ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,365 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, לאחר 5 שנים הגיע הזמן למחשב חדש הישן סיפק את צרכיי עד היום, אבל התפגר בפתאומיות ביום בהיר אחד. כמובן שאפשר לתקן, אבל הגיע הזמן לחדש תודה לעונים הנה השאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הכי כבד משחקים , (שאר הדברים אופיס , סרטים וכו לא דורשים משאבים ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום המכובדים אשמח אם תוכלו לעזור לי בקניית מחשב נייד מארה"ב ולכן חשוב גם סוגיית האחריות: * מטרות המחשב? עבודה משרדית, לימודים, גלישה, סרטים ותכנות * גודל המסך? 14-15 * רזולוציית המסך? לא מבין בזה, סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? מיועד ללימודים אז רצוי לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חצי טרה לפחות, רצוי SSD * כונן אופטי? לא חו…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב הישן שלי נשרף היה לו שלוש שניים זה אומר שיש לי מארז וזכרונות (תקין ונבדק) יש לי כונן DVD חדש דוד שלי הוא לא הצליח למכור אז הוא הביא לי בקצור אני צריך שלושה חלקים ובזול לא משהו שעולה הרבה אני צריך לוח אם+הארד דיסק במשהו כמו 400שקל אפשר לחרוג עד 500 נ.ב הארד דיסק לא צריך להיות בנפח של יותר מ 80G תודה למי שיכול לעזור עריכה: טוב אז ככה החלקים שיש לי הם: 2X512MB RAM DDR2 800MHZ KINGSTONE ^תקין^ מארז 323-18 Tzag Elita ^תקין^ X2מאורר מדגם ZM-F1 מבית ZALMAN ^תקין^ הארד דיסק WD80G ^לא תקין^ לוח אם אין לי מושג.... מעבד אינטל 1.7GHZ+מאורר אם אני ישלח אותו למעבדה יסדרו אותו אז ככה שהוא נחשב תקין גם לא.. כרטיס מסך 5200FX geforce עוד כרטיס מסך אןתן דבר כמו למעלה רק של MSI עוד …
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, יש לי חבר בארה"ב שרוצה לקנות שם מחשב למשחקים. (הוא לא מחזיר אותו לארץ אז אין בעיה של מכס/משלוח) תקציב: 1200$ כולל מסך, ואולי אפילו שניים (אם התקציב מאפשר) למטרת עבודה. אין צורך בציוד היקפי אחר. לדים צבעוניים הם בונוס אבל לא דרישה. המחשב לא חייב להיות סופר שקט (יכובה בלילות) אבל עדיף שלא ישמע כמו מקדחה. לא יבוצע OC רזולוציה תיקבע לפי גודל המסך כך שאי אפשר לתת תשובה על זה כרגע. יש לו הנחה מסויימת בדל אז יתכן שהוא יקנה את המסך ישירות מהם. (בהנחה שהמסך המומלץ יהיה שלהם) אין בעיה של רכישה של חלקים נפרדים והרכבה עצמית. 10X
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריכה את עזרתכם כדי לבנות לי מחשב חדש. כבר המון זמן שלא נגעתי בכל נושא המחשבים ואני קצת לא מעודכנת, תודה לכל העוזרים 1. מה התקציב? - 3000K 2. מטרות המחשב? - משחקים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? - לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? - יש לי מארז די נחמד אז אם לא נכנס מארז בתקציב אפשר לוותר. לא צריכה גם DVD + צורב. יש לי ספק 450 של OCZ האם זה מספיק? ??? 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? - לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? - אם נכנס מארז בתקציב אז חשוב לי העיצוב וגם שיהיה שקט ברמה סבירה. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה…
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי ביקש שאתייעץ עימכם בנוגע לרכישת מחשב עבורו, התקציב שלו למטרה זו הוא: 6000 ש"ח אך הוא מוכן להוסיף עוד 500 ש"ח אם ה"קפיצה" הזו במחיר אכן משפיעה על טיב המחשב שיקבל הוא מתלבט בין ALL IN ONE לבין נייד , חשוב לו שיהיו כמה שפחות כבלים שניתן+ מסך איכותי או אפשרות לחבר לטלויזיה + איכות סאונד גבוהה (פלוס עקרוני- אפשרות לשבת במרחק נורמלי מהמחשב בזמן העבודה) +(במקרה של נייד) מעדיף מקלדת מלאה דרישות שהחבר העלה לפי השאלון סטיקי שלכם: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס (עם כמה שיותר טאבים פתוחים)), משחקים (בינוניים מידי פעם - זאת אומרת שתיהיה אפשרות להריץ אותם אבל זה לא הדבר הכי קריטי שנדרש (רוצה להריץ משחקים לא על הדרישות הכי גבוהות אבל שגם לא יראה כמו מיינקרפ…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלנו, מהעבודה של אישתי, מבצע של סמסונג. השולחני שלנו שבק בדיוק בסופ"ש ואנחנו צריכים מחשב בדחיפות. השימוש : אופיס, הורדות, לעולם לא משחקים כבדים. חשוב: נוחות שימוש (לא יהיה לנו שולחני) ונשיאה. עריכה : הבנתי שהמפרטים לא זולים ביחס לשוק, מלאתי את השאלון, מאוד אעריך את עזרתכם: מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * תקציב ? 