ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש ברשותי מספר חלקי מחשב שאינם בשימוש וברצוני להרכיב מהם מחשב לעבודה משרדית בתקציב של עד 1000 ש"ח - אם הדבר אפשרי. אם לא ניתן להוסיף חלקים (לחלקים שלהלן) להרכבת מחשב נורמלי בתקציב זה, אז ניתן לחרוג מעט מעל 1000 ש"ח (אבל רצוי מעט ככל האפשר). החלקים הקיימים היום: 1. דיסק קשיח: WD800JB 80GB 2. צורב: LG 4163B - צורב DVD בצבע לבן, עם נטיה לדפוק תקליטורים מסוג DVD-R, אך הוא צורב מצויין תקליטורים מסוג CD-R ,DVD+R ו-CD-RW 3. ספק כוח: HEC 300ART 4. כונן דיסקטים: TEAC 1.44MB (בצבע לבן) 5. מסך: Mag 786FD 6. עכבר: Logitech Pilot Optical 7. מקלדת: Cherry החלקים הנדרשים: 1. מעבד. 2. לוח אם. 3. כרטיס מסך (ניתן בהחלט שיהיה משולב על לוח האם). 4. זיכרונות. 5. מארז. המחשב הוא לעבודה מ…
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן יחסית (בן 3- מפרט קיים במשתמש) ואני מחפש כרטיס מסך חדש (הישן נשרף. WTF) משחקים: BF3 , SKYRIM סכום של עד 850 שח המסך הנוכחי שלי 17' (כן כן קטן) אשדרג אותו בעתיד הקרוב ל 22' DELL (עובד רק עם מסך אחד) איזה דגם אתם ממליצים לי, חברה וכו'
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
לפני שנים אחדות קניתי להורים שלי מחשב מורכב מנעה מחשבים מבוסס מעבד פנטיום, שעלה בזמנו אלף וקצת וסיפק עד היום את כל הצרכים שלהם (YNET, משחקי באבלס וג'ימייל), אבל לאחרונה הוא התחיל לעשות בעיות - התצוגה משתבשת, מופיעים פסים על המסך והמחשב כולו נתקע, עד שעושים לו ריסט. בכנות, אין לי כח להתחיל לדבג את זה, אז החלטתי פשוט להחליף את המחשב וזהו. מארז, ספק כח, דיסק קשיח וכו' אני לא צריך - רק את רכיבי הליבה. התקציב הוא בערך 1000 ש"ח, האם יש לוח אם / מעבד / זכרון מומלצים בטווח המחירים הזה, או שפשוט לקחת את הכי זול וזהו?
-
- 2 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום רב, אבקש המלצתכם למחשב נייד לנובו העונה על הדרישות הבאות: 1) קל משקל 2) מחיר של כ 4000 ש"ח 3) מסך של כ 12-13 אינטש 4) מסך באיכות טובה מאוד (רזולוציה, בהירות וכו') 5) בעל אופציה לתחנת עגינה במחיר סביר 6) סוללה של 3 שעות לפחות 7) מקלדת נוחה (אולי עם תאורה) 8 ) עמידות טובה בתודה, דורון.
-
- 1 תגובה
- 610 צפיות
-
-
התקציב הוא 3500 ש"ח כמו שציינתי בכותרת. מטרות המחשב הם: משחקים, סרטים, מוסיקה, אינטרנט, גראפיקה. שימו לב שמשחקים חדשים כגון HL2, GTA SA (San Antonio), Far Cry יפעלו טוב על המחשב. דיסק קשיח בנפח של 80GB יספיק לדעתי, זיכרון 256MB יספיק גם להתחלה, לא צריך ציוד הקפי (מסך, מקלדת...).
