמלחצו אתם,אני לא צריך משהו יפה ,אלה סתם קופסה שתחזיק את המערכת כמו שצריך,אז תמליצו על אפשרות הכי זולה שיש,אז בגלל שצריכים להוסיף מארז אפשר לחרוג באיזה 150 שח מ6K *המפרט ניתן לראות בקובץ המצורף [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Sempron 2800+ (S-754) - 490 ASROCK K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E - 420 165 - ?2202 ATX MIDI PFC, usb? 256MB A-DATA x2 500mhz - 280 Deskstar 80GB Sata II - 350 סה"כ 1705 ולהוסיף עוד איזה 100 שקל על ציוד היקפי ... מקלדת עכבר וכ'ו ... סה"כ מפרט טוב אבל יש לי 2 שאלות : 1.יש לי פה מסך LCD עם יצאת DVI אני בדקתי בלוח אם אין יציאת DVI יש מתאם CRT<<<DVI ? וגם אני זקוק למתאם הפוך ? יש כזה דבר ? האם הלוח יתמוך בזכרונות ? כי הם 500 Mhz והם עולים אותו דבר כמו 400 Mhz ... אז חשבתי שעדיף לקחת אותם . אגב על המחשב אני מתכנן OC קטן לפחות בבאס אני ורצה שיעלה לפחות ל 250-300 ... מה אתם אומרים אפשרי ? תודה רבה אגב המפרט לקוח מ KSP ...
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
מה אתם אומרים? 1300 דולר בניו אג 6500 שקל כולל כל יבוא core 2 duo p8700 4 gb ddr 2 800 gtx 260m 320 gb 15.6'
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם . אשמח שתעזרו לי עם בניית מפרט מחשב לחבר . מחשב לעבודה עם תוכנת rhino3d למידול תכשיטים ורינדור קל - תקציב מינמלי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - תקציב מקסימלי 3,500 עדיף גם פחות אם אפשר משהו סביר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה בתלת מימד עם תוכנת rhino3d - עיצוב תכשיטים בתוכנה די קלילה כולל רינדור קל מידי פעם וכמובן גלישה וסרטונים ביוטיוב 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - המלצה למסך לא יקר תתקבל בשמחה שאר ציוד לא ממש 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף ל…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-