3-4K * גודל המסך? 13.3" נראה לי מינמלי לסרטים * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא יותר מ4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI יהיה נחמד * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונ…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי כבר די ישן ואני מעוניין לשדרג את השילוש הישן שלו . אני מעוניין בשילוש שיהיה טוב לאוברקלוק . התקציב שלי 2000 שקלים . המפרט שלי נכון להיום : מעבד E8400 עם קירור מוגן 3 . לוח אם P5Q זיכרונות OCZ 4GB ספק של קרוסייר 750 וואט כרטיס מסך HD7850 תודה רבה .
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (כבדים), צפיה בסרטים, עבודה בפוטושופ, תכנות (Visual Studio, Webmatrix, Eclipse וכו') * גודל המסך? לא פחות מ-14, עדיפות ל-15.6 * משקל רצוי? לא כל כך חשוב (אבל לא כבד בטירוף) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שיהיה באיזור ה-3 שעות עבודה (מינימום 2+) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? עדיף, לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות את המחשב הזה של לנובו: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809075 אבל לפני מה שראיתי, אין לו חיבור לתחנת עגינה. הפתרון הוא תחנת עגינה שמחוברת ב-USB. רציתי לשאול עד כמה זה נוח? הכול עובר דרך חיבור אחד או חיבור לחשמל, למסך ולשאר?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברים אני צריך עזרה בשדרוג המחשב.... ברשותי לוח אם gigabyte 945p-s3 מעבד intel core2duo E6300 זכרון kingston 1 gb כרטיס מסך gforce 7600s אני לרוב משתמש במחשב לאינטרנט וצפייה בסרטים. הוא כבר לא ילד וקצת מקרטע אז הגיע הזמן לתת לו חיזוק קטן, חשבתי לקנות זוג זכרונות g.skill במקום הזכרון הקיים ולהגיע ל 4 gb של זיכרון. (הלוח שלי תומך עד 4 gb זיכרון במהירות 667 mhz) עד כמה לדעתם זה ישפר את הדברים שאני עושה היום עם המחשב? (חשבתי על קנייה של מחשב חדש אבל אני אמתין עם זה טיפה כי יש לי דברים קצת יותר דחופים לעשות כרגע, אז החלטתי ששידרוג קטן יכול לעשות רק טוב). יש עוד דברים שהייתם מוסיפים/משנים??? אין לי ממש תקציב אבל אם יהיה משהו שיתן שיפור רציני אז 1000 ש"ח בערך... תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד איכותי שישמש אותי כמה שנים טובות (3-4 לפחות) לעבודה בסיסית כמו גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, מוסיקה וכד'. נתון נוסף שאני מעוניין בו הוא משחקים, אני מעוניין לשחק קצת במשחקים, לפחות ש-Counter-Strike: Source יפעל בצורה טובה. אשמח אם תעזרו לי!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1066 לוח אם: Gigabyt GA- P67A-UD4 Socket 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪960 מארז: Lancool Midi Tower PC-K60B Black + SeaSonic 620 S12II-620 כמות: 1 - מחיר: ₪790 זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR3-1333 CL9 i5/AM3 Retail כמות: 2 - מחיר: ₪97 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪273 כרטיס מסך: HIS Radeon 6950 2GB GDDR5 כמות: 1- מחיר: ₪1450 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK כמות: 1 - מחיר: ₪97 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה כמות: 1 - מחיר: ₪75 סה"כ: ₪4,730 מסך DELL U2311 ב-1,150 שקלים סה"כ כולל מסך: 5,880 ₪