-
- 4 תגובות
- 794 צפיות
-
-
דרוש מחשב נייד לסטודנטית לצרכים בסיסיים חשוב לה שהמסך יהיה 15 אינצ' ולא מבריק (מט). חשוב שהמחשב יהיה בנוי חזק ועדיף גם חסין מפני נוזלים על המקלדת. מעבד i3 Sandy bridge. זכרון 4 GB נאמר לנו שמסכי מט יש רק בסדרות העיסקיות. האם נכון? שאר הפרטים ע"פ השאלון: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס ואינטרנט, משחקים קלים* גודל המסך? 15 אינצ' מט (!!!) * משקל רצוי? רצוי עד 2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי אבל לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? נתפשר גם על 320 * כונן C…
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום, אני לא מבין הרבה במחשבים, מעולם לא הרכבתי מחשב כך שאולי עדיף מחשב שמורכב בחנות? אני רוצה שהוא יריץ: - תוכנות עריכת תמונה, לעבודה עם תמונות כבדות ממצלמה מקצועית, כגון פוטושופ, לייטרום וכד'. - תוכנות עריכת מוזיקה, כגון אייבלטון לייב - סרטים באיכות ׁגבוהה - אינטרנט, אימיילים, פייסבוק חשוב שהמחשב לא יעשה הרבה רעש כדי שאני לא אשתגע. *בעיקרון יש לי מסך, אין צורך לקנות מסך *יש לי כוננים ניידים לאיחסון, לא חשוב לי מקום איחסון *גם עכבר ומקלדת אני יכול להשיג בקלות ולא חשוב לי איך הם יהיו *צריך מערכת הפעלה ווינדוס, לא חשוב איזה *מחשב ביתי, לא מחשב נייד!!! עדיף ממש כמה שיותר ז…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לפעולות משרדיות: - בעיקר יישומי OFFICE - עבודה באינטרנט - קריאת אימיילים - אמינות ויציבות הדבר הכי הכי חשוב - מהיר גודל המסך רצוי רחב שיהיה נוח לעיניים * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בהרכח אבל רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא VGA * בלוטות? לא רלוונטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 80 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? IBM LENOVO התקציב שלי הוא כ 4500 חשבתי ללכת על זה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717332 או http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=732993 המליצו לי בעבודה ללכת על IBM ולכן מעדיף מחשב LENOVO אך אשמח לשמוע גם על חברות אחרות.. תודה..
-
- 0 תגובות
- 509 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מעוניין בקבלת עזרה לבחירת מחשב נייד במסגרת תקציב של 4000 ש"ח.מטרות המחשב - עבודות משרדיות וצפיה בסרטים,אני לא מתכנן להתקין משחקים על המחשב. גודל המסך -15.6 או 13.3 משקל - עד 2 ק"ג יציאות מיוחדות - HDMI בלוטות - אין צורך.. כונן קשיח - 500GB לדעתי יספיקו... כונן CD/DVD - לא סגור על זה,אם נכנס במסגרת התקציב אז מעולה. אין לי צורך ברישיון למערכת הפעלה. חברות עדיפות - את זה אני ישאיר לכם המומחים תודה מראש, אור
-