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, שאלה קטנה בעקבות הודעות שקראתי כאן בפורום: האם גם בvostro 3550, כמו ב-3350, יש רק רמקול אחד? האם גם אצלו לדעתך (כמו רשמת להודעה של מישהו פה שחיפש לפטופ בגודל 13.3"), יש זמן סוללה בעייתי/מתחמם מהר? או שהביקורות האלו מופנות רק כלפי ה-13.3" ולא ה-15.6"? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם, אני אוטוטו מתחיל לימודים סטודנטיאליים ואשמח לקבל המלצה למחשב נייד בתקציב 3,500 - 4,500 ש"ח. אשמח לקבל המלצותיכם והערותיכם המקצועיות! * מטרות המחשב? מולטימדיה - סרטים, אינטרנט ומשחקים (עבודות גרפיות כתחביב). * גודל המסך? 15.6 בלבד LED, שכן יהיה Glossy זהו מחשב מולטימדיה ועבודה שלא בשמש. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI עדיפות + חובה חובה מקלדת NUM בצד!! מקלדת מלאה! * 4GB RAM, מעבד או i3 350M או i5 430M, כרטיס מסך טוב (לא מובנה) * בלוטות? עדיף שיהיה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB, עדיפות ל7,200RPM (אפשרות לשדרוג) * צורב DVD? חובה! * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל שתהיה אחריות של לפחות שנה - עדיף 3. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או HP בלבד! יש …
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט למחשב עד 3000 שקל שהוא גם למשחקים קצת בגלל המעבד שמשולב כרטיס גרפי חזק האם יש מה לשנות? מעבד: 649 ₪ - * מבצע * - AMD Quad Core Ryzen 5 2400G 3.6Ghz AM4 BOX לוח אם: 340 ₪ - * חדש * - MSI B450M PRO - VDH V2 זכרון: 431 ₪ - * מבצע * - G.Skill AEGIS 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL16 Black-Red דיסק קשיח: 149 ₪ - * חדש * - PNY SSD 240GB CS900 Max Read / Write 535 MB/s / 500 MB/s 3DNAND דיסק קשיח: 197 ₪ - * מבצע * - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty מארז: 329 ₪ - * באנדל * - FSP CMT240 Windowed + FSP 550W 80+ HYN550 מסך מחשב: 720 ₪ - AOC 24'' 2460VQ6 75Hz 1ms FreeSync
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב שישמש אותי לעריכה גרפית. בניתי מפרט לפי האתר של קי אס פי ובמסת התקציב שלי (כ6000 ש"ח לכול המחשב כולל מסכים מקלדת וכו) הגעתי למפרט הנ"ל. מעבד אינטל Intel Core i7 6800K 3.4Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 - Box לוחות אם למעבדי אינטל Asus STRIX B250G GAMING LGA1151, Intel B250, DDR4, PCI-E, DVI, HDMI כרטיסי מסך EVGA GTX 1060 SC GAMING ACX 2.0 6GB GDDR5 DVI HDMI 3xDP PCI-E דיסקים קשיחים Western Digital Purple 1TB 64MB Sata III WD10EJRX כונני SSD Transcend MTS800 TS256GMTS800 256GB SSD M.2 2280 SATA III קראתי הרבה באינטרנט אבל אין לי ניסיון בתחום. בעיקר מעניין אותי הקשר בין לוח האם…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, ויש לי מספר שאלות: 1) מה ההבדל בין מעבד MOBILE למעבד רגיל לדוגמא inter celtron 1.5 M וintel celron 2.2 ואיזה מהם עדיף בנייד? 2) האם יש הבדל משמעותי בין המותגים IBM, DELL, HP, וכו'. 3) איזה חברה תיתן לי אחריות ושירות בחו"ל, איפה צריך לקנות כדי שתיהיה אחראיות בחו"ל. 4) האם זה הכרחי שיהיה יותר מ256 זיכרון.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1071.89 ] 1 Motherboards for Intel : MSI 865PE Neo2-LS Motherboard (HT, Dual DDR400, 5.1 Sound, S-ATA, AGP8X, Intel LAN, USB 2.0) [ ¤ 686.17 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 571.12 ] 2 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 542.93 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9800 128MB DH DVI OEM Video Card [ ¤ 1699.91 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 226.79 ] 1 Modems : Conexant 56K PCI Modem [ ¤ 67.29 ] 1 Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front U…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לפטופ של לנובו מסוג N-100 עם מערכת הפעלה XP היום בלי הזהרה המקלדת של המחשב החליטה להשתגע כל המקשים לא מגיבים ושאני מנסה לכתוב בוורד או notpad מופיעות אותיות רנדומליות, או שאות מסוימת נתקעת יש למישהו רעיון אם זה בעית חומרה או תוכנה ואם פירמוט המחשב יעזור? תודה לכל העוזרים...
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין להתקין WIN XP. המחשב לא מגיע עם CD המכיל דרייברים. השאלות: האם כל הדרייברים נמצאים על הכונן הקשיח? האם בזמן התקנת XP וחלוקה למחיצות, המחיצה עם הדרייברים לא תימחק? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה למכור את המחשב שלי לחבר לטובת קניית מחשב חדש וחזק יותר הנה המפרט המלא של כל הדברים הרלוונטים, הכל מגיע כבר בתוך המארז הנוכחי עם כונן DVD Motherboard: CPU Type QuadCore Intel Core i5-3570, 3600 MHz (36 x 100) Motherboard Name Gigabyte GA-B75M-D3H (2 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Panther Point B75, Intel Ivy B DIMM1: Patriot Memory 1600 CL9 Series 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 800 MHz) (8-8-8-22 @ 711 MHz) (7-7-7-19 @ 622 MHz) (6-6-6-16 @ 533 MHz) (5-5-5-14 @ 444 MHz) System Memory …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
האם חייב קירור למעבד i7 בלי מכפלת ה"k" ? האם המחשב ייעשה רעש בזמן משחקים כבדים באם לא אשים לו קירוק / מאוורר ? ואני מדבר על מארז מאוד טוב של קולר מאסטר עם מאוורר 12 ועוד 2 מאווררים של 8 וספק גם מעולה של סיסוניק. ברור לי שתשאלו למה i7 זה מיותר למשחקים ? התשובה: לא מתכנן לשדרג ב6 שנים הקרובות לפחות ולא בא לי לקנות לדוגמא i5 ועוד 3 שנים כבר הוא יתחיל לתת רמת ביצועים של 70 אחוז במשחקים כבדים.. וגם לא נראה לי שיהיה לי כסף לכל מה שקשור למחשב.. כרגע יש לי ורוצה לשים כספי על זה אני בנדאם בן 22 נשוי ויודע מה אני רוצה ולמה. אודה לתשובתכם. דרך אגב כבר עכשיו יש משחקים שבדרישות מערכת רשמיות שלהם ה״מיטביות״ כותבות שצריך i7 לדוגמא מקס פיין 3 וכך גם מטרו לאסט לייט החדש. ומה יהיה עוד …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי. בנוסף יש כבר: דיסק קשיח, קירור מעבד, כרטיס מסך. צריך רק זכרונות, מעבד, לוח אם, מארז נחמד וספק כח. (אלא אם 450W שיש לי יספיק למפרט החדש) תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לארגן מפרט למחשב בעל התכונות הבאות: 1. עד 2200 ש"ח. 2. מיועד בעיקר לשמיעת מוזיקה וצפייה במדיה, גם להורדות. מקסימום מבחינת תוכנות זה פיינט ואופיס. 3. מבחינת משחקים - ברמה של GTA 3 וRISE OF NATIONS, אני בספק אם אני אתענין במשחקים מעבר. 4. דגש על סאונד איכותי (אם אפשר לחבר את הסאונד למערכת קולנוע ביתי - עדיף), וכרטיס מסך עם הוצאת תמונה לטלוויזיה (יש כאלו שמוציאים HD? ואם כן, בכמה הם מייקרים?) 5. מבחינת ציוד היקפי, אז מקסימום מקלדת ועכבר אלחוטיים (גם לא חובה, ועדיף, אם כבר - אז כאלו שבאמת משתלם לקנות מבחינת איכות העבודה ואיכות חיים). 9. מבחינת שקט - לא קריטי אם הוא ירעיש קצת. מבחינת עיצוב - העיקר שיהיה USB 2.0*2 כניסות לפחות מקדימה. ז…
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-