- 3 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום, זקוק לעזרכתם בהמלצה למחשב נייד. התקציב הוא למחשב בלבד, אין צורך במערכת הפעלה (על המחשב יותקן ווינדוס 7) מטרות מחשב: בראש ובראשונה המחשב הוא ללימודים - כלומר צריך להיות קל ונוח לנשיאה ממקום למקום ועם סוללה חזקה יחסית, במקרה ונמצאים בשיעור ללא שקע חשמלי. שנית, ישמש עבור צפיה בסרטים וחיבור לטלוויזיה (כלומר חיבור HDMI יהיה נחמד) גודל המסך: קשה לי לומר. אשמח למילה שלכם בעניין - שלא יהיה קטן מדי אך לא גדול ומסורבל מדי. נראה לי שעדיף מסך מאט. באמת לא מבין בחלק הזה. רזולוציית המסך: כנ"ל, לא מבין בנושא במחשבים ניידים. מניח שלפחות 720p? דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משקל רצוי? כמה שיותר קל - יותר טוב האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי (שוב, המחשב יסחב לשיעורים באוניברסיטה ולא תמי…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - מעט משחקים, פיתוח בECLIPSE, VISUAL STUDIO לANDROID וכד, עריכת וידאו בPREMIERE, שימוש בAFTER EFFECTS וכמובן הורדות, צפיה בסרטים וכד'... * גודל המסך? 17.3" או אפילו גדול יותר * משקל רצוי? - כ3.5KG לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - מומלץ שיהיה כמה שיותר אפשרויות לכוננים פנימיים, אם יש מחשב עם אפשרות לשני קשיחים ולSSD (בMSATA או רגיל, גם טוב). * …
-
- 3 תגובות
- 943 צפיות
-
-
דרישות עבודה : Matlab ועיבוד מתמטי בעיקר,לא למשחקים. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד טוב ואם תאירו את עיני למה חשוב לשים לב. 1 גיגה זיכרון מינימום. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני לרכוש מחשב נייד בתקציב של בין 5000 ל- 6000 ש"ח. אני רוצה ויסטה... לכם אקח זיכרון של שני ג'יגה. ואשמח למעבד ליבה כפולה במהירות של 2 ג'יגה הרץ. מסך מט ולא מבריק כמובן... לא אלך על הקטנים כי הם יקרים, לכן אני מניח שהגודל הוא 15.4 אינץ'. שימושי אינטרנט ומעט תוכנות גרפיקה. יש למישהו המלצה גורפת על מחשב ש"כולם מרוצים ממנו"? יש כל כך הרבה!!! ההתלבטות היא בעיקר בין HP ל בין DELL אינספיריון החדש... למרות ששמעתי שהמסך שלו גרוע. או ששמעתם על משהו אחר... יש המלצות??? אני אובד עצות! תודה רבה לכולם....
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אבקש המלצה למחשב נייד למהנדס שעובד בסולידוורקס ומסתובב הרבה משקל בין 2-3 ק"ג מסך-מינימום 14" מחיר- עד 8000 ש"ח תודה
-
- 3 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אבקש המלצה למחשב נייד עד 300$ לרכישה בארה"ב (amazon.com או אתר אחר). המחשב מיועד לשימוש "קל" - יישומי OFFICE, אינטרנט, סרטים. מסך בגודל "11 פחות או יותר (אפשר גם "10 ואפשר גם "12). המחשב יריץ מערכת הפעלה Windows - אפשר שתהיה מותקנת מראש ואפשר שאתקין בעצמי. ראיתי הרבה מחשבים של HP ו-LENOVO שבאים עם HD בנפח 30GB. נראה לי ממש קטנטנן, לא? תודה רבה מראש על המלצותיכם.
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-
-
דרוש לי מחשב נייד, אני אלך לפי הסדר של ההוראות בסטיקי כדי שיהיה מובן לכולם.. * מטרות המחשב - עבודה משרדית, אינטרנט, אימיילים - אופיס וכו'. * גודל המסך? 14-12"" בלבד! * משקל רצוי? לא עולה על 2KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 160GB לפחות * צורב DVD? - רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - LENOVO, TOSHIBA, DELL בנוסף, BLUETOOTH, WIFI ותחנת עגינה - חובה! אני רק אוסיף שאני לא מעוניין בMSI WIND על אף התגובות הטובות עליו, מסיבה מסויימת אני לא סומך על המחשב הזה מבחינת אמינות. תודה לעונים.
-
- 8 תגובות
- 774 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E6550 Box ¤926 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE6550 לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 ¤382 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39250 כונן קשיח Westren Digital 1600AVJS 160GB ¤274 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AVJS זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL4 Special Ops ¤409 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2SOE6672GK כרטיס גרפי Leadtek WinFast PX8800GTS 640MB PCIe ¤1925 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV381 מארז ללא ספק Enermax Chakra ECA3052 ¤370 http://skypc.co.il/product.asp?pid=ECA3052-BS ספק כח Enermax Liberty 400W ¤396 http://skypc.co.il/product.asp?pid=ELT400AWT כרטיס קול Creative Sound Blaster 5.1 ¤103 http://skypc.co.il/…
-
- 13 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם, כפי ששמתם לב זוהי הודעתי ה"ראשונה" פה, מכיוון שאיני זוכר מה היה היוזר הישן שלי :] בכ"א, התרשמתי מרמת הדיונים והתוכן, והנה אני שואל לעצתכם. אני מחפש מפרט טוב למערכת Medium-High End, אני גיימר , משחק בעיקר CS ולפעמים Farcry, מעט UT או CoD כשמזדמן כאשר עוד מעט יגיעו HL2 \ D3 \ CS Source התובעניים. בנוסף לכך, ארצה פוטנציאל מסויים לאוברקלוקינג בעתיד כדי להגיע לגבול היכולת של המערכת. הרכבתי מפרט בסיסי\התחלתי שלדעתי משרת את המטרה. זכרון: לא מצאתי זכרון מתאים במחיר מציאותי, אבקש את עזרתכם ~ 512 MBRAM עם תזמונים \באס סבירים. בנוסף, ארצה לדעת איזה HD מומלץ, ה SATA10K או ה 7200 120GB. * האם כדאי לקנות לוח וכרטיס מבוסס PCIEX במחיר כזה, והאם יהיו הבדלי ביצועיים מ…
-
- 3 תגובות
- 721 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , תכנות , תכני HD ועבודה כבדה בכללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פשוט רצוי שה-MultiTasking יה אישו רציני פה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים איכותיים שיצאו עד 2020 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שיהיה ייעוד ל-4K/UHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
אהלן, אני מחליף מחשב, וצריך המלצה למפרט הכולל מעבד, זיכרון, לוח אם, כרטיס מסך, צורב DVD, מארז וספק. הארד דיסק כבר יש לי. לא מתוכנן אוברקלוק, המארז לא צריך להיות יפה. לא צריך כרטיס מסך חזק במיוחד, כיוון שמשחקים לא יהיו הייעוד העיקרי של המחשב. תודה מראש, עדי.
-
- 8 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח להמלצה/הצעת מחיר למפרט מחשב העונה על הצרכים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 7000 ש"ח (אבל גמיש) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כל עוד מדובר ביחס מחיר:תמורה אופטימלי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כל עוד מדובר על ניצול מקסימלי של יחס:תמורה, אפשר לחרוג עד 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אתרים ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). דרמיויבר, פוטושופ, תוכנות עריכת וידאו, לצורכי פרנסה ושעות פנאי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה …
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
אהלן, התחלתי בכרטיס מסך GTX 260 והשלב הבא הוא הרכבת שאר רכיבי המחשב. אני יודע שצריך להתחיל עם יעד מחיר ולפני שאני מוציא יותר מהמתוכנן - רציתי לדעת שזה כדאי. ההתלבטות שלי היא בין מעבדי הקוואד המוכרים לבין הI7 920... אם אני הולך על המעבד החדש, אני צריך גם לוח מבוסס X58 וזכרון DDR3 ששניהם מעמיסים עוד המון על המחיר. שני שלבים אחורה. המטרה הינה מחשב למשחקים (shooter) כמו far cry2 , crisis ו COD...בהרבה פחות מזה גם עריכת ווידאו (ממש הרבה פחות - משהו כמו 5% מהפעילות על המחשב). הלאה, אין לי שום צורך ביציאת HDMI מלוח האם...גם לא יציאה לשני מסכים ויעזור לי אם כן תהיה יציאת FIREWIRE. להשלמת המפרט, כל מה שאני צריך זה בחירה של מעבד, זכרון, לוח אם, קרור, מארז, ספק כח, דיסק קשיח וצורב …
-
- 9 תגובות
- 781 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000-3000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. כרגע מסך 17". די יישן ואין לי מושג מה הרזולוציה המקסימלית שלו. אולי אשקול לקנות מסך רחב גדול יותר אך שיקול זה יהיה בנושא אחר אם יהיה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמ…
-
- 5 תגובות
- 871 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 BF4 CRYSIS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…
-
- 4 תגובות
- 821 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל, לא צריך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2K בכיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה (Visual Studio וכו'), משחקים חדישים בהגדרות גבוהות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24", 1980X1020 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 13 תגובות
- 2.8k צפיות